2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

bende bir tam takım sabahlıklı gecelik ve pijama seti aldım pahalı şeyleri aradan çıkartmaya çalışıyorum daha çok

Aynen ufak ufak derken rakam büyük aslında.
Birde tavsiyem arkadaşlar oda yapmayın ilk yıl. Ben 2.5 yaşında oda yaptım bir beşik ve şifonyer bana yetti o zamana kadar. Kimi tanıdıysam bebek odası alan hep atıl alan olarak kullanılmayan bebek karyolası falan yazık yani masrafa. Şimdiki aklım olsa bir park yatak bile yeter beşik daha büyük odalara sığöayabiliyor

Aynen lohusa kiyafetlerini son aylara birakin sekerler Bir de guzel lohusa takimi bulanlar paylssin bize de fikir olsun, ilkinde aradigimi bulamamistim

Sakaldıklarına arada bak derim ben geçende baktım bebiş için olanlara çıt çıtları paslanmış bazılarının.lojusa takımlarıma gözüm gibi bakıyorum bende

Haziran ayında taşınma olacak bizim o dönemde masraf ister istemez artacak. O yüzden biraz erken başlayayım istedim maddi yükü hafiflesin.
Banyo setini falan da indirimlerde alıcam son aylarda

Ayni ben ama soyle ki bana da alma etme dediler dinlemedim heveslendim oda yaptim, sonra noldu yine park yataga döndüm suan kizim 2,5 yasinda nihayet odasini rahatlikla kullaniyoruz yatagini actik artik karyola oldu da ise yaradi velhasil bazen ilk gebelikte oyle heyecan oluyorki insan tecrubelere kulak asmiyor yani ben asmadik simdi bebisime sadece sifonyer alicam anne yani besigim var ilk 5 ay sonra odasini ayirinca park yatak ve sifonyer yeterli olacak oda yapmayin diyecegim ben de ana o hevesle yapiliyor ya

Aaaa cidden mi kiyamam ama cok guzel paketlemistim, insalllah citcitlarda paslanma yoktur oyuncaklarini, banyo malzemelerini, beslenme gereclerini herseyini muhafaza ettimilk bebekte okadar masraf ettimki bunda rahat olcam sankim tabi kendimi tutabilirsen sadece bebek arabasini degistirmek istiyorum esimi ikna edebilirsem

Benim alsığım beşikte ikeadan açılmayan beliklerdenne iyin kafasıysa park yatak kayınvalideme kurmuştuk işe gittiğimde orda yatıyordu. Çocuğun boyu uzayınca yatağa vurmaya başlayınca mecbur oda yaptık yoksa ben biraz daha aynı odada yatırmak istemiştim. İşte çok özlüyordum

Yine çok alakasız olacak bugün aldım gazı gidiyorum ama son aylarda da buzluğa atılacakları paylaşalım ben çok boş yakalanmıştım ilkinde.
Bunlari hep eski grupta paylsmistik ya dejavu yasiyorum ben pek bise atmamistim buzluga, yine atmam aman gelen yemegiyle gelsin kafasindayim o halimle iki cocuklu kimseyi besleyemem Ozamanda biyle yazdim diye linc yemistim misafirperver degilim diye linclere hazirim ama ilk 40 gun misafir sevmem

İnanirmisin benim kizimda anne yani besikten cikinca aldigimiz buyuyen besige koyduk, cocuk ozgurlukcu cikti sigamadi ona ben de hemen bir yer yatagi ayarladim odasina cift kisilik hemide, harika bir konfordu yuvarlananyuvarlana uyudu. Emzirirken bende yaninda yattim, goren şok oluyordu ben ve yer yatagi ama bence ne varsa eskilerde var, yer yatagi ozgurluktur

Ben 52 ile kilo aldım mide bulantılarından 49 a düştüm M beden uygun olur mu acaba vücudumu kestiremiyorum hiç

Evet yazliklar daha cikmamistir, ilk dogumum mayista idi ne yaz ne kis harika bir donemdi. Bu defa temmuz

