Bence cok aciklayici yazmisin, sanki karsilikli konusuyoruz gibi zevkle okudumGerçekten ne zaman doğum yapacağımızı bilebileceklerini hiç sanmıyorum kızlar ben. Geçen cuma çatı muayenesi de oldum normal doğum yapabilirsin bir sakıncası yok dedi doktor sadece. Yani çatı çok dar değilse ve bebek uygun pozisyondaysa zaten normal doğum diye düşünülmüyor mu ki? Benim doktorum bu şekilde bakıyor en azından. Ha bir de çatı muayenesini hastanın tolere edişine bakıyoruz dedi. Yani orda acı çeken aşırı korkan biri olduğunda da ona göre konuşuyorlar galiba. Aslında ben de çok korkuyordum ama yardımcı olan kız ellerimi başımın altına koymamı istedi, doktor da çok sakin olun çok yavaş bir şekilde hızlıca bakıcam canınız yanmayacak dedi. Gözlerimi kapattım ve 5sn bile sürmedi canım da yanmadı sadece insan rahatsız oluyor tabi ki ama sakin kalabildim. Bebeğin kilosuna ve sizin çatı genişliğiniz de uygun bence normal doğum yaparsınız dedi daha bir kere bile sezeryan sözü duymadım bana da bir seçenek sunmadı zaten. Zamanını da söylemedi sadece suyunuz gelirse kanamanız olursa hastaneye gelin dedi. Sancınız olursa da 5dk da 1 e düşünce gelin dedi. Ben epidurali sordum işte ona da o zaman karar veririz dedi yani onu da tamamen benim seçimime bırakmadı bazen doğumları çok uzatıyor o sebeple o günkü gidişata bakmalıyız dedi. 37.haftayı doldurunca erken doğum sayılmaz artık her an olabilir hazırlıklı olun dedi sadece.
Ay ne çok yazmışım bilmiş bilmiş utandım şimdi
vala alırsak da nasip artık takmıyorum artık zaten yeteri kadar zorluyor bı de kiloyu dert edemiycrm sağlıkla doguralim da insAllah59la başlamıştım şu an 71 im aslında almak istemiyorum artk ama az kaldı napalım :)
yaaaaa şu yemek mevzusu bende de çok sıkıntılı durum bıkkınlık geldi iyiceİyi akşamlar hanımlar günler azalıyor virüs yayılıyor en çok da bu beni endişelendiriyor doğumun nasıl olacağını eğer makat gelişiyle zaten sezeryan oluyor çatı muaynesinde açılma var mı yok mu plesananin duruşuna göre falan doğum şeklini Dr erken söyleyebiliyor günler azaldıkça sanki daha zor geçiyor gibi yemek yemekten yapmaktan bunaldım ne yiyelim diye düşünmek yordu normal hayatımıza sağlıklı sıhhatli dönelim insallah
Bayadir tahlil vermiyorsan rutin değerlerine bakacaktırIyi aksamlar kizlar bugun doktora gittim devlet hastanesine gidiyorum sadece ultrasyondan bakdi ne nts cekdi ne de cati muayenesi yarin sabah gel kan ver dedi neye bakacak acaba sabahi edemiycem galiba bi tahmininiz var mi hic kan istemiyodu
Çatı muayenesini doktor 2 parmağıyla yapıyor aletle değil. Parmaklarını hafif sağa sola yukarı götürüyor. Çok ayrıntılı oldu kusura bakmayın. Düşüncesi çok korkutucu oluyor ama gerçekten acı da çekmedim, bazılarının sonrasında kanaması falan olabiliyormuş galiba ama bende o da olmadı. Galiba ya doktorun elinin hafifliğiyle ya da çatının genişliği ile ilgilidirBence cok aciklayici yazmisin, sanki karsilikli konusuyoruz gibi zevkle okudum
Cati muayenesi ne acaba nsl oluyo, bana oldumu acaba bilmiyorum bileburada varmi acaba oda var
Benim eşim yanımdaydı araya perde çekiyor tabi ki yoksa çok saçma bir pozisyon oluyor haklısınÇatı muayenesinde dr la başbaşa mı kalıyoruz yoksa yanımızda eşimiz de olabiliyo mu? O şeyin üstünde enteresan duruluyo, sadece dr olsa ilk sefer için en azından daha iyi olur
Sancılar da ufaktan başladı Allah hepimizin sonunu hayır etsin kızlar
Aile hekimi beta HCG ye bakıyor. 1000 in üzerinde vajinal muayenede kese gözüküyor diye biliyorum... İnşallah sağlıklı bebektir. Sağ salim alır kucağına. Bol bol dinlensin .... Kalkmasın ayağa
Ben 5 ve 6. Haftalarda kanama yaşadım aynı şekilde hatta öğrenmeden önce normal adetim tam sökülemedi sanıyordum. Sağlık ocağnda betahcg kanda çıkıyo isteyince.
