Kız ters nasıl doğdunCanım zaten ben bu konuda aynen boyle düşünüyorum mesela anne adayı nin 40 haftası dolmuş o kişi yüzde 90 sezeryan olacaktır ama Hayir bekliycem yok suni sancı alacam yazik degil mi? Bebek zaten doğacak olsa 37 38 39 da gelir. Benim arkadasim normal dogum yaptı. Zayıf bir kızdı boyu da kısa ama cok hareketliydi suyu geldi 38 de gitti doğurdu. Ama hiç normal doğum yapacam diyip doğuran görmedim. Bir arkadasim da 40 a kadar bekledi dediler ki o bebek kakasini yicek gitsin doğursun yok normali bekliyor ve sonuç sezeryan. Arkadaşımın yengesi normal dogurcam çatır çatır dedi ve o da sezeryan. Bu sitede bir arkadaş en son cocuk kakasini yapti diye sezeryane alındı. Suni sancı da aldı. Yani ben bu ısrar ve hirsi hic anlamıyorum yazik günah ya bebege de. Doktorlar muhtemelen diyorlar gel alalim ama anne adayı ısrar ediyor ve her saniyesi cok önemli tabiki benim esimin bir akrabası bu normal dogum esnasında oluşan bir durumdan ötürü fiziksel engelli. 20 sene once tabi tam je oldu bilmiyorum sıkışmış mi oksijensiz mi kalmış ne. Aynı şekilde ben tersten doğmuşum. Ayaktan. Burda doktor demiski anneme kesinlikle sezeryan. Bebek ters. Benim çok cesur ve cahil annem hayır illa normal dogum demis eskinin de o cesur ve tuhaf doktorları beni o halde normal doğurmuş ki annemle aramda neredeyse 40 yaş var ben ölebilirdim annem ölebilirdi kemikleri kırılabilirdi . Ve 8 dikiş mi ne atılmış o da ben ufak doğmuşum biraz ama 2500..Yani saka gibi simdi de utanmadan sen doğuştan sinirlisin tarzında konuşurlar acaba neden düşünün bakalım yani
Yani doktorlar tabiki sezeryan diyorsa (bir kısmı haric) dinlemekte fayda var. Ama ne dersin iste normal doğurmayan anne sayılmıyor bu memlekette. Oyle bir algı var o yüzden zaten planlı sezeryan lafı cıkmış ne demek ya bir anne nasıl isterse o sekilde doğurur cocugunu. Yalan mi
Mesela esimin teyzesi 40 yasinda doğum yaptı kayinvalideme baksan cahil derim o bile dediki diğer kardeşini arayıp ona soyle sezeryan yaptirsin. Ilk çocuğuydu gec evlenmişti yani o da herhalde tutturmuş normal dogurcam diye tam bilemiyorum ama sezeryan oldu
Bencede çok yüksek değilBugün tetanozun 2. Dozu ve kilo tansiyon takibi için izlemim vardı asmde . Tansiyon 12 /8 cıktı hemşire yüksek dedi baş agrım olursa hemen hastaneye git dedi dün vardı bugun de var idrarda protein var mı bakılsın dedi. Doktorumu aradım 1 hafta takip et şuan sınırda dedi yükselirse gel hemen dedi. Sizce yüksek mi 12/8 normal insanlar için ideal değermiş ama hamile de bilemedim korktum moralsiz yatıyorum
Canım zaten ben bu konuda aynen boyle düşünüyorum mesela anne adayı nin 40 haftası dolmuş o kişi yüzde 90 sezeryan olacaktır ama Hayir bekliycem yok suni sancı alacam yazik degil mi? Bebek zaten doğacak olsa 37 38 39 da gelir. Benim arkadasim normal dogum yaptı. Zayıf bir kızdı boyu da kısa ama cok hareketliydi suyu geldi 38 de gitti doğurdu. Ama hiç normal doğum yapacam diyip doğuran görmedim. Bir arkadasim da 40 a kadar bekledi dediler ki o bebek kakasini yicek gitsin doğursun yok normali bekliyor ve sonuç sezeryan. Arkadaşımın yengesi normal dogurcam çatır çatır dedi ve o da sezeryan. Bu sitede bir arkadaş en son cocuk kakasini yapti diye sezeryane alındı. Suni sancı da aldı. Yani ben bu ısrar ve hirsi hic anlamıyorum yazik günah ya bebege de. Doktorlar muhtemelen diyorlar gel alalim ama anne adayı ısrar ediyor ve her saniyesi cok önemli tabiki benim esimin bir akrabası bu normal dogum esnasında oluşan bir durumdan ötürü fiziksel engelli. 