Esim nerdeydiO tamamen bebek ve anne ile alakalı aslında. İlk aylar 3-4 saatte bir emzirme olduğu için gecede minimum 6 kere kalkıp odaya gidecek gücü olanlar ayırıyor. Ben uykuyu sevdiğim için kızım emmek için uyandığımda hemen yanıma alıp emzirip çoğu zamanda bizim yatakta uykuya dalıyorduk benimle yatarken daha uzun uyuyordu. Eşim o aralarda nerdeydi hiç hatırlamıyorum bilesalonda falan yattı garibim. Sonra geceleri emmesi azaldı ama bu seferde ben ayrılamadığım için odayı ayırmadık. En son ben ağlarken odasını ayırdık. Bana kalsa ohooo ama dediğim gibi o anne bebek ilişkisine anne duruma bağlı. Şartlamak doğru değil illa ayırcam diye
biz bir sepet beşik alacağız yanımıza birde 2 kapılı dolap alacağız canım odasını kendisini seçer 2 yaşlarında dediğin gibiAynen ufak ufak derken rakam büyük aslında.
Birde tavsiyem arkadaşlar oda yapmayın ilk yıl. Ben 2.5 yaşında oda yaptım bir beşik ve şifonyer bana yetti o zamana kadar. Kimi tanıdıysam bebek odası alan hep atıl alan olarak kullanılmayan bebek karyolası falan yazık yani masrafa. Şimdiki aklım olsa bir park yatak bile yeter beşik daha büyük odalara sığöayabiliyor
Teşekkürler bilgilendirici yazınız için emeğinize sağlık bende cinsiyet belli olduğuna göre ufaktan başlayayım ama korkularım var hala bı 6 ayı goreydik dediğim oluyorArkadaşlar alakasız olacak belki biraz ama ben dün netten biraz alışveriş yaptım. 2 hamilelik olması nedeniyle önceki deneyimlerimle aldım bişeyler ( birde hazır maaşım geliyorken ufaktan alayım istedim) alacaklarım aldıklarımı ay ay planladım ona uyacağım. Maddi anlamda sarsması diye. Aldıklarım; bu ay anne ayı olsun dedim cinsiyet belli değil diye bebişe almadım bişey;
Lojusa kilot 2 farklı beden 9 tane ve emzirme sütyenleri ev için 2 tane penye olanlardan; dışarısı için 2 tane sünger kalıbı olanlardan
Emzirme atleti almadım ilkinde kullanamamıştım. Zaten şimdiki temmuza gelecek sıcakta atlet giyilmez diye almadım.
Lojusa pijama gecelik seti öncekinde vardı bunun için daha ileriki dönemde 2 takım alırım foto çekimi için falan ama kesinlikle tavsiyem lohusa döneminde giymek için ev kıyafeti tedarik etmeniz. Üstü düğmeli tişört tarzı kıyafetler. Ben bunun zorluğunu çok çektim ilkinde aldığım lohusa setleri hafif dantelli falandı giyecek konusunda zorlanmıştım. Şimdi akıllandım kendime 3 takım sabahlıklı ev kıyafeti aldım. Sabahlık olayını tavisye ederim atletle bile dursanız evde, biri geldiğinde geçir üstüne tertemiz mis.
Normal doğum olursa diye depent hasta kilodu aldım kanama falan olursa diye. Hastaneden lohusa pedi veriyorlar bir kaç güne normal pede geçiyorsun ama yinede dursun kenarda.
Göğüs kalkanı ve göğüs pedi, lansinoh göğüs ucu kremi, süt saklama poşeti (derin dondurucu için) aldım. Süt pompam vardı.
Önümüzdeki ay cinsiyet belli olunca da bebişe kıyafet nevresim takımı biberon emzik vs. İhtiyaçlarını alıcam
İlk hamileliklerini yaşayanlar faydalansın diye yazmak istedim umarım faydalı olur
Ben de 7 aydan önce hiç birşey almayacağım liste yapacağım buradan öğrendiklerimle.Her ay belli bir bütçe ayırırım sanki alıyormuş gibi.sonra allah nasip ederse gidip toplu alırım.Bi de bana hep komik gelir lohusa gecelikle foto falan çekinmekTeşekkürler bilgilendirici yazınız için emeğinize sağlık bende cinsiyet belli olduğuna göre ufaktan başlayayım ama korkularım var hala bı 6 ayı goreydik dediğim oluyor
evet ilk gebelik tabi çok heyecanlıyız inş Allah isteyen herkese zamanında sağlıkla nasip etsinne güzel canım bulantısız bir hamilelik büyük mükafaat olsa gerek... benim bu sefer bulantımda çıkarmam da çok tek artısı kilo veriyorum. Ama bu insanı çok yıpratıyor. boğazların tahriş oluyor ağzında tat tuz yok... su bile içemiyorsun. ama hepsi geçiyor zamanla.... Rabbim önce sağlıklı sıhhatli ve hayırlı evlat versin. Sizin ilk hamilelik heyecan çoktur. geçen sene bende sizin gibiydim ilk evlat ne olursa tatlı oluyor sonrada ne yoksa onu isteniyor...:)....
