2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebek için de mi almıyoruz?

Bebek için havlu aldım küçük sırt havlusu gibi ama başka neye gerek ki bebekte havlu valla o kadarını tecrübeli anneler yazsın lütfen
Bende internette ki listelerde 2 tane hastane çıkışı yazdığını gördüm ne gerek var ki zaten 1 tane yaptırdım onun harici de zıbın ve bere eldiven götürürüm diyorum en fazla sinirlerim bozuldu

Evde şeker ölçümü yapan arkadaşlarım tokluk şekerini yemek yedikten 1 saat sonramı 2 saat sonramı ölçüyorsunuz.Benim doktor sabah öğlen akşam yemeklerden 1 saat sonra diye yazmış.Ama ben 2 saat diye biliyorum bir yanlışlıkmı var acaba.

Bende internette ki listelerde 2 tane hastane çıkışı yazdığını gördüm ne gerek var ki zaten 1 tane yaptırdım onun harici de zıbın ve bere eldiven götürürüm diyorum en fazla sinirlerim bozuldu
Valla bende senin gibiyim ne yalan söyliyim, yapmaya çalışıyorum birşey ama herkes o kadar çok şey almış yapmış ki ben mi beceremiyorum diyorum

ay valla bi hoşsun hoşuma gıttı söyledıklerın:) ben hiç cevap veremem öyle mesela benım kaynanam da bazen benı arayıp eşine karışma gıbısınden bıseler söyluyo şakalaşmama kızıyo öyle denmez kocaya falan dıye. ben hıc bıse dıyemıyorum

Kızlar hastaneye havlu götürüyor muyuz?
Takip ettiğim hemşire hastaneye sorun diyor. Ben özel hastanede doğum yapacağım. Doğum öncesi yani birkaç gün önceden odanızı gezin, hastane paket fiyat sunuyorsa neler veriyor bunları konuşun dedi. Bazı özel hastaneler memorial gibi kıyafet kendi veriyor. Ben sanmıyorum burda öyle olsun da. Havluyu koronadan dolayı sanırım duş aldırıp aldırmayacaklarını sorup öyle koyacağım. Normalde olsa onların verdiğini kullanırdım da virüs dolasıyla sanırım evden götüreceğim. Bunları önden hastane ile konuşun diyor.

Kızlar hastaneye havlu götürüyor muyuz?
Aslında hastanem çok temiz. Pandemim hastanesi de değil. Yaşadığım yerde bir yerde bakılıyor o da bize 20 km uzaklıkta. Ben kadının dediğini mantıklı buldum. Hastane ile konuşacağım o zamanın durumuna göre ekleme çıkarma yaparım.

Siz emin misiniz. Benim 3. Bebeğim ilk ikisinde de 28. Haftada ve doğumdan sonra 72 saat içinde iğne oldum. Gittiğim doktorlarda hep sormuştur olup olmadığımı. Bunda da dün oldum. Uyuşmazlık iğnesi 2 doz oluyor. Siz bir araştırın tekrar. Çevremde de olanlar 2 doz oldu.

Doktorumla konuştum aciliyeti olan bir durum söz konusu değil önlem için yapacaktım negatif sonucunuz doğum sonrası 72 saat içinde yapacağız ozaman dedi. Benim kuzenım de aynı şekilde kan uyuşmazlığı durumunda aciliyeti yoktu doğum sonrası yapıldı. Tabi doktor şuan yapılması lazım deseydı yaptırırdım.

Bir gün bakamadım neler neler konuşulmuş maşallah sanırım 20 sayfa falan okudum
Ozaman size can alıcı soruyu soruyorumm, sizce temmuzda nasipse bizim doğumlarımızda hastane durumları nasıl olur? Normalde sezaryen doğumda 2 gece kalınır 3.gün çıkılırdı. Şimdi 1 gece yatırıyorlar okadar.
Ayrıca odaya sadece 1 refakatçi alıyorlar.

Bebek için 1 tane 10'lu aldım andywawa marka. Düşünenler olursa kalitesi güzeldi beğendim.
1 tane de tulum takım alacağım ne olur ne olmaz diye. Sadece bir gece kalacaksak çok almaya gerek yok diyorum.

Aynı şekilde kendime de güzel bir lohusa pijama takımı bakıyorum ama henüz beğenemedim çok abartılı sevmiyorum.

Bazı hastaneler evet doğumdan sonra ilk kendi kıyafetini giydiriyorlar, geçen sene yiğenime öyle yaptılar (memorial). Ama her özelde böyle değil tabi.

Bizdede kan uyuşmazlığı var lakin indirek coombs testiniz pozitif mi çıkıyor o yüzden mi vuruyolar.

Iste tam laf söylemelik kaynana onu sen bana yolla ben onu kendine getiririm evirip çevirip bi guzel daha da oyle konuşamaz sana :) az değilmiş ama laf atıyor

Evet sezeryanda bir gece kalınacak ve refakatçi bir kişi alıyorlarmış. Hasta ve refakatçi hariç içeriye bile almıyor benim gideceğim hastahane. Ve malesef temmuz ortası sonrası için birşey diyemem ama haziran sonu temmuz başına kadar bu şekilde koruma bana göre devam eder gibi geliyor. Umarım etmez aileleri ile olmak isteyen hamilelerin istediği olur ama pek sanmıyorum benim eşimle doğuma gidecek olma fikri hosuma gidiyor yalnız olmamız vs. Çünkü o halde insan tahammülsüz olabiliyor bir çok kafadan ses müdahale sevmem ebe anlatsın ben yapayım eşimde yanımda olsun yok insan bence akraba katili olur lohusa ruh haliyle

Semo Can Canim kucuk tansiyonun biraz yuksek cikmis, o sebeple uyarmislardir dikkatli ol diye. Tuzlu yemezsen ve bol su icersen duzelir bence. Evde de ara ara olc tansiyonunu 14-9 zaten gebe icin riskli oluyor, o sebeple 14-9 da acil hastaneye gelin diyorlar. 14-9 alti ise dikkat edilmesi gerek. Benim genelde dusuk tansiyon olsada yine de evde ara ara olcuyorum. Simdilik 9-6 civarlarindayim.

Ben ilk dogumda hastane cantasina 1 gecelik 10 civari bez ve iki takim kiyafet koymuştum havlu gerekli bisey degil
bebeklere ilk giydirdikleri kıyafet kan oluyor sonra 2. Ye geciyorsunuz
Anne icin de 1 takim bile yeter zaten doğuma kadar önlük giyiliyor sonra pijama takimi ertesi gunde cikis hastaneler klimali sonucta terlenmez
Tabi bunlar normal dogumda boyleydi sezeryani bilemiyorum

Ben de sorayım o zaman canım sağ ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…