2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Beta hcg bakılıyor tabi aile hekimliklerinde canım. Açık kırmızı renk yerleşme kanaması da olabilir ben yaşamadım ama oluyormuş. İnşallah sağlıklı bir gebeliktir.

Benimde hamileliğin başından beri olmayan bi iştah açılması başladı yemediğim porsyonlara başladım meyveyle falan geçiştirmek lazım ya

Haftasını tam hatırlayamıyorum ama 11-13-15 hafta civarlarında kanamalarım olmuştu. Ve biri açık pembe, diğeri koyu kırmızı ve devamında kahverengi idi. Devletin acilinden proluton iğne vuruldum 2 kere. Bir süre de progestan hap kullandım. İnşallah gebeliği sağlıkla ilerler.

BEnim basıma gelmedi. Aile hekimi sabah 10a kadar verebiliyor beta da bakıyor ben baktırmıstım

Kızlar bana birkaç kişi ne zaman ve nasıl doğum yapacağını doktorun bilir daha hiç bir şey söylemedimi diyolar . Normalde böyle bir şey var mı gerçekten daha erken değil mi ki ? Nasıl öğreniyolar nasıl doğum yapacağımı . Nst ilemi anlıyolar

Normal doğum düşünen arkadaşlar perine masajına başladınız mı
Nasıl oluyor canım ben normal istiyorum doğumu inşallah
Ben 3 haftadır nstde bakılıyorum ama bir durum yok doktorumda tarih vermedi herşey normal görünüyor zamanla inş istediğin gbi olur herşey diyor sanırım çatı muaynesinde belli olur ama onun da belli bir haftası var mı acaba yok gbi sanki

Bu soruyu soranlarida anlamiyorum. Gercekten ya simdi bise dicemde yine kiyasliyosun diye soylenenler olacak
Dogum tahmini tarihi 21 temmuz, normal sartlarda normal dogumdur. Yani bu soruya nasil bi cvp verilmesi gerek ben servis disiyim

Sancılar da ufaktan başladı Allah hepimizin sonunu hayır etsin kızlar
aminn cnm
diğer konuda bilgim yok yasamadm ama beta HCG bakıyor sağlık ocakları sabah 10;30-11:00 den önce kan verebilir
Bu ara ben de yaşıyorum ya artık çoğu belirtiyi berabere yaşıyoruz doğuma kadar böyle sanırım ama hiç ciddi doğum sancısı gibi gelmedi bana ya
ciddii yalan mı bilemiyorum benim hala geçmedi sürekli karnim gergin kasilmalar oluyor ara ara
Normal doğum düşünen arkadaşlar perine masajına başladınız mı
o ne kız ikinciyi doğuracak dhaa bilmedigim şeyler var
Hiç bilmiorum nasıl bilecekler ki

Bende bilmiyorum çatı muayeneside beni korkutuyor nasıl muayene olunuyorsa artık . Ben daha nst hiç bakılmadım ne zaman bakılır o da belli değil

Bu soruyu soranlarida anlamiyorum. Gercekten ya simdi bise dicemde yine kiyasliyosun diye soylenenler olacak
Dogum tahmini tarihi 21 temmuz, normal sartlarda normal dogumdur. Yani bu soruya nasil bi cvp verilmesi gerek ben servis disiyim

Ben de şaşırdım nasıl anlıyolar diye herkesin farklı farklı bir anda oluyor diye biliyorum en fazla bir hafta önce bir hafta sonra olur heralde benimkide 21 temmuz heyecan doruktaaa

Benimde hamileliğin başından beri olmayan bi iştah açılması başladı yemediğim porsyonlara başladım meyveyle falan geçiştirmek lazım ya
Aynen öyle şimdiye kadar hiç böyle açlık hissetmeden gelmiştim hep eskisi gibiydi iştahım birden başladı bu aralar :) ama meyve de tutmuyo beni illa doldurmam gerek midemi

İyi akşamlar hanımlar günler azalıyor virüs yayılıyor en çok da bu beni endişelendiriyor doğumun nasıl olacağını eğer makat gelişiyle zaten sezeryan oluyor çatı muaynesinde açılma var mı yok mu plesananin duruşuna göre falan doğum şeklini Dr erken söyleyebiliyor günler azaldıkça sanki daha zor geçiyor gibi yemek yemekten yapmaktan bunaldım ne yiyelim diye düşünmek yordu normal hayatımıza sağlıklı sıhhatli dönelim insallah

Iyi aksamlar kizlar bugun doktora gittim devlet hastanesine gidiyorum sadece ultrasyondan bakdi ne nts cekdi ne de cati muayenesi yarin sabah gel kan ver dedi neye bakacak acaba sabahi edemiycem galiba bi tahmininiz var mi hic kan istemiyodu

Gerçekten ne zaman doğum yapacağımızı bilebileceklerini hiç sanmıyorum kızlar ben. Geçen cuma çatı muayenesi de oldum normal doğum yapabilirsin bir sakıncası yok dedi doktor sadece. Yani çatı çok dar değilse ve bebek uygun pozisyondaysa zaten normal doğum diye düşünülmüyor mu ki? Benim doktorum bu şekilde bakıyor en azından. Ha bir de çatı muayenesini hastanın tolere edişine bakıyoruz dedi. Yani orda acı çeken aşırı korkan biri olduğunda da ona göre konuşuyorlar galiba. Aslında ben de çok korkuyordum ama yardımcı olan kız ellerimi başımın altına koymamı istedi, doktor da çok sakin olun çok yavaş bir şekilde hızlıca bakıcam canınız yanmayacak dedi. Gözlerimi kapattım ve 5sn bile sürmedi canım da yanmadı sadece insan rahatsız oluyor tabi ki ama sakin kalabildim. Bebeğin kilosuna ve sizin çatı genişliğiniz de uygun bence normal doğum yaparsınız dedi daha bir kere bile sezeryan sözü duymadım bana da bir seçenek sunmadı zaten. Zamanını da söylemedi sadece suyunuz gelirse kanamanız olursa hastaneye gelin dedi. Sancınız olursa da 5dk da 1 e düşünce gelin dedi. Ben epidurali sordum işte ona da o zaman karar veririz dedi yani onu da tamamen benim seçimime bırakmadı bazen doğumları çok uzatıyor o sebeple o günkü gidişata bakmalıyız dedi. 37.haftayı doldurunca erken doğum sayılmaz artık her an olabilir hazırlıklı olun dedi sadece.

Ay ne çok yazmışım bilmiş bilmiş utandım şimdi

Iyi aksamlar kizlar bugun doktora gittim devlet hastanesine gidiyorum sadece ultrasyondan bakdi ne nts cekdi ne de cati muayenesi yarin sabah gel kan ver dedi neye bakacak acaba sabahi edemiycem galiba bi tahmininiz var mi hic kan istemiyodu
Sana demeden doğuma almayacak herhalde ben geçen hafta gittim kontrol yapıldı benim ikiz ve makat olunca sezeryan olacağı zaten kesindi. Sularına, yerlerine baktı ve tarih verdi. Sonra bir idrar tahlili ile nts ye gir iyice emin olalım dedim. Tahlilde protein kaçağı yok, nts de sancı falan çıkmadı tamam dedi. Tarihimiz 23 Haziran olsun dedi.

Burada bazi hamis arkadaslarimiz mesela daha onceden giriyo doguma cunku sebepleri oluyo, doktor oyle uygun goruyo, seninkinide once uygun gorseydi once ol derdi.
Evet canim biliyorum ikimizinkide 21 temmuz :) hayirlisiyla gelsinler insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…