2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Evet canim karpal tünel sendromu bu malesef yüzde bir ya da binde bir di kalici olma ihtimali varmış bende kalıcı olmasından korkuyorum benim 3. aydan beri bu tür şikayetlerim var
Merhaba canım bende de aynı hatta 1 aydan fazladır başladı ve gittikçe daha kötü oluyor doktoruma sordum (prof bu arada) bu aslında iyiye işaret bebekler sağlıkla büyüyor demekmiş
Miranur o zaman sendeki başka bişey mi acaba dr iyiye işaret demiş?

canım süt ürünleride demir emilimini azaltıyor, e o zaman kahvaltıda peynir yemeyek mi ben buna dikkat edemiyorum maalesef

Bence iki tarafa da hak vermek gerekiyor. Ben cok fazla normal ve sezeryan doguma girdim. Ayrica sunu soylim doktorlar yanlis kilo soylemiyor. O ultrason cihazi ile alakali bir durum soz konusu. Sen sana soylenen suan ki kiloaya bile inanma arada hep 200 300 gram oynama olur yada daha fazlasi ama fazlasi daha fazla kilosu olan bebeklerde oynar. Bide doktor karsisindaki kisiyle hep bir iletisim halinde bilir onun az cok nasil dogum yapabilcegini. Benim bi kac girdigim normal dogumda kadin bebegin kafasi ciktiktan sonra ikinmayi birakiyor bunun her saniyesi bebek icin o kadar onemli ki. O bebekler hep anneleri yuzunden yogunbakimda yattilar. Bence her onüne gelen ben normal dogum yaparim diyip yaptirilmamali. En azndan egitim almalilar diye dusunuyorum. Cnki asla ama aslaaa kolay birsey degil ve herkesin yapabilecegi birsey degil.

Amin amin can, kan olsun yavrulara Rabbim sağlıklı evlatlar versin

canım detaylıda preeklampsi mi ne o tarz bir şeyden bahsettiler mi ? mesela ben risk altındayım, bebeği besleyen damarlarda daralma varmış. doktor tansiyonunu ölç dedi 2-3 günde 1. ama sana demediyse ilginc. sen yine de doktoruna git baksın o damarlara. bir şeyin olmaz Allahın izniyle. 13-9 ve yukarısı çıkarsa sıkıntıymış

iyide bu ultrason aletinde otomatik çıkan bir şey. mesela boyunu ölçüyor onda oynama yapabilir, uygun olmayan pozisyondan ölçmeye kalkabilir ama kilo için extra bir şey yapmıyor. alet otomatik alıyor.

Ayy insallah donebilirim. Zaten ben ikame degil vize ile geldigimden illaki doncektim Turkiyeye ara ara ucuslar oluyor ulkesine donmek isteyenler icin. O yuzden donebilirim diye dusunuyorum ama cok gec olmadan donmem lazim. Siz sanirim yurtdisinda yasiyorsunuz zaten o yuzden Turkiyeye git geri gel kabul etmezler. Neredesiniz peki hangi ülkede ?

Bende takip ediyorum onu bir çok şeyi hediye geldi reklam yapması için sayfalardan öyle para verip aldığı çok birsey yok o yüzden fazla fazla olmasına takılma

Bende takip ediyorum onu bir çok şeyi hediye geldi reklam yapması için sayfalardan öyle para verip aldığı çok birsey yok o yüzden fazla fazla olmasına takılma
Ben takip etmediğim için herşeyi aldım aldım diyor su sayfa gönderdi dese daha iyi olurmuş o zaman nedir bu gösteriş merakı insanlarda gerçekten anlamıyorum

Diyorum ya asla emrivaki konusmalara felan gelemem cok sevsem de kabul etmem. Mesela ogluslarimin birinin ismi Ural digerinin Uras olsun diyordum ben. Esimde hep Kutay Kuzey dedi ama adam hep guzel dille soyledi. Sonra hatta bana birakti sen nasil istersen oyle yap felan. E Kutay Kuzey bende seviyorum cok guzel isimler o yuzdn bunlar olsun dedim. Bence sizde bosverin kimsenin gönlünü hoş etmek zorunda degilsiniz. Eskiden mis o onun bunun ismini koymak

Hepimizde durum aynu bir dokun bin ah işit hayırlısı ile doğuralım şu Minnaklarimızı. Yaşın küçük değil normal. Ben 31 yaşındayım. Bunun yaşla alakası yok kendine güvendin mi tamam.
E tabi canim ben kimseyi istemiyorum kimseden akil almak felan hic benim tarzim diil. Yani ben sorarsam soylesin herkes ama ben bilmiyormusum gibi davranilinca cildiriyorum. Valla k.bakmasin da ben ona ders veririm daha Ayy hakkaten hayrlisiyla bi dogursaydik daha ne isterim

Doktorun bakış açısı benimki de geç verdi. Ayaklarım ağrıyor dedim magnezyum yazdı, kemikler ağrıyor dedim kalsiyum yazdı. Yani şikayetim olmasa demesem yazmayacaktı
Biraz daha saysan hepsine birer tane ilaç vermeye devam edecekmiş gibi olmuş Ben bi tek bazen şu yanlar ağrıyo dedim ona da normal dedi. Ne sorsam normal diyodu. Ben mi anlamıyorum bilmem acemilikten ama dayanılmıycak ya da enteresan bişey olmadıkça her şeye normal bakmaya başladım galiba. Bi dahaki gidişe kadar ne olcam bakalım.

Aha valla ben de lohusalık döneminde bu yüzden çıldırmaktan korkuyorum

canım herkes söyluyor cabuk buyuyormuş bebeler. çok almamak gerek. boşver sen onları:)

Doğumlara girmiş birini bulmuşken sormadan geçemeyeceğim bazı sebeplerden ötürü iki doktor takibindeyim ben 10. Haftadan beri. Doktorlardan birisi sezeryan yanlısı tüp bebeklede ilgileniyor ondan sanırım. Diğeride duruma göre karar veriyor ama eli çok hafif diyolar yani kime doğum yaptırmışsa özellikle sezeryan çok az ağrım acım oldu diye bahsediyolar. Var mı böyle bişey yani sezeryanda eli hafiflik ya da temiz çalışma vs?

Demirle magnezyumu aynı anda aldığın oluyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…