- 25 Şubat 2016
- 7.757
- 12.963
- 248
- 31
Sagsaglım kavus ınsallah ne guzel cok az kalmıs bekleyenlerede dua et bızde kavusmayı beklıyoruz dört gözleDuanıza talibim Kızlar, inşallah bebeğime kavuşmama saatler kaldı. Heyecandan uyuyamıyorum ☺
yarar cnm insAllahgoguslerime arada suruyordum. Tutusu biliyorum fakat yinede yara oldu. Simdi tedavi icin birseyler yapiyorum kantaron yagi balmumu karisimi vs insallah ise yarar. Kan ilacinida korona cikinca gidip almayi ihmal ettim. Onun sıkıntısını yasadim
cnm sarılık mi oldu niye o kadar uyuyor ki ml olarak yeterlilik nedir bilmiorum henüz ama insAllah sağlıkla kilo alır bebeğin çişini yapıyor mu yapıyorsa yeterlidir diyolar hani doyuyordur bende yetiyor mu doyuyor mu diye tereddüt ediyorum süt artırıcı çay falan mı içsem faydası oluyor gibi bana yavaş yavaş günde bı iki fincan rezene bı de humana still tea diye çay içiyorum bı bardak bende sütüm olsun emdim sarılık olmadan atlatalim diye çabalıyorum bklm insAllah sağlıkla büyürlerDoğum yapacak arkadasların Allah yardımcısı olsun.
Bir sorum ve sorunum var.Yazdımmı hatrlamıorum ama
kızım 3.013.kilo dogdu 11 günlükken kilosu 2975 falan çıktı.doktor telaş yaptı 15 gün snraya tekrar cagrdı.günde 450 ml vermm gerekıomuş.sık sık emzrmeye çlşıorm.sma mama aldık.çoğu zamn uyandıramıorm 2 saatte beslemk istrum ama uyandrana kadar 3 4 saat oluo.
kendi stme gelnce ilk hafta sagdm. 15 ml snra 25 en son bi kaç gn önce 30 ml çıktı.yrterlimi bilemedm.o damladan bndemi alsam acaba eczaneden rezne cayı aldrdm.
mamayıda zorla içiriorm çıkarıo agzından.of of kilo aldramazsam ne olack blmıorm
Hadi sağlıkla kucağına alırsın insAllahDuanıza talibim Kızlar, inşallah bebeğime kavuşmama saatler kaldı. Heyecandan uyuyamıyorum ☺
Canım gaz illaki olacak gazlı yaşamaya alıştık günde bir iki defa sancı çekiyorlar geri kalan vakitte alıştılar sıka sıka çıkarıyorlar Sadece anne sütü de alsalar gaz olur. Mamada evet sma ilk hafta günde bir defa veriyordum 30 cc ikinci hafta itibariyle günde 2 defaya çıkardım sabah ve akşama doğru yine 30 cc mamajonun yeni doğan biberonuyla emzirdikten hemen sonra verince biberon aldıklarını farketmiyorlar böylece emmeyi bırakmazlar yani çok şükür biz hâlâ meme ardından mama gidiyoruz sarılıklarıda hiç yükselmedi şükür. Gaz damlası da kullanıyoruz biogaia ve sab simplex günde 2 defa beşer damla bide içtiğim kimyonlu rezene çayından birer tatlı kaşığıda bebeklere veriyorum böylece daha az sancılı geçiriyoruz diyebilirim. Uzun oldu ama herkese bir faydam olur İnşAllah gaz sancısı çok kötü sancısız günler diliyorumgaz sorunu halloldmu canm bnmkide gazlıydı bnde sma vermye bşladm sen neyle verıosn kaşıklamı bıbernlamı.soğursada gaz yapar canm onada dıkkat et. İnşallah hallolmuştr gaz sorununuz
sarılık olduda çok hafif doktr bakmaya gerek yok dedı evde atlattık sayılır.uyuması ondan degıl kılo alsn dıe 2 saatte bir emxrmeye calışıorum oda illaki uyumak istıo yavrucak oyuzden biraz zorlanıoruz.zor işler valla ve yolun basındayızyarar cnm insAllahdeğerlerinde düzelir dikkat et insAllah
cnm sarılık mi oldu niye o kadar uyuyor ki ml olarak yeterlilik nedir bilmiorum henüz ama insAllah sağlıkla kilo alır bebeğin çişini yapıyor mu yapıyorsa yeterlidir diyolar hani doyuyordur bende yetiyor mu doyuyor mu diye tereddüt ediyorum süt artırıcı çay falan mı içsem faydası oluyor gibi bana yavaş yavaş günde bı iki fincan rezene bı de humana still tea diye çay içiyorum bı bardak bende sütüm olsun emdim sarılık olmadan atlatalim diye çabalıyorum bklm insAllah sağlıkla büyürler
