2020 Şubat Anneleri

canım senin cidden hamileliklerin zor geçiyor allah yardımcın olsun
neden genel anestezi yaptılar peki? diğer türlü daha hafif oluyormuş ağrılar. gerçekten bünyeyle alakalı, sezaryen olup çok rahat geçiren de var.

inan benim de ödüm kopuyodu doğumdan. doktorum çok güven verdi. aslında epidural istemiyodum. ama doktorum sağolsun iyiki öyle olmuş. çok güzel bi normal doğum yaşadım. tabii alt takımı bayağı kesti on gün popomun üstüne oturamadım. yine de ameliyata göre daha hafif bir durum tabiiki.

Cinsiyetler yavaş yavaş öğrenilmeye başlanmış ben de hamile kalmadan öncesinde bile rüyamda hep erkek bebek görüyordum, içime de erkek doğuyor bakalım ne olacak gerçi belli ki erkek senesine denk gelmişim yine bu arada birkaç gündür bulantılarım azaldı enerjim yerine geldi diye sevinip bugün temizlik çamaşır Allah ne verdiyse giriştim akşamına ne yediysem çıktı ne kadar iyiyiz desekte dikkat etmemiz gerekiyor demek ki

Lisede çocuk gelişimi okudum anne çocuk sağlığıyla ilgili bi dersimiz vardı kesik olayı falan hepsini o zaman görmüştüm hoca anlatmıştı zaten aklımda kalan sadece o kesik aklıma geldikçe içim gidiyo resmen benim ilk olucak ama sezeryan istiyorum sırf kesik yüzünden

Amin canim saol genel oldum çünkü igneye karsi fobim var anestezi uzmanu kipirdamadan vurmasi gerekiodu ben de egilince haliyle her defasinda irkildim ve yarim saat ugrastilar ameliyathanedeki butun erkeklerle kucaklastim ama hic birisi beni tutmayi basaramadi ve ben pes ettim uyutun beni istemiyorum dedim hemen genele hazirladilar sonta felan taktilar sontayida olayli taktirdim inan bana bacaklarmi bile hemsireler zor acti korkudan artik kasilmistim neyseki oyle boyle onu da taktilar belden olmadigim icin uyaninca ben tum acilari tatmisdm uyuşuk olmadigim icin ilk saatlerim zehir gibi gecti bana

Neden spiral ya da epidural olmadı ?

Peki bu defa kabul eder misin epidural i ?

Sende bendenmissin benimkidr normal di ama israrla sezeryan olmusdum sandm ki acisi cok yok ama uyaninca allah dedim bu nasil bir aci genel uyutmuslardi beni belden vuramamislardi
Beni belden uyuşturdular ve çok rahat bir operasyon geçirdim oğlumu görmek herşeye değdi.odaya benden önce çıktı. Tam oturdum Ablam hadi emzirelim dedi. Ne bu da mı vardı dedim sezeryana odaklanıp emzirmeyi unutmuşum. Ama anestezi geçince olay o zaman başladı baya bir süre oturup kalkmak karnımı acıttı.

Arkadaşlar artık normal Doğumu kesiksiz ağrısız sıcak su uygulaması ile yapan doktorlar var sanal gözlük gibi aletler kullanıyorlar çok kısa sürede yapıyorlar . Doğum korkusu olan arkadaşlar araştırabilir .örneğin Ankarada Aylin Anıl Arslan isminde bir hekim yapıyor İnstagram da sayfası var bakabilirsiniz. Hatta dönmeyen bebekleri döndürmeye çalışıyorlar. Örnek olsun diye verdim çevrenizde bakın isterseniz.

Yapabilseydim bende oglumh gorecekdim bunda gene deneyecegim insallah belden uyustururum da rahat gecer cunku ablam o sekilde yapdi cok rahatti ya kendisi ilgilendi bebegiyle ona cok imrenmisdim ben ilk 3 4 saat ilgilenemedim bu cok canimi sıkmışdi

Şimdi epidural veriyorlar cnm ben o zaman doktora cok soyledm de gereksiz dedi burun kivirdi bana

Her halükarda Nifty yaptıracağım çünkü 2li test 35 yaş üstü doğru sonuç vermiyormuş. O yüzden aslında 2li test yaptırmama gerek yok ama doktoru kırmak istemiyorum. Perşembe 11+3 erken değil derse kırmayıp yaptıracağım.

Valla hastayım kafamı zor topluyorum, bir taraftan yaptıracağım testleri ayarlamaya/karar vermeye çalışıyorum, bir taraftan yetiştirmem gereken bir yazı var onu halletmeye çalışıyorum. İyice karıştı hepsi birbirine. Artık olduğu kadar, sorun olmaz inşallah Hepimiz bebeklerimizi sağlık ve mutlulukla kucağımıza alırız inşallah...

Yaşadığınız olumsuz anılar sizde kalsın yeni anne olucaklar var biraz daha hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum..
herkesin doğum hikayesi kendine özeldir bunu hep söylerim. çok kolay bir doğum yaşadım ama bazısı da zor yaşayabilir. bence acı tatlı tüm tecrübeler burada paylaşılabilir. yani benim düşüncem bu.. sonuçta kimse kimseyi korkutmuyorki sadece tecrübelerini paylaşıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…