kızlar gögüs yara olmasın diye hangi kremleri aldınız? ilk hamileliğimde lansiloh kullandım yine de yara kanama olmuştu
tavsiye ettiğiniz krem varmı yada bitkisel yöntem eski yöntemler vs paylaşırsanız sevinirim
Sağlıkla alalım da bebisleri bende kilolu gebe kaldım pek de umursamıyorum sadece fıtık zorluyo sonrasında koşuşturma falan gider zaten kilo çatlak falan aklıma bile gelmiyo dert olarak ☺
Aynen doğum sonrası doğum kiloları çabuk gidiyor ama esas sorun emzirme döneminde alınan kilolar kolay verilmiyor.emzirme sonrası öyle bir aç hissediyorsun kendini sanki tüm gün oruç tutmuşsun. Emzirme döneminde beslanmaya dikkat etmek artık bizim için daha önemli. Sütü arttıran tek şeyin uyku ve su oldupunu unutmadan yemek yemeliyiz. Süt olsun diye bulgur pilavları tatlılar falan hiç girmemek lazım o işlere normal bir insan nasıl yiyorsa öyle yemek gerek. Ben ilk hamileliğim sonrası aütüm olsun diye herkesin dediğini yaptım sonuç 7 ay emzirebildim. işe başlayınca üzüntü stresten sütün kesilmişti ama bunda aynı hataya düşmek istemiyorum
Kizlarr bugun sabahtandir karnimda küçülme var, kilom da azalmis yaklasik750 gr. Acaba sislik mi indi. Bebegin hareketini de su an hissetmiyorum biraz daha bekliycem acaba pozisyon mu degistirdi makatti Cunku simdiye kadar.
Valla benim bacak aramdaki kemik bütünüyle ağrıyor birkaç gündür baktım internetten de orası olunca çatı ağrısı oluyor galiba öyle anladım yani ben de tam bilmiyorum. Sağ kasığım aylardır ağrıyor zaten yatakta dönerken falan özellikle şimdi bir de bu eklendi ve şiddetlendi sanki.
Tarif ettiğin kasık ağrısı evet. Son haftalarda daha da artacak kas ağrılarımız. Vücudumuz bir hormon üretiyormuş adını unuttum. Kasları yumuşatan bir hormonmuş bu kolay doğuma hazırlık içinmiş yani bebiş baskı yapınca kasık ağrısı oluyor. Bizim dikkat edeceğimiz bu ağrıya ilave tüm belimizi kavrayan ağrı giriyor mu? Günde kaç kere giriyor süresi ne kadar oluyor. Bu dönemde yalancı sancılarda yaşayacağız ki ben başladım ara ara belimi kavrayan ağrılar hissediyorum. Ama doğum ağrısı değil biliyorum doğum yaklaşınca o ağrılar sıklaşıyor. Günde 1 2 ağrı doğum başladı demek değil aksine vücudumuz doğası gereğini yaşıyor kendini doğuma hazırlıyor hergün mucize yaşıyoruz aslında
Valla ben bu epizyotomi konusunda biraz fazla saçma sapan şey okudum sanırım kafam çok bulandı ve korktum işte yani özel olacak biraz ama kaç dikişin vardı peki? Anneme sordum 2 dedi, sanki beni rahatlatmak için dedi gibi geldi. Amaan böyle konuşuyorum da belki de normal doğum bile yapamayacağız sonuçta bizim isteğimize göre olmuyor öyle. İnsan tecrübesiz olunca herşeyi takıyor, canım da tatlıdır zaten
Benim 4 dikişti o kesinin atılması çok önemli arkadaşım doktor kesi atmazsa kendiliğinden yırtılmasının bir sürü olumsuz sonucu oluyor. Ve inan doğum sırasında hiç aklına bile gelmeyecek bu ayrıntı o kadar önemsiz kalacak ki. O işlem sırasında senin kucağında bebeğin olacak
Benim 4 dikişti o kesinin atılması çok önemli arkadaşım doktor kesi atmazsa kendiliğinden yırtılmasının bir sürü olumsuz sonucu oluyor. Ve inan doğum sırasında hiç aklına bile gelmeyecek bu ayrıntı o kadar önemsiz kalacak ki. O işlem sırasında senin kucağında bebeğin olacak
Tarif ettiğin kasık ağrısı evet. Son haftalarda daha da artacak kas ağrılarımız. Vücudumuz bir hormon üretiyormuş adını unuttum. Kasları yumuşatan bir hormonmuş bu kolay doğuma hazırlık içinmiş yani bebiş baskı yapınca kasık ağrısı oluyor. Bizim dikkat edeceğimiz bu ağrıya ilave tüm belimizi kavrayan ağrı giriyor mu? Günde kaç kere giriyor süresi ne kadar oluyor. Bu dönemde yalancı sancılarda yaşayacağız ki ben başladım ara ara belimi kavrayan ağrılar hissediyorum. Ama doğum ağrısı değil biliyorum doğum yaklaşınca o ağrılar sıklaşıyor. Günde 1 2 ağrı doğum başladı demek değil aksine vücudumuz doğası gereğini yaşıyor kendini doğuma hazırlıyor hergün mucize yaşıyoruz aslında