2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

mustela var mı canım, ben ya onu ya da pampers pure active i alacağım. onu da dışarıda kullanmak için. yoksa ben de pamuklu su kullanacağım.

selamlar,

kilo konusunu takmıyorum. başlarda çok iyi gidiyordum, ilk 6 ay. ne olduysa koronadan oldu hareketlerim azaldı. evden çalıştığım içinde gün içinde hareket etme şansım çok olmadı. Başta kendimi şartlamıştım 8 kilo alacağım filan, sonra baktım mankenler o kadar almış. veririz inşallah alınan kiloları. etrafımda kimi gördüysem verdi çünkü. bir de aldıkları kilolar +18 filan. sağlıkla gelsin de. gerisini hiç düşünmüyorum. He saldım mevlam çayırada yapmıyorum, ama bazı şeyler benim kontrolümün dışında gelişiyor bu hamilelikte, hatta hayatta bakınız korona.

bende de çatlaklar var, ama bende ergenlikten gelenlerde olduğu için çok takmıyorum. boyum uzun çünkü.uzarken çatlamış mesela.

çatlakları yok etme konusundaki tedaviyi yıllar önce araştırmıştım çok başarılı değildi ama teknoloji gelişti tabi doğumdan sonra tekrar bakarım ben de.

hepinize sağlıklı günler.

Canım zaten asabi bir insanım diye anlatıyordun ama hamilelik sende galiba daha da asabiyet yapmış. İnsanların üzülme, dert etme diye moral vermeye çalışmasında ne sakınca var ki. Ben bunda herhangi bir artniyet göremiyorum. Sen de okumuşsundur gebeliğe hazırlık bölümünde her ay büyük umutlarla acaba bu sefer oldu mu diye mutlu haberi bekleyen yığınla insan var. Olmayınca tabiki üzülüyor ama aynı yoldan geçmiş birinin anlattıkları çoğunlukla moral oluyor bu insanlara.
Kilo konusunda arkadaş da moral vermek için kendi hamileliğini örnek vermiş evet 32 kilo fazla ama o bile verilebiliyor demek istemiş. İlla sizde 32 alın dememiş :) yaptığın çok sağlıksız o kadar kilo alınır mı demek dışarıdan saçma sapan konuşup canımızı sıkan insanlardan pek de farklı değil. Bana da kalsa senin hamilelik öncesi yaptığın çok sağlıksız. Sigara kahve ile öğün geçiştirmek doğru mu? Zayıf olmak illa sağlıklı olmak anlamına mı geliyor?
Kaldı ki kilo evet çoğunlukla yeme ile alakalıdır ama bünyeden bünyeye çok farklılık gösterir. Mesela bendeki tamamen pisboğaz tatlıyı kesince rahatlıkla kilo verebiliyorum ama kuzenim var kız kuş kadar yiyor hale obezite sınırında. Olmayınca olmuyor yani napsın kız şimdi şişman diye evlenmesin, Anne olmasın mı? Hakkı yok mu buna?

Maşallah içimden bir his doğum perdesini senin açacağını söylüyor benimki de baştan beri 1 hafta önden gidiyor popo da aşağıda büyük ihtimal sezeryan yolları görünüyor bana da

Bazıları 4 hatta 4 buçuk kiloyu normal doğurtuyor ama ben cesaret edemem
En az 8 cm daha uzadı mı tamamdır. Kız haziranın 3. Haftasına kalmaz seninki doğar

oy maşallah minnoşa döner döner daha annesi stres yapma

Benimde pazartesi günüm. Yani senin şimdiki haftan gibi olacak. 1600 ü inşallah geçmiştir ikiside aman takma bebiş iyi olsun sezeryanda olsa eni sonu ayağı kalkacaksın normalde olsa

