Benimki 3100 dü baş çevresi 9.66 aynı haftada.Doktor biraz koca kafaliyiz dedi umarim normal doğum için sorun olmaz36 hafta biterken 3300 dü. Baş çevres 9,37 idi.
Canını sıkma canim eğer bişey olsa zaten Dr bı sıkıntı mevcut diye açıklama yapardı yapmak zorundalar yaniAmin canlarım amin çok sağolun moral verdiğiniz için.az kaldı doğuna göreceğiz nasıl olsa.
Hamilelikte diyetmi olur ya, tamam dikkat edilir ama diyette neymis anamKızlar benim oğlan da malum kilolu, bende de şekerden şüphelendi ama 1 haftadır şekerimi takip ediyorum. Açlık da tokluk da normal çıkıyor. Şekerim yok. Suyum fazla olduğu için bebek geri dönebilir de dedi bana doktorumşuanda doğum pozisyonunda ama suyu bol bebek tekrar düz dönebiliyormuş. Ben sadece şekerden korkuyordum. Şekerim olmadığına göre bebek kilolu ise de sezeryana alır artık. Yeter ki bebeklerimiz ve biz iyi olalım yani. Bana dedi sıkı diyet yap çocuk kilo almasın. Meyveden peynirden bile kilo alıyormuş. Bi diyet yaptım, tüm enerjim sıfır. Hayattan zevk alamaz duruma geldim diyet işi bana göre değil. Üstelik dr kağan kocatepe siz yeseniz de yemeseniz de her bebeğin bi yapısı vardır ve kilo almasını 200 gram belki azaltırsınız diyor. Kilo almayan bebek için de aynı durum söz konusu, en fazla 200 gram alır diyor. Bu çocukların yapısı bu yani, değiştiremeyiz. 4500, 5000e yakın doğuranların bazıları daha kolay doğdu diyor.. Çocuk kendini daha kolay itiyor diyor, herkes başka konuşuyor anlamıyorum. Ama olmayacaksa zorlamak istemem. Sancıyı çekmeden sezeryan olmayı tercih ederim. Benim oğlan da çok hıçkırıyor bu arada. Ama yine de 2 ampül ciğer geliştirici iğne yaptı bana geçen hafta...
Selamlar Bende tansiyon takipliyim Her an elimde tansiyon aleti.. Çok sevindim sizinde ve bebeğinizin de iyi olmasına .. Tebrik ederim.. Sağlıklı, sıhhatli ve tansiyonsuz bir şekilde inşallah büyütmek nasip etsin.. Bu arada bebisin kilosu ne kadar acaba .. Kuvoze girmedi değil mi bebeğiniz.. Benimkinin kilosu tansiyon. Nedeniyle biraz az da.. 38+1 oldum biraz daha kilo alsın bekle dedi bakalım..Dün 6’da tansiyon nedeniyle sezaryena alınacağımı söylemiştim.İyi dileklerde bulunanlara çok teşekkür ederimTemmuz annesi olacakken birden kendimi haziran annesi olarak buldum Tansiyonumu soran arkadaşlara da yazayım. Tansiyon sorunum 32 haftalıkken başladı birden 15/10 oldu.Evde takip yaptık önce limon,sarımsak gibi doğal şeylerle düşürmeye çalıştık.36. Haftaya kadar ara ara yükseldi ama bir şekilde 4 haftayı ilaçsız kurtardık.|Doktorum 14/15/9 üzerinde ısrarla devam eden bir tansiyon olursa ilaç deneriz demişti.Eğer ilaçla da düşmezse alırız dedi.Nitekim 37. Haftada tansiyonum yine 14/9 ve üzerinde seyretmeye başladı.Ve 37+2’de tansiyonum 14/10’lara geldi.İlaç içtim fakat düşüş çok az bir zaman diliminde oldu ve doktorum aynı gün alalım seni de bebeği de riske atamayız dedi ve Dün bebişimi spinal&epidural kombine sezaryenla dünyaya getirdim çok şükür
Amin canlarım amin çok sağolun moral verdiğiniz için.az kaldı doğuna göreceğiz nasıl olsa.
