- 8 Mayıs 2018
- 387
- 508
- 103
- 38
İstanbulda sanırım, nerde pekiDaha çok erken aslında ama önceden randevu almak gerekiyormuş diye sormak istedim. Detaylı ultrason için Prof. Dr. Recep Has’a gitmeyi düşünen var mı aranızda ?
canım senin cidden hamileliklerin zor geçiyor allah yardımcın olsunCok guzel cnm gercekden imreniyorum ama sizinde dikis aciniz oluyor oturup kalkamıyorsunuz allah yardimcimiz olsun sırf dogum korkusu ve bulanti korkusu yuzunden 2.yi istemiodum ama kardesi olmasini hak ediodu bencillik yapmamak icin yapdm yoksa gercekden cesaretim yokdu 2.ye cok korkak biriyim yaa
Kızlar benim göğüslerim hamilelikten şiştiği için çatlaklar oluştu simdiden. Göğsünde çatlak oluşan var mı benim gibi ne yapmalıyım?
Lisede çocuk gelişimi okudum anne çocuk sağlığıyla ilgili bi dersimiz vardı kesik olayı falan hepsini o zaman görmüştüm hoca anlatmıştı zaten aklımda kalan sadece o kesik aklıma geldikçe içim gidiyo resmen benim ilk olucak ama sezeryan istiyorum sırf kesik yüzündencanım senin cidden hamileliklerin zor geçiyor allah yardımcın olsun
neden genel anestezi yaptılar peki? diğer türlü daha hafif oluyormuş ağrılar. gerçekten bünyeyle alakalı, sezaryen olup çok rahat geçiren de var.
inan benim de ödüm kopuyodu doğumdan. doktorum çok güven verdi. aslında epidural istemiyodum. ama doktorum sağolsun iyiki öyle olmuş. çok güzel bi normal doğum yaşadım. tabii alt takımı bayağı kestion gün popomun üstüne oturamadım. yine de ameliyata göre daha hafif bir durum tabiiki.
Amin canim saol genel oldum çünkü igneye karsi fobim var anestezi uzmanu kipirdamadan vurmasi gerekiodu ben de egilince haliyle her defasinda irkildim ve yarim saat ugrastilar ameliyathanedeki butun erkeklerle kucaklastim ama hic birisi beni tutmayi basaramadi ve ben pes ettim uyutun beni istemiyorum dedim hemen genele hazirladilar sonta felan taktilar sontayida olayli taktirdim inan bana bacaklarmi bile hemsireler zor acti korkudan artik kasilmistim neyseki oyle boyle onu da taktilar belden olmadigim icin uyaninca ben tum acilari tatmisdm uyuşuk olmadigim icin ilk saatlerim zehir gibi gecti banacanım senin cidden hamileliklerin zor geçiyor allah yardımcın olsun
neden genel anestezi yaptılar peki? diğer türlü daha hafif oluyormuş ağrılar. gerçekten bünyeyle alakalı, sezaryen olup çok rahat geçiren de var.
inan benim de ödüm kopuyodu doğumdan. doktorum çok güven verdi. aslında epidural istemiyodum. ama doktorum sağolsun iyiki öyle olmuş. çok güzel bi normal doğum yaşadım. tabii alt takımı bayağı kestion gün popomun üstüne oturamadım. yine de ameliyata göre daha hafif bir durum tabiiki.
