Bende hamile olmadığım zamanda bile vardı ince bı çizgi ama şimdi baya bı belirginleşti....Evet bende de var yavastan☺
2. Bı isim koymayı düşünün daha kolay alisirsiniz Nazife ye uygun bı isim olabilir belki hem sizin de içinize sinmiş olur....Ya hic bise yapamiyorum
Bi caresi varmi bilmiyorumki
Ama gecici durumdur buyuk ihtimal
Anlami cok guzel, esimin annannesinin adi cok istiyo ama ben biturlu alisamiyorum bu isime
Basindan beri baska isimde karar kilmistik kendiside oyle seviyodu hep
Ama 2 3 haftadir nazife olsun diye tutturdu
Isime karsi degilim cunku anlami cok guzel, arastirdim. Esimi kirmayim koyalim diye dusundum ama kendi kendime bu isime alisamiyorum
Nolacak bilmiyorum
Gebeligin son zamanlrina dogru daha da belirginlesip karariyo amamiyi haber dogumdan sonra geciyorEvet ya ince baya kalınlaşıyo mu ki sonradanbide geçcek mi doğurunca
Ben de bembeyaz oldugumdan cizgim giderek karariyoEvet başladı belirginleşmeye ☺tenim de bembeyaz sonunu bilmiyorum nasıl olur
Gebelerde tokluk 1. Saat olcuyor. Normal insanlarda 2. Saat olculuyorEvde şeker ölçümü yapan arkadaşlarım tokluk şekerini yemek yedikten 1 saat sonramı 2 saat sonramı ölçüyorsunuz.Benim doktor sabah öğlen akşam yemeklerden 1 saat sonra diye yazmış.Ama ben 2 saat diye biliyorum bir yanlışlıkmı var acaba.
Bende elbise tarzı olan lohusalık varya onu giy dediler. Onu giydim sancı saatleri esnasında. Sonra sancılar sıklaşınca çıkarttırmadılar onu. Doğumhaneye yetiştirdiler hemen. Şimdi önlük giyilirse onca saat nasıl olacak onunla yürümek. Koridorda sırt kısmı açık önlükle yürünmez ki doğum olana kadar.Ben ilk dogumda hastane cantasina 1 gecelik 10 civari bez ve iki takim kiyafet koymuştum havlu gerekli bisey degil
bebeklere ilk giydirdikleri kıyafet kan oluyor sonra 2. Ye geciyorsunuz
Anne icin de 1 takim bile yeter zaten doğuma kadar önlük giyiliyor sonra pijama takimi ertesi gunde cikis hastaneler klimali sonucta terlenmez
Tabi bunlar normal dogumda boyleydi sezeryani bilemiyorum
Çabuk büyüyorlar ben bakmadım dediğiniz sayfaya.... Ama kızımda biz de birsuru şey almıştık yenidoğan için tulumlar zibinlar çoğunu kullanamadı bazıları hiç olmadi...doğumdan sonra ihtiyacınıza göre alırsınız .... İlkin tecrübesizliği... Ama bunda daha temkinli davraniyorum...Burda daha önce siz söylemiştiniz instagramda bir bayan vardı öğretmen bi bayan. O bayanın sayfasına bakınca bunalıma giriyorum. Benden sadece 2 haftaya yakın önde herşeyi bitmiş şimdi yıkıyor ütüleyip yerlestirecekmis . Ama herşey aşırı fazla alinmiş gibi mesela 5 hastane çıkışı almış. Ben söyle bi denk geldi baktım ve bunalıma girdim bizde yarısı bile yok o bayan mi çok abartıyor yoksa bizim mi az anlamadımsanki herşey çok abartılmış erkenden gibi ama
Kan ilacindan En az 1 saat sonra kahvalti yapıyorum...1 saat sonra emilimini düşürmez diye biliyorum...canım süt ürünleride demir emilimini azaltıyor, e o zaman kahvaltıda peynir yemeyek miben buna dikkat edemiyorum maalesef
Aa soyuluyo mu ilk defa duyuyorum çok şaşırdımGebeligin son zamanlrina dogru daha da belirginlesip karariyo amamiyi haber dogumdan sonra geciyoryani banyoda lifledikce soyulup gidiyo cok ilginc
Ben de bembeyaz oldugumdan cizgim giderek karariyo
Gebelerde tokluk 1. Saat olcuyor. Normal insanlarda 2. Saat olculuyor☺
Normal doğumda gecelik şart oluyor. Sezeryanla mecbur önlük giydiriliyor. Hastaneden hastaneye de değişiyor uygulama...gorumcemin doğumunda yanındaydım.... Normal doğum olmasına rağmen önlük giydirmislerdi...Bende elbise tarzı olan lohusalık varya onu giy dediler. Onu giydim sancı saatleri esnasında. Sonra sancılar sıklaşınca çıkarttırmadılar onu. Doğumhaneye yetiştirdiler hemen. Şimdi önlük giyilirse onca saat nasıl olacak onunla yürümek. Koridorda sırt kısmı açık önlükle yürünmez ki doğum olana kadar.