20 sene once tabi tam je oldu bilmiyorum sıkışmış mi oksijensiz mi kalmış ne. Aynı şekilde ben tersten doğmuşum. Ayaktan. Burda doktor demiski anneme kesinlikle sezeryan. Bebek ters. Benim çok cesur ve cahil annem hayır illa normal dogum demis eskinin de o cesur ve tuhaf doktorları beni o halde normal doğurmuş ki annemle aramda neredeyse 40 yaş var ben ölebilirdim annem ölebilirdi kemikleri kırılabilirdi . Ve 8 dikiş mi ne atılmış o da ben ufak doğmuşum biraz ama 2500..Yani saka gibi simdi de utanmadan sen doğuştan sinirlisin tarzında konuşurlar acaba neden düşünün bakalım yani
Yani doktorlar tabiki sezeryan diyorsa (bir kısmı haric) dinlemekte fayda var. Ama ne dersin iste normal doğurmayan anne sayılmıyor bu memlekette. Oyle bir algı var o yüzden zaten planlı sezeryan lafı cıkmış ne demek ya bir anne nasıl isterse o sekilde doğurur cocugunu. Yalan mi
Mesela esimin teyzesi 40 yasinda doğum yaptı kayinvalideme baksan cahil derim o bile dediki diğer kardeşini arayıp ona soyle sezeryan yaptirsin. Ilk çocuğuydu gec evlenmişti yani o da herhalde tutturmuş normal dogurcam diye tam bilemiyorum ama sezeryan oldu
Aynen hayrlisi bebis saglikli dogsun da onemli olan oEvet biz belcikada yasiyoruz
Bize giris cikis yasak
Ben zaten gidemicektim dogumdan dolayi
Ama annemler ben dogum yapmadan gidip geleceklerdi siparislerimi getireceklerdi oda kismet olmadi
Hayirlisi olsun artik yapacak bise yok
Ayy yicem cok komikSimdi arkadasimla yazisiyorum 4gun once dogum yapmis
Cocugun adini daha koyamamislar
Bebek bebek diye seviyolarmis
Dusunsene
bizde oyle oluruz sanirim
Bazı doktorlar evet paraci oluyor ozellikle sezeryan yaptrmak istiyor bu cok ayri bir konu. Ama onun haricinde normal dogum oyle herkesin yapabilecegi bir dogum degil bence ozellikle bilincsiz insanlarin. Sadece 2 saniye ıkınmadigi icin 2 hafta yogunbakimda yatan bebeklerimiz vardi. Dediginiz gibi normal dogumu yapmayana sende dogum mu yaptin sanki gozuyle bakiliyor ama inan benim totomda degil yani. O hayat senin o bebek senin herseyin en iyisine karar verecek olan sensin. Onun bunun gònlü hoş olsun diye ben yapamam valla kimse kusura bakmasin. Sende cok dogru konusmussun ve bu arada dunyada olmus olman mucize. Kocana soyle kiymetini bilsinCanım zaten ben bu konuda aynen boyle düşünüyorum mesela anne adayı nin 40 haftası dolmuş o kişi yüzde 90 sezeryan olacaktır ama Hayir bekliycem yok suni sancı alacam yazik degil mi? Bebek zaten doğacak olsa 37 38 39 da gelir. Benim arkadasim normal dogum yaptı. Zayıf bir kızdı boyu da kısa ama cok hareketliydi suyu geldi 38 de gitti doğurdu. Ama hiç normal doğum yapacam diyip doğuran görmedim. Bir arkadasim da 40 a kadar bekledi dediler ki o bebek kakasini yicek gitsin doğursun yok normali bekliyor ve sonuç sezeryan. Arkadaşımın yengesi normal dogurcam çatır çatır dedi ve o da sezeryan. Bu sitede bir arkadaş en son cocuk kakasini yapti diye sezeryane alındı. Suni sancı da aldı. Yani ben bu ısrar ve hirsi hic anlamıyorum yazik günah ya bebege de. Doktorlar muhtemelen diyorlar gel alalim ama anne adayı ısrar ediyor ve her saniyesi cok önemli tabiki benim esimin bir akrabası bu normal dogum esnasında oluşan bir durumdan ötürü fiziksel engelli. 20 sene once tabi tam je oldu bilmiyorum sıkışmış mi oksijensiz mi kalmış ne. Aynı şekilde ben tersten doğmuşum. Ayaktan. Burda doktor demiski anneme kesinlikle sezeryan. Bebek ters. Benim çok cesur ve cahil annem hayır illa normal dogum demis eskinin de o cesur ve tuhaf doktorları beni o halde normal doğurmuş ki annemle aramda neredeyse 40 yaş var ben ölebilirdim annem ölebilirdi kemikleri kırılabilirdi . Ve 8 dikiş mi ne atılmış o da ben ufak doğmuşum biraz ama 2500..Yani saka gibi simdi de utanmadan sen doğuştan sinirlisin tarzında konuşurlar acaba neden düşünün bakalım yani
