Amin çok teşekkür ederim evet adetlerim çok çok sancılı geçiyordu ben de aynı şeyi düşündüm nstde sancı 100 çıktığında benim adetimin ilk başlarındaki ağrının aynısı bu dedim. son günlerde de sertleşme ve kasılmalarım artmıştı ama düzensiz olduğu için yalancı sancı diyordum hep.Yaa maşallah o kadar iyi geliyor ki böyle doğumları okumak, darısı başımıza:) inşallah bebeğini de böyle kolaycacık sağlıkla büyütürsün hemen. Bir kaç sorum var:)
1-normalde adetlerin sancılı olur mu? Yani o kadar açılmayı hissetmemen alışkın olduğundan mı acaba?
2-doğumdan önceki günler veya haftalar karnında hiç sertleşme-kasılma vs hissettin mi?
Kızlar benim hikayem biraz şaşırtıcı ama sizlerle paylaşmak istiyorum. Hamile kalma sürecimde de hamileliğim boyunca da burada sizlere danıştım sorular sordum hepiniz hakkınızı helal edin. Şimdi geleyim konuya 1 temmuza randevu almıştım 37+1 di. Muayeneye girdim doktor ultrasondan baktı her şey normal dedi bir de çatına bakalım normal doğurabilir misin dedi muayene sırasında doktor sancın var mı dedi yok dedim ama 5 cm açılman var dedi inanamadı kadın. Neyse seni nstye yollayacağım ama doğuma hazırlıklı ol nstde sancın çıkarsa yatışını vericem dedi. Ben şok içinde kaldım yürüyere yürüye muayeneye geldim ve belki de birkaç saate doğuracağımı öğrendim. Nstye girdim sancım çıktı ama hissetmiyorum diyorum sonra yatışımı verdiler 1 saat içinde 7 cm oldu sonra bebeğimin kalp ritminde bozukluk görüldü doktor suyunu patlatalım bakalım kaka yapmış mı dedi suyumu patlattılar kaka yapmamıştı ama işte asıl sancı ondan sonra başladı birkaç saat daha sancı çektim odada squat yaptım sürekli ağlaya ağlaya yürüdüm9-10 cm ile doğuma girdim. Yavrumu 15 dakika sonra doğurdum ve her şey bitti bütün sancılarım ağrılarım geçti. Çok uzun yazdım ama sorularınız varsa da cevaplayabilirim sizi seviyorum hepinize dua ettim Rabbim yardımcınız olsun♥
maşallah baya güzel kilo almış :) oğlum olsaydı KEREM koyardımBu arada ben de salı günü gittim 36+4tüm, 3700 olmuş dedi, diyabet diyetime devam edeceğim. Haftaya salı muhtemelen 4 kiloyu geçmiş olur, haftaya cumartesi de alırız dedi doktorum. 11 Temmuz olacak yani inşallahzaten anne baba iriyiz, çocuğun da iri olması normal dedi, önemli olan kof iri olmasın, ciğerleri daha tam gelismemiş şu an gelirse solunum sıkıntısı kesin yaşar dedi. Seviyorum doktorumu, bana bebekte erken giden kilonun çok da iyi bir şey olmadığını öğretti.
Kızlar sizden bir ricam olacak, erkek anneleri isim ne koydunuz, ara ara yazsanız ben de fikir alsam süper olmaz mıya resmen isim bulamadım ama doğuma son 9 gün
maşallah cnm gözün aydın sağlıkla büyüt inşallah :) spinal sezeryan sonrası baş ağrın oldu mu ? doğum anında hissettin mi ağrı vs ?Merhaba kizlar ben bugün saat 13:30 da spinal sezeryan oldum çok şükür bebekte bnde iyiyiz 3360 Gr doğdu kilo son haftalarda aşmış korktuğum gibi olmadı çok şükür gazimiz çıktı Papa'ya diye bı tropikal meyve varmıştı bağırsak rahatlatiyormus dün en son iki kesme ondan yedim su içtim odaya çıkar çıkmaz gazim çıktı çok
k şükür
Eveet beraber doğuracaktık ama benimki duramadıKız senle berabere doğurcaktık ya şokum şuanmaşaallah sana yaa böyle kolaylıkla bana ve bekleyenlere nasip olur inşaallah♥ Nasılsın bebeğin nasıl? Dikiş oldumu ve böyle kolay doğum için ne tavsiye edersin
Her randevumda idrar tahlili yapiliyor canim simdiye kadar temiz ciktiIdrar bakildi mi tahlil yaptir canim