Benimde ilki mayıstaydı 2015. Çok güzel dönemdi haklısın. Üstüne ramazan ayı girdi doğumdan hemen sonra akrabalar oruçlu oldupu için gündüz gelemiyorlardı nadir gelenlere de bişey ikram edilmiyordu oruçlu olduğu için. Tabi sonraki ay acısı fena çıktı gel babam gelherkes üşüştü. Şimdi birazda taşınma olayını doğumdan önceye çekme isteme nedenim o. Avrupa yakasından anadolu yakasına geçiçez uzak diye gelemez sevgili akrabalar diye ümit ediyorum

Ben kendimiz için yemeklik bişeyler kastettim haşlanmış bakliyat köfte falan aklıma gelenler. Yoksa gelenlere karşı tavrım aynı sen. Üstelik 2 çocuk kısırda yapayım mı derim gelenlere

2,5 yaşında kadar odasında yatmadı mı ?
Benim çevremde bir ay sonra odasına yatıranlar var Kafam iyice karıştı şuan

Bak yer yatağını düşünmemiştim hiç ama çok mantıklı bizim yataktan 2 kere düştü çocuk .

Ben 52 ile kilo aldım mide bulantılarından 49 a düştüm M beden uygun olur mu acaba vücudumu kestiremiyorum hiç

Söyle söyleyeyim benim üstüm 38 beden altım 40. Armut tip dediğimiz. Aldığım kilo basene gidiyor. O yüzden alt tarafın geniş olduğu için bir beden bol giyinirim ve salaş şeyler tercih ederim. Normal doğum olursa ve maksimum 15 kilo alırsan eski kilona 10 15 günde dönersin. Ben 3 günlük kontrolüme hamile kalmadan önceki pantolonumu giyip gitmiştim.

O tamamen bebek ve anne ile alakalı aslında. İlk aylar 3-4 saatte bir emzirme olduğu için gecede minimum 6 kere kalkıp odaya gidecek gücü olanlar ayırıyor. Ben uykuyu sevdiğim için kızım emmek için uyandığımda hemen yanıma alıp emzirip çoğu zamanda bizim yatakta uykuya dalıyorduk benimle yatarken daha uzun uyuyordu. Eşim o aralarda nerdeydi hiç hatırlamıyorum bilesalonda falan yattı garibim. Sonra geceleri emmesi azaldı ama bu seferde ben ayrılamadığım için odayı ayırmadık. En son ben ağlarken odasını ayırdık. Bana kalsa ohooo ama dediğim gibi o anne bebek ilişkisine anne duruma bağlı. Şartlamak doğru değil illa ayırcam diye

Ben de mayis 2017 ve dogumdan 3 gun sonra ramazandi vallahi ben mevlud yapacagim diye haber saldim pek gelen olmadi, tavsiye ederim
Ben kendimiz için yemeklik bişeyler kastettim haşlanmış bakliyat köfte falan aklıma gelenler. Yoksa gelenlere karşı tavrım aynı sen. Üstelik 2 çocuk kısırda yapayım mı derim gelenlere
Ay olmaz kisir tek kalir, borek lazim el acmasi evet kendimiz icin bisiler buzluga atmak mantikli Ama benim kv ve esimin teyzesi yakinimda, saolsunlar doyururlar bizi zaten ablamda dogumdan sonra kalir benle bikac hafta İlk gebeligimde annemmgitmeden buzluguma sarma sarmistik, kizartmalik ve yemeklik kofteler yapmistik. Zaten derin dondurucum hep full annem saolsun, ama eski grupta kek yapip bile buzluga atan vardi yani tabi herkes cevrisini bilir ama benim cevrem
Eli bos gelmiyor
Ben kizimi 8. Ayda odasina aldik canim, ama 2-3 ay buyuyen besikte yatti sonra dar geldi bizim laz kizina, yere cift kisilik yatak attim genis genis yattik oh 2 yasinda besigi acip karyola yaptik simdi karyolasinda yatiyor, odasinda neler neler var artik bir genc kiz demem o ki kendinizi frenleyebilerseniz bir besik bir sifonyer yeterli simdilik
Bak yer yatağını düşünmemiştim hiç ama çok mantıklı bizim yataktan 2 kere düştü çocuk .
Yer yatagi bir nimettir yine yaparim sanirim vakti gelince emzirirken gece bende yaninda uyuyakaliyordum mis gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…