2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bizdede hem özel hem devlette çıkandan eksik yazdılar cnm tartılardan belkide kıyafetten mi hesap yapıyolarsa

Kızlar,dışarıdan gelip ellerini yıkamadan bebeğinize dokunmak isteyen yakınlarınıza karşı bebeğinizi nasıl koruyorsunuz.kimseyi kırmak da istemiyorum ama ellerini yıkamadan bebeğe dokunmak istemeleri fikri aşırı canımı sıkıyor.

Doktorumuz uyardı, dışardan gelen herkes ellerini yıkayacak ve hatta bebek kalabalık olan odada değil daha sakin bir odada yalnız yatacak dendi. Diyorum ben misal
Ay insanlar da az anlayışlı olsunlar ya

Mamayı enjektör ile veriyorum hemşireler enjektörü bile emmesine izin verme dedi eninde sonunda meme reddi olurmuş

Ben sağınca göğsüm yumuş yumuş olup kalıyo ya

Bence kimse kırılır diye düşünme heleki şu pandemi zamanlarımda önce eller de gülümse anlarlar kırılacak olan kırılsın önemlimolan bebeğin burda ben simdiden söyledim hemen gelip görmeyin eve diye hatta bebeği ortalık durulsun öyle kabul edicem misafir

Boyle hissetmekte, boyle dusunmekte cok haklisin canim ne olursa olsun yaptiklari yanlis ve uygun degil. Umarim bir daha olmaz

Mamayı enjektör ile veriyorum hemşireler enjektörü bile emmesine izin verme dedi eninde sonunda meme reddi olurmuş

Canım bende başından beri öyle yapıyorum meme reddi değilde sutum azaldı gerçekten hastane çok katıydi hep şırınga ile beslediler enzirmediysem bile..böylece sütüm boldu.. bı kaç gündür şu icemiyordum bugün dikkat edince sütüm biraz daha artti Asla ama asla kendinize dikkat etmeyi ihmal etmemek gerekliymis Su ve dengeli beslenme çok önemliymis..

Biberonla ilgili, bı kere sütun yetmiyor diye biberon mama verdiler kayınvalidem ve ablam hemen ama hemen bı sonraki öğünde memeyi reddetti Zar zor memeyi verdim tekrar alistirdim hatırlattım gerek olursa diye siringalar duruyor evde.. bebeğini memeye alıştırmak isteyen anneler buna dikkat etseler iyi olur.. yoksa memeye alistirmakta zorlanabilirsiniz..

Ben cekinmiyorum ya soyluyorum bunda kirilacak bisey yok ki. Hatta opmelerine mudahale ediyorum opmeyin koklayin diye.

Doktorumuz uyardı, dışardan gelen herkes ellerini yıkayacak ve hatta bebek kalabalık olan odada değil daha sakin bir odada yalnız yatacak dendi. Diyorum ben misal
Ay insanlar da az anlayışlı olsunlar ya
Ben cekinmiyorum ya soyluyorum bunda kirilacak bisey yok ki. Hatta opmelerine mudahale ediyorum opmeyin koklayin diye.
Bende kapının girişine dezenfektan koydum girerlerken direk kolonya gibi ikram ederim diye düşündüm.içeri girdiklerinde aman bir yere dokundular mı düşüncem olmaz en azından.

Yaşadığımız yerde çok fazla gelip gidecek yakınımız yok ama gelebilecek olanlar da yüzünü yıkamadan yıkamaya eline su değen insanlar düşündükçe daralıyorum.

Kesinlikle haklısın şırıngayla arada mama veriyorum günde 2 kez filan.sanki biraz fazlaca yiyor gibi ama napayım bebek iştahlı uykuya dalamıyor özellikle akşamları azalıyor sütüm .enjektörle doyduğu da anlaşılıyor biberon emiyorum diye ha gayret yiyor memeye yer kalmıyor şırıngada doyunca gözler kapanıyor 23 günlük olduk biz 1300 gr almış gibi evdeki tartıya göre .çok mu yiyor aceba sütüm yeterlimiydi mama tokluğunamı alıştı ki ..kafamda hep deli sorular

Ben sirf bu yüzden dün sutumu sagdim ki zaten bebek emsede sütü sagmaya devam etmek gerekiyormuş. Sizde en iyisi sagmayi deneyin.. gerekirse şırınga ile sütü verirsiniz.. ben göğsümde süt olmadığını düşündüğüm zaman bile emmeye çalışıyor sut getiriyor mama çok tokluk veriyor ve çok uyku yapıyor uyuması ondan.. göğüste de mücadele ederken yorulup uyugabiliyor Evdeki tartılar doğrumu acaba hemen uyuyan bebeğimi kaldırıp tartasim geldi 23 günlük 1300 gram ise iyi gerçekten maşallah kuzuya

Kapıdan biri gelirse aileden oluyor genelde.. Kapıdan girer girmez Gelenler için banyoya özel havlu koyuyorum söylüyorum Lavoboya sizin için havlunuzu koydum Hadi ellerinizi yıkayında gelin bekliyorum diyorum sonuçta ayıp değil günah değil.. Tırnakları uzun olan varsa Üstü aşırı derecede parfüm kokan varsa temiz kıyafet veriyorum En olmayacak gibiyse üzerine battaniye ortuyorum mutlaka bebeği üzerine yatırıyorum. O kadar emek ve titizlikle dikkat ediyorsak pardon da onlar da özen göstersinler bunun için alınacak insan hiç gelmesin daha iyi olur sen lohusasin onların daha dikkat etmesi lazım kasma hiç soyle

Darlanma hiç söyle seni anlamaları gerekiyor bebeğin daha savunmasız mikroplara kucuck bedenine birde hastalık yüklenmesn

Benim evime gelen elini yıkar bunu kim yapıyorsa sakın verme bile ainir oluyorum el yıkamamak ne demek ya bide bu dönemde!

Benim bebekte erken doğdu emme refleksi yoktu biberonla mama verdim ilk zaman. Şimdi sütümü sağıp veriyorum ama özel biberonla anne memesine yakın ucu. Beni de emiyor reddetme olmadı şükür

Bende şaşırdım 1300 e okadar inanmışımki sütüm az kilo almıyor diye . Evdeki tartı çokda sağlıklı olmatabilir tabi ay sonu görücez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…