2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Ben onun gayet sağlıkla ilgili olduğunu kansızlıktan yani demir eksikliği anemisinden kaynaklandığını araştırmış bir insanim zira hepimizin elinin altında internet var rakı ve bira da da maya ve anason olduğuna gore demek ki vücudunun oyle biseye ihtiyacı var ne demek aseremez?
Bilmiyorsanız öğrenirsiniz ! Hangi.eksiklige iyi geldiğini onu da ben söyleyecek degilim
Ben burada hic soru sormadım.neredeyse dun hariç.
O da yemek düzeni ile ilgili sordum bunun nesi saçma?
Benim bir derdim varsa zaten derdimi burada dar ve sığ görüşlü insanlara açacak degilim!
Zira En iyi bildiginiz sey okuduğunuzu anlamamak ve sonra yorumlamak heM de hakaretle.
Uslubunuza dikkat edin etmiyecekseniz yazmayın bana
Ben köpeğimi evlat yapmışım bundan sanane.?
O benim hayatımda neredeyse 10 senedir
Ben igreniyorum demedim 2 sene emzirmicem fazlası gereksiz dedim ve destekleyen arkadaşlar da oldu hatta

Ayrıca ister emziririm ister emzirmem ister iğrenç bulurum ister bulmam kimsenin karışmaya hakkı yok herkes kendi çocuğuyla anneligiyle ilgilensin!

Sorunlu olan da sizsiniz
Burada yemek yemeyen arkadaşa cahil diyemezsiniz.
Size düşmedi yargılamak.
Cocugu kilo almadı diye. Ister sağlıklı beslenir ister beslenmez.

Bırakın artık kadınlara su baskıları.siz.de bir kadınsınız! Gidin öfkenizi başka yere kusun

Semo Can bu arada kimse size silah dayamiyor yorum okuyun diye göz ardı et seçeneğine basarsın yorumları görmezsin olur biter site yi kullanmayı pek bilmiyorsun anladigim.kadariyla boyle yaparsa boyle ce yorumlarından hoşlanmadığın kişilerin yorumlarını görmezsin.Hadi selametle.

Senli benli konusacak kadar sen kimsin asil ?bak ben uslup bozmadim siz dedim hep ama inanilir gibi degil buram buram cehalet akiyor. Siteyi kullanmayi bilince alim olunmuyor. Zira ben okumus kulturlu ve calisan bi insan olarak isime gidiyorum oyle saatlerce vakit gecirecek kadar bos degilim....

Sen dün yazmadın mi sağlıksız beslenmek cehalet ve modernlik dışı diye. ben saglikli beslenmekle ugrasiyordum ondan girmedim.buraya diye kim neyi ayrımcılığa yöneltiyor acaba

Ayrıca demedin mi 6.5 kilo aldim eee?başkalarının 30.kilo.almasi ni bırakta onlar.savunsun kendini senlik bisey yok burada başkasına yüklenerek laf sokarak stres atamazsın E edlammm arkadaşımız az yemek yedi diye ona cahil diyemezsin. Onun çocuğu az kilo alMis diye boyle konuştuğunu anlamadik bizde cidden. Ha yok benim sordugum soruya dediysen ben zaten sağlıksız beslenmiyorum zaten uzerime de alinmadim hatta Karusel da daha ne yiceksin dedi ben az yeemk yiyormusum gibi düşünüp soru sormustum ve kim nelere.dikkat ediyor diye sordum
Spesifik olarak varmi diye
saglikli yemenin modernlik le.ne ilgisi var onu zaten burda kimse anlayamadı
Bizi aydinlatsana
MEsela nasil modern olunur nasil.kültürlü olunur cahil olunmaz yemek.icmekle hangi yiyecekleri yemek bizi cahil yapmaz anlatsana

1 hafta önce canim yazıyordun o zaman sen kimdin?

