Dr umda aynisini dedi.Benim ilk hamileliğim yurtdışında geçmişti. Sadece eşim ve ben vardık. Başlarda her kontrole elimde test isimleri ile gidiyordum ama baktım ki orada herkes sadece bebeğine odaklı... cinsiyet bile merak etmiyorlar cinsiyet ne gelse, bebek nasıl gelse kabul... sonra hiçbir test yaptırmadım( zaten 2li 3 lü testi yıllar önce yaptırıyorduk, artık yaptırmıyoruz, geçerlilikleri düşük yaptırmana gerek yok gibi bir şeyler demişlerdi) sadece bebeğime odaklandım, her şey kabulümdü. Aldırmak aklımın ucundan bile geçmedi. Hayatımın en güzel dönemiydi...
Yazdıklarını okuyunca benzer şeyler hissettim madem aldırmayı düşünmüyorsun, bence hiç test yaptırma. Zaten dediğin gibi 35 yaş üstü 2li test güvenilir sonuç vermiyor yani risk düşük de çıksa aslında öyle olmayabilir, yüksek çıksa tersi olabilir, aklını karıştırabilir.
Bana gelince artık Türkiye’de yaşıyorum ve ailemdeki herkes (özellikle kayınvalidem) kesinlikle nifty yaptır diyor (yaşım ileri diye), etkilerinde kalıyorum ve yaptıracağımama eşim destek verse yaptırmazdım.
Son olarak aslında anne olan sensin ve içinden geleni yapmalısın. Detaylı ultrason en önemli olanı, onda görünüyor zaten sanırım.
2.5'a kadar normal sayılıyor. Ne kadar düşük çıkarsa o kadar iyi. Testin ne zaman yapıldığının da önemi var. Bebeğin haftası arttıkça kalınlık da artıyo. Yani 11.haftada ve 13.haftada sonuçlar farklı çıkıyor.NT ense kalınlığı normal değeri kaç kızlar doktor ne diyor biliyor musunuz
valla biz eşimin ailesi ve benim ailem olarak bi 20-22 kişi falan bizim evde yapcazçok şeker maşallahhh
cinsiyet partisini bende düşünüyorum ama sonra vazgeçiyorum ya :)
ben bugun 12. haftada yaptırdım 0,6 cıktı iyi o zaman :)2.5'a kadar normal sayılıyor. Ne kadar düşük çıkarsa o kadar iyi. Testin ne zaman yapıldığının da önemi var. Bebeğin haftası arttıkça kalınlık da artıyo. Yani 11.haftada ve 13.haftada sonuçlar farklı çıkıyor.
helyum melyum sakat olmasın ondan çıkan gaz kimyasal falan sana zarar vermesin..valla biz eşimin ailesi ve benim ailem olarak bi 20-22 kişi falan bizim evde yapcaz
masa süslicez pembeli mavili yaprak sardık buzluğa attık herkes bi çeşit pasta börek vs yapcak.
hepbirlikte hem oturcaz hem tahmin yapcaz en sonda balonu patlatcaz
balon içinde anlaştım o balonların en büyük boyu helyumla şişirme ve içini konfeti doldurma dahil 60 tl dedi.
doktorda cinsiyeti yazıp zarfa koycak ben direk yapıcak kişiye vercm bkmadan yani tüm aile birlikte öğrenmiş olcaz ve htıra kalcak :)
yok herkes yapıyo abla ya bi zararı olcagını sanmam sorarım yine doktora amahelyum melyum sakat olmasın ondan çıkan gaz kimyasal falan sana zarar vermesin..