Hadi sağlıkla kucağına alırsın insAllahinsan uyuyamiyor ama doğum sonrası bı yorgunluk çöküyor
ben diğer kızmda biberon kullanıom basta emzrıofum snra biberon 4 ay faln emdi sonra bni bıraktı.gaz damlalarnı doktr mu verdı bnm doktrum daha çok küçük hiç bişey veremezsin dedi.bu mamaya başlayalı gazı azaldı çok şükür.Canım gaz illaki olacak gazlı yaşamaya alıştık günde bir iki defa sancı çekiyorlar geri kalan vakitte alıştılar sıka sıka çıkarıyorlar Sadece anne sütü de alsalar gaz olur. Mamada evet sma ilk hafta günde bir defa veriyordum 30 cc ikinci hafta itibariyle günde 2 defaya çıkardım sabah ve akşama doğru yine 30 cc mamajonun yeni doğan biberonuyla emzirdikten hemen sonra verince biberon aldıklarını farketmiyorlar böylece emmeyi bırakmazlar yani çok şükür biz hâlâ meme ardından mama gidiyoruz sarılıklarıda hiç yükselmedi şükür. Gaz damlası da kullanıyoruz biogaia ve sab simplex günde 2 defa beşer damla bide içtiğim kimyonlu rezene çayından birer tatlı kaşığıda bebeklere veriyorum böylece daha az sancılı geçiriyoruz diyebilirim. Uzun oldu ama herkese bir faydam olur İnşAllah gaz sancısı çok kötü sancısız günler diliyorum
Hım anladım canım Rabb'im yardımcımız olsun hepimizinsarılık olduda çok hafif doktr bakmaya gerek yok dedı evde atlattık sayılır.uyuması ondan degıl kılo alsn dıe 2 saatte bir emxrmeye calışıorum oda illaki uyumak istıo yavrucak oyuzden biraz zorlanıoruz.zor işler valla ve yolun basındayızaynı şeyler tekrar edıor sanki ilk kızımdakı gbı
Bence biraz uyu enerjiye ihtiyaç olacak.gerisi şu gibi gelir Allah im izniyleDuanıza talibim Kızlar, inşallah bebeğime kavuşmama saatler kaldı. Heyecandan uyuyamıyorum ☺
Bana catı müsait dedı bakalım hayırlısı olsunİşte o senin catiyla alakalı bir durum artıkYakınlarda arkadaşım doğum yaptı .Boyu 162 falandir,tombik kendisi bide.İlk çocuğunu 4 kilo ,ikinciyi 4.5 kilo ile dünyaya getirdi.Masallah nasıl getirdi bilmiyorum ama benim ilk çocuk 3350 di 4 kilo olsa nasıl çıkaracaktım bilmiyorum Bu kaç kilo olacak merak ediyorum
Canım gaz illaki olacak gazlı yaşamaya alıştık günde bir iki defa sancı çekiyorlar geri kalan vakitte alıştılar sıka sıka çıkarıyorlar Sadece anne sütü de alsalar gaz olur. Mamada evet sma ilk hafta günde bir defa veriyordum 30 cc ikinci hafta itibariyle günde 2 defaya çıkardım sabah ve akşama doğru yine 30 cc mamajonun yeni doğan biberonuyla emzirdikten hemen sonra verince biberon aldıklarını farketmiyorlar böylece emmeyi bırakmazlar yani çok şükür biz hâlâ meme ardından mama gidiyoruz sarılıklarıda hiç yükselmedi şükür. Gaz damlası da kullanıyoruz biogaia ve sab simplex beşer damla sabah akşam bide içtiğim kimyonlu rezene çayından birer tatlı kaşığı bebeklerede veriyorum böylece daha az oldu sancıları herkese fayda olur diye uzun yazdım sancısız günler olsungaz sorunu halloldmu canm bnmkide gazlıydı bnde sma vermye bşladm sen neyle verıosn kaşıklamı bıbernlamı.soğursada gaz yapar canm onada dıkkat et. İnşallah hallolmuştr gaz sorununuz
Evet gaz damlaları doktor verdi. Ben bu mamayı çok beğendim 6. Gün kontrole gittiğimizde doğum kilolarına ek 100 er gram almıştı bebeklerim şuandada almışlar şükür belli ama tartılmadık daha sütümlede bol bol emziriyorum. Senin bebişin kendisi iştahsız olabilir sen mücadele et zorla kaldır emzir mama ver ilk 6 ay çok önemliben diğer kızmda biberon kullanıom basta emzrıofum snra biberon 4 ay faln emdi sonra bni bıraktı.gaz damlalarnı doktr mu verdı bnm doktrum daha çok küçük hiç bişey veremezsin dedi.bu mamaya başlayalı gazı azaldı çok şükür.
