- 3 Temmuz 2019
- 7.220
- 8.435
- 118
- 29
Benim bebeğimde bir gece çok ağladı ertesi sabah göbeği düşmüştü ondan mıydı bilmiyorumKızlar merhaba
Bebeğim 5 günlük oldu sarılık 10,5 emmesi fena değil ama bugün çok ağlıyor ve memeyi istemiyor sancılı gibi ağlıyor anlamadım ne yapmam gerekir başına gelen var mı önden doğum yapanlarda göbek bağı mı düşüyor acaba
ahhahaha umarım bana pek bir şey demezler, anneme diyorum sütün yetmiyor mu doymuyor mu falan derseniz kucağınıza vericem siz emzirinHerkes herşeyi der.. benim kayinvalide hem normal doğum olsun istiyordu , hem hemen kucağımıza versin doktor niye iki günde bir kontrole çağırıyor diye kızıyordutansiyon nedeniyle acil sezeryana alındım Bu sefer de sen niye Sezeryan oldun normali bekleseydin.. emziriyorum şimdide senin sütun yetmez mama verelim biberonla verdirmedim doktor çok iyi dedikçe çatladı bu sefer 40 ından sonra veririz tamam diyor Allahım sen sabır ver cümlemize ...
Umarım öyledir içim parçalandıBenim bebeğimde bir gece çok ağladı ertesi sabah göbeği düşmüştü ondan mıydı bilmiyorum
Maalesef canım henüz hiçbir belirtim yok yürüyüşlere başladım 3 gündür 1 er saat yürüyorum ama bakalımEvet cnm öyle görünüyor bakalım nasip sende belkriti varmı cnm doğumun yaklaştığına dair
Canım hayırlı uğurlu olsunKızlar bugün Saat 14 : 20 bebeğimi doğurdum .
Suyu bitti ve bebeğim hiç aşaģıya inmedi mecburen sezeryana alındım . Rabbim hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin . Görüşmek üzere
gaz sorunu halloldmu canm bnmkide gazlıydı bnde sma vermye bşladm sen neyle verıosn kaşıklamı bıbernlamı.soğursada gaz yapar canm onada dıkkat et. İnşallah hallolmuştr gaz sorununuzTeşekkür ederim canım çok şükür iyiyiz sarılıkta olmadık Rabbime ne kadar şükretsek azdır şu virüs döneminde hastanelere düşmedik ama bugün gaz sancıları başladı ne yapacam bilmiyorum bugün sütüm azdı mama verdim ağır mı geldi anlamadım mama veren varmı ne kullanıyorsunuz acaba.Minnaklarimm canım sen mama kullanıyormusun memnun musun ben sma verdim
Bende 38+3 oldum ama hıc dogası yok kızımın yürüyüş yaptıgımda agrılarım oluyor karnımda belımde eve gelıp dınlenınce gecıyor bakalım ne zaman geleceklerTemmuz annelerinde dogurmayan kac kisi kaldik? Normal dogum olucak benim insl oyuzden belli degil tam olarak 39 haftamdayim 38+5 deyim suan baklm
Bekliyorum artik gelsin istiyorum baya bunaldim .. yürüyüs falan da yapiyorum aslinda baya
Ben epidural anestezi oldum. One cekilen carsaftan hiçbirşey göremiyorsun ama benim başımda duran bir hemşire bana adım adım yapılanları anlattı. Eşleri ameliyathane almıyorlar. Bebek ilk doğduğunda çocuk doktoru ilk kontrollerini yanimda yapildi benim işlemler devam ederken sonra bana getirdiler ilk ten teması olsun diye. Usutmeden alalim diye yenidoğan bakim servisine çıkarttılar o sırada esim ameliyathane girişinde bekliyordu zaten o bebekle birlikte cikti yukari bakımı yapılırken esim izlemiş. Normalde odaya çıkildiginda bebek yanına getiriliyor ama bizimki önce kuvozde kaldi sonra yoğun bakıma alındı o yüzden o kismi yaşayamadık malesefsezeryan'la ilgili tecrübelerini anlatan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. ilk defa sezeryan olacak birisi olarak ne kadar işime yaradıgını anlatamam. eminimki bu forumu okuyan başkaları da bu bilgilerden faydalanacak.