Neden spiral ya da epidural olmadı ?Bu arada kizlar ben dogumdan cok korkuyorum ya oyle boyle deil iğneden bile tirsan biriyim sonucu guzel evet ama inanin oglumda uyandigim aciyi dun gibi hatirliyorum cok kotuydu ilk saatler ilgilenemedim canimin yanmasindan sabah dogurdum ikindin anca aldm rahatca sevdim ben bu kadar zor oldugunh dusunmuodum cok hafife almisim sezeryani
Amin canim saol genel oldum çünkü igneye karsi fobim var anestezi uzmanu kipirdamadan vurmasi gerekiodu ben de egilince haliyle her defasinda irkildim ve yarim saat ugrastilar ameliyathanedeki butun erkeklerle kucaklastim ama hic birisi beni tutmayi basaramadi ve ben pes ettim uyutun beni istemiyorum dedim hemen genele hazirladilar sonta felan taktilar sontayida olayli taktirdim inan bana bacaklarmi bile hemsireler zor acti korkudan artik kasilmistim neyseki oyle boyle onu da taktilar belden olmadigim icin uyaninca ben tum acilari tatmisdm uyuşuk olmadigim icin ilk saatlerim zehir gibi gecti bana
Beni belden uyuşturdular ve çok rahat bir operasyon geçirdim oğlumu görmek herşeye değdi.odaya benden önce çıktı. Tam oturdum Ablam hadi emzirelim dedi. Ne bu da mı vardı dedim sezeryana odaklanıp emzirmeyi unutmuşum.Sende bendenmissinbenimkidr normal di ama israrla sezeryan olmusdum sandm ki acisi cok yok ama uyaninca allah dedim bu nasil bir aci genel uyutmuslardi beni belden vuramamislardi
Olmadı bende alip kullanmaya başlayayım. Herkesin karnında çatlak oluşur benim göğüslerimdeBana doktor liarac jel yazdı çatlaklar için artık 3. Aydan sonra oluşmaması için kullanalım dedi.
Yapabilseydim bende oglumh gorecekdim bunda gene deneyecegim insallah belden uyustururum da rahat gecer cunku ablam o sekilde yapdi cok rahatti ya kendisi ilgilendi bebegiyle ona cok imrenmisdim ben ilk 3 4 saat ilgilenemedim bu cok canimi sıkmışdiBeni belden uyuşturdular ve çok rahat bir operasyon geçirdim oğlumu görmek herşeye değdi.odaya benden önce çıktı. Tam oturdum Ablam hadi emzirelim dedi. Ne bu da mı vardı dedim sezeryana odaklanıp emzirmeyi unutmuşum.Ama anestezi geçince olay o zaman başladı baya bir süre oturup kalkmak karnımı acıttı.
Olumsuz bir anim yok cnm igne korkum yuzunden bu sekilde olduYaşadığınız olumsuz anılar sizde kalsın yeni anne olucaklar var biraz daha hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum..
Şimdi epidural veriyorlar cnm ben o zaman doktora cok soyledm de gereksiz dedi burun kivirdi banaArkadaşlar artık normal Doğumu kesiksiz ağrısız sıcak su uygulaması ile yapan doktorlar var sanal gözlük gibi aletler kullanıyorlar çok kısa sürede yapıyorlar . Doğum korkusu olan arkadaşlar araştırabilir .örneğin Ankarada Aylin Anıl Arslan isminde bir hekim yapıyor İnstagram da sayfası var bakabilirsiniz. Hatta dönmeyen bebekleri döndürmeye çalışıyorlar. Örnek olsun diye verdim çevrenizde bakın isterseniz.
Tekrar deneyecegim canim bebegimi ilk ben görmek istiyorumPeki bu defa kabul eder misin epidural i ?
Şişli’de sanırım.İstanbulda sanırım, nerde peki
Her halükarda Nifty yaptıracağım çünkü 2li test 35 yaş üstü doğru sonuç vermiyormuş. O yüzden aslında 2li test yaptırmama gerek yok ama doktoru kırmak istemiyorum. Perşembe 11+3 erken değil derse kırmayıp yaptıracağım.İkilinin sonucuna göre mi niftye karar vereceksin, inşallah sonuç güzel çıkar ve gerek kalmazyazılanlara göre 11+3 ikili test için yeterli oluyormuş genel olarak doktorlar sonuca odaklanıyorlar başka bir perinotoloğa da gitsen sıkıntı çıkmaz sanırım ama yine de doktora sormakta fayda var tabi
herkesin doğum hikayesi kendine özeldir bunu hep söylerim. çok kolay bir doğum yaşadım ama bazısı da zor yaşayabilir. bence acı tatlı tüm tecrübeler burada paylaşılabilir. yani benim düşüncem bu.. sonuçta kimse kimseyi korkutmuyorki sadece tecrübelerini paylaşıyorYaşadığınız olumsuz anılar sizde kalsın yeni anne olucaklar var biraz daha hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?