Canım gaz illaki olacak gazlı yaşamaya alıştık günde bir iki defa sancı çekiyorlar geri kalan vakitte alıştılar sıka sıka çıkarıyorlar Sadece anne sütü de alsalar gaz olur. Mamada evet sma ilk hafta günde bir defa veriyordum 30 cc ikinci hafta itibariyle günde 2 defaya çıkardım sabah ve akşama doğru yine 30 cc mamajonun yeni doğan biberonuyla emzirdikten hemen sonra verince biberon aldıklarını farketmiyorlar böylece emmeyi bırakmazlar yani çok şükür biz hâlâ meme ardından mama gidiyoruz sarılıklarıda hiç yükselmedi şükür. Gaz damlası da kullanıyoruz biogaia ve sab simplex beşer damla sabah akşam bide içtiğim kimyonlu rezene çayından birer tatlı kaşığı bebeklerede veriyorum böylece daha az oldu sancıları herkese fayda olur diye uzun yazdım sancısız günler olsun
Önünde örtü örtülüyor görmüyorsun ve hissetmiyorsun, sadece doktorların kendi aralarında konuşmalarını dinlemek bile beni oyaladı misal. Sanırım eşini almazlar, sadece ameliyat ekibi seninle. Bana da bi güzellik yaptılar, girmeden ekipten biri telefonumu istedi, her anı fotoğraflamış, video bile çekmiş, çocuğum şu an hastanede olduğu için süt sağarken o videolar bana hayat oldu resmen.. bebek bebek odasına çıkarılıyor senin dikişler atılırken, yakınlar kim varsa izleyebiliyor, normalde ilk muayene temizleme ve giydirme derken orda bebek yataklarında annenin gelmesi bekleniyor, yakınlar da foto çekiyor izliyor bebeği camdan. Anne gelince yanına odaya getiriyorlar.
Benim sizlere naçizane diyeceklerim var, haklı olarak az kilo alan bebisleriniz için kaygılanıyorsunuz, ama ben ikinci çocuğum olmasına rağmen yeni bir ders aldım, en ama en önemlisi çocuğunu yanında uyutup koklayıp evine götürebilmekmis. 4.160 gr doğdu oğlum 53 cm, ama ciğerlerindeki suyu atamadı ve makina sayesinde nefes alabiliyor, makinasız nabzı hızlanıyormuş. Kaç gün kalacağını da bilemiyoruz. Çıkacak Allahın izniylr ama onu orda bırakıp taburcu olmak inanın çoook zormuş
Ikinci konu süt sağma makinesi. Ben kardeşimde vardı, otomatik avent, onunla sağarım diye düşünmüştün ama özellikle sezaryende çekiş gücü daha yüksek olması için hastane pompası önerdiler. Kendi setini 65 tl gibi bir fiyata satın alıyorsun, tertemiz güçlü pompayla ve bestlak damla sayesinde az az da olsa gelmeye başladı, bari yavruma kendi sütümü götürebilecek olmak beni avutuyor. Markası medela, hastane tipi pompa, isteyene detaylı ismini de veririm şu an yakınımda değil , biz kiraladık 1 aylık 200 tl, zaten bebek düzenli emmeye başladıktan sonra herhangi manuel bir pompa da yeterli gelecektir. Sütünün acil gelmesini isteyen herkese de medelanin hastane tipi pompasını kiralamasını şiddetle öneririm ve bestlak damla, onu da bebek hemşireleri önerdi. Ve mutlaka 2 saatte bir sağın, dinlenin ve bol su. Ay çok uzattım ama tek amacım belki birine faydası olur ❤ sizlere de bebeklerinizle bol kokulu geceler dilerim, Allah ayırmasın, yerime de koklayın❤
Canım Allah. Kavuştursun tez zamanda inşaallahDualarım sizinle
Doğum yapacak arkadasların Allah yardımcısı olsun.