Anlamis olsan iki mesajondan birinde 9 kilo aldim yemek yemiyorum dedigin oncin sana dendigini anlardin ama nerdeeeee.... ben hedef gosterdigim insani etiketlerim insanlari yanina cekmeye calisma zira edlammm diye birinin oldugunu bile bilmiyorum. Tam da sana soylemisim aslinda surekli zayifim guzelim catlak igren diyen sensin de 9 kilo da az degil

Benim boyum 167 kilom 54 tatlım o yüzden sorun yok benim hamilelikte 23 kiloya kadar almam serbest doktor söyledi sen kendi derdine yan 1 haftada 1 kilo alip ağlıyordun bizi kıskanıyorlarmış diyordun. burada eleştirilen cani sikilan bir arkadas vardi hatirladin.mi :) onu teselli ediyordun arada bana da dedin sizi kıskanıyorlar o boyla o kilodasınız diye. Hoş kimseden olumsuz yorum almadım gerci ben
O arkadaş da oh maşallah 8 kilo almışsın dedigin akşam hani heh o arkadaşın da kilosu benim.kadar bil istedim. 8 kilo az 9 kilo mu cok ya cidden yazmıcam daha fazla soylediklerin birbirini tutmuyor

Bak bakalım yemiyorum kilo almıyorum mu demisim ben söylediklerimin arkasindayim bana söylediysen de baya boş yapmışsın Semo Semo Can

Haa bu arada o zaman beni de etiketleseydin madem bana dedin hedef benim hani etiketliyormussun ya? Göremedik dün akşam o etiketi.

Sizi alıntılamak gibi bir derdim yok ilk bunu söylemek isterim. Ki çok güzel şeyler söylemişsiniz fakat lütfen yanlış bilgilerle bunları yazmayın çünkü kendi adıma ekstra kilo almamak için uğraşabilirim fakat burda kaç arkdaşa boşver kilolu deme kendine kilo verilir dediğimi bilmen lazım. Kendi fikirlerini herkes dile getirebilir hep bence benim için gibi kendisini dahil ettiği fikirlerine ama kadınsal bir durumu eleştirmekle anneliği eleştirmek bana farklı geliyor. Aşerdiğimiz demiyorum ama yapmayı özlediğimiz şeyler içecekler yiyecekler yaşam tarzımızla alakalı farklı olsaydı yaşam tarzım farklı şeyleri özlerdim vs. Ki ben zannetmiyorum ki kimsenin burda oha sen 30 kilo mu aldın salak mısın İĞRENÇ dediğini. Herkes cocugumu düşünüyor eminim sadece bazıları kadın olarak zayıf ve güzel görünmek ona kendini iyi hissettiriyor ve bunu dile getiriyor nasıl karnı çatlamış bir kadının o çatlakların ona dünya da ki en güzel şey gelmesi gibi. Önemli olan birbirimizi anlamamız ve normalde asla tartışmaya girmem ama rahatsız eden anneliğin sorgulanması gerisinde herkes istediğini yazabilir.

Ben gayet bu sayfada okudum cok kilo almış çatlamış iğrenc tü kaka yazan mesajları, ki muhtemelen sonradan görmezden gel yaptıgım için kım yaZdı ne zaman yazdı hatırlamıyorum zaten annelık bütünüyle ve her ayrıntısıyla güzel, ama burdaki bazı yorumlar insanı şişiriyor gerçekten Velhasıl annelik sorgulanamadıgı gibi, anneliğin getirdiği hiçbir durum sorgulanamaz ve doktorda bunu dikte etmez.

Canim boşver isteyen anlamak istediği gibi anlıyor benim bu hayattaki en büyük arzum en büyük isteğim anne olmaktı Allah nasip etti ona rahmen kendimi salmadım aman çatlayım banane diye dusunmedim hicbir bilimselligi yokken sacimi boyatmicam demedim kendimi üzmedim
daha gecen boyattim rofle de yaptirdim :) ama bir tane bildigi kendine yetmeyen cikiyor aaa niye boyatiyorsun diyor kuafor salonunda yapacak bisey yok kuaförün ortasında bilimsel makale çevirisi yapacak gücüm yoktu bedenime dikkat etmedim de. Zaten ben kilo almak istiyordum.Cunku hala XS giyiyorum:)
Bazı kıyafetler S beden ve olmuyor bana bazısı oluyor bazısı olmuyor :)
Sonra kilo aldıkça aa dedim yok sevmedim ben pek bu işi eskiden kilo alayim bari kendi kiloma ulaşırım hamileyken diyordum kısmet olmadı
Ki 8 12 kg arası almak normal ama burda 9 kilo cok diyorlar saka gibi yapacak bisey yok doktorlar zaten kilo alma diyor çoğu kadina .Kadinlar kulübünde 3 kisinin yazdığını dikkate alarak beslencek değiliz zaten ama bana al dedi 2 doktor da :)))) ve ben çatlamak boyasız saçlarla gezmek uykusuz gezmek aşırı kilo almak yemeyeceğim seyleri yemek gibi seyleri yapmanın başkasından daha iyi anne yapmayacağını biliyorum beni.
Ben ne kadar mutlu olursam guzel olursam çünkü guzel görürsem kendimi iyi hissederim bebeğimde o kadar mutlu olur :) bak.mesela hic selulit problemim yoktu tatlıya cok aserdim ve çikolata tükettim selülit olmus :) hemen dogum sonrası halledicem onu da:)

