2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Ben heyecanlıyım nasıl duygular hissettiğimi bazen anlamıyorum karışık acaba doğduktan sonra nasıl hissediliyor..

Vallahi ben de unuttum 7 sene oldu, sanki ilk gebeliğim. Doğunca hala çok karışık hissettiğimi hatırlıyorum ve ilk gece endişeden gözümü hiç üstünden ayırmayıp uyumadığımı..

Bugün mesela hareketleri bayağı azaldı çok korktum, akşamüstüne doğru bi ses verdi de rahatladım. Yeri mi daraldı acaba, 34 haftayım ama bebek 36 boyutlarında. Acaba 36dakilerden de bilgi alabilir miyim? Azaldı mı hareketleri?

Bu arada yazılanlar bana ilk çocuğumda yaptığım hataları hatırlattı. Azıcık fikir olursa ne güzel.
Ben milleti çok taktım, millet de ay çok ağlıyor, doymadı mı, görümcem şunu sürerdi, ben şöyle yapardım dedikçe kendimi eve kapattım. Annem de pimpirikliydi, dışarı çıkalım dediğimde ya üşür, hasta olur, ya acıkırsa emzirecek yer bulamazsak, altını nerde degistirecez gibi kaygı düzeyimi artıran hareketlerde bulundu. Aradan aylar geçti, çıktığımda ya çok ağlarsa kaygısını aşamadım ama mekan bulamazsam parkta bir bankta emzirme örtüsüyle emzirdim , bebek arabasında bez de değiştirdim. Olay sizin tamamen duruma nasıl baktığınızla alakalı. Çok çok uykusuz bir çocuktu ve ben de uykusuz kalıyordum. O uyuduğunda da heh şimdi banyo yapayım, bi film izleyeyim deliksiz, bi kitap okuyayım derken uyumazdım, şimdi mutlaka bebekle birlikte uyumak istiyorum. Ağladığında içimden hep ya susmazsa yine dakikalarca diye düşünürdüm, bu hissim çocuğa geçer ve gerçekten susmazdı. Kardeşimin bebeğini ağladığı ve susmadığı zaman kucağıma alırken " ben bunu sustururum" hissiyle alırdım ve gerçekten o güveni hisseder susardı. Demem o ki, bizim kaygı düzeyimiz çocuğun hareketlerinde, uykusunda çok ama çok etkili.. Umarım çok uzun yazıp sıkmadım

Hayir ben oyle bisey anlatmadim ki nasil anladiniz bunu ben 32. Haftadan beri fiilen calisiyorum yani 32. Hafta calisir raporumla ise basladim hala calisiyorum boyle soyleyim yeterli sanirim

Vallahi ben de unuttum 7 sene oldu, sanki ilk gebeliğim. Doğunca hala çok karışık hissettiğimi hatırlıyorum ve ilk gece endişeden gözümü hiç üstünden ayırmayıp uyumadığımı..
Ben neler hissedeceğim bilmiyorum açıkcası bazen korku bile oluyor ama kendine gel diyorum.. biraz etrafın abartması etkili olabiliyo galiba. Uyuyamıyorum diyorum dur daha bu ne ki diyenler..
Kasıklarım ağrıyor diyorum asıl doğumdan sonra sıkıntılar başlıyor diyenler..
Tecrübelerini paylaştıklarında bakış açım değişmiyor ama böyle acır gözlerle ve sözlerle konuştuklarında deliriyorum

İnşallah ta azcik daha erken olaydı dün gece hapsirdim dedim aha çocuk geliyo oyle bir baski yapti ki yumurcak
Ben hapşıracağım zaman dizlerimi kendime çekiyorum yatıyosam, oturuyosam ya da ayaktaysam öne eğiliyorum biraz.
Haftam daha çook küçükken hapşırmıştım bi kere. Kazık gibi sırt üstü yatıyodum o sırada:) Öyle bi kasılmıştım ki onda. Daha da dümdüz hapşırmam
Kizlar 35. Haftadan bildiriyorum. Dün gece 20 dkda bir kasilmalarim oldu sag gogsumden sut geldi sabah hastaneye gittim. Dr acilman yok ama dogum sancilarin nstde cikti dedi 5 dkda 1e dusunce gelirsin dedi
Geçmiş olsun canım
Bende cuma ayrılacağım izne, aynı durum söz konusu. 1 haftada bileklerim şişti resmen akşam ayakkabıdan çıkarınca ayaklarımı tanıyamıyorum.Terlikli günler bizi bekler :))
inş cnm benimde ayaklarım şişmeye başladı.. 36 haftada ayrılmış oluyorsun dmi doğum sonrasına aktarılır
Benim de ayaklarim bileklerim baldirlarim fil gibi şişti cok tipik görünüyor ve ayakkabı almiyor o cirkin crocs siparişi verdim onlardan baska bişi giymiycem
Bi tek benim ayaklarım şişmemiş bu son zamanlar :) Ben de acaba sıcaktan mı diyodum. Bizim ev baya sıcak.

Zaten o her şeyden korkutanlar yüzünden önyargılı bir şekilde her şeyde problem oldu bende de. Az anneyle bebek kendi haline bırakılırsa, sadece kendi sorduğunda cevaplanır ve yardım istediğinde destek olunursa bu kadar da problem olmaz.

Hayir ben oyle bisey anlatmadim ki nasil anladiniz bunu ben 32. Haftadan beri fiilen calisiyorum yani 32. Hafta calisir raporumla ise basladim hala calisiyorum boyle soyleyim yeterli sanirim
Tamamdır şimdi anladım fiilen diyince gitmeden gibi algıladım ben pardon demek her kurum kendi yolunu kendi çizdi genel anlamda

İnşallah öyle insanlar yanımızda olur ya da öyleymiş gibi algılarız.

Kızlar bir şey soracağım biberon ve emzikleri yıkayıp kaynattım. Ancak sular çok kireçli olduğu için kuruduktan sonra üstünde bembeyaz tortu oluştu hepsinin. Ne yapmalıyım yine kaynatsam yine olacak her seferinde de hazır suyla kaynatılmaz ki

Evet tatlim bende de var ayni sorunlar..ellerim sis ve uyusuk oluyor...gogus kafesindeki agri da bebrgin baskisindam korkulacak bir durum yok aynisi bende de vardi dr um bebek yuzunden dedi

Uykusuzluk mesela eeennn büyük dert oluyor ama vücudun rahatlıyor ya o bile yeter. İlk haftalar ağrım olacak biliyorum ama sonra inşallah yine zımba gibi olacağım. Şimdi oturduğum yerden bile kalkamıyorum ha deyince. Vücut hafifleyecek yerine başka sıkıntılar gelecek. Ama olsun sağlık olsun da hepsiiii geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…