2020 Şubat Anneleri

Merhabalarrr hanımlar nasılsınız benim mide bulantısı tam gaz devam. Hiçbir şey yemek istemiyorum. Mide yanmamda var.

Benimde ikili test sonucum 1:241 geldi
Nıfty test yapıldı
Denizli'de 2500₺ e yapıldı
Sonuç bekliyorum
Henüz 5 gün oldu
Niftye doktorunmu gerek duydu.degerler hakkimda bilgim olmadigi icin soruyorum.riskmi varmis cnm bebeginde.ense olcumu filan nasildiki

Merhabalarrr hanımlar nasılsınız benim mide bulantısı tam gaz devam. Hiçbir şey yemek istemiyorum. Mide yanmamda var.
Bende bulantıları zirvede yaşadım.5 haftadan itibaren. Bugün 14 haftalık olduk ve 12. Haftadan sonra azalmaya başladı. Tamamen geçmiş değil. Arada çıkarıyorum Koku hassasiyeti devam ediyor. Ama artık canım bişeyler istemeye başladı. Bu bile büyük aşama eminim seninki de bir iki haftaya geçer. Sonra gelsin kilolar

Benim 6. haftada başladı mide bulantısı. Bugün 10+5 im. İlk kızımda 12. Haftadan sonra geçer bulantın dediler ama doğuma kadar devam etti. İnşallah bu o kadar sürmez. Çok zorluyor gerçekten.

Hamsi çekiyor benim canım. Yüzey balıkları yememiz gerekiyor. Burda levrek alabalık vardı. Güvenip almadım. Sonuçta yemle besliyorlar.
hamsi için daha çok beklemek lazım. ben hamsinin memleketindeyim çok da severim ama yiyemiyorum ya. fırında da yapsam çok mideme dokunuyor yağlı balıklar. en rahat somon, levrek vs gibi balıklar yeniliyor.

hamsi için daha çok beklemek lazım. ben hamsinin memleketindeyim çok da severim ama yiyemiyorum ya. fırında da yapsam çok mideme dokunuyor yağlı balıklar. en rahat somon, levrek vs gibi balıklar yeniliyor.
Evet Erzurum’da çok beklerim. Ankara’da Eylül gibi yemiştim oralarda daha kolay . Ekim’de Doğum yaptım çünkü. Bende büyük balıkları seviyorum ama buraya pek gelmiyor. Ben büyükleri fırında küçükleri tavada yapıyorum.

Ben Trabzon’dayım 8 yıldır, daha eylülde hamsi görmedim burda :) vardır ama lezzetsizdir. burada kar suyu denize vurmadan hamsi yenmez derler. o yüzden kışın çok daha lezzetli oluyor.

aynen büyük balıklar fırında daha güzel oluyor. aslında çok severim balığı, denizdeki her türlü yenen şeyi. kalamar, karides, midye vs ama onlar şu an yasak tabii ama işte şu an sanki midem almaz gibi geliyor. sanırım iştah açılınca ilerleyen aylarda ancak

Doğum yapmadan yedim Eminim kilosu 30 liraydı Eylül sonu Ekim başı olabilir yeni çıkmıştı. Ankara’da oturup balık yiyebileceğin aynı zamanda çiğ olarak satın alabildiğin yerler var. Sakarya caddesinde. Erzurum Trabzon’a yakın olmasına rağmen Ankara’da daha taze balıklar yemiştim.

