- 12 Ağustos 2014
- 2.712
- 2.478
- 133
Evet canim karpal tünel sendromu bu malesef yüzde bir ya da binde bir di kalici olma ihtimali varmış bende kalıcı olmasından korkuyorum benim 3. aydan beri bu tür şikayetlerim var
Miranur o zaman sendeki başka bişey mi acaba dr iyiye işaret demiş?Merhaba canım bende de aynı hatta 1 aydan fazladır başladı ve gittikçe daha kötü oluyor doktoruma sordum (prof bu arada) bu aslında iyiye işaret bebekler sağlıkla büyüyor demekmiş
Kahvaltıdan hemen önce içiyordum. E kahvaltı da çay içiyorumçok yanlışmış yaptığım ama doktor bir şey demedi napıyım.
Demir ilacını aldıktan sonra en az 2 saat demir emilimini azaltan çay kahve tarzı şeyler içmemek lazımmış. Bir de bir şeyler yemeyi de yarım saat 45 dk geciktirmek gerekiyormuş.
Bence iki tarafa da hak vermek gerekiyor. Ben cok fazla normal ve sezeryan doguma girdim. Ayrica sunu soylim doktorlar yanlis kilo soylemiyor. O ultrason cihazi ile alakali bir durum soz konusu. Sen sana soylenen suan ki kiloaya bile inanma arada hep 200 300 gram oynama olur yada daha fazlasi ama fazlasi daha fazla kilosu olan bebeklerde oynar. Bide doktor karsisindaki kisiyle hep bir iletisim halinde bilir onun az cok nasil dogum yapabilcegini. Benim bi kac girdigim normal dogumda kadin bebegin kafasi ciktiktan sonra ikinmayi birakiyor bunun her saniyesi bebek icin o kadar onemli ki. O bebekler hep anneleri yuzunden yogunbakimda yattilar. Bence her onüne gelen ben normal dogum yaparim diyip yaptirilmamali. En azndan egitim almalilar diye dusunuyorum. Cnki asla ama aslaaa kolay birsey degil ve herkesin yapabilecegi birsey degil.Degil mi canım. Allah iyilerle karşılaştırsın gercekten. Doktor diye canımızı emanet ediyoruz ama ha ben sezeryan olcam planlı benim tup bebek cok rezalet çektim oyle kavuştum ama normal dogum yapmak isteyen birine gel sezeryana demek hic hoş bisey degil yani.. doktorlara cok güvenmiyorum ben özellikle kadin dogum olunca..
Amin amin can, kan olsun yavrulara Rabbim sağlıklı evlatlar versinEşim yetişemiyo beni yiyeceksiniz diyorannem seni kemirir onlar iki tane olunca diyor. Olsun minnoşlar kıyamam ya dalga geçiyorlar yavrularımla ben 9 kilo aldım. Bende senin gibi iyi yiyorum fazla iyi o kadar yemeyi hamile değilken yesem kesin 20 kilodan fazla almıştım. Yarasın kuzulara
Bugün tetanozun 2. Dozu ve kilo tansiyon takibi için izlemim vardı asmde . Tansiyon 12 /8 cıktı hemşire yüksek dedi baş agrım olursa hemen hastaneye git dedi dün vardı bugun de var idrarda protein var mı bakılsın dedi. Doktorumu aradım 1 hafta takip et şuan sınırda dedi yükselirse gel hemen dedi. Sizce yüksek mi 12/8 normal insanlar için ideal değermiş ama hamile de bilemedim korktum moralsiz yatıyorum
Kızlar özellikle son haftalarınızda bebegin kilosu 3800 iri olcak zor doğum yaparsın gel sezeryanla alalım diyen doktorlar olabilir. Dikkatli olun. Bebek doğuyor 3200 sonra anne diyor ki acaba normal mi doğursaydım. Ben bazi doktorların da ultrosonda gördükleri kiloyu sezeryan yapmak icin yalan soylediklerini düşünüyorum. Normal dogum yapmak isteyenler 1 2 ayrı doktora gitsin. Tabi insan güvenmek istiyor o an herşeyden önce bebeğini düşünüyor ama bu ihtimali unutmayın.. sonsuz güvenmeyin doktorlara. Suan ortam boyle çünkü. Çatı muayenesi yapmadan senin çatın dar diyen doktor biliyorum.