İnsan odaya sığmıyor ki koridorda yürüyorsun baştan başa. O önlüğün de sırt kısmı açık yaNormal doğumda gecelik şart oluyor. Sezeryanla mecbur önlük giydiriliyor. Hastaneden hastaneye de değişiyor uygulama...gorumcemin doğumunda yanındaydım.... Normal doğum olmasına rağmen önlük giydirmislerdi...
Benim ablamda da eşiyle uyuşmazlık var. Doktoru gerek olmadığını söylemişti bu civar haftalarda. Doğum sonrası yeterli demişti öyle oldu. Ablam negatif bebiş pozitif olduğu halde. İlk bebeğinde doktor bu civar haftalarda da yaptırmıştı. Demem o ki hepsinin stili farklı herhalde. Yaptırmayıp doğumda yaptıranı var yani.Böyle bir test 3 gebelikte de yapılmadı. Ben negatif eşim pozitif. Bu seple 2 doz oldum hep. Mesela bu gebeliğimde de 2 ayrı doktor takip ediyor 2 side test falan yapmadan bu hafta iğne olacağız dedi ve dün oldum. Hatta bu 3 tane dışında 10 haftalık bir düşüğüm var onda kürtaj sonrası olmuştum.
Bana göre erken. 34 lerde falan başlarım herhalde ben.bebişlerin kıyafetını yıkayıp ütülemek için erken mi acaba yaa zaman varken yapsam mı karar veremedım
Şu pandemi durumunda ne olur bilmiyorum tabi ama normalde normal doğum için ılık duş öneriyorlar ya havlu ona yarıyor herhalde.Arkadaşlar hastane çantasını ben de şöyle böyle hazırladım diyelim, bence bez 15 ten aşağı alınmamalı, hastane çıkışı da biri battaniyeli diğerleri ikili ya da üçlü takım olsa yeterli ama Kan, kusma vs durumlarına karşı toplamda iki üç alt üst takım bir iki tane de tulum olsa iyi olur diye düşünüyorum bir de gecelik için çok fantazi şeyler bana pek mantıklı gelmiyor şu ortamda hastane durumları belli gelince 60 derecede yıkamak gerek açıkçası ben sıradan lohusa alt üst penye takım yeterli diye düşünüyorum yedek bir kaç tane alt üst eşofmanı, bir de nevresm koydum, yastık kılıfı ve çarşafı, havlu lazım olabilir el yüz yıkayıp silmek için , kağıt havlu ve peçete de konulur, zaten şu durumda bebek de anne de duş almaz ki bir gece kaliniyormus
İlkinde olmuştu bunda henüz başlamadı çizgiGebeligin son zamanlrina dogru daha da belirginlesip karariyo amamiyi haber dogumdan sonra geciyoryani banyoda lifledikce soyulup gidiyo cok ilginc
Ben de bembeyaz oldugumdan cizgim giderek karariyo
Gebelerde tokluk 1. Saat olcuyor. Normal insanlarda 2. Saat olculuyor
Tamamen ölçüm yapılan cihazın kalitesiyle alakalı....her cihaz farklı çıkartabilir...doktor karın çevresinde 1 ml oynama yapsa kilo da değişir. Benim ilkinde doktorum Senden önceki doğum yaptirdigim bayanda 4 kg altı ultrasonda ölçüm yapıldı ama 4 kg üstü çıktı zor bı doğumdu demişti. Yırtılması çok olmuş...bayiltip dikmek zorunda kalmis. bana da ölçümde 4 u geçmiyor ama cihaz yanlış ölçüyor riske atmayalım istersen dedi iyi ki de dinlemisim 4.300 Gr dogum oldu...iyide bu ultrason aletinde otomatik çıkan bir şey. mesela boyunu ölçüyor onda oynama yapabilir, uygun olmayan pozisyondan ölçmeye kalkabilir ama kilo için extra bir şey yapmıyor. alet otomatik alıyor.