Selam kızlar geçmişi oku oku zor bitirdim. S Sansebastian gercekten çok üzüldüm. Hakkında hayırlısı böyle demekki. Üzülme, inşallah Allah dilediğin zamanda saglıklı bebekler nasip eder. Her zaman dediğim gibi saglıklı ve hayırlı bebekler nasip etsin hepimize Rabbim
Dün bizimde ikili test günümüzdü. Bizim bıdık tamamen arkası dönük kollar bacaklar önde kavusmus uyuyordu. Hiç göstermedi cinsiyetini. Doktor baya salladı karnımı ama yok uyanmıyor dedi. Uyanık olsaydı söylerdim dedi baya üzüldük ama belli ki nasip değil erken Öğrenmek. Plesenta Rahim agzını kapamış durumda hala yukarıya çıkmamış. Kanama alanları yok olmuş. Şükür. Progestanı kalan kutusunu bitir diğerlerini kullanma dedi. Mutlu olduk. Ense kalınlığı 1.5çıktı 12+6 haftalık görünüyordu maşallah. Kan verdik. 10 gün sonra çıkacakmış. 4 tane ilaç verdi. 1 tane d vitamini damla (nette arastırınca artık saglık bakanlığı tüm hamilelere kullandırıyormuş.)Çene eklemimde problem arttıgından magnezyum hapı verdi. Gyno ferro sanol (demir) ve balık yagı ile vitaminleri içeren innate pronotal diye bir ilaç verdi. Vitamin özel diğerlerini devlet karşılıyordu. Bu kadar hapı unutmadan içebilirim umarım.
Balık yiyebiliyor musun diye sorunca hayır dedim çünkü balık yok bu mevsimde dogru dürüst. Yeterli olması için haftada 2 kez yemeliymişiz.O nedenle hapı önerdi. 1 ay sonrası bakalım kendi doktorum devam et derse yine alırım aynı vitaminden. Fiyatı da 63 TL idi. Baya tuzlu
Bu arada ton balıgı asırı cıva ve agır metaller içerdiğinden hamilelikte önerilmiyor kızlar. geçmişte okudum dikkat edin diye yazdım. En fazla büyük balıklardan levrek çupra vs. yiyebilirsiniz.
Bizden bu kadar kızlar hayırlısı ile bizi cinsiyet bayram sonrasına kaldı maalesef. Eşim arada bayram gelmeden gidelim dese de sık ultrason zararlı olabilir diye engelliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Sık ultrason şöyle ilk haftalarımda doktor 2 hafta sonra dedi sık ultrasona girmenin bi anlamı yok dedi tamam bi zararı yok bebek için sonuçta x ışını yok dedi ben sana eve versem bunu oda tatmin etmez seni şuan zaten demişti ama aranızda en sık giren benimdir çok şükür hiç bi sorun yaşamadım ilerdede olmaz inşallah, bebeğin hareketlerini hissettiğimde rahatlarım gitmek istemem diye düşünüyorum kendimi kötü hissettiğim zamanlar gittim sadece oda bazen hafta da bir oluyo du yani ama elde değil,
Yani demem o ki merak ediyosanız haftaya gidebilirsin ama aç gitme tok git mutlaka çikolatayı sordum bende çikolata yeme meyve ye kahvaltını yap gel bize yeter dedi burda beklerken meyveni yiyebilirsin yanında getir bazı bebekler şekeri sevmiyo dedi bende 2 li ye aç gitmiştim uyandırdı salladı falan uyandı hemen o arada söyledi bunları tabi

Canım ne güzel Rabbim sağlık versin cinsiyet o kadar da önemli değil bana göre tabi herkesinde gönlünden geçen bi şey oluyorbende bayramdan sonra gidicem nasipse yolundadır umarım herşey sağlıcakla kucaklarımıza almayıda nasip etsin inşallah

En iyisi ben doktorumu değiştireyim
Doktorunda sorun yok :)
İkili test genelde 12.haftada yapıldığı için, o hafta da bebeğin nubuna bakarak ilk cinsiyet tahmini yapılabildiği için öyle demiş. Yoksa testle cinsiyetin ilgisi yok.
12.haftada kesin cinsiyet söylenemediğinden bazı doktorlar fikir belirtmemeyi tercih ediyor.

Canım plesanta işim Dr un ne diyor
Ne zaman a kadar çıkması gerekiyor Muş yukarı ?
Benim ki de çıkmamış

Canım plesanta işim Dr un ne diyor
Ne zaman a kadar çıkması gerekiyor Muş yukarı ?
Benim ki de çıkmamış
Canım plesenta bebek büyüdükçe Rahim yukarı dogru çıktıkça cıkarmış genelde. Yani ilk zamanlar aşagıda olan çokmuş. Plesenta Rahim agzımı kapamış ama rahimde açıklık yok dedi. Daha bizimkiler çok küçük. Büyüdükçe bebek hareketlendikçe yukarı çıkacak arastırmalarıma göre. Doktorum 20li.haftalarda filan çıkıyor genelde ama çıkmazsa 33 ekadar bile takip ettiğim var. Ancak o zaman çıkmazsa aşagıda diyorum demişti ilk gittiğimde. Plesenta previa demek oluyor o zamandan sonra çıkmazsa sanırım.

Amin canım. Çevremdeki insanlar sordukça bizde de bir baskı oluşuyor. Aslında çok da merak etmemiştim. Saglıklı ve hayırlı evlatlar olsunlar tek dileğim.

Eşim de burada bir devlet hastanesine gidelim diyor. Küçük bir ilçedeyiz.13 haftalık bebegin cinsiyetini devlet hastanesi ultrasonu göremez diye önünden koşmuyorum. Gidelim desem kalkıp gidecek. Oglumuz var ama o tekrar bana sorsalar erkek isterim kızın sorumluluğu çok diyor. Kıskanacak galiba kızı olsa...

Babalar kızlarını kıskanıyo genelde bu böyledir değişmez tabi sorumluluğu daha fazla kız çocuğunun ama nasip hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsunda
Bu arada devlete boşuna gitme canım bence söylemezler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…