Beni alttan muayene edecek perşembe günü. Bakalım ne dicek. Çıkar yada çıkmaz yorumu yapacak herhalde. Daha önce 3300 kilo çıkardım ama şimdikini bilemem.Benimki 3100 dü baş çevresi 9.66 aynı haftada.Doktor biraz koca kafaliyiz dedi umarim normal doğum için sorun olmaz
Bütün enerjim gitti ya. Yemeyince bayılcak gibi oluyor insan.Hamilelikte diyetmi olur ya, tamam dikkat edilir ama diyette neymis anam
Öyle düşünme, inşallah açılman olur. Suni sancı olacaksa olumlu düşüncelerle git hastaneye. Damardan ilacı veriyorlar, yavaştan başlıyor sancın. Açılman ilerleyince çıkarıyorlar zaten.Sanırım benim bebeğin kilosunu sordun.34.haftada 2748 çıktı.
Benim erken doğum riskim var diye bir sürü ilaç kullandım.şimdi de 2 hafta erken almak istiyorlar.
Suni sancı nasıldı sanırım ben biraz korkuyorum.açılmam olmazda birde sezeryan olurum diye.
Tüm depoları boşalttıkları için normaldirKizllaaaaaar
Bu ara ben acayip şekilde acikiyorum nedense ya hiç böyle olmamıştım resmen açlıktan midem kaziniyor bulanıyor gibi
Herhlde ne bilimTüm depoları boşalttıkları için normaldir
Canim kendini korkutma bende gecen gun devlette gittim kendi doktorum yoktu diye.ordaki doktorda bana sordu detayli oldun mu diye hangi haftada falan diye.ilk kez beni goren doktordu o yuzden soruyorum diye hic ustune dusmedim. Benim detayli da temiz cekmisti bi sorun yoktu.bence yeni gören doktor rutin soruyordur yani ben öyle dusundum diye hic aklima takmadim.sen de icini ferah tut lutfenİnşallah öyledir canımama buna 3. muayenm faln ilk defa sordu İnşallah ben yanılıyorumdur.tiroidimde varya dahiliyecide hep etkilenir die konuşuodu bayadr kafam rahattı şimdi yine sıkıntıya girdim
20li haftalarda gittiğinde nasıl küçük deyip dönderdi detaylıdaki doktor anlamadım ben 19.haftamda gittim hiçte öyle birşey demedi. Sonra hatta doktorum bir daha gitmemi istedi 31.haftada tekrar gittim büyük bakamam demedi anlayamadım ben senin durumu kaçıncı haftalarında gitmiştinof of yine canımı sıkacak bişey buldum ya sinir olmamk elde değil.
kendime hakaret yasak degıl demı?Salak kafam ya dün muayenede doktor bana dedıkı sen detaylıya girmedn mi dedi girdim dedim kaçıncı haftada dedi emin degılım dedım.nese ordan sekreternn bilgisayardan gecmişe faln baktı ve salakben ne oluo demedim okadar salağım ki o an doğum haneye faln gönderio die onun derdine düştüm ve şuan çok pişmanim.
Ne düşündüğümüde söleyim ben ilk detaylıya gittim doktor 30lardamydı 20lerdemı vardıya .nese gittim doktor daha bebek küçükmüş detaylı göremiorum dedi sonra araya zıkım korona girdi korona hafifleyince gittiğimde doktr gönderdi detaylıya ve bu seferde bebek büyük göremiom dedi doktor.yani benım detaylı yalan oldu.Şimdide diyorum doktor kesin bi anprmlalik gördü sakatlık falan oyuzden detaylının derdıne düştü ama bana bi açıklama yapmadı bende sormadım offff.