Normal doğum mu düşünüyorsunuz... Bebek bezi az gibi geldiKızlar merhaba ben bugün hastahane çantamı hazırladım. Sizlerde yardımcı olması fikir olması açısından yazmak istedim listeyi yazıyorum. Bazı şeyleri fazla koydum malum virüs kolay kolay bitmeyecek gibi azalsa bile hastahaneler temkinli davranışa devam eder eşimi eve göndersem ne alıp geleceğini de bilemez diye düşündüm. Umarım işinize yarar.
Kabin boy valiz kullandım içine bebek ve benim eşyalarımı koydum.
Anne
Penye elbise şeklinde gecelik
Şık gecelik takımı sabahık ile birlikte
Terlik
Depant hasta külodu 3 tane
2 tane iç çamaşırı
1 adet sütyen
Bir yün çorap (doğumhane çok soğuk oluyormuş)
2 tane atlet (fazla ödem atmaya başlıyormuş vucut)
Diş fırçası, tarak, krem, sabun vs bakım çantası kısacası.
Bebek için :
Bir hastahane çıkış seti ayrı bir torbaya battaniyesi ile koydum ki eşim bilsin direk ebeler versin söyledim de içinde 1 tane bez
4 tane bez
Islak mendil
Gögüs pompası
Biberon ve mama (sütün gelmemesi ve ya meme ucu problemi yaşanmasına karşılık bebek ememezse diye)
2tane emzik
1 tulum seti çorap eldiven şapkası ile birlikte
1 tane alt üst set
Pişik kremi
Muslin örtü
Ağız ve omuz mendili müslin
Ana kucağı birde
Umarım işinize yarar
Vardi canim tabiki anneme özellikle sezeryan demis doktor annem ısrarla Hayir demis ay yazarken bile sinir oldum.:)Ben de 31 ama o zaman sezaryan var miydi bilmiyorum..ebe degil ama doktor dogurtmus onu biliyorum :)
Sen ona yavaş yavaş cevabını ver tabi saygı çerçevesi içerisinde gülerek falan kibarca. Cocuk oldugu zaman cok sinir olursun böyleleri yönetmeye de kalkabilir izin verme. Patlama da tabi :)aynen kötü olmamak için bişey demıyorum bı de eşimle falan da ağız dalaşına gırmek ıstemıyorum bunun ıcın. ama gerçi sustukça her zaman üzerime gelır onu da bılıyorum ıns patlamam
Benimde sadece esim olacak bu kadar. Ne 40 sene öncesinin süt muhabbetini dinlerim ne aa sen sezeryan mi yaptin gibisinden cehalet ağızlardan çıkanı dinlerim ne de hurafelerle canımı sıkacak cahil takımını duyarım. Bu sitede 3938383 tane boyle içerik okudum. Ilk doğumum olcak ben bunları biliyorum işte. Ha çevremden de duydum. Ama bazıları ille de anam anam kaynanam diyor bazen insan ne yaparsa kendine yapiyor. Ha annesi boyle olmayanları ayiriyorum olanlar için diyorum yanlış anlaşılma olmasin:) arkadaşımın memesinden süt akarken mama ver dediler de:) cocugu biraz ufak doğdu yani. Prematüre degil ama kilosu azdı biraz. Doymuyormuş:) :) bunu da en kültürlüsü düzgünü yapti. Gerisini düşünmek istemiyorumBöyle zamanlarda ben açıkcası işimi kolaylaştıracak hurafelerle korkunç hikayelerle alttan imalı konuşmalar yapmayacak insanlar etrafımda olsun istiyorum annemi bunun içine asla yerleştirmiyorum ama geri kalanlar çoğunlukla böyle oluyor malesef. Keşke her kadın geçtiği zorlu süreçleri unutmadan davransa hemcinslerine. ❤ Hadi ya temmuz başına ihtimal veriyordum bende ama temmuz ağustos ayına sarkarsa iyice can sıkar.
Geçmiş olsun canım bir bilgim yok yaşamadım hic bulantı bile ama bende de şancı var uyuyamiyorum bu saat oldu ve bebegin tekmeleri artik acıtıyor cok zayıfım ondan mi kiİyi geceler kızlar ya beni bu mide yanması öldürecekgece özellikle hiç rahat vermiyor nasıl olacakmış böyle uykular resmen şimdiden haram oldu sizler napyorsunuz öneriniz var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?