Ben doktora gittim dayanamadım normalde kontrole iki hafta daha vardı doktora ilk dediğim kadınlar kulübünde herkes öğrenmiş bı ben kaldım bı bakın şu çocuğa neymiş cinsiyeti diye adam bı şaşırdıAyy bi sürü kişi öğrenmiş ya da tahmin almışlar. Ben de dün perinatologa gittim prensip gereği cinsiyet söylemiyorum bu haftalarda dedi. Çatlıycam meraktan artık
Ben de 7 aydan önce hiç birşey almayacağım liste yapacağım buradan öğrendiklerimle.Her ay belli bir bütçe ayırırım sanki alıyormuş gibi.sonra allah nasip ederse gidip toplu alırım.Bi de bana hep komik gelir lohusa gecelikle foto falan çekinmekama yapacak birşey yok ben de çektircem mecbur.Hatıra kalsın gelen giden gecelikli fotoma baksın inşallah bu günleri de görürüz
Ay gecen yil mi dogurdun canim? Bebisin kac aylik?
Ben de 7 aydan önce hiç birşey almayacağım liste yapacağım buradan öğrendiklerimle.Her ay belli bir bütçe ayırırım sanki alıyormuş gibi.sonra allah nasip ederse gidip toplu alırım.Bi de bana hep komik gelir lohusa gecelikle foto falan çekinmekama yapacak birşey yok ben de çektircem mecbur.Hatıra kalsın gelen giden gecelikli fotoma baksın inşallah bu günleri de görürüz
Allah vaktinde nasip etsin.Ben özel bi hastanede doğum yapcam ablalarımda aynı hastane de doğurdu.Çocuklara biz kıyafet götürdüğümüz halde kendi logoları olan yenidoğan kıyafetlerini giydirmişlerdi bi de yedek kıyafet koymuşlardı battüniyesi bile vardı.eğer erken gelirse onlarınkiyle idare ederim listeyi de veririm kocamın eline gidip alır artıkBende aynen böyle düşünüyorum da bu bebekler 7 aylık gelmeye kalkarsa o sıkıntı
Allah vaktinde nasip etsin.Ben özel bi hastanede doğum yapcam ablalarımda aynı hastane de doğurdu.Çocuklara biz kıyafet götürdüğümüz halde kendi logoları olan yenidoğan kıyafetlerini giydirmişlerdi bi de yedek kıyafet koymuşlardı battüniyesi bile vardı.eğer erken gelirse onlarınkiyle idare ederim listeyi de veririm kocamın eline gidip alır artık
Anladım çok teşekkür ederim bilgiler için baya çıkarımlarda bulundumSöyle söyleyeyim benim üstüm 38 beden altım 40. Armut tip dediğimiz. Aldığım kilo basene gidiyor. O yüzden alt tarafın geniş olduğu için bir beden bol giyinirim ve salaş şeyler tercih ederim. Normal doğum olursa ve maksimum 15 kilo alırsan eski kilona 10 15 günde dönersin. Ben 3 günlük kontrolüme hamile kalmadan önceki pantolonumu giyip gitmiştim.
Evet eminim çok güzel bir duygudur.Riskli gebelik olunca korkuyorum işte.Şu an bile acaba çocuğum yaşıyor mu diye endişem var inşallah iyidir 1 2 saate doktor muayanem var umarım kıpır kıpır hallerini görürüm.Benimde haziranda taşınma durumum olmasa ertelerdim alışverişi
Dur herkese foto gecelikli foto göstermenin dışında çevçeveletip duvara asmak üniteye koymak var
Şaka bir yana bakıp bakıp yadedeceğiniz güzel bir anı kalıyor o fotolar. Fotoda gülümsüyorsun elinde 3 saatlik bebek ama gözlerde endişe telaş yorgunluk baktıkça duygulanırom hala
Hayrola inşMoralim cokk bozuukk
Ben öyleyim bi şişiyor bi küçülüyor.beni korkutuyorKizlar size de oluyormu arada sanki karnim küçülüp büyüyor gibiBi hamile gibi bi degil gibi
Evet eminim çok güzel bir duygudur.Riskli gebelik olunca korkuyorum işte.Şu an bile acaba çocuğum yaşıyor mu diye endişem var inşallah iyidir 1 2 saate doktor muayanem var umarım kıpır kıpır hallerini görürüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?