Annesi gibi güçlüdür oo hemen düzelir inşaallah evinize dönersnzEveet beraber doğuracaktık ama benimki duramadıHepiniz için booolca dua ettim ♥ Ben iyiyim bebeğimin biraz solunum sıkıntısı var ama o da iyiye gidiyor çok şükür. 2 tane çok minik dikişim var onun sebebi de içeride varis oluşmuş orada kan durmadı onu diktiler. Böyle kolay doğum için ne tavsiye ediyorum son günlerde bol squat yaptım günde 2 hurma yedim bunlar açılmaya sebep olmuş olabilir. Doğum esnasında da dua ettim sürekli hareket ettim çömeldim kalktım ağlaya zırlaya bitti
doğum anını bebeğin ilk cıkışını vs normal doğum gibi görüyorsun o anı yaşamak cok güzel.. ama panik olursanız bilmiyorum yine de siz bir düşünün inş sağlıkla doğsunlarKızlar benim kesin sezaryen olacak ama spinal mi tam narkoz mu karar veremedim tam narkoz istiyordum ama bugün anestezi dru spinalde çok ısrarıydı kafam karıştı iyice
Benimde yarin kontrolum var ama nst yok bende, daha oncede soylemistim 40 hafta oncesi nst yok buradaHayırlısı olsun . Bende yarın nst girecem . Doktora görünmeden önce mi nst bakıyolar . Bide açıklık olup olmadığını nasıl anlıyolar . Alttan muayene mi yapıyolar . Tok mu olmalıyım ? Sabah gidecem . Benim hiç sancim olmadı yinede gizli sancı olduğunumu söylüyor nstçok şey sordum dimi
Yaa herkese kolay doğumlar diliyorum canım benim. Vaktinde hayırla gelsin bütün bebeklerCanım ya çok sevindim ne kadarda güzel anlatmışsın maaşallahinşallah bizimde kolay ve güzel geçer. Bende de hiç sancı yok artık bebeğime gelmek istemiyor musun sen diyorum belki duyarda harekete geçer diye korkularım var herkeste olduğu gibi . Yarın bende nst girecem. 21. Temmuzdan 2 kişi kaldik bakalım hayırlıisı
Nstye tok gir mutlaka canım tatlı bişeyler ye hatta uyumasın diyeHayırlısı olsun . Bende yarın nst girecem . Doktora görünmeden önce mi nst bakıyolar . Bide açıklık olup olmadığını nasıl anlıyolar . Alttan muayene mi yapıyolar . Tok mu olmalıyım ? Sabah gidecem . Benim hiç sancim olmadı yinede gizli sancı olduğunumu söylüyor nstçok şey sordum dimi
Ya masallah bende seni dusunuyodum az once, bi sorayim derken yazdigini gordumkızlar yazamadım size ya.
çok şükür evladımı aldım kucagıma saat 4.30 da doğdu çok şükür.
Benim hikayem
zaten sancılı oldgmu biliyordunuz.bugune randevu buldum ve geldim hersey normaldi doğum haneye bi geldim açılmam 4 cm olmuş ve yatışş.ben başladım aglamaya dışarı çıktım eşimle bıraz otrduk.
sonra işte işlemler faln derken bi serum taktılar bebişimin kalp atışları düzenszdi.Sonrada suni sancı taktıtar derken derken açılmam 6 cm oldu ve suyumu boşalttılar orda dananın kuyrugu koptu.sancılar arttıkça arttı arttıkça arttı arada alttan bakıo.derken en son ıyıce arttı bebek gelio dedi doğumhaneye aldılar.
ayy çok güçsz kaldım ıkınamayacam sandım diorum ki bastırında çıksın yok ebe dioki geldi bebek hadı ıkın yapardın yapmazdın derken ıkına ıkına çıkardım ebe sen çok iyisin dio.
Ben böle değildim diye diye doğurdum.ebe dioki beyaz bi kafa gelıo ay çok tatlı hadi ıkın .bende diorum ki hiç umurumda degıl beyaz siyah diom çıksındaderken kafada cıktı omuzları uğrastrdı azcıkda sonrada her yeri çıktı şükür.sonrada esini çıkardılar esıde benım kız kadar vardı herlde 3 kilo doğdu.tombik duruo ebe dıokı yok bu 3.5 ıkı kere tarttı dedim onun boyu kısadr kılolu duruodr dedm 49 cm dedi herlde yanlş hatrlmıosam.ebeyi bir görseniz seve seve bitiremedi kızımı benden çok sevdin dedim dur bide ısırıym sunu dıo.sagolaunlar onlar bana dua edede ben onlara ede ede doğrtular.
sonra odamıza geldik.şimdide miyavlıo benım kedı bakalım smdı buyuk sıkıntı sarılık ve süt bakalım sarılk olmadan atlataczmı
durum bu unuttugum bişey olursa sorabılrsnz.dikişim az olsu önceki genişlikten dolayı sanırım.