Dün sana yazdığımda tutarsız konuştuğun için daha ne yiyeceksin dedim hiçbir şey yemiyormuş gibi yazıp yaz geldi 2 yumurta haşlanmaz artık minvalinde şeyler söyledin e demek ki 2 yumurta yiyordun daha önce bu ve buna benzer iyi şeyleri ızdırap; biraydı, rakıydı, sigaraydı hamile insanın düşünmemesi gereken şeyleri matah bi şeymiş gibi görmen tuhaf geliyor insanlara anladın mı? Kimse de kusura bakmasın hamileyken toprak aşerirsin, kemik aşerirsin ama bira ol-maz. O zaman çocuk yapmayacaksın bu kadar net bazı şeyler. Kafana uymayan şeyleri sen de eleştiriyorsun mesela kilo konusu. Hastaneye gittim insanlar ne kadar kilolu ne kadar çirkin falan diye. E bana göre de zayıf kadın güzel değil onu nasıl yapalım? Her gün gelip buraya bunu yazsam nasıl olacak? O yüzden forumu ağlama ve eleştiri duvarı olarak değil bilgi alma verme yeri olarak kullanırsak bu kadar tepki çekmeyiz herkesin kendine göre bakış açısı var çünkü.

Tamam ben senin yazdığına bisey demedim ama alınmadım ve ya ters bulmadım bu yediklerim az mı yumurta yiyemiyorum yerine ne yemeliyim diye sordum aslinda öneri aldim. Bana burda hic kimse diyemez ben yemek yemiyorum ama kilo aldim. Çünkü ben oyle bisey söylemedim. Yemeyen kilo da almaz. Bu arada ben bira rakı muhabbeti yapmadım hala bu konuda üstüme geliniyor 3 arkadaş yaptı. Bende yapabilirdim gerci. Onemli degil.Sigara muhabbeti yaptim evet eskiden bazı alışkanlıklarımız vardi suanda bunlari canımız çekebilir içmek yemek.isteyebiliriz bu kadar saldıracak ne var
Sanki gören de uyuşturucu içiyoruz zanneder aramızda konuşuyoruz
Mesela ben eleştirmişim ya hani hastanedeki.kadinlsri sende zayıf.kadinlari eleştirebilirsin ne yani şimdi ben sana cahil.mi diyeceğim? Modernlik disi mi diyeceğim? Ben yumurta yemiyorum diye cahil nasil oldum onu hiç anlamadım zaten.
(Bu arada sana demiyorum bunu bunu diyen arkadaş i söylüyorum)
Hamileyken ne aserecegimizi nerden bileceğiz ne demek cocuk yapmayacaksın? hayatında sigara icmeyip sigara aseren var hamileyken bu kisi simdi cocuk yapmasin mi? Ya da cocugunu mu aldirsin? Sirf sigara aserdi diye.Bu arada ben ağlamadım ya ne zaman ağladım? Hic hatırlamıyorum

insanlar tepki verebilir ama benim saygisizligima kadar aile işlerime kadar dil uzatamaz. Ben burada bdv konusu acmadim ailesel seyler.anlatmadim
bazısı usulsuz yorum.yapiyor.ondan sabahtan beri muhabbet donuyor iste.