Ayy insallah donebilirim. Zaten ben ikame degil vize ile geldigimden illaki doncektim Turkiyeye ara ara ucuslar oluyor ulkesine donmek isteyenler icin. O yuzden donebilirim diye dusunuyorum ama cok gec olmadan donmem lazim. Siz sanirim yurtdisinda yasiyorsunuz zaten o yuzden Turkiyeye git geri gel kabul etmezler. Neredesiniz peki hangi ülkede ?Ay rehine kaldin buralarda
Insallah bir an once donersin cnm
Annemler haziranda Turkiyeye gideceklerdi bisuru seyler alindi ama turkiyeye gidis yasak
Sizin durumunuz farkli gidisinize izin verilir buyuk ihtimal ama biz turistik amacli oldugu icin izin verilmiyo
Bende takip ediyorum onu bir çok şeyi hediye geldi reklam yapması için sayfalardan öyle para verip aldığı çok birsey yok o yüzden fazla fazla olmasına takılmaBurda daha önce siz söylemiştiniz instagramda bir bayan vardı öğretmen bi bayan. O bayanın sayfasına bakınca bunalıma giriyorum. Benden sadece 2 haftaya yakın önde herşeyi bitmiş şimdi yıkıyor ütüleyip yerlestirecekmis . Ama herşey aşırı fazla alinmiş gibi mesela 5 hastane çıkışı almış. Ben söyle bi denk geldi baktım ve bunalıma girdim bizde yarısı bile yok o bayan mi çok abartıyor yoksa bizim mi az anlamadımsanki herşey çok abartılmış erkenden gibi ama
Ben takip etmediğim için herşeyi aldım aldım diyor su sayfa gönderdi dese daha iyi olurmuş o zamanBende takip ediyorum onu bir çok şeyi hediye geldi reklam yapması için sayfalardan öyle para verip aldığı çok birsey yok o yüzden fazla fazla olmasına takılma
Diyorum ya asla emrivaki konusmalara felan gelemem cok sevsem de kabul etmem. Mesela ogluslarimin birinin ismi Ural digerinin Uras olsun diyordum ben. Esimde hep Kutay Kuzey dedi ama adam hep guzel dille soyledi. Sonra hatta bana birakti sen nasil istersen oyle yap felan. E Kutay Kuzey bende seviyorum cok guzel isimler o yuzdn bunlar olsun dedim. Bence sizde bosverin kimsenin gönlünü hoş etmek zorunda degilsiniz. Eskiden mis o onun bunun ismini koymakA pardon ben tamamen yanlis anlamisim.
Simdi dedigin gibi soyleme var soyleme var
Kaynanam sagolsun oyle beklenti icinde degil, ama umuyo sanirim bunuda dile getiremiyor
Valla isim secmeden once olsaydi kesinlikle kabul ederdim
Ama isim sectik oyle sevdik hep
Bide benim kizla esimin kizinin ismine uygun oldugu icin bu isimi secmistik
Ayy kimmiş bu kız merak ettim neymiş o kadar abartı israf yaniBen takip etmediğim için herşeyi aldım aldım diyor su sayfa gönderdi dese daha iyi olurmuş o zamannedir bu gösteriş merakı insanlarda gerçekten anlamıyorum
E tabi canim ben kimseyi istemiyorum kimseden akil almak felan hic benim tarzim diil. Yani ben sorarsam soylesin herkes ama ben bilmiyormusum gibi davranilinca cildiriyorum. Valla k.bakmasin da ben ona ders veririm dahaHepimizde durum aynu bir dokun bin ah işit hayırlısı ile doğuralım şu Minnaklarimızı. Yaşın küçük değil normal. Ben 31 yaşındayım. Bunun yaşla alakası yok kendine güvendin mi tamam.
