2020 Şubat Anneleri

Merhaba bilenlere birsey danısacaktım. Dün doktor kontrolune gitti. Ilk defa gittigim bir doktordu. Bebegın boyu ve kilosunu ölctü. 13+6 dayız. Boyu 14 dedi kilo 90 gr . Eve geldikten sonra düşünduk . 1 hafta once 7 cm di bu bebek. Hadi 1 hafta da 2 katı büyumüs olsun. Heryerde bakiyorum bebek 14 cm e 5. Ay ulasiyor kilo zaten bu zamanda en fazla 45 gr olması gerek. Verdigi kağidi inceledim. Bir hesap var FL verisini 7 ile çarptiginda boyunu buluyorsun. Oynu yaptigimda benim bebek oldu 10 cm. Yani haftalik gelisimiyle orantili 10 cm se. E bu kilo 90 yaziyor. Doktorunda sag olsun gozleri pek gormuyordu. Yaninda kine sorup duruyordu. Bir sacmalık var gibi geldi. Bu hafta da olanlar sizinkiler ne kadar. Hepsinin gelisimi tabi farkli olur ama bu doktorun ölçumunde yanlislik var gibi. Tavsiye uzerine de gittim dogumda agzımi falan dikmesin sonra gözleri gormeyip

Günaydın kızlar ❤ iyisinizdir umarım.

Ben ilk hamileliğime göre daha halsiz, daha yorgunum. yaşım da 30 daha halbuki ama sanki ilkinde bedenim daha enerjikti. bir de bu hamileliğimde ufak da olsa sorunlar yaşadım. kanama alanı, plesentanın aşağıda olması vs gibi. ilkinde hiç sorun yaşamamıştım.

ikincide midem daha kötü oldu. kızımda en azından midem alev alev yanmıyordu.

bilmiyorum neyle alakası var ama tabii vücut yorulmuş oluyor artık, üstüne ilkinde prensesler gibi bol bol dinlenirken şimdi evde sana muhtaç küçük çocuk var. sadece onla ilgilenmek bile yoruyor insanı.

ay daha 3. ayda ben böyleysem sonra ne olacak ya. gerçi sonradan bana enerji gelmişti, artık o günler gelsin bitsin şu ilk dönem

Ben de çatlak için bu üründen aldım arkadaşlar,ne zaman kullanmaya başlanmalı acaba?

ben 12+0 da gittim doktorum bebeğin baş popo ölçüsü 5.5 cmdi bacakalrıda eklersek 8 8.5 cm dir demişti
doktor bacaklarını ekleyip söylemiş olabilir blkii bilemedim

normalde bu haftalarda baş popo mesafesi ölçülür, internette yazan bilgiler baş popo mesafesidir ama doktorunuz belki baş ayakucu ölçümü yapmıştır. bazen öyle söyleyebiliyolarmış çünkü, o an sormak lazım. ama kilo konusunu bilemedim :)

Valla ben cinsiyetini çok merak ediyorum ilkinde merak etmiyordum farketmez diyordum ikinci olunca farketti. Şöyle bıcır bıcır bir kızımız olsun istiyorum. Hayırlısı Allahtan önce sağlık tabi.

Bende 38 yasindayim.benimde kafam cok karisik sadece ense olcumumu yaptirsam.kan testi yaptirmasammi.cunku bende riskli cikarsa o hamileligi kendime zindan ederim.o kadar evhamli biriyim yani
Bi tablo vardı kizimi uyuturken onu bulursam netten buraya atacağım seni etiketlerim.
Yani 35 yas üstü aslinda 2 li 3 lu 4 lu test yaptirmak cok sacma. Ben bu sacmaligi bile isteye yaptim ama dedigim gibi icim rahat benim. Sen evhamliysan bosuna hic yaptirma cnm. Inan degmez strese. Tadini cikart hamileliligin.

Benim neden canım bişey çekmiyo acabaaa
Seninle aynı ilerliyoruz sanırım inşallah kesin öğrenirsin bugün ☺
Benimde artık çekmiyor. Özellikle hemoroid iyice azınca iştah filan kalmadı bebeğe faydalı olan şeyleri yemeye çalışıyorum. En iyi süt yumurta et yarıyor derdi eski doktorum. Süt ile eti tüketmek istemiyorum inşallah cinsiyeti emin bir şekilde söyler ölüyorum meraktan

bacaklarıda ekleyip söylemiştir belki dicemde.
benim 12+0 da baş popo mesafesi 5.5 cm di bacaklarıda eklersek 8-8.5 cm dir dedi doktorum.
yanlış sölemiştir yada siz yanlış anlamışsınızdır belki önemli bişi yoktur allahın izniyle :)

Bende 38 yasindayim.benimde kafam cok karisik sadece ense olcumumu yaptirsam.kan testi yaptirmasammi.cunku bende riskli cikarsa o hamileligi kendime zindan ederim.o kadar evhamli biriyim yani
O dedigim tabloda her bir yasi tek tek yazmislar ve olasi risk dagilimi yapmislar yani 37ye baktigimda zaten 250 yaziyordu dusun. Benim zaten en iyi 1/250 olacakmisti neyse bulunca atarim buraya.

bende köfteden fln tiksindim sütte içmiyorum zaten pek sevmezdim.
ama ekşi şeyler yoğurtlu şeyler peynir çeşitleri vs bayılıyorum
tatlıyı cokk seven biri olarak tatlı hiç istemiyo canım

bakalımmmm benimkinin cinsiyeti ne

Kızın ismi ne biz bir karar veremedik

ben 12+0 da gittim doktorum bebeğin baş popo ölçüsü 5.5 cmdi bacakalrıda eklersek 8 8.5 cm dir demişti
doktor bacaklarını ekleyip söylemiş olabilir blkii bilemedim
Ilk defa kilosunu da duyunca aklimıza birsey gelmedi . Acemilik gittigim de soracağım mutlaka . Dediginiz gibi bacak mesafesini de ölçmüs olabilir ayrıca

Benim 15.30 da senin kacta.
Acaip heycanliyim yeminle yaaaa.

Hemoroid e ısırgan otu çok iyi geliyor başta benim de vardı hamileliğimi bilmediğim dönemde kullandım ama hamileyken kullanılır mı bilmem içilmiyor haricen malum bölgeye koyuluyor

Teşekkür ederim canım inşallah bir sıkıntı yoktur. Doktorumuz da sağolsun ağzının içinde konuşan biri tekrar sormak istemedim ağırlığıyla ilgili de birşey söylemedi. Tavsiye üzerine gittim ama demek ki bizim doktor sormadan anlatan biri değil. Bundan sonra sorarım artık.

Hemoroid e ısırgan otu çok iyi geliyor başta benim de vardı hamileliğimi bilmediğim dönemde kullandım ama hamileyken kullanılır mı bilmem içilmiyor haricen malum bölgeye koyuluyor
Ben koyamam malum kendisi yakıcı bir bitki. Doktora soracam bakalım bişey önerecek mi. Oğlumda ilk 3 ay olmuştu. Bunda yeni başladı. Gerçekten hayatımı kabusa çeviriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…