sezeryanla ilgili bikaç sorum daha olacak merak ettigim
sezeryan esnasında ben olup biteni görüyormuyum ? Yoksa yattığım için ve önemde perde olduğu için hiçbir şeyi görmüyormuyum ?
eşim sezeryana girebilir mi ? girebilirse, nerede duruyor yani olup biteni görüyormu yoksa benim yanımda perdenin arkasında mı duruyor ?
anladığım kadarıyla bebek doğunca kontrole götürüyorlar, ve benim sezeryan sonrası işlemler devam ediyor. sonra bebegi odaya getiriyorlar. ama bu virüs nedeniyle sadece eşim ve ben olacagım başka hiç kimse olmayacak, hastane kabul etmiyor. bu durumda ben odaya gelmeden bebek odada tek başınamı kalıyor? yoksa bir yerde bekletip ben odaya gelince mi yanıma getiriyorlar ?
sezeryan'la ilgili tecrübelerini anlatan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. ilk defa sezeryan olacak birisi olarak ne kadar işime yaradıgını anlatamam. eminimki bu forumu okuyan başkaları da bu bilgilerden faydalanacak.
sezeryanla ilgili bikaç sorum daha olacak merak ettigim
sezeryan esnasında ben olup biteni görüyormuyum ? Yoksa yattığım için ve önemde perde olduğu için hiçbir şeyi görmüyormuyum ?
eşim sezeryana girebilir mi ? girebilirse, nerede duruyor yani olup biteni görüyormu yoksa benim yanımda perdenin arkasında mı duruyor ?
anladığım kadarıyla bebek doğunca kontrole götürüyorlar, ve benim sezeryan sonrası işlemler devam ediyor. sonra bebegi odaya getiriyorlar. ama bu virüs nedeniyle sadece eşim ve ben olacagım başka hiç kimse olmayacak, hastane kabul etmiyor. bu durumda ben odaya gelmeden bebek odada tek başınamı kalıyor? yoksa bir yerde bekletip ben odaya gelince mi yanıma getiriyorlar ?
Günlerimiz aynı canım ben de 38+5 bekliyorum normal doğum için bakalım ama çok az kaldı doğurmayan galiba :)Temmuz annelerinde dogurmayan kac kisi kaldik? Normal dogum olucak benim insl oyuzden belli degil tam olarak 39 haftamdayim 38+5 deyim suan baklm
Bekliyorum artik gelsin istiyorum baya bunaldim .. yürüyüs falan da yapiyorum aslinda baya
Su çizdigim bolumu biran ben yazdim sandimKizlar bugunde hastanede yatista
Gozun aydin canim farketmedin mi leke felan da mi olmadi? Onemli olan saglikli olmaniz. İnsallah iyisinizdir
Kizlar ben bugunde hastanede kaldim bana 1 unite kan verildi. Siz siz olun kaninizi duzeltip oyle hamile kalin.
Bu arada gogsum yara oldu zorlansamda emzirmeye calisiyorum bebegim gece uyumuyor gunduz uyanmiyor.
