2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Doğum zamanı yaklaştıkça doğumla ilgili korku da başladı sezeryan spinal ya da epidural den korkuyom gibi genel mi daha iyi olur acep keşke normal doğum olsa kolaylıkla onda da illa epidural mi yapiliyo
Nisan sonu arkadaşım doğum yaptı. Komple bayıltacaklardı coronadan dolayı epidural yaptı doğumunu çok ilginç geldi bana. Birde bir kaç yerden duydum ne kadar doğru bilmiyorum ama bu ara virüs nedeniyle doktorlar sezeryana yönlendiriyormuş hamileleri. Ben daha konuşmadım doktorla bu arada

9 sene önce doğum yaptım tam de detaylı hatırlamıyorum...ama bebeği ilk 15 dk da hemen çıkartıp aileme göstermişlerdi. Benim odaya alinmam ayılmam 1 2 saati bulmuştur. Uyandığımda bebek yanımdaydı. Sorduğum ilk sey de bı yerinde leke var mı diye.... Uyandıktan sonra belimde sıkıntı olduğu için belimde ağrı hissediyordum ve yana çevirin beni diye agladigimi biliyorum... Tamamen kendime gelince ağrım yoktu....hemen emzirdim diye hatırlıyorum..... sezeryanda ilk ayağa kalkış ağrılı oluyor... Ayağa kalktıktan sonra yoğun bir ağrı hissetmedim... Eve geçtiğimiz de bile doğru düzgün yatmadım....evde korse takmıştım o baya rahatlamıştı hareketlerini....

bende de bı ara çöktü şu ara azaldı biraz ama var akıntım aman nişan falan olmasın daha erken bı kaç hafta daha beklesinler

Nişan çok farklı. Yoğun pembemsi bir akıntı rahim tıkacı yanimiktar ve kıvamından günlük akıntıdan ayırt ediliyor. Benim pazar gelmişti Çarşamba sabah doğum yapmıştım

Ağrı kesici ve antibiyotik veriliyor hamilelerin ve emzirme annelerin kullanabileceği ilaçlardan oluyor....doktor çıkışta yazıyor..

Bana daha önce hep normal için zorladı doktor şimdi sezeryan için konuşmaya başladı bende dediğini duydum ama coronayla bağlantısını anlamadm

Perşembe dr sordum refakatçi 1 kişi olacak dedi. 2 akşam kalacağım. Virüs devam diyorsa da test isteyeceğim dedi.

benım alt komşum hemşire genel anestezi ile doğum yap en rahatı dıyor. ben epidural ya da spınal dusunuyordum. genel anestezının eksıler var mı? daha once o şekilde doğum yapan oldu mu aranızda?
Oğlumda genel anestezi oldum. Kan değerlerim düşük old için. Perş yine konuştuk dr ile o sabah ki kan sayımına göre karar veririz dedi.

Nişan çok farklı. Yoğun pembemsi bir akıntı rahim tıkacı yanimiktar ve kıvamından günlük akıntıdan ayırt ediliyor. Benim pazar gelmişti Çarşamba sabah doğum yapmıştım
aklımızda olsun tabi belli olmaz belki bu sefer gelir nişan hemen gelince olmuyor herhdl zaten doğum bı ki gün sonra doğum gerçekleşiyormus okuduğum benim de hep
Bana daha önce hep normal için zorladı doktor şimdi sezeryan için konuşmaya başladı bende dediğini duydum ama coronayla bağlantısını anlamadm
Allah Allah cidden virüsle ne alaka ki normalde daha kısa kalıyor anne de bebekte aslında tabi sancı vs durumuna bakar ben kızımda iki gece ağrı odasında yatmıştım suni sancı vermişlerdi

Kızlar doğumdan sonra nasıl korunmayı düşünüyorsunuz iğneyi kızımdan sonra denedim ben yan etki yaptı geri çekilme olayına güvenemiyorum zaten prezervatif de his kaybı olunca pek istemiyorum açıkçası bayadır rahattık çocuk istiyoruz diye korunmamaya alışmıştık doğum kontrol hapı hiç denemedim ona gözümü diktim gibi sanırım emziren anneler için farklı varmış öyle duymuştum yoksa standart mi oluyor ki hepsi kullanabilir miyiz biliyor musunuz

Ben hap kullanmak istemiyorum hormonları bozdugunu düşünüyorum eşim korunur herhalde ya

Kızlar acil sorum var e bebekten kıyafet alıyorumda seçeneklerde sadece 6 ay yazıyo bu 0-6 demek mi yani 6 aya kadar giyebilir demi

Refakatçim eşim olsun istiyorum ama bebekle ilgilenebilir mi bilemiyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…