Dinlenmek lazım ayakta çok kaldıkca akıntı artıyo
Beta hcg bakılıyor tabi aile hekimliklerinde canım. Açık kırmızı renk yerleşme kanaması da olabilir ben yaşamadım ama oluyormuş. İnşallah sağlıklı bir gebeliktir.
Haftasını tam hatırlayamıyorum ama 11-13-15 hafta civarlarında kanamalarım olmuştu. Ve biri açık pembe, diğeri koyu kırmızı ve devamında kahverengi idi. Devletin acilinden proluton iğne vuruldum 2 kere. Bir süre de progestan hap kullandım. İnşallah gebeliği sağlıkla ilerler.
BEnim basıma gelmedi. Aile hekimi sabah 10a kadar verebiliyor beta da bakıyor ben baktırmıstım
Hadi hayırlısı cnm insAllah sağlıkla ilerlerFit mutlu anne
Yorum yapan herkese teşekkür ederimarkadaşım bugün test yaptırdi Çıkmayınca acaba dedik , Sonradan düştü ekrana Beta HCg değeri 6000 küsur Allah'a şükür Takipler yapılacak Hayırlı haberler alırız inşallah çok sagolun ♥
Bana da gün vermediler 38 39 da alırız dedi.... Ameliyat hanelerin durumunu bilmiyorum demişti daha yeni olduğu için tam oturmamış sistem. Her hafta takip verdi bana daHaftaya gel dedi 39 sezeryan olursun dedi gün vermedi sana vermiş miydi
Aslında bebek karar veriyor doğumun nasıl ve ne zaman olucagina. Normal doğum istiyorsan 42. Haftaya kadar bile bekleyebiliyorlar. Bebekte herhangi bir sorun yoksa.... Kafası büyükse ya da 4 kg astiysa sezeryan deniliyor....bazı bebekler erkenci davranabilir. Müdahalesiz 36 dan sonra da kendi sancisiyla gelenler olabiliyor. Rabbim hayırlı sıkıntısız sağ salim dogurmayi nasip etsin herkeseKızlar bana birkaç kişi ne zaman ve nasıl doğum yapacağını doktorun bilir daha hiç bir şey söylemedimi diyolar . Normalde böyle bir şey var mı gerçekten daha erken değil mi ki ? Nasıl öğreniyolar nasıl doğum yapacağımı . Nst ilemi anlıyolar
Tam olarak kaçıncı haftasında siniz ben 39 u da tamamlamak istiyorum 39 + 2 pazartesiye geliyor. O zamana kadar bekleme şansımız olur mu acabaHaftaya gel dedi 39 sezeryan olursun dedi gün vermedi sana vermiş miydi
İlk gebelik mi. 2. Gebelik mi.....rutin kontrol ler yapılıyor dogumdan önce son kontrol kan değerleri ne bakılıyor .ilki sezeryan ise anestezi için de kan tahlili yapıyorlar ben pazartesi günü verdim kan sezeryan olucagi için acil bir durum olduğunda gidersem direk ameliyata alinmam için.... bir de sonradan doktor değiştirip devlette doğum yapicaksiniz oradaki dosyanizda bulunması için de isteniyor.Iyi aksamlar kizlar bugun doktora gittim devlet hastanesine gidiyorum sadece ultrasyondan bakdi ne nts cekdi ne de cati muayenesi yarin sabah gel kan ver dedi neye bakacak acaba sabahi edemiycem galiba bi tahmininiz var mi hic kan istemiyodu
