2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Benimki her gittigimde alttan bakiyo
Rahim agzinda aciklik varmi falan diye
Yoksa nerden bilebilirizki aciklik varmi yokmu diye

Kizzzz listede ben yokum niden niden

Benimki her gittigimde alttan bakiyo
Rahim agzinda aciklik varmi falan diye
Yoksa nerden bilebilirizki aciklik varmi yokmu diye
Ultrasondan da anlaşılıyor. Bana perintolog da dahil alttan bakmadı. Aleti bayağı aşağı kadar indirip ordan ölçüm yaptılar. 19 haftalıkken 36 mm di rahim ağzı uzunluğu. Geçen hafta dokturum yine ultrason aleti ile baktı. En ufak açılma dahi yok dedi. Ama bana sorarsan seninki daha rahatlatıcı. Ben çok emin olamıyorum ya doğru ölçüm yapılmıyorsa diye. Gerçi bu hafta radyoloji doktoru kordona falan baktı. O da alet ile bakıp normal yazdı.

Canım perinatologta benim kafamı karıştırmıştı doktor bu rahim ağzıyla ilgili . Sonra doktorum normal karnımdan bakmıştı geçen gittiğimde yine sormuştum bu aylardan korkuyorum erken doğum olur diye rahim ağzım iyidir dimi diyince karnımdan bakmaya çalıştı ama çok bastırmak istemiyorum diyerek alttan muayene etti gayet iyi dedi çok şükür . Üzüldüğünü endişeli olduğunu belli et yoksa doktorlar bziim korkumuzu anlamıyolar mıymıy olduğumuzu düşünüyolar . Ne var yani içimi rahatlatsalar öyle değil mi ? Onlar yüzünden mıymıy oluyoruz pinpirikli oluyoruz herşeyi anlatsalar düzgünce bişey olmayacak

ben tekmeleri göğsüme doğru üstlerde hissediyorum bebeğimin dönmüş olduğunu öğrendim dün hareketler yukardaysa dönmüş oluyor sanırım

Kafasında olabilir
En son kontrole gittiğimde bende öyle düşünüyordum ama kafası yukarıda dedi dr o zaman kafa attı dedim güldü dr
Az önce yine kafa attı kızım

Ben artık kendim istiyorum mesela şu tahlili yapalım, kız oğlandan 200 gr eksik diye radyolojiye gittim. Kordon tıkalı falansa diye ben başta ağzımı açmıyordum. 27. Haftadan sonra dediğin gibi en küçük bir şeyi bile taktığımı belli ettim. Bu gittiğimde Nts ye mi girsem diyeceğim mesela

kızlar süt sağma makinası alan var mı ? Hangi marka elektirikli manuel nasıl tercih ettinz?

Canım erken doğum riskini bilmiyorum ama 23. Haftada böbreği ile ilgili aynı şeyi dedi doktor gidip detaylıya girdim perinatalog yok şuan bir sıkıntı dedi farklı bir doktora gittim sonra ve o da dediki bu tip sorunlar doğana kadar geçer geçmezsedr çocuk doğunca ilk idrarını yaptığında düzelir genelde dedi ve bi daha böyle bi sorunda olmadı içini ferah tut

Alttan nasıl muayene ediyor bi alet var onla mı?

Ne güzel ya ben enfeksiyon olabilir mi fitile karşı korkum var dedim aslında tahlil yapsın diye . Bu tip tahliller ücretli oluyor 2 bin lira civarı dedi ben şok . Dedim bu neyin kafasını yaşıyor alt üstü idrar tahlili yapacak yani sağlık ocağı bile yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…