Ben de heyyyt gidin ulan burdan, anladık çok biliyosunuz, ben mağaradan geldim diye zıvanadan çıkarım gibi geliyoValla ben Kocam bey'i şimdiden uyardim herkes basimda bi akıl verir şunu yap bunu yapma diye (cnki gorumcemle ayni yerde oturuyoruz en kalt katta o en ust katta ben oturuyorum) herkesi kovarim smdiden hazrlikli ol haberin olsun dedim
Degil mi ama canim hala bu kıyaslamalar var ya ona üzülüyorum cidden isteyen istediği gibi doğurur yani öyle degilmiBazı doktorlar evet paraci oluyor ozellikle sezeryan yaptrmak istiyor bu cok ayri bir konu. Ama onun haricinde normal dogum oyle herkesin yapabilecegi bir dogum degil bence ozellikle bilincsiz insanlarin. Sadece 2 saniye ıkınmadigi icin 2 hafta yogunbakimda yatan bebeklerimiz vardi. Dediginiz gibi normal dogumu yapmayana sende dogum mu yaptin sanki gozuyle bakiliyor ama inan benim totomda degil yani. O hayat senin o bebek senin herseyin en iyisine karar verecek olan sensin. Onun bunun gònlü hoş olsun diye ben yapamam valla kimse kusura bakmasin. Sende cok dogru konusmussun ve bu arada dunyada olmus olman mucize. Kocana soyle kiymetini bilsin
Onlarin bildigi daha kendilerine yetmiyor bir de o akillariyla başkasına akil vermeye kalkmıyorlar mi gerçekten şakalar sakasiBen de heyyyt gidin ulan burdan, anladık çok biliyosunuz, ben mağaradan geldim diye zıvanadan çıkarım gibi geliyoNormalde paçalarımdan sakinlik uyumluluk akar ama böyle şeylerde sinirleniyorum. Bi de lohusalıkta çok hassas oluyomuşuz. Allah sakin güzel günler nasip eder inşallah :)
O kadar büyük bir hata kiben de normal ters doğmuşum.. çok çektirmişim anneme3500 kg doğmuşum.
Ayy harikasınnBen de heyyyt gidin ulan burdan, anladık çok biliyosunuz, ben mağaradan geldim diye zıvanadan çıkarım gibi geliyoNormalde paçalarımdan sakinlik uyumluluk akar ama böyle şeylerde sinirleniyorum. Bi de lohusalıkta çok hassas oluyomuşuz. Allah sakin güzel günler nasip eder inşallah :)
Doktorun elin hafifliği diye bir şey var evet.Doğumlara girmiş birini bulmuşken sormadan geçemeyeceğimbazı sebeplerden ötürü iki doktor takibindeyim ben 10. Haftadan beri. Doktorlardan birisi sezeryan yanlısı tüp bebeklede ilgileniyor ondan sanırım. Diğeride duruma göre karar veriyor ama eli çok hafif diyolar yani kime doğum yaptırmışsa özellikle sezeryan çok az ağrım acım oldu diye bahsediyolar. Var mı böyle bişey yani sezeryanda eli hafiflik ya da temiz çalışma vs?
Bez çok az. Sezaryense 2 gün kalınıyor genelde. 15 falan en az olmalı. Belki normalde bile 2 gün kalmak gerekebilir. Azıcık kaka yapıyor mesela koyu renkli mekonyum kakasını falan. Bez az almayın arkadaşlar. Yenidoğana günde 8 falan kullanılıyor.Kızlar merhaba ben bugün hastahane çantamı hazırladım. Sizlerde yardımcı olması fikir olması açısından yazmak istedim listeyi yazıyorum. Bazı şeyleri fazla koydum malum virüs kolay kolay bitmeyecek gibi azalsa bile hastahaneler temkinli davranışa devam eder eşimi eve göndersem ne alıp geleceğini de bilemez diye düşündüm. Umarım işinize yarar.
Kabin boy valiz kullandım içine bebek ve benim eşyalarımı koydum.
Anne
Penye elbise şeklinde gecelik
Şık gecelik takımı sabahık ile birlikte
Terlik
Depant hasta külodu 3 tane
2 tane iç çamaşırı
1 adet sütyen
Bir yün çorap (doğumhane çok soğuk oluyormuş)
2 tane atlet (fazla ödem atmaya başlıyormuş vucut)
Diş fırçası, tarak, krem, sabun vs bakım çantası kısacası.