Tartışmaları yeni gördüğüm için geç dahil olabiliyorum. Safsarisin arkadaşım bu topikte yazdıkların ben dahil bu kadar kişiyi rahatsız ettiyse bir yerde bir sorun var demektir. Kimsenin kimseyi bu şekilde yargılamaya hakkı yoktur. Hamilelik dönemi insanın en çok kilo aldığı farklılaştığı özel bir dönem ve herkesin kendine özel. Herkes bunu çok farklı şekillerde geçiriyor. Ben çok az kilo aldım ama çok çatladım mesela sende çok kilo alıp vücudun bozulmayabilir ya da tam tersi..Ne kiloyla ne çatlaklarla ne yediklerimiz doğum şeklimiz bizi daha modern(!) ya da cahil(!) bir anne yapmaz. Sen kiloya olan takıklığın ile insanları irrite ettin.
Bu forumda her gün bebek isteğiyle yanıp tutuşan insanların açtığı konuları görüyoruz ki bende bunlardan biriyim uzun bir süre beklemek zorunda kaldım. Sende öyle anladığım kadarıyla tüp bebekle sahip oldun. İşte bu şükür duyulacak bir şey insanlar bu yüzden sana hamileliğinin tadını çıkart dedi ama sen konuyu o zaman da başka yerlere çektin. Hep bardağın boş tarafına baktın, olumsuz yönlerini dile getirdin.
Yediğimize içtiğimize bu kadar dikkat ettiğimiz bir dönemde sen alkol aşermekten bahsettin..
Söylenecek çok şey var ama daha fazla uzatmak istemiyorum. Bu topiği sadece bilgi paylaşımı için açmıştım lütfen amacına uygun olarak ilerlesin. Kimsenin huzursuz olup da bu topikten uzaklaşmasını istemiyorum. Tartışmalar da bu mesajla son bulsun. Alıntı yapmazsan sevinirim çünkü cevap vermeyeceğim tartışmaya nokta koymak için yazdım. İyi günler

Lütfen bu söylediklerini cahil ve modern (!)diye insanlara etiket yapan Y Yasamara Semo Can kişilerine de etiketleyip söyler misin ? Çünkü bu kelimeleri kendileri dün akşam konuştular ve bana söylediler. Ben burada kimseye yönelik oyle sözler söylemedim bu topikte olanlara yani soylemedim.

Sen de benim gibi bu yollardan geçtiysen ve hamilelik kişiye özel farklı bir donemse ben ve benim.gibi M Mom Cat Ozlemfusuy zeynep vardi bir de nickini unuttum alkol aseren sigara aseren ınsanları yargılamamak gerektiğini anliyorsundur degil mi?

Söylenecek ne varsa sende söyle o zaman icinde kalmasın madem hepimiz hamileyiz ve yeterince hassasiz topik sahibi olarak bana yuklenmen hakkaniyetli degil.

Iyi forumlar dilerim.

Bu arada sevgili topik sahibi insanlar bana o yüzden hamileliğin tadını çıkar demedi
Zaten 1 kişi dedi. Şuan nicki hatırımda degil tam çocuğu hastanelerdeymis kusuyormus kustugunu silen yokmuş bu yüzden tadını çıkaracakmışım hamileliğin yani çocuğundan ve onun bakımından pişman anladigim kadarıyla.
Zaten bunu ona söyledim galiba plansız bir gebelikti seni de anlıyorum dedim. Yorumumu like yaptı. Belki hatırlarsın

Ben bardağın bos tarafına bakmadım yani zorluklarla çocuğuna kavuşmuş anneler var senin de dediğin gibi dalga gecer gibi konuşulması hic hoş olmuyor hamileliign tadını çıkar falan o amaçla söylenmedi yani
Herkesin anneliği kendine bence.

dediğim gibi dun akşam tahrik edici mesajlar atılmasa olay buralara gelmeyecekti. Ben yazmıcam daha fazla . iyi forumlar

Size daha kaç kere söyleyeceğim benimle muhatap olmayinnnnnn! Adımı etiket yapmayın mesajımı alintilamayin.yahu muhatap olmak istemiyorum diyorum istemiyoruuuuuum . Size cahil vb. De demedim ama tabi siz kendinizi benden çok daha iyi tanıyorsunuz .

Hee bide yalan da var tabi isin içinde daha sabah dedin b 12 ilaçlarını almayı unutma bence sen insanoğlu ayna gibidir bana dediğine gore.sen öylesin. Hadi bye yazmıcam daha fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…