Bir sorum ve sorunum var.Yazdımmı hatrlamıorum ama
kızım 3.013.kilo dogdu 11 günlükken kilosu 2975 falan çıktı.doktor telaş yaptı 15 gün snraya tekrar cagrdı.günde 450 ml vermm gerekıomuş.sık sık emzrmeye çlşıorm.sma mama aldık.çoğu zamn uyandıramıorm 2 saatte beslemk istrum ama uyandrana kadar 3 4 saat oluo.
kendi stme gelnce ilk hafta sagdm. 15 ml snra 25 en son bi kaç gn önce 30 ml çıktı.yrterlimi bilemedm.o damladan bndemi alsam acaba eczaneden rezne cayı aldrdm.
mamayıda zorla içiriorm çıkarıo agzından.of of kilo aldramazsam ne olack blmıorm
Yaa evet o gaz sorunu bizde de var biraz . D vitamini verdi sadece günde 3 damla veriyorum canımBenimde idare ediyoruz işte iki gündür gaz sancısı çekiyor masajl fln idare etmeye çalışıyorım ama kolik olursa diye de korkmuyor değilimd vitamini probiyotk vs doktorun verdi mi kullanıyormmusun?
Banada toplu bebek olacak demisti ama kilo soylemiyodu sinir oluyodum en son duydugum kilo 2700, bunu duyduktan 6hafta sonra dogum yaptim. Haftada 200gr alir gibi hesapla demisti yani hesabimiza gore 3900 oluyodu
Dogdugunda 3560 dogdu
Sikayetci degilim ama bukadar fark bence cok fazla
Insallah canik cok saol . Ilk anda 700 gram fark gorunce inan cok uzuldum . Kendimi sucladim . Ama ilkti bir daha nasip olursa çok kasmayacam kendimi . Allah hepimize saglik sihhat versin insallahEvet cok fark var ve seni engellemeleri hic iyi olmamis canim ama sen onu guzelce beslersin sutun olsun diye kendini uzmez kendine de dikkat edersen aradaki farki cok guzel kapatirsin cabuk toparlanir kucuk doganlar hic kafana takma ☺ sen iyi ol bebeginde iyi olsun❤
Az az sızıntı şeklinde geliyor olabilir eğer öyle bir şüphen varsa doktora git canım. Enfeksiyon riskinden dolayı. Doktorum suyun geldiğini/sızdığını düşünürsen, kanaman, sancın olursa direkt gel diye tembihliyor bana.Kızlar bişey sorcam benden az az su geliyor avuc İçi kadar acaba doğum yakın mı bride adet ağsısı gi ağrım vardı böyle bişey yaşayan varmı su birden mi geliyor byoksa bir iki gün az az gelmeye başlamış olabilir mi????
Tabiki çok zor ikizlerim ve tek başıma bakmam yetmiyor Bide misafir eksik olmuyor daha yüzde doksanına açıkça gelmeyin dememe rağmen gelenlerle uğraşıyorum daha doğrusu bebeklerime bakmaktan zaten bir şey yapamıyorum gelen yapıyor ama gel sor bana nasıl yapıyor Evim çok kötü doğumdan önce kadın çağırıp 2 gün boyunca iğne deliği bırakmadan tertemiz yaptık şuan o evden eser yok ve ben çok sıkıntı yapıyorum offfff of çok doluyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?