Bebek için :
Bir hastahane çıkış seti ayrı bir torbaya battaniyesi ile koydum ki eşim bilsin direk ebeler versin söyledim de içinde 1 tane bez
4 tane bez
Islak mendil
Gögüs pompası
Biberon ve mama (sütün gelmemesi ve ya meme ucu problemi yaşanmasına karşılık bebek ememezse diye)
2tane emzik
1 tulum seti çorap eldiven şapkası ile birlikte
1 tane alt üst set
Pişik kremi
Muslin örtü
Ağız ve omuz mendili müslin
Ana kucağı birde
Umarım işinize yarar
Ortalama değer hesaplıyor doktorlar ölçümle. İşi paraya dökeni muhakkak var evet ama eliyle ölçmüyor doktor da hata payı çok normal. Benim doktorum o konuda çok profesyonel. Dediği kiloda doğmuştu kızım. Yeğenimde öyle.Tamam zaten o alette yanlis ölçüyor hic doğru olceni ve söylenen kiloda doğan bebeği görmedim ama doktorlar da abartıyor sanki biraz
Yani keske herkes bizim dusundugumuz gibi düşünse egitim konusunda ama yok yani ben yaparim bi inatla basliyorlar sonu hüsran tabi. Eger senin dogumun riskli olmasaydi normal dogum icin bebegin dönmesini beklemezlerdi dimiDegil mi ama canim hala bu kıyaslamalar var ya ona üzülüyorum cidden isteyen istediği gibi doğurur yani öyle degilmi☺ ve cidden insanlar bilinçlendirilmeli kurslar falan oluyor hastanelerde vs oraya gitmeliler iste egitime falan oyle bilincsiz olunca cahil cesareti oluyor iste..sağlıklı sıhhatli olması önemli bebeklerin sonuçta. Dünyada olmus olmam mucize mi gerçekten ölüm gibi sonuçları da mi var makat dogumun ☹ sanirim rahim tersliği de sebep oluyornus bebegin ters durmasına benim annemin rahmi tersmis güya o zamanlarin bir doktoru annemin rahmini düzeltmişben bunu simdi doktoruma sorunca şok oldu o spesifik bisey duzelteni ilk kez duydum dedi bide benimde biraz arkaya donukmus
Keşke öylesi bize de denk gelse kimisi harbiden baya bazı konularda profesyonel oluyor . Ya cok heyecanlandım şimdi boyle konuşunca bir an önce doğum zamanı yaklaşsın yaDoktorun elin hafifliği diye bir şey var evet.
Doktordan doktora çok şey değişiyor.
Bez çok az. Sezaryense 2 gün kalınıyor genelde. 15 falan en az olmalı. Belki normalde bile 2 gün kalmak gerekebilir. Azıcık kaka yapıyor mesela koyu renkli mekonyum kakasını falan. Bez az almayın arkadaşlar. Yenidoğana günde 8 falan kullanılıyor.
Ortalama değer hesaplıyor doktorlar ölçümle. İşi paraya dökeni muhakkak var evet ama eliyle ölçmüyor doktor da hata payı çok normal. Benim doktorum o konuda çok profesyonel. Dediği kiloda doğmuştu kızım. Yeğenimde öyle.
Normalde guzellikden anliyoİçine sinmiyorsa hiç koyma bence güzellikten anlıyorsa eşin güzellikle, carlamadan anlıyorsa carlayarak konuş. Bunların nene dede ismi koyma sevdası da bu yılın modası herhalde
Hanımkız mıİnstagram abartısı ya 40 ı çıkana kadar giyecek şeyleri niye 40 tane alalım ki israf. Benim iki hastane çıkışım, 3 tane de alt üst takımım var yeter yaz günü yani yıkarım bir ay nolacak sanki
Deterjanım gelse de ben de başlasam ya ne güzel bitirmişsin ☺
Canım ınstada ben bi doktor takip ediyorum yusuf olgaç diye ters düz yan her türlü normal doğumu yaptırıyor valla hayretle takip ediyorum onuO kadar büyük bir hata kişimdi hicbir doktor zannetmiyorum yapmaz bunu ama o zamanlar yapıyorlarmis bunu malesef gerci yasimda cok yok 28 im ama
İnşallaaahAyy harikasınnValla cok bilmis insanlar her zmaan sinir bozucudur bana göre Insallah sakin sakin gecirebiliriz..!
Ben çantama koymadım açıkcası kullan at peçete kullanılır kurulama için. Duş da almayız orda herhalde yani öyle bir hastahane değil benim ki en azındanKızlar hastaneye havlu götürüyor muyuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?