2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Doğum yapacak arkadasların Allah yardımcısı olsun.
Bir sorum ve sorunum var.Yazdımmı hatrlamıorum ama
kızım 3.013.kilo dogdu 11 günlükken kilosu 2975 falan çıktı.doktor telaş yaptı 15 gün snraya tekrar cagrdı.günde 450 ml vermm gerekıomuş.sık sık emzrmeye çlşıorm.sma mama aldık.çoğu zamn uyandıramıorm 2 saatte beslemk istrum ama uyandrana kadar 3 4 saat oluo.
kendi stme gelnce ilk hafta sagdm. 15 ml snra 25 en son bi kaç gn önce 30 ml çıktı.yrterlimi bilemedm.o damladan bndemi alsam acaba eczaneden rezne cayı aldrdm.
mamayıda zorla içiriorm çıkarıo agzından.of of kilo aldramazsam ne olack blmıorm

yarar cnm insAllah değerlerinde düzelir dikkat et insAllah
cnm sarılık mi oldu niye o kadar uyuyor ki ml olarak yeterlilik nedir bilmiorum henüz ama insAllah sağlıkla kilo alır bebeğin çişini yapıyor mu yapıyorsa yeterlidir diyolar hani doyuyordur bende yetiyor mu doyuyor mu diye tereddüt ediyorum süt artırıcı çay falan mı içsem faydası oluyor gibi bana yavaş yavaş günde bı iki fincan rezene bı de humana still tea diye çay içiyorum bı bardak bende sütüm olsun emdim sarılık olmadan atlatalim diye çabalıyorum bklm insAllah sağlıkla büyürler
Duanıza talibim Kızlar, inşallah bebeğime kavuşmama saatler kaldı. Heyecandan uyuyamıyorum ☺
Hadi sağlıkla kucağına alırsın insAllah insan uyuyamiyor ama doğum sonrası bı yorgunluk çöküyor

gaz sorunu halloldmu canm bnmkide gazlıydı bnde sma vermye bşladm sen neyle verıosn kaşıklamı bıbernlamı.soğursada gaz yapar canm onada dıkkat et. İnşallah hallolmuştr gaz sorununuz
Canım gaz illaki olacak gazlı yaşamaya alıştık günde bir iki defa sancı çekiyorlar geri kalan vakitte alıştılar sıka sıka çıkarıyorlar Sadece anne sütü de alsalar gaz olur. Mamada evet sma ilk hafta günde bir defa veriyordum 30 cc ikinci hafta itibariyle günde 2 defaya çıkardım sabah ve akşama doğru yine 30 cc mamajonun yeni doğan biberonuyla emzirdikten hemen sonra verince biberon aldıklarını farketmiyorlar böylece emmeyi bırakmazlar yani çok şükür biz hâlâ meme ardından mama gidiyoruz sarılıklarıda hiç yükselmedi şükür. Gaz damlası da kullanıyoruz biogaia ve sab simplex günde 2 defa beşer damla bide içtiğim kimyonlu rezene çayından birer tatlı kaşığıda bebeklere veriyorum böylece daha az sancılı geçiriyoruz diyebilirim. Uzun oldu ama herkese bir faydam olur İnşAllah gaz sancısı çok kötü sancısız günler diliyorum

sarılık olduda çok hafif doktr bakmaya gerek yok dedı evde atlattık sayılır.uyuması ondan degıl kılo alsn dıe 2 saatte bir emxrmeye calışıorum oda illaki uyumak istıo yavrucak oyuzden biraz zorlanıoruz.zor işler valla ve yolun basındayız aynı şeyler tekrar edıor sanki ilk kızımdakı gbı

ben diğer kızmda biberon kullanıom basta emzrıofum snra biberon 4 ay faln emdi sonra bni bıraktı.gaz damlalarnı doktr mu verdı bnm doktrum daha çok küçük hiç bişey veremezsin dedi.bu mamaya başlayalı gazı azaldı çok şükür.

Hım anladım canım Rabb'im yardımcımız olsun hepimizin

Bana catı müsait dedı bakalım hayırlısı olsun

gaz sorunu halloldmu canm bnmkide gazlıydı bnde sma vermye bşladm sen neyle verıosn kaşıklamı bıbernlamı.soğursada gaz yapar canm onada dıkkat et. İnşallah hallolmuştr gaz sorununuz
Canım gaz illaki olacak gazlı yaşamaya alıştık günde bir iki defa sancı çekiyorlar geri kalan vakitte alıştılar sıka sıka çıkarıyorlar Sadece anne sütü de alsalar gaz olur. Mamada evet sma ilk hafta günde bir defa veriyordum 30 cc ikinci hafta itibariyle günde 2 defaya çıkardım sabah ve akşama doğru yine 30 cc mamajonun yeni doğan biberonuyla emzirdikten hemen sonra verince biberon aldıklarını farketmiyorlar böylece emmeyi bırakmazlar yani çok şükür biz hâlâ meme ardından mama gidiyoruz sarılıklarıda hiç yükselmedi şükür. Gaz damlası da kullanıyoruz biogaia ve sab simplex beşer damla sabah akşam bide içtiğim kimyonlu rezene çayından birer tatlı kaşığı bebeklerede veriyorum böylece daha az oldu sancıları herkese fayda olur diye uzun yazdım sancısız günler olsun

