2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

İsimle ilgili herkesin sıkıntısı farklı. Bizdeki sorunda eşimin hiç fikir vermemesi ve bulduğum her isime güzelmiş sen bilirsin demesi. Büyüklerden de karışanımız yok çok şükür. bende eşim en azından fikir versin istiyorum. Sen karar ver diyor sadece.

Arkadaşlar hastane çantasını ben de şöyle böyle hazırladım diyelim, bence bez 15 ten aşağı alınmamalı, hastane çıkışı da biri battaniyeli diğerleri ikili ya da üçlü takım olsa yeterli ama Kan, kusma vs durumlarına karşı toplamda iki üç alt üst takım bir iki tane de tulum olsa iyi olur diye düşünüyorum bir de gecelik için çok fantazi şeyler bana pek mantıklı gelmiyor şu ortamda hastane durumları belli gelince 60 derecede yıkamak gerek açıkçası ben sıradan lohusa alt üst penye takım yeterli diye düşünüyorum yedek bir kaç tane alt üst eşofmanı, bir de nevresm koydum, yastık kılıfı ve çarşafı, havlu lazım olabilir el yüz yıkayıp silmek için , kağıt havlu ve peçete de konulur, zaten şu durumda bebek de anne de duş almaz ki bir gece kaliniyormus

2. Bı isim koymayı düşünün daha kolay alisirsiniz Nazife ye uygun bı isim olabilir belki hem sizin de içinize sinmiş olur....

Evet ya ince baya kalınlaşıyo mu ki sonradan bide geçcek mi doğurunca
Gebeligin son zamanlrina dogru daha da belirginlesip karariyo amamiyi haber dogumdan sonra geciyor yani banyoda lifledikce soyulup gidiyo cok ilginc
Evet başladı belirginleşmeye ☺tenim de bembeyaz sonunu bilmiyorum nasıl olur
Ben de bembeyaz oldugumdan cizgim giderek karariyo
Gebelerde tokluk 1. Saat olcuyor. Normal insanlarda 2. Saat olculuyor

Bende elbise tarzı olan lohusalık varya onu giy dediler. Onu giydim sancı saatleri esnasında. Sonra sancılar sıklaşınca çıkarttırmadılar onu. Doğumhaneye yetiştirdiler hemen. Şimdi önlük giyilirse onca saat nasıl olacak onunla yürümek. Koridorda sırt kısmı açık önlükle yürünmez ki doğum olana kadar.

Çabuk büyüyorlar ben bakmadım dediğiniz sayfaya.... Ama kızımda biz de birsuru şey almıştık yenidoğan için tulumlar zibinlar çoğunu kullanamadı bazıları hiç olmadi...doğumdan sonra ihtiyacınıza göre alırsınız .... İlkin tecrübesizliği... Ama bunda daha temkinli davraniyorum...

Benim de beta hcg 533 cıktı dr hamilesin dedi ama ultrasonda hic bi bulgu yok cok erken ya da sagliksz bi gebelik dedi. Sol yumurtalgm oldugu halde goremeyip alindi mi diye soran bi akıllı yine de moralimi bozdu inşallah acil yarn kan alirda icim biraz rahatlar ya

Aa soyuluyo mu ilk defa duyuyorum çok şaşırdım

Normal doğumda gecelik şart oluyor. Sezeryanla mecbur önlük giydiriliyor. Hastaneden hastaneye de değişiyor uygulama...gorumcemin doğumunda yanındaydım.... Normal doğum olmasına rağmen önlük giydirmislerdi...