Amin canım Inşallah . Banada sanki bebek tombik olacakmış gibi geliyor . Yemek yeme şeklimi çok değişmedim ama ne olur bilemiyorum. Hayırlısıyla sağlıkla kavuşalım inşallah hepbirlikteAslında bebek karar veriyor doğumun nasıl ve ne zaman olucagina. Normal doğum istiyorsan 42. Haftaya kadar bile bekleyebiliyorlar. Bebekte herhangi bir sorun yoksa.... Kafası büyükse ya da 4 kg astiysa sezeryan deniliyor....bazı bebekler erkenci davranabilir. Müdahalesiz 36 dan sonra da kendi sancisiyla gelenler olabiliyor. Rabbim hayırlı sıkıntısız sağ salim dogurmayi nasip etsin herkese
Hi tamam canim anladim bana yapti bunu hemde 1 2 ay oncesinden, ogretmen olsan bukadar guzel anlasilirsin valla masallahÇatı muayenesini doktor 2 parmağıyla yapıyor aletle değil. Parmaklarını hafif sağa sola yukarı götürüyor. Çok ayrıntılı oldu kusura bakmayın. Düşüncesi çok korkutucu oluyor ama gerçekten acı da çekmedim, bazılarının sonrasında kanaması falan olabiliyormuş galiba ama bende o da olmadı. Galiba ya doktorun elinin hafifliğiyle ya da çatının genişliği ile ilgilidir
Surekli ayni doktora gidiyorum daha once hic kan almamislardi saglik ocagina verdim hep kanlarimi ilk gebeligim hocam dogum hakkinda ne dusunyosunuz dedim suan hic bise diyemem dedi sezeryani zorunlu kilcak bi durum yok su anlik bebek dondu ama cati muayenesi yapmadi ya da nts de cekmedi bilmiyorum belki yarin yapar cok tesekkur ederim cevabin icinİlk gebelik mi. 2. Gebelik mi.....rutin kontrol ler yapılıyor dogumdan önce son kontrol kan değerleri ne bakılıyor .ilki sezeryan ise anestezi için de kan tahlili yapıyorlar ben pazartesi günü verdim kan sezeryan olucagi için acil bir durum olduğunda gidersem direk ameliyata alinmam için.... bir de sonradan doktor değiştirip devlette doğum yapicaksiniz oradaki dosyanizda bulunması için de isteniyor.
Yvala alırsak da nasip artık takmıyorum artık zaten yeteri kadar zorluyor bı de kiloyu dert edemiycrm sağlıkla doguralim da insAllah
yaaaaa şu yemek mevzusu bende de çok sıkıntılı durum bıkkınlık geldi iyice
Bayadir tahlil vermiyorsan rutin değerlerine bakacaktır
Bana demeden tabiki doguma almaz sadece bu kan ne icin aliniyo onu meral etmisdim sagolsun bi arkadas cevaplamisSana demeden doğuma almayacak herhaldeben geçen hafta gittim kontrol yapıldı benim ikiz ve makat olunca sezeryan olacağı zaten kesindi. Sularına, yerlerine baktı ve tarih verdi. Sonra bir idrar tahlili ile nts ye gir iyice emin olalım dedim. Tahlilde protein kaçağı yok, nts de sancı falan çıkmadı tamam dedi. Tarihimiz 23 Haziran olsun dedi.
Bende iki gündür fena şekilde var ya36.haftadayım midem yanmalarim başladi şaka gibi olmadi olmadi şimdi oluyor bu ne fena bişe ya.mide yanmasindan yemek yemeyip kilo almayanlari şimdi anliyorum
37+2 cnm bugün şimdi biz 39 da gidicez bu kadın bize bugün ameliyat mı diycek yaniTam olarak kaçıncı haftasında siniz ben 39 u da tamamlamak istiyorum 39 + 2 pazartesiye geliyor. O zamana kadar bekleme şansımız olur mu acaba
Valla sende karsılıgını ver canım yapıcak bişey yok seni düşünmüyorsa sende düşünme
Nerden aldın canım fiyatları nasıl☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?