2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Amin. Evet örtü yastık korkutur beni gece de uyuklamamk lazm emziriken bir de mutlaka kucakta emzirmek lazm yatarak tehlikeli
ben yastık kullanmadım kızıma düz yataga yatrdım.işte insanın kolayına geliyor hemen açık yattıgın yerde emzirmek ama çok tehlikeli.ilk zamanlar ben annemle yattım aynı odada oda benimle uyanıyordu gece böyle bi önlem de alınabilir yanında srni takip eden birisi olursa iyi olur

Sakin ama sakın yapmayın babynest alın gerekirse babaannemde yanında yatırıyormuş emzirirken uyuyakalmış halam rahmetli olmuş 7 aylıkken. Anneme hep derdi sakin yanınızda yatırmayın diye

Amin. Çok zor... Korona olsa hiç belirti vermeden 5 günde birden ciğerleri bitmezdi demi
Ben bebeklerin ciğerleri bizden daha kuvvetli oluyor diye biliyorum. Çünkü bizim komşumuz 40 liydi daha o zaman babamın doğu görevi sebebiyle karstaydik. Gece sobadan gaz kaçağı olmuş zehirlemişlerdi. Eşi işte olduğu için kurtuldu ama sadece kuşları ve bebek kurtulmuştu. Doktor o zaman bebeğin ciğerleri daha gelişmiş oluyor demişti sabah sabah facia haberleri veriyor gibi olup etkilemek istemem ama hani bildiklerimi örnekleriyle anlatmaya çalışıyorum.korona normal insanı bile 5 günde Allah korusun öldürmüyor ki bebekte öyle değildir sanırım

Sakin ama sakın yapmayın babynest alın gerekirse babaannemde yanında yatırıyormuş emzirirken uyuyakalmış halam rahmetli olmuş 7 aylıkken. Anneme hep derdi sakin yanınızda yatırmayın diye
Allah rahmet etsin 7 aylık bayada büyükmüetsibu sefer bende yatrmam canım diğerinde deli cesaretymiş.birazda kendime güveniodm sanırım yanımda biri yatarken özelliklede çocuk cok dikkat ederm ama işte yinede yatmamak lazım

Gece uyuttuğumuzda yatağında düz mü yatırmak gerekiyor yan mı?

Rabbim ailesine sabır versin :/Bizimde komşumuzun torununa emdiği sütü yutamama olayı yaşandı çocuk hastaneye zor yetiştirilmişti yani herşey normalken çocuğu emzirip bırakıyor yatağına babası şöyle bir bakayım dediğinde çocuk mosmor oluyor. Emzirdiktrn sonra ilk zamanlar çok önemli yatırdığın pozisyon vs

Hurma bu kadar etkili mi ya ben geçende iki gün birer tane hurma yedim canım çok çekti diye. Ertesi gün ilk defa yarım saat süren yalancı sancı dedikleri şey oldu acaba dedim hurmadan mı yoksa haftamla mı ilgili
Yok ya bir hurmadan bisey olmaz, rahim kasilmasini desteklemek icin en az 7-9 hurma diyorlar ben son haftalrimda yemistim ne kadar etkili bilemedim ama 39+1 de gece suyum gelmisti
Gece uyuttuğumuzda yatağında düz mü yatırmak gerekiyor yan mı?
Benekler ilk aylr yan yatirilir, bir saga bir sola sekilde. Gunduz anne denetiminde yuz ustunde yatirin diyenler var ama ben hic yuz ustu yatirmadim kizimi. Zaten donmeye baslayimca artik rahat nefes aliyor olacaklar istedikleri gibi yatacaklr yani 3. Aylardan sonra felan..

Sevgili anneler bence negatif haberlere odaklanmayin. Dûnyanda her saniye insan ölüyor pek cok sebepten ötürü... doganin kanunu bu...
Bebeklerinizi yanimiza yatirmiyoruz, emzirirken kucakta emzirip bebişleri kendi yataklatirına koyuyoruz. Yorgun zamanlarda babalardan yardimm aliyoruz ki uyuyakalmayalim. Ben ilk 40 gun odamda enzirirken hep gece lambami yaktim ayik olmak icin zaten ilk 20 gun her emzirme sonrasi popise bakip kaka varmi kontrol etmek lazim yani ayik olmak sart. Gaz cikarcaz felan yaniiii uykulaaaaaar haraaaaam olduuuu uykulaaaaar bebisleri 1 yasa kdar yastiksiz, hafif egimli ( bas kismi hafif yuksek) yataklrda yatiriyoruz. Bir saga bir sola yan yatiriyoruz. Boylece elimizden gelen tum tedbirleri almis oluyoruz. Aklima gelenler bunlar simdilik☺ Zaten hepsi rabbimize emanet, bizler de dahil

Hurma bu kadar etkili mi ya ben geçende iki gün birer tane hurma yedim canım çok çekti diye. Ertesi gün ilk defa yarım saat süren yalancı sancı dedikleri şey oldu acaba dedim hurmadan mı yoksa haftamla mı ilgili
Canım bu haftalarda hurma yemeni tavsiye etmem. Ne olur ne olmaz, sancıyı tetikleyebilir. Mesela adaçayı da aynı etkiyi yapıyor. O yüzden ben 37. Haftamda başlıcam. Bide benim ilki 40 hafta dolmasına rağmen gelmedi. O yüzden bu kez birşeyler yapmak istiyorum elimden geldiğince.

Benim de adet ağrısı gibi değil ama vajinaya hafif zonklama sızı gibi bişey girmeye başladı. Rahatsız edici değil ama dr a sordum normal dedi. Bi de karnımın değişik yerleri farklı zamanlarda acımaya başladı biraz. Diyorum acaba bebek büyüyüp zorlamaya başladığı için mi yoksa bi ara gerginlikten kas yırtılması diye bişey okumuştum öyle bişey mi.

Aynılari bana da oluyor artık büyüdukçe taşımak zorlaştığı için oluyor bence bnede sordum normal dedi doktor dinlenince geçmezse korkabilirsin dedi

Bende de o gerilme var sanki cok inceliyor derim özellikle gobek cevresi ama agrisi yok gibi birseybakalim son uc ay en sikintili zaman gibi duruyor umarim saglikli ve en az hasarla bu gunleri de atlatitiz

Doktoru şehir dışında olanlar nasıl halletti arkadaşlar? Demin hastanemi aradım ne gerekli doktorun çağırmış olması yeter mi diye? Kaymakamlıktan izin alınmalı dediler. E-devlet yeterli gelmiyor mu? Bilen bilgilendirebilir mi? Kaymakamlığa gitmeden edevletten halledebilmek istiyorum. Edevletten de izin çıkıyor mu hemen, nasıl oluyor acaba?

Canım e devletten alan vardı bende haftaya adanaya gıdecem kontrol ıcın e devletten ızın alacam bende bugun aynı şey kaymakamlıga gıtmene gerek yok. Yalnız belge ıstıyorlar doktorum bana kolayca ızın alayım diye kagıt vermıstı onu ekleyeceğim sende bı doktorundan rıca et bence

ben e devletten izin alıp gidiyorum yolda kağıdı soruyorlar gösterip geçiyoruz. başvuruma 2 saat içinde onay geldi benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…