Rabbim bekleyenlerimizi hayrlısıyla evlatlarına kavustursun
Canim benim görunmeden önce nst yaptilar sonra nst kagidini bana verdi onunla muayene girdim.evet canim altan bakti .nst de iken karnim cok sert sekilde kasildi o sanci oluyormus demek ki zaten nst sonucuna baktiktan sonra altan bakalim dedi.ben Tok gittim saat 2 de idi randevum .ama Tok yada ac gel diye birsey dememisti. Bende hic sanci hissetmiyorum sadece karnim sertlesiyor ..yok canim ne yapalim tabiki birbirimize soracazHayırlısı olsun . Bende yarın nst girecem . Doktora görünmeden önce mi nst bakıyolar . Bide açıklık olup olmadığını nasıl anlıyolar . Alttan muayene mi yapıyolar . Tok mu olmalıyım ? Sabah gidecem . Benim hiç sancim olmadı yinede gizli sancı olduğunumu söylüyor nstçok şey sordum dimi
Ay bende hep merak ediyorum. Her adet sancimda ölup ölup diriliyorum ohne yaptiriyordum her ay inan bazen sancidan kusuyordum..ve merak ettigim sey dogum sancisi ile siddetli adet sancisi arasinda nasil bi brnzerlik var ..mesela adet sancisi dogumdaki kac cm lik acilma gibi .lutfen cvp yaz olur muAmin çok teşekkür ederim evet adetlerim çok çok sancılı geçiyordu ben de aynı şeyi düşündüm nstde sancı 100 çıktığında benim adetimin ilk başlarındaki ağrının aynısı bu dedim. son günlerde de sertleşme ve kasılmalarım artmıştı ama düzensiz olduğu için yalancı sancı diyordum hep.
Benimde yarin kontrolum var ama nst yok bende, daha oncede soylemistim 40 hafta oncesi nst yok buradacok sinir edici bu durum
Benimde hic sancim yok
Aciklik varmi diye alttan bakiliyo normalde ac tok bise degistirmez, haberleselim insallah
Canim benim görunmeden önce nst yaptilar sonra nst kagidini bana verdi onunla muayene girdim.evet canim altan bakti .nst de iken karnim cok sert sekilde kasildi o sanci oluyormus demek ki zaten nst sonucuna baktiktan sonra altan bakalim dedi.ben Tok gittim saat 2 de idi randevum .ama Tok yada ac gel diye birsey dememisti. Bende hic sanci hissetmiyorum sadece karnim sertlesiyor ..yok canim ne yapalim tabiki birbirimize soracazinsan merak ediyor .bakalim senin ki kanala inmis mi yazarsin guzel haberlerle gel♥
Portakal suyu ic veya portakal yeEvet canım ya sizin orda öyleymiş söylemiştin. Benimde anca olacak inşallah yarın haber ederim . Bebek uyumaz inşallah
Nst daha erken gidenler oluyormuş aslında ben yine burdakilere göre geç girmiş gibi olacam sanırım hayırlısı ya napalım
Benim ki nereye girmiş napıyormuş artık söylesinler ya ćok merak ediyorumyüzünüde göremedim doğru düzgün kać haftadır . Sabah birşeyler yiyeyimde öyle gideyim minnoş uyansın bebek hakkında detaylı bilgi verilmesi öğrenmek ćok güzel bir şey boş dönmem insallah yazarım yine teşekkür ederim
Maşallah gözünüz aydın hayırlı evlat olsun.allah bizede sağlıkla nasip etsin.kızlar yazamadım size ya.
çok şükür evladımı aldım kucagıma saat 4.30 da doğdu çok şükür.
Benim hikayem
zaten sancılı oldgmu biliyordunuz.bugune randevu buldum ve geldim hersey normaldi doğum haneye bi geldim açılmam 4 cm olmuş ve yatışş.ben başladım aglamaya dışarı çıktım eşimle bıraz otrduk.
sonra işte işlemler faln derken bi serum taktılar bebişimin kalp atışları düzenszdi.Sonrada suni sancı taktıtar derken derken açılmam 6 cm oldu ve suyumu boşalttılar orda dananın kuyrugu koptu.sancılar arttıkça arttı arttıkça arttı arada alttan bakıo.derken en son ıyıce arttı bebek gelio dedi doğumhaneye aldılar.
ayy çok güçsz kaldım ıkınamayacam sandım diorum ki bastırında çıksın yok ebe dioki geldi bebek hadı ıkın yapardın yapmazdın derken ıkına ıkına çıkardım ebe sen çok iyisin dio.
Ben böle değildim diye diye doğurdum.ebe dioki beyaz bi kafa gelıo ay çok tatlı hadi ıkın .bende diorum ki hiç umurumda degıl beyaz siyah diom çıksındaderken kafada cıktı omuzları uğrastrdı azcıkda sonrada her yeri çıktı şükür.sonrada esini çıkardılar esıde benım kız kadar vardı herlde 3 kilo doğdu.tombik duruo ebe dıokı yok bu 3.5 ıkı kere tarttı dedim onun boyu kısadr kılolu duruodr dedm 49 cm dedi herlde yanlş hatrlmıosam.ebeyi bir görseniz seve seve bitiremedi kızımı benden çok sevdin dedim dur bide ısırıym sunu dıo.sagolaunlar onlar bana dua edede ben onlara ede ede doğrtular.
sonra odamıza geldik.şimdide miyavlıo benım kedı bakalım smdı buyuk sıkıntı sarılık ve süt bakalım sarılk olmadan atlataczmı
durum bu unuttugum bişey olursa sorabılrsnz.dikişim az olsu önceki genişlikten dolayı sanırım.
Rabbim bekleyenlerimizi hayrlısıyla evlatlarına kavustursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?