Normal doğumda gecelik şart oluyor. Sezeryanla mecbur önlük giydiriliyor. Hastaneden hastaneye de değişiyor uygulama...gorumcemin doğumunda yanındaydım.... Normal doğum olmasına rağmen önlük giydirmislerdi...
İnsan odaya sığmıyor ki koridorda yürüyorsun baştan başa. O önlüğün de sırt kısmı açık ya

Benim ablamda da eşiyle uyuşmazlık var. Doktoru gerek olmadığını söylemişti bu civar haftalarda. Doğum sonrası yeterli demişti öyle oldu. Ablam negatif bebiş pozitif olduğu halde. İlk bebeğinde doktor bu civar haftalarda da yaptırmıştı. Demem o ki hepsinin stili farklı herhalde. Yaptırmayıp doğumda yaptıranı var yani.
bebişlerin kıyafetını yıkayıp ütülemek için erken mi acaba yaa zaman varken yapsam mı karar veremedım
Bana göre erken. 34 lerde falan başlarım herhalde ben.
Şu pandemi durumunda ne olur bilmiyorum tabi ama normalde normal doğum için ılık duş öneriyorlar ya havlu ona yarıyor herhalde.
İlkinde olmuştu bunda henüz başlamadı çizgi

iyide bu ultrason aletinde otomatik çıkan bir şey. mesela boyunu ölçüyor onda oynama yapabilir, uygun olmayan pozisyondan ölçmeye kalkabilir ama kilo için extra bir şey yapmıyor. alet otomatik alıyor.
Tamamen ölçüm yapılan cihazın kalitesiyle alakalı....her cihaz farklı çıkartabilir...doktor karın çevresinde 1 ml oynama yapsa kilo da değişir. Benim ilkinde doktorum Senden önceki doğum yaptirdigim bayanda 4 kg altı ultrasonda ölçüm yapıldı ama 4 kg üstü çıktı zor bı doğumdu demişti. Yırtılması çok olmuş...bayiltip dikmek zorunda kalmis. bana da ölçümde 4 u geçmiyor ama cihaz yanlış ölçüyor riske atmayalım istersen dedi iyi ki de dinlemisim 4.300 Gr dogum oldu...

Normal doğum mu düşünüyorsunuz... Bebek bezi az gibi geldi bı de eldiven bazen düşüyor emzirirken ya da yerine koyarken yedek alınmasında fayda var...

aynen kötü olmamak için bişey demıyorum bı de eşimle falan da ağız dalaşına gırmek ıstemıyorum bunun ıcın. ama gerçi sustukça her zaman üzerime gelır onu da bılıyorum ıns patlamam
Sen ona yavaş yavaş cevabını ver tabi saygı çerçevesi içerisinde gülerek falan kibarca. Cocuk oldugu zaman cok sinir olursun böyleleri yönetmeye de kalkabilir izin verme. Patlama da tabi :)

Benimde sadece esim olacak bu kadar. Ne 40 sene öncesinin süt muhabbetini dinlerim ne aa sen sezeryan mi yaptin gibisinden cehalet ağızlardan çıkanı dinlerim ne de hurafelerle canımı sıkacak cahil takımını duyarım. Bu sitede 3938383 tane boyle içerik okudum. Ilk doğumum olcak ben bunları biliyorum işte. Ha çevremden de duydum. Ama bazıları ille de anam anam kaynanam diyor bazen insan ne yaparsa kendine yapiyor. Ha annesi boyle olmayanları ayiriyorum olanlar için diyorum yanlış anlaşılma olmasin:) arkadaşımın memesinden süt akarken mama ver dediler de:) cocugu biraz ufak doğdu yani. Prematüre degil ama kilosu azdı biraz. Doymuyormuş:) :) bunu da en kültürlüsü düzgünü yapti. Gerisini düşünmek istemiyorum

İyi geceler kızlar ya beni bu mide yanması öldürecek gece özellikle hiç rahat vermiyor nasıl olacakmış böyle uykular resmen şimdiden haram oldu sizler napyorsunuz öneriniz var mı

İyi geceler kızlar ya beni bu mide yanması öldürecek gece özellikle hiç rahat vermiyor nasıl olacakmış böyle uykular resmen şimdiden haram oldu sizler napyorsunuz öneriniz var mı
Geçmiş olsun canım bir bilgim yok yaşamadım hic bulantı bile ama bende de şancı var uyuyamiyorum bu saat oldu ve bebegin tekmeleri artik acıtıyor cok zayıfım ondan mi ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…