2020 Şubat Anneleri

Dün doktorum ebeyle görüşmemi istemişti. Hastaneye gittik nst yede girdim çok şükür yine sancı çıkmadı. Gerçi bugünkü yorgunluktan sora nasıl olurum bilmiyorum kendimi azcık iyi hissetmiyim duramıyorum yerimde

Ebeyle görüşmemizde doğumla ilgili bilgiler verdi. Eşimde sağolsun her dediğini telefonuna not aldıSizlerlede paylaşayım.

Doğuma gelirken kayısı kompostosu getirmemi istedi yanında hurma zemzemde alabilirsin dedi. doğum öncesi yine 10 civarı hurmayı 1-2 litre suda komposto gibi kaynatarak suyunu içmemi tavsiye etti. Sancı başladığı zaman ılık duş alıp rahatlamamı, susam veya buğday yağı ile hafif perine masajı yapmamı ve yağları yanımda da gerirmemi, Yine sancı esnasında rahatlamak için duş aldırdıklarını oyüzden doğuma gelirken yanımda bornoz ve duş terliği getirmemi söyledi saçın taramasınında rahattığı bu sebeple istersen tarakta getir dedi. Ara öğün olarak günde 1 armut yemenin çok iyi geldiği benğin suyu için şeker yoksa rendelenmiş havuç yememi tavsiye etti sabah kahvaltılarda avokada yiyebileceğimi, doğum sonrası sür artırımı için rezene tohumu almamı ve çayının iyi geldiğini birde bir hastasında görmüş Yasin süresinde 7 mümin geçiyormuş her müminde başa dönüp bir sonraki mümine kadar okunuyormuş 7. Müminde sure sonuna kadar okunup tamamlanıyormuş. Doğum öncesi açıklığın ve doğum esnasındada biri okursa doğumum kolay geçtiğini söyledi.

Birde doğum zamanı masaj yaptığını rahat geçmesi için elinden geleni yaptığını istersem daha öncesinde beğendiğim bir müzik ezgi vb telefonuma yükleyip doğum zamanı onu açabileceğini. İstersem illa yatmak zorunda olmadığımı ayaktada doğum yaptırabileceğini sen nasıl rahat edersen dedi. Yine tavsiye olarak yanınızda eşinle ikinşzden başka kimse olmasın oda ya gelip soru soruyolar yok ne kadr açıklık oldu vs hamileyi bu gerginleştirebiliyor olumsuz etki yapıyor dedi. Zaten doğum çok saatte alabilşyor. Doğum sorasıda ben bir süre odada eşiniz ve bebeğinizle başbaşa kalmanızı isterim dedi. Dedim aahh bende aynı şeyleri istiyordum. Anneler gelirlersede ben onlara anlatır aşağıya kantine felan yollarım dedi

Aynen Merve deyince girdim okudum hakkaten çıkdırmışlar ama siz sakin olun Şubat anaları burda tecrübeli çok anne var yardımc olacağız birbirimize
Kizlar her okuyan o kadar tembihlediki korkudan giremedim etkilenmek istemiyorum bende.. benimde dogumum subat sonu mart basi gibi ama bebeklerim ikiz oldugu icin bir ay erken bekliyoruz malum erken gebelik riski tasiyoruz.. burda lutfen hepimiz birbirimize destek olalim.. biz mart annelerin grubunda genelde etkindim ama kendimi buraya yakinda goruyorum insallah ocak ayinda bana supriz yapmazlar napicami, nelerle karsilascami bende bilmemekle birlikte uzun yorucu bir yolun beni, bizi beklediginden suphem yok.. hazirliklarim bitti sayilir.. ama bebek arabasi puset anakucagi kanguru tarzi seyler hep aklimda var ama ikizde napicama hala karar veremedim dogduktan sonra herhalde ihtiyace binayen alicaz... Allah yardimcimiz olsun

Ay canım meslektaşım çok iyi anlıyorum seni
Çocuklarımı her kucakladığımda allahım sen beni böyle sınama diyorum
Cehalet mutlulukmuş kesinlikle gebelik kaygılarımda anladım

Bizim eylül 2015 analarında vardı öyle 2 3 tıp aman allahım hayat enerjimizi sömürürlerdi
Hele bir tanesi kocamla başbaşa zaman geçiremiyorum diye ağlardı
O kadar bozulmuştu psikolojileri ki bebeklere açıyorduk
Kolay değil 3 4 saatte bir kalkıp besleyecek altını değiştirecek geri uyuyup başa sarcaz her defasında
Ben her uyandığımda şunu düşündüm
Şu an çocuk sahibi olamadığım için ağlıyor olabilirdim ya da sabahın köründe şifa için doktor sırasında olabilirdim şükürler olsun bebeğimi beslemek için uyanıyor ona emek vermek için yoruluyorum
Kolaycacık geçer alışma dönemi inş
Küçük bir tavsiye ev kadınlığının yanında annelik yapmaya çalışmayın anne olacaksınız ev kirli yemek pişmemiş olabilir siz huzurlu olun yeter

Ay canım meslektaşım çok iyi anlıyorum seni
Çocuklarımı her kucakladığımda allahım sen beni böyle sınama diyorum
Cehalet mutlulukmuş kesinlikle gebelik kaygılarımda anladım

Kesinlikle öyle. Gerekli gereksiz yaptırmadığım test kalmadı valla bi problem varsa bileyim diye. Doktorum da bu konudaki kaygılarımı bildiği için çok anlayışlı davranıyo neyse ki. O yüzden "normal doğum için ısrarcı olmayacağım, için nasıl rahat edecekse öyle planlarız" dedi. Umarım benim oğlan bi sürpriz yapmaz. Yapacaksa da pırt diye çıksın oyalanmasın bi zahmet :)

Gobek bir anda sonuyor ya farkli duruyor mu? Boyle elastik gibi fln. Gobegin eski hale donmesi icin ne yapmak gerek kuzum. Gitgide sisiyor ben cok korkuyorum
derinin sarkmamasi cabuk toparlanmasi icin korse takmanin cok faydasi oluyormus ben takamamistim bunalmistim ama takanlar var canim

Bende aynen mont almadım yaa daha sonra giyemicem diye.
Önü acık geziyorumm allahtan evdeyim yürüyüşe fln cıkıncada şal vs takarım artık göğüsten yemiyim rüzgarı
Öyle böyle geçecek az kaldı

Barış ismi çok tatlı duruyor bence barış koyun çok güzel

Barışı bende çok sevdim ama sanırım eşimin uyuz olduğu biri var yok dedi püff kendi uyuz haberi yok
Doruk ve Can güzel onları da düşündüm, hepsini yazıyorum artık içinden seçicek beyfendi.
Doruk ve Can'da güzel yakışır diğerlerine göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…