En az 8 cm daha uzadı mı tamamdır. Kız haziranın 3. Haftasına kalmaz seninki doğar
Onlardan biride benim 4350 gr doğmuşum ama 31 yıl önce kardeşim iki yıl küçük o evde 4250 gr yine normal yolla doğmuş

Senin annen de ne yiyormuş arkadaş. Bütün çocukları tombik doğmuş
Garibim ne yiyecek. Bende hamilelik süreci stres sıkıntı ile geçmiş doğum yine aynı. Mevlam işte eylerse güzel eyler boşuna dememişler :))) o zaman kimyasal yok ne yeseler yararmış. Şimdi biz dünyayı yiyoruz ama onların zaman gibi olmuyor

Maşallah içimden bir his doğum perdesini senin açacağını söylüyor benimki de baştan beri 1 hafta önden gidiyor popo da aşağıda büyük ihtimal sezeryan yolları görünüyor bana da
Kız bu doğmaz da sanki doktor dürte dürte ne hale geldi inat etti elini çekmedi bi fotoğrafı zor aldık
1-2 hafta erken doğmasını içten içe çok istiyorum
oy maşallah minnoşa döner döner daha annesi stres yapma
Umut ışıklarım sönmek üzere

Benimde pazartesi günüm. Yani senin şimdiki haftan gibi olacak. 1600 ü inşallah geçmiştir ikiside aman takma bebiş iyi olsun sezeryanda olsa eni sonu ayağı kalkacaksın normalde olsa
Muz ye muz ben bi tane yiyorum sen 2 ye Hangisi hayırlıysa o olsun tabii de ben şu hantallığım gitsin sabah yataktan pat diye kalkayım istiyorum artık normal olunca daha hızlı geçiyorsun ya bu aşamaya

aynen şekeriniz yoksa muza yüklenin çok yarıyormuş bebişe. Bir de kaşar peynir

36 yada 37den sonra doğsun istiyorum ben de. Çünkü ben 40 haftayı doldurup hala gelmeyen bir bebek doğurdum Boşa stres yaşamayalım hiçbirimiz. Ama mutlaka bu konu içinde de 40 haftayı gören olacaktır. Ben sıramı savdım artık o kişi ben olmak istemiyorum

Kızlar ben ilkinde dönmüş dönmemiş problemi yaşamadığım için bilemiyorum. Acaba bebek şimdi baş aşağı dönerse artık geri bi daha popo aşağı dönmez mi ki. Doğum anında bile dönen varmış diye duydum ben.

34 e kadar rahatça dönüyorlar diye biliyorum ama son anda dönebileceğini sanmam yeri kalmıyor ki dışardan müdahale ile belki

Ortasını bulan şanslılardan oluruz inşallah ya

34 e kadar rahatça dönüyorlar diye biliyorum ama son anda dönebileceğini sanmam yeri kalmıyor ki dışardan müdahale ile belki
Ay 3 haftam mı kaldı o zaman 3 hafta Tarkan'dan dön bebeğimi mi söylesem ya da daha bilimsel bir çözümü olan var mı

öyle insanlar hep var malesef ya kızımda yeni hamielyken bana da akrabalar bı daha eski kıyafetlerini giyemezsn şimdi giy bklm vs diye yerdiler oylelerini duymamak gerek vala ya da ağzının payını verip susturmak gerek sen zaten çok kilo almamışsn hoş alsan da olabilir yani herkesin farklı vücudu yeter ki sağlıklı olalım ben kilolu hamile kalınca çok dikkat etmeye çalıştım ilk hamileliğimde olumsuz konuşanlar bunda hiç ağzını açmadı çok kilo almayınca hoş artk virüsten görüşmüyoruz da
hay MasAllah cnm sağlıkla gelsin insAllah
kızım 36 haftalık doğdu ikinci naisl olacak bklm 40 haftayı beklemeyi sebepsiz bende istemiyorum snrm artık bu haftalar baya zorluyor ondan snrm bı an önce sağlıkla kucağımıza alırız ya insAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…