Onlar çıkmak istiyor da biz manyagiz ,bu ağırlığı taşımayı seviyoruz.Surekli içimizde hareket etmelerinden hoşlanıyoruz diye çıkarmıyoruzKi erken bile degil 38 den sonra basliyor zaman sayaci ,umarim benim gibi40 lara kalmazsin ..bugun bi eltim yazmis hadi niye dogurmuyorsun cocuk icerde bayatlamistir.esime dedim bu kadini öldurursem bu mesaj delil sayilir mi..ay cok sinirlendim yinenerde o anlayis sanki kendileri hamile kalmamis. Empatiden yoksunlar..ablam beni aradi agrin yok mu diyo..dedim abla bu konuyla ilgili hicbirsey sorma engellerim numarani kadin korkudan esime mesaj atiyormus
Banada toplu bebek olacak demisti ama kilo soylemiyodu sinir oluyodum en son duydugum kilo 2700, bunu duyduktan 6hafta sonra dogum yaptim. Haftada 200gr alir gibi hesapla demisti yani hesabimiza gore 3900 oluyoduKızlar bana doktor normal doğum düşnüyorum diye hep bebegin kilo alıuor tombik olacak dedi ben üzülmüştüm dikkat edeyim dedim . Her defasında kilo aldığını söyledi en son 3.500 kilo oldu demişti . Bebek 2800 dogdu aşırı saçma deģil mi ? Arada ne kadar fark vark . Bebeğimi kücük gorunce cok uzuldum ve agladim . Normal olmadim zaten ee dikkat ettim bebek kilo almasin daha fazla diye meger 2800 mus . Sinirlendim ama daha cok uzuldum resmen mahrum etmis gibi oldum bebegimi
Canım Allah. Kavuştursun tez zamanda inşaallahÖnünde örtü örtülüyor görmüyorsun ve hissetmiyorsun, sadece doktorların kendi aralarında konuşmalarını dinlemek bile beni oyaladı misal. Sanırım eşini almazlar, sadece ameliyat ekibi seninle. Bana da bi güzellik yaptılar, girmeden ekipten biri telefonumu istedi, her anı fotoğraflamış, video bile çekmiş, çocuğum şu an hastanede olduğu için süt sağarken o videolar bana hayat oldu resmen.. bebek bebek odasına çıkarılıyor senin dikişler atılırken, yakınlar kim varsa izleyebiliyor, normalde ilk muayene temizleme ve giydirme derken orda bebek yataklarında annenin gelmesi bekleniyor, yakınlar da foto çekiyor izliyor bebeği camdan. Anne gelince yanına odaya getiriyorlar.
Benim sizlere naçizane diyeceklerim var, haklı olarak az kilo alan bebisleriniz için kaygılanıyorsunuz, ama ben ikinci çocuğum olmasına rağmen yeni bir ders aldım, en ama en önemlisi çocuğunu yanında uyutup koklayıp evine götürebilmekmis. 4.160 gr doğdu oğlum 53 cm, ama ciğerlerindeki suyu atamadı ve makina sayesinde nefes alabiliyor, makinasız nabzı hızlanıyormuş. Kaç gün kalacağını da bilemiyoruz. Çıkacak Allahın izniylr ama onu orda bırakıp taburcu olmak inanın çoook zormuş
Ikinci konu süt sağma makinesi. Ben kardeşimde vardı, otomatik avent, onunla sağarım diye düşünmüştün ama özellikle sezaryende çekiş gücü daha yüksek olması için hastane pompası önerdiler. Kendi setini 65 tl gibi bir fiyata satın alıyorsun, tertemiz güçlü pompayla ve bestlak damla sayesinde az az da olsa gelmeye başladı, bari yavruma kendi sütümü götürebilecek olmak beni avutuyor. Markası medela, hastane tipi pompa, isteyene detaylı ismini de veririm şu an yakınımda değil , biz kiraladık 1 aylık 200 tl, zaten bebek düzenli emmeye başladıktan sonra herhangi manuel bir pompa da yeterli gelecektir. Sütünün acil gelmesini isteyen herkese de medelanin hastane tipi pompasını kiralamasını şiddetle öneririm ve bestlak damla, onu da bebek hemşireleri önerdi. Ve mutlaka 2 saatte bir sağın, dinlenin ve bol su. Ay çok uzattım ama tek amacım belki birine faydası olur ❤ sizlere de bebeklerinizle bol kokulu geceler dilerim, Allah ayırmasın, yerime de koklayın❤
