2020 Şubat Anneleri

Kızlar bence 2 li tarama testini çok gereksiz buluyorum ilk çocugumda da yaptırmadım hiçbi test bunda da yaptırmayı düşünmüyorum sonucta her cocuk doğmayı hakediyo down sendromlu olması hiçbirşeyi değiştirmiyo tamamen kafa karıştırıyo çoğu arkdasıma çocugunuz down sendromlu dediler ama masallahları var hiçbişey olmadı turp gibiler

kızlar merhaba
bugun randevumuz vardı şimdi geldim
o kdr büyümüşki tekme atıp zıplama hareketleri falan yapıyodu hayran hayran izledik
2li test için gittik ense ölçüümü gayet iyi dedi doktor 0,6mm boyu 5,25 cm tam 12+0 çıktı :)
burnu cok güzel ya fınfık burun
cinsiyet için tahmin istemediğimi söyledim doktora cinsiyet paritisi yapcaz çünkü
ama onunda tahmin yapmaya niyeti yoktu 16. haftada net söylerim dedi :)
şükürler oslun herşey yolundaydı darısı herkesin bşaına :)
kan verdim 2 li test için sonucuda haftaya persembe çıkcak :)
inşallah oda temiz çıkar :)

10. haftada erkek gibi gelmişti ama bugun çok yoğun kız hissettim izlerken :)

Eklentiler

• ISEG3584.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 78
  • KXQS4678.webp
    27,2 KB · Görüntüleme: 83
  • AUNM2677.webp
    27,2 KB · Görüntüleme: 82
Maşallah,

Maşallahh kuzumm.. çook tatlıı❤
Gönlüne göre olsun inşallahh

Cok guzell
Böyle mutluluk kokan mesajlari okumak hepimize iyi geliyor.
Insallah her birimiz boyle yazariz günümüz geldikce

aminnnn inşallah canım
Eski Yunan hekimi Hipokrat gelişmekte olan bir bebeğin cinsiyetini belirlediğine inandığı bir tez geliştirdi. Hipokrata göre, eğer kadının sağ göğsü daha sıkı ve sağ gözü daha parlak ise bebek erkek, sol göğsü daha sıkı ve sol gözü daha parlak ise bebek kız olacaktır :) Diğer bir eski inanışa göre erkek bebekler anne rahminde kız bebeklere göre daha üst kısımda bulunurdu. Bu inanış 20. yüzyıla kadar devam etti.

takviminde bu yazıyor bi kontrol etsene kuzu

ay abla sabah baktımda bişi anlamadım ikiside aynı gibi geldi

Arkadaslar merhaba.
Simdi benim hem devletteki hem de Ozeldeki dr um yasimdan dolayi risk grubunda oldugum icin zaten otomatik olarak 2 li testin riskli cikacak, aldirmayi dusunmuyorsan bosuna yaptırıp hamileligi zindan etme kendine demisti (uzun aciklama ozeldeki dr a ait ) kanama alaninda oldugu icin risk olmasa dahi zaten riskli cikacak test demisti.
Herneyse.
Sizlere danismak istediğim konu şu:
Ben yarin icin devlete randevu aldim, sirf bu riskin ne kadar cikacagini gormek amacli verecegim kani.
*Sayisiz forum yorum video okudum/izledim.
Hepsinde de dr larin ortak görüşü
2 li temizse 3lu 4lu yaptirmayin yönünde .
Ama anne adayı 35 yas ustuyse 2 li 3 lu 4 lu temizde ciksa amniyosentes olmasi yonunde.

Parasi olan zaten nifty diye bi test var direk onu yaptirip önüne bakabiliyor (aramizda yaptiracak olanlarda vardi ) lakin ben aldirmayi düşünmediğim icin sirf merakim gitsin diye bu rakami veremem.
(Verecek durumumuz var ama, oncelikli bisey degil.cok param olsa hic dusunmeden de verir kani gecerdim yalan yok)

Ozetlicek olursam;
Simdi ben yarin gidip 2 li test icin kan verecegim devlette.
Sonucu alinca da ozeldeki dr uma gidip ense kalinligi burun kemigi olusumu icin de detayli usg batırırım diyorum.
Biraz düşüncelerimi toparlayamadan karmasik yazdımsada anlamışsınızdır siz dimi.
Yani danışmak istedigim şey, sizce benim dusuncem normal mi yoksa siz benim yerimde olsaniz baska bi yol mu izlerdiniz?

Bence gayet mantikli cnm benim arkadasima 7 ay boyunca engelli dediler sapasaglam oldu kizi ben oglumda hic bir testi yapmadm sadece seker yuklemesini yapdrdim onuda sirf doktorumu kiramadigim icin şükür sıkıntı olmadi 2li testi gecen gittigimde kan degerlerime bakmak icin kan aldrdi ve 2li ye de bakalim diyince ses etmedm ama 3 ve 4 yaptrmam yani rabbm ne verirse o kabul hayirli sagliklik sıhhatli versin hepimize insallah evladimizla sinamasin

NT ense kalınlığı normal değeri kaç kızlar doktor ne diyor biliyor musunuz

Benim ilk hamileliğim yurtdışında geçmişti. Sadece eşim ve ben vardık. Başlarda her kontrole elimde test isimleri ile gidiyordum ama baktım ki orada herkes sadece bebeğine odaklı... cinsiyet bile merak etmiyorlar cinsiyet ne gelse, bebek nasıl gelse kabul... sonra hiçbir test yaptırmadım( zaten 2li 3 lü testi yıllar önce yaptırıyorduk, artık yaptırmıyoruz, geçerlilikleri düşük yaptırmana gerek yok gibi bir şeyler demişlerdi) sadece bebeğime odaklandım, her şey kabulümdü. Aldırmak aklımın ucundan bile geçmedi. Hayatımın en güzel dönemiydi...

Yazdıklarını okuyunca benzer şeyler hissettim madem aldırmayı düşünmüyorsun, bence hiç test yaptırma. Zaten dediğin gibi 35 yaş üstü 2li test güvenilir sonuç vermiyor yani risk düşük de çıksa aslında öyle olmayabilir, yüksek çıksa tersi olabilir, aklını karıştırabilir.

Bana gelince artık Türkiye’de yaşıyorum ve ailemdeki herkes (özellikle kayınvalidem) kesinlikle nifty yaptır diyor (yaşım ileri diye), etkilerinde kalıyorum ve yaptıracağım ama eşim destek verse yaptırmazdım.

Son olarak aslında anne olan sensin ve içinden geleni yapmalısın. Detaylı ultrason en önemli olanı, onda görünüyor zaten sanırım.

çok şeker maşallahhh
cinsiyet partisini bende düşünüyorum ama sonra vazgeçiyorum ya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…