Biraz daha saysan hepsine birer tane ilaç vermeye devam edecekmiş gibi olmuşDoktorun bakış açısı benimki de geç verdi. Ayaklarım ağrıyor dedim magnezyum yazdı, kemikler ağrıyor dedim kalsiyum yazdı. Yani şikayetim olmasa demesem yazmayacaktı
Aha valla ben de lohusalık döneminde bu yüzden çıldırmaktan korkuyorumE tabi canim ben kimseyi istemiyorum kimseden akil almak felan hic benim tarzim diil. Yani ben sorarsam soylesin herkes ama ben bilmiyormusum gibi davranilinca cildiriyorum. Valla k.bakmasin da ben ona ders veririm dahaAyy hakkaten hayrlisiyla bi dogursaydik daha ne isterim
canım herkes söyluyor cabuk buyuyormuş bebeler. çok almamak gerek. boşver sen onları:)Burda daha önce siz söylemiştiniz instagramda bir bayan vardı öğretmen bi bayan. O bayanın sayfasına bakınca bunalıma giriyorum. Benden sadece 2 haftaya yakın önde herşeyi bitmiş şimdi yıkıyor ütüleyip yerlestirecekmis . Ama herşey aşırı fazla alinmiş gibi mesela 5 hastane çıkışı almış. Ben söyle bi denk geldi baktım ve bunalıma girdim bizde yarısı bile yok o bayan mi çok abartıyor yoksa bizim mi az anlamadımsanki herşey çok abartılmış erkenden gibi ama
Sizinde göbüşlerdw dikine çizgi olusmaya basladi mi? Genelde acik tenlilerde belli oluyor, benim ilkinde de olmustu yine olustu
Doğumlara girmiş birini bulmuşken sormadan geçemeyeceğimBence iki tarafa da hak vermek gerekiyor. Ben cok fazla normal ve sezeryan doguma girdim. Ayrica sunu soylim doktorlar yanlis kilo soylemiyor. O ultrason cihazi ile alakali bir durum soz konusu. Sen sana soylenen suan ki kiloaya bile inanma arada hep 200 300 gram oynama olur yada daha fazlasi ama fazlasi daha fazla kilosu olan bebeklerde oynar. Bide doktor karsisindaki kisiyle hep bir iletisim halinde bilir onun az cok nasil dogum yapabilcegini. Benim bi kac girdigim normal dogumda kadin bebegin kafasi ciktiktan sonra ikinmayi birakiyor bunun her saniyesi bebek icin o kadar onemli ki. O bebekler hep anneleri yuzunden yogunbakimda yattilar. Bence her onüne gelen ben normal dogum yaparim diyip yaptirilmamali. En azndan egitim almalilar diye dusunuyorum. Cnki asla ama aslaaa kolay birsey degil ve herkesin yapabilecegi birsey degil.
Yok canım benim çok şükür o sendromdan değil ilk oğlumdada öyle oldu 1-2 yıl devam etsede sonra geçti Buda doğumdan hemen sonra geçeceğini sanmıyorum ama geçer Allah’ın izniyleMiranur o zaman sendeki başka bişey mi acaba dr iyiye işaret demiş?
Kim bu ya aşırı merak ettimBen takip etmediğim için herşeyi aldım aldım diyor su sayfa gönderdi dese daha iyi olurmuş o zamannedir bu gösteriş merakı insanlarda gerçekten anlamıyorum
Demirle magnezyumu aynı anda aldığın oluyor mu?Canım gyneferon ben hamile olmadan önce çok kullanmıştım yani o kabızlık mahvediyordu beni aralikli iciyordum düşün . Doktorum bana şimdi yazınca onada söyledim beni çok etkiliyor diye o da eğer oyle bir şey olursa değiştiririz dedi . Ama çok su içiyorum kayısı yiyiyorum muzu tek başına tüketme ve armut alıp hergün tükete bilirsin o da çok iyi geliyor bunları yaptım ve kabız olmadım o ilacı dengelesin diye yedim bunları işe yaradı
Magnezyum ilacının recetesinde yazıyor canım aç karnına tüketirseniz ıshal yapar diye yemekten sonra kullanman senin içinde iyi olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?