bugun hastaneden çıkınca kafam dank etti.kocama da söleyemedim oda burnumdan getrecek biliorum çünki.bugun 2.doxa gttıgımde ebelere anlattaım doktrla görüşsem die ama onlarda yok imkansız dedıler bişey görse sana söylerdi muhakkak dedıler yani böyle muallakta kaldım.kafayı yiyecegım randevuda yok 15 gün sonraya anca bulunuo ben ne yapacam ya
Aynen canım benim doktorda bana öyle dedi beslenmesinde kordonunda hiç bir sıkıntı yok benim bebeğimin ama doktor kilolu bir bebek olmaz dedi yapısı böyle bebeğin dedi ne yersen ye alacagı kadar kilo alır dedi bende takmıyorum o yuzden kiloyu sağlıkla gelsinler yeterKızlar benim oğlan da malum kilolu, bende de şekerden şüphelendi ama 1 haftadır şekerimi takip ediyorum. Açlık da tokluk da normal çıkıyor. Şekerim yok. Suyum fazla olduğu için bebek geri dönebilir de dedi bana doktorumşuanda doğum pozisyonunda ama suyu bol bebek tekrar düz dönebiliyormuş. Ben sadece şekerden korkuyordum. Şekerim olmadığına göre bebek kilolu ise de sezeryana alır artık. Yeter ki bebeklerimiz ve biz iyi olalım yani. Bana dedi sıkı diyet yap çocuk kilo almasın. Meyveden peynirden bile kilo alıyormuş. Bi diyet yaptım, tüm enerjim sıfır. Hayattan zevk alamaz duruma geldim diyet işi bana göre değil. Üstelik dr kağan kocatepe siz yeseniz de yemeseniz de her bebeğin bi yapısı vardır ve kilo almasını 200 gram belki azaltırsınız diyor. Kilo almayan bebek için de aynı durum söz konusu, en fazla 200 gram alır diyor. Bu çocukların yapısı bu yani, değiştiremeyiz. 4500, 5000e yakın doğuranların bazıları daha kolay doğdu diyor.. Çocuk kendini daha kolay itiyor diyor, herkes başka konuşuyor anlamıyorum. Ama olmayacaksa zorlamak istemem. Sancıyı çekmeden sezeryan olmayı tercih ederim. Benim oğlan da çok hıçkırıyor bu arada. Ama yine de 2 ampül ciğer geliştirici iğne yaptı bana geçen hafta...
Benimde öyle canım çok sık acıkıyorumKizllaaaaaar
Bu ara ben acayip şekilde acikiyorum nedense ya hiç böyle olmamıştım resmen açlıktan midem kaziniyor bulanıyor gibi
Aynen son iki günüm kendime gelmem haftaları bulur gibiEvet canım böyle kısmet oldu işte sağlıklı, sıhhatli alalım kucağımızaSen bayağı bi yazamazsın buralara 2 tane malum
Ayy ne iyi doktor. Benimki beni sıkı diyete soktu. Tamamen senin yemenle alakalı, yemezsen kilo almaz diyor.Aynen canım benim doktorda bana öyle dedi beslenmesinde kordonunda hiç bir sıkıntı yok benim bebeğimin ama doktor kilolu bir bebek olmaz dedi yapısı böyle bebeğin dedi ne yersen ye alacagı kadar kilo alır dedi bende takmıyorum o yuzden kiloyu sağlıkla gelsinler yeter
Hmm ben muayenede kayıtlara bakarken diye anladım. Bence ciddi bişey görse yani ciddiyetinden emin olsa söylerdi heralde.daha beni ultrasyonla muayene ederken sordu canım kayıtlara faln hiç bakmadan sordu.belki yapılacak bişey yok die cnmı sıkmak istememiştr .nasıl olsa detaylıda öğrenmemiş bndende öğrenmesn demştır
Canim benim doktorumda bana kilona dikkat et siniri astin diyorBütün enerjim gitti ya. Yemeyince bayılcak gibi oluyor insan.
Ben 60la başladım, şuanda 72yim ama derdi benim kilom değil. Bebek kilo alıyormuş. Onu sıkıntı etti. Bide omzu takılır diyor. Korkutuyor beni.Canim benim doktorumda bana kilona dikkat et siniri astin diyor
73ile basladim 79 kilodayim yani toplamda 6kilo aldim ama boyum kisa, baslangicda tombikdim oyuzden siniri astim ama diyet yazmadi bana ya
Bilmiyorum yani dikkat et diyo hamur isi, makarna ekmek cok yemek diyo ama nebilem yani yinede senin durumun icin yorum yapmasammi diyorum ay nebilim ac gebe olurmu ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?