2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

İki portakal kivi yarım elma muz falan olıyor genelde bazen hem gündğz hem akşam yiyebiliyorum bazen sadece akşam yada gündğz ara öğün. Ama mutlaka yiyorum gibi ya çok seviyorum
Bende yiyiyorum şu portakala bakayım dedim fruktoz çok yüksekmiş bebekte kilo ve şeker yapabilirmiş . Sanki portakalla birlikte ćok meyve yedim bebegi sekere bogdum gibi geldi . Bende meyveyi seviyorum ve çok kurtarıcı acıkınca ama emin olamadim

Valla ben max 2 muz ve akşam çilek elma yada armut krışık tabak yapıp yiyordum bugun kontrolde doktorum meyve gunde 2 tane ye azalt dedi . İşte bir muz bir elma yada bir muz akşm armut gibi
Demek ki araştırma sonucum doğru dün moralim bozuldu bebeği şekere boğdum diye . Özellikle portakalda fruktoz etkili oluyormuş . Benim doktror ne dicek bakalim 2 hafta sonra gidecem . Bebegin icin bir sey dedi mi ?

canım alınma sakın ama ben senin yazdıklarını okuyorum, sen genelde üzülmek için sebep arıyorsun gibi. ben de çok detaycıyım ama sıkma kendini. üzülmeee :)
Şuan bunu okurken güldüm yaa soracak kimsem yok o yüzden etrafımdada bilen bir büyüğüm yok ilk gebeliğim bir şey yapınca hemen üzülüyorum kendim için değil bebeğim için ne bilim ya bende böyleyim galiba esime soruyorum yani dusun o da bilmiyorum ki arastir diyor arastirinca ben karalari bagliyorum hep kotu seyler yaziyor nette inanmayim diyorum ama elimde olmuyor bu seferde direk buraya geliyorum

Merhaba canım bende de aynı hatta 1 aydan fazladır başladı ve gittikçe daha kötü oluyor doktoruma sordum (prof bu arada) bu aslında iyiye işaret bebekler sağlıkla büyüyor demekmiş

Merhaba canım bende de aynı hatta 1 aydan fazladır başladı ve gittikçe daha kötü oluyor doktoruma sordum (prof bu arada) bu aslında iyiye işaret bebekler sağlıkla büyüyor demekmiş
Çünkü bebekler büyüyor kemiklerimizi kırıyor bende de oldu bebişlerin büyüyor kalsiyum da yazayım azaltır dedi. Kafamızı kırsalar büyüyorlar çok şükür diyecek durumdayız

benim de yok canım, sorduklarımda ne hikmetse geçen sene doğurmalarına rağmen unutmuş oluyorlar. doktoruma o kadar saçma sorular soruyorum ki artık resmen kendimi çekiyorum soru sormamak için.. ama üzme kendini her şeyi hissediyor bıdıklar.. çok ehvamlanınca 86 yaşındaki ananemi düşünüyorum 7 tane doğurmuş maşallah. ne yedi ne içti Allah bilir. ama bulup öyle keyfine göre yiyemediği kesin. dedim cahillik mutluluk takmamaya çalış.

Kahvaltıdan hemen önce içiyordum. E kahvaltı da çay içiyorum çok yanlışmış yaptığım ama doktor bir şey demedi napıyım.
Demir ilacını aldıktan sonra en az 2 saat demir emilimini azaltan çay kahve tarzı şeyler içmemek lazımmış. Bir de bir şeyler yemeyi de yarım saat 45 dk geciktirmek gerekiyormuş.

Çünkü bebekler büyüyor kemiklerimizi kırıyor bende de oldu bebişlerin büyüyor kalsiyum da yazayım azaltır dedi. Kafamızı kırsalar büyüyorlar çok şükür diyecek durumdayız
Daha yaptimlarinda mutlu mutlu evde birbirinize sarilcaksimiz eşinizle hele gaz cikardiginda mutluluk naralari atilacak

Doktorum bana yatmadan once icebilirsin dedi, bende oyle yapiyorum

Haklısın canım teşekkür ederim bende öyle düşüneyim benim doktorda rahat ol kafana göre takıl diyor ondan cevap alamıyorum sonra buraya sarıyorum şunun şurasına az bişeycik kaldı ya çok heyecanlı

Kizlar buraya yazin aklinizdakilerin hepsini, bilenler cevaplar. Kendinizi üzmeyin bosyere ama gebelikte olan hersey normaldir ve herseyden az az abartmadan yiyin tüm doktorlar bunu soyler

Yoğurt süt ürünleri de 2 saat sonra tüketiliyor. Bazı demir ilaçları seninki gibi mesela benim ilk kullandığım. Bir haftadır içtiğim tok karnına yazıyor. Sadece süt ve yoğurt uyarısı var. Öncekinde bende içip bir saat sonra ilacı içiyordum.

Kızlar bu gynoferon beni mahfetti ya. Kabızdan da beter resmen tıkandım kaldım. Çok düşük değildi zaten kanım sınırın altıydı biraz bırakıcam valla böyle olacak gibi değil.

Canım gyneferon ben hamile olmadan önce çok kullanmıştım yani o kabızlık mahvediyordu beni aralikli iciyordum düşün . Doktorum bana şimdi yazınca onada söyledim beni çok etkiliyor diye o da eğer oyle bir şey olursa değiştiririz dedi . Ama çok su içiyorum kayısı yiyiyorum muzu tek başına tüketme ve armut alıp hergün tükete bilirsin o da çok iyi geliyor bunları yaptım ve kabız olmadım o ilacı dengelesin diye yedim bunları işe yaradı
Magnezyum ilacının recetesinde yazıyor canım aç karnına tüketirseniz ıshal yapar diye yemekten sonra kullanman senin içinde iyi olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…