Amiin inşallah güzel sonuçlar mutlu olacağımız sonuçlar alalımBende haftaya kan vereceğim sanırım, inşallah hepimizin sonuçları güzel gelir
Evet seninki baya düşükmüş genelde 0.8 ile 1.4 arası değerler duyuyodum :)ben bugun 12. haftada yaptırdım 0,6 cıktı iyi o zaman :)
Maşallahkızlar merhaba
bugun randevumuz vardı şimdi geldim
o kdr büyümüşki tekme atıp zıplama hareketleri falan yapıyodu hayran hayran izledik
2li test için gittik ense ölçüümü gayet iyi dedi doktor 0,6mm boyu 5,25 cm tam 12+0 çıktı :)
burnu cok güzel ya fınfık burun
cinsiyet için tahmin istemediğimi söyledim doktora cinsiyet paritisi yapcaz çünkü
ama onunda tahmin yapmaya niyeti yoktu 16. haftada net söylerim dedi :)
şükürler oslun herşey yolundaydı darısı herkesin bşaına :)
kan verdim 2 li test için sonucuda haftaya persembe çıkcak :)
inşallah oda temiz çıkar :)
10. haftada erkek gibi gelmişti ama bugun çok yoğun kız hissettim izlerken :)
tesekkür ederizMaşallahNe güzel çok heyecanlı
bende hep 1,2 fln duyuodum kendiminkine şaşırdım ama doktor gayet güzel dedi inşallah kan sonucuda temiz çıkar hepimizin sonuçları temiz bebişleri sağlıklı olsun inşallah :)Evet seninki baya düşükmüş genelde 0.8 ile 1.4 arası değerler duyuyodum :)
Gözün aydın. Ben pazartesi yaptırdım, kan sonuçlarım çıkmış ama henüz rapor hazırlanmamış.
Papp-a mom 1.9
F bhcg mom 2.1
Onlar da normal. Free bhcg değerim çok az yüksek ama normal aralıkta. Bakalım rapor nasıl gelicek
Bende çok araştırdım ilk baktırdığımda 2,5 altı diyolar ama bana ultrasonda ki dr 1.8 dedi sanki ama rapor kağıdında 0.8 çıktı normal sanırım burun kemiğide var dedi 1.8 diyince 2 ye çok yakın diye çok moralim bozulmuştu ama araştırınca normal mişNT ense kalınlığı normal değeri kaç kızlar doktor ne diyor biliyor musunuz
0,8 mm kaçınca haftada cıktı canım ? benim bugun 12+0 da 0,6 mm cıktı bende niye düşük acaba buda bi problemmi demeye başladım şimdiBende çok araştırdım ilk baktırdığımda 2,5 altı diyolar ama bana ultrasonda ki dr 1.8 dedi sanki ama rapor kağıdında 0.8 çıktı normal sanırım burun kemiğide var dedi 1.8 diyince 2 ye çok yakın diye çok moralim bozulmuştu ama araştırınca normal miş
Sabah kan sonuçlarım çıktığından beri öyle araştırdım ki şuan konferans verebilirimselozy sen bu 2li testlerden anlıyosun sanırım.
ben şimdi nette ense kalınlığını araştırıyodumda genelde 12. haftada 1.2 gibi olur diyor sence benim 0,6 cıkması bi problem olabilirmi ? başka bi dr da daha ölçtürsemmi yaa doktorum gayet iyi dedi ama bilemedim
ana yüreği
bende onu dicektim hamile kalmadan önce gittiğim güvendiğim bi doktroum vardı bide onamı görünsem hem genel gelişimine bakar hem yeniden ölçer fln..
Sabah kan sonuçlarım çıktığından beri öyle araştırdım ki şuan konferans verebilirimEvet ana yüreği ben de şöyle yaptım, önce 11+6da kendi özel doktoruma ense ölçümü ve burun kemiği kontrolü için gittim 1.05 demişti. Burun kemiği oluşmuş sorun yok demişti. 12+2 de de vakıf hastanesinde ikili testi yaptırdım. Orda da 1.2dedi. Yine doktorumdan duymadan güvenemedim yani.
Hiç bi problem yoktur hiç merak etme ama sen için rahat etmeyecekse günü geçmeden başka bi doktora daha görünebilirsin aklında kalmasın
12+1 12+ 3 aradı iki doktor arasında ölçüm farkı vardı hayır değildir 0,4 çıkanıda okudum canım0,8 mm kaçınca haftada cıktı canım ? benim bugun 12+0 da 0,6 mm cıktı bende niye düşük acaba buda bi problemmi demeye başladım şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?