goguslerime arada suruyordum. Tutusu biliyorum fakat yinede yara oldu. Simdi tedavi icin birseyler yapiyorum kantaron yagi balmumu karisimi vs insallah ise yarar. Kan ilacinida korona cikinca gidip almayi ihmal ettim. Onun sıkıntısını yasadimhamilelikte ilaç kullanmadın mi cnm göğüslerim yara olmadı ama benimde acıyor krem sürüyorum bklm gece insAllahbebeğin tutuşuyla alakalı kahverengi kısmıyla aldığı zaman hiç acı olmuyor ama bazen sadece ucunu tutuyor
10 du. Dogumdan sonra 7 olmus ertesi gun 6 sabahla aksam arasinda dahi dusus olmus. Kontrol altinda olmak icin hem hastanede kaldim hemde kan verildi.Canim cok gecmis olsun
Kan degerin kacti dogumdan önce
9 du normalde ilaclarla 10a cikmisti iste dogumdan sonra 7 ve daha sonra 6 ya dusmus. Duzeltmek icin herseyi yapin ne kadar onemliymis oysaCanım bende de bar kan problemi ve kan vereceklerini söylediler. Değerlerim kaçtı senin şuan ilaç tedavisi almaya devam ediyorum
Su çizdigim bolumu biran ben yazdim sandim
Biz zaten gergin oluyoruz insanlarin hadi dogurmuyor musun disleri cikacak cocuuun diye soylenmeleri beni daha da strese sokmustu. Amaclari ne bilmem ama Anlayis sifir gercekten.kirmizi puantiye sen de cok mu bi gelisme..ya artik telefonlardan biktim herkes arayip olmadi mi ne zaman olacak tembrl cikti vs vs..sanki ben tutuyorum icerde cok stres oluyorum
Evet cok fark var ve seni engellemeleri hic iyi olmamis canim ama sen onu guzelce beslersin sutun olsun diye kendini uzmez kendine de dikkat edersen aradaki farki cok guzel kapatirsin cabuk toparlanir kucuk doganlar hic kafana takmaKızlar bana doktor normal doğum düşnüyorum diye hep bebegin kilo alıuor tombik olacak dedi ben üzülmüştüm dikkat edeyim dedim . Her defasında kilo aldığını söyledi en son 3.500 kilo oldu demişti . Bebek 2800 dogdu aşırı saçma deģil mi ? Arada ne kadar fark vark . Bebeğimi kücük gorunce cok uzuldum ve agladim . Normal olmadim zaten ee dikkat ettim bebek kilo almasin daha fazla diye meger 2800 mus . Sinirlendim ama daha cok uzuldum resmen mahrum etmis gibi oldum bebegimi
Bende çok korkuyorum ondan. Şuan değerim ilaçlarla anca 10 yaptık. Doktor 2 haftaya alırım dedi. 2 haftada da eğer artmazsa nasıl olacak bilmiyorum. Ama ben böyle bişey görmedim ellerim kollarım kalkmıyor devamlı stresli gibiyim depresyonda gibiyim hiç bişey mutlu etmiyor devamlı uyku hali sinirli gergin. Kan mı verecekler ne yapacaklarsa yapsalarda bende biraz rahatlasamgoguslerime arada suruyordum. Tutusu biliyorum fakat yinede yara oldu. Simdi tedavi icin birseyler yapiyorum kantaron yagi balmumu karisimi vs insallah ise yarar. Kan ilacinida korona cikinca gidip almayi ihmal ettim. Onun sıkıntısını yasadim
10 du. Dogumdan sonra 7 olmus ertesi gun 6 sabahla aksam arasinda dahi dusus olmus. Kontrol altinda olmak icin hem hastanede kaldim hemde kan verildi.
9 du normalde ilaclarla 10a cikmisti iste dogumdan sonra 7 ve daha sonra 6 ya dusmus. Duzeltmek icin herseyi yapin ne kadar onemliymis oysa
insallah biran once duzelir ya cok zor birde mastit olursam diye korkuyorum suan dokunamiyorum goguslerime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?