Evet gaz damlaları doktor verdi. Ben bu mamayı çok beğendim 6. Gün kontrole gittiğimizde doğum kilolarına ek 100 er gram almıştı bebeklerim şuandada almışlar şükür belli ama tartılmadık daha sütümlede bol bol emziriyorum. Senin bebişin kendisi iştahsız olabilir sen mücadele et zorla kaldır emzir mama ver ilk 6 ay çok önemli

Minnaklarimm

Size nasıl geçiyor hayat hanımlar

Ya kızlar sabah bir daha okudum da , evde lohusalığın ilk günü olması sebebiyle aşırı damar yazmışım sanırım, beni yanlış anlamayın, asla kimsenin derdini küçümsemedim, hayatta birisini yargılayacak son insanlardanım, o zaman bebeği kanser olan biri de gelip bana desin şükret diye, o bambaşka bir şey. Amacim sadece 2 gün önceye kadar neler düşünüp doğumdan sonra beklenmedik bir derdimin olduğunu anlatabilmekti.
Hepimizin derdi aynı, bebeklerimizin iyi olması, annelik bu yüzden kutsal. Hepinize sevgiler

Canım Allah. Kavuştursun tez zamanda inşaallah Dualarım sizinle

Amin çok teşekkür ederim ❤

Ya vallahi billahi ben böyle bir damla görmedim, o mu yaradı rezene çayı mı bilmiyorum ama, ilk doğumumda kucağımda çocuğu emzirip de 10 günde anca gelen sütüm, bu doğumda evde makinayla üçüncü günde 25 ml i bulduk çok şükür. Bu Bestlak damlayı aşırı öneriyorum kızlar, günde 3 kez 20şer damla suya. Tadı da hafif limonlu güzel ferah Bir de rezene çayı en az 3 fincan içiyorum ve 3 lt den az olmayacak şekilde su. Bol sütler dilerim ❤

Benimde idare ediyoruz işte iki gündür gaz sancısı çekiyor masajl fln idare etmeye çalışıyorım ama kolik olursa diye de korkmuyor değilim d vitamini probiyotk vs doktorun verdi mi kullanıyormmusun?
Yaa evet o gaz sorunu bizde de var biraz . D vitamini verdi sadece günde 3 damla veriyorum canım

Aynen canım . Bir anda yükseliyor bir anda dusuyordu en son baya yukseldi tombik dediler dediler dediler . 700 gr fark olunca uzuldum haliyle . Şuan iyiyiz Allah saglik sifa versin hepimize insallah

Insallah canik cok saol . Ilk anda 700 gram fark gorunce inan cok uzuldum . Kendimi sucladim . Ama ilkti bir daha nasip olursa çok kasmayacam kendimi . Allah hepimize saglik sihhat versin insallah

Kızlar bişey sorcam benden az az su geliyor avuc İçi kadar acaba doğum yakın mı bride adet ağsısı gi ağrım vardı böyle bişey yaşayan varmı su birden mi geliyor byoksa bir iki gün az az gelmeye başlamış olabilir mi????

Az az sızıntı şeklinde geliyor olabilir eğer öyle bir şüphen varsa doktora git canım. Enfeksiyon riskinden dolayı. Doktorum suyun geldiğini/sızdığını düşünürsen, kanaman, sancın olursa direkt gel diye tembihliyor bana.

Minnaklarimm

Size nasıl geçiyor hayat hanımlar ❣
Tabiki çok zor ikizlerim ve tek başıma bakmam yetmiyor Bide misafir eksik olmuyor daha yüzde doksanına açıkça gelmeyin dememe rağmen gelenlerle uğraşıyorum daha doğrusu bebeklerime bakmaktan zaten bir şey yapamıyorum gelen yapıyor ama gel sor bana nasıl yapıyor Evim çok kötü doğumdan önce kadın çağırıp 2 gün boyunca iğne deliği bırakmadan tertemiz yaptık şuan o evden eser yok ve ben çok sıkıntı yapıyorum offfff of çok doluyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…