2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Merhaba canım hepimiz az çok bu yaşadıklarını yaşadık yaşıyoruz çok normal hormonlarımız kafayı yedi sende farkındasındır Kan değerlerin nasıl gelmişti bilmiyorum ama feritin değerin düşükse mutsuzluk hissi ; vitamin değerin düşük ise de yorgunluk hissi yaşıyoruz. Bana da evdeki koltuklar iğrenç kokuyor. Banyoya sokup yıkamak istiyorum koltukları o derece taktım.2 hafta öncesne kadar sürekli bulantım vardı 2 hafta rahat ettim gözüm açıldı. Bu sabah eskisinden beter biçimde geri geldi bulantılarım.çalışıyorum bende kızım var sürekli hareket halinde çok iyi anlıyorum seni. Allah güç kuvvet versin hepimize. Biraz kafanı dağatacak şeylerle uğraş çocuğun küçük evin, evimiz hep dağınık boşver, kendine ilgisizim diye vicdan azabı çektirme daha da dibe çekersin kendini. imkanın varsa yarım gün temizlikçi al ütünü yaptır yada eşinin gömleklerini ver dışarı ütülettir. Kalanlar yormaz seni. Hiç bişey çözümsüz değil boşuna üzülüp stres yapıp bu döngüyü başa sarma yeni bir sayfa aç kendine bugün bir daha bebeğinle bu günleri yaşamayacaksın, belki bir daha hamileliği tecrübe etmeyeceksin ne kadar güçlü olduğunu kendine ıspatlama zamanı hadi bir gayret canım

Teşekkürler

Canım doktor ilaç verdi prilam diye onu bir hafta kullandım evet beni biraz rahatlattı ama bu seferde mide o acı suyu asiti atamadığı için bir gece mideden aşırı rahatsızlandım.. çok ağrım bulantım oldu aşırı derecede rahatsızlandım yani oda sonrasında beni çok kötü etkiledi.. mide sabahları o acı suyu çıkarmayınca kötü oluyor. yada istifrayı baskılamak mide hamilelikte istemediği şeyleri çıkarmak istiyor düşün canım üzüm istedi biraz onu bile kabul etmedi mide... bu nedenle dayanmaya çalışıyorum. daha önceki hamileliğimdede böyle oldu 14-16. haftalarda gecti bir ay kaldı sabırla bekliyorum......

Çok gemiş olsun canın yüreğini ferah tut bebeğin sağlıklı ve karnında güvende inşallah. Çayın yada sıcak suyun içine naneli şeker atıp içtim günde 2 kere. Bütün gözenekleri açıyor tavsiye ederim denemediysen

Ayni sorunlar bende de var kizlar mutfaga burnumu sarip giriyorum hersey degisik kokuyo. Buzdolabımi açamıyorum kacamak biseyler alip salonda yemeye çalışıyorum ama yine de midemi bulandırıyor evimden tiksindim 4 kilo verdim simdilik.10 gun annemlerde kaldim biraz gecti gibi bulantilar 2. Tremestera girdim dedim heralde ondandir. Eve döndüm gene aynı of napacagiz

Allah razı olsun canım verdiğin destek için.

Aslında çok güçlü biriyim belkide bedenim sürekli güçlü olmaktan mı yoruldu bilmiyorum. vitamin değerlerim iyi, ferritin oldum olası düşüktür hep. Ama bu bendeki hamilelik depresifi.... eve yardımcı çok iyi olur ama bu ara biraz zor... annem yakın olsaydı o yardım ederdi ama yakınımda kimsem yok.... Biraz sabır gerekiyor ama işte insanın elinde olmuyor bazen bazı şeyler.... dile düşürmesek daha mı tahammülümüz olur bilmiyorum ama bazende anlatmak paylaşmak insanı rahatlatıyor... çok teşekkür ederim canım.

Canım ben geçen sene 38+2 de suyumun gelmesiyle sezeryan oldum. yani zaten sezeryandı cünkü bebğim tersti. suyum gelince acil hastaneye gittik. üsküdar yunus emre hastanesine. Allahtan öğlendi ve herkes ordaydı. apar topar sezeryan oldum. spinal anestezi yani belden uyuşturma ile.... kesinlikle sezeryanda bunu tavsiye ederim. bebeğim benden önce odaya gitti bende yarım saat sonra odaya gittim. belden aşağım uyuşuk olduğu için ağrı sızı olmadı ama haraket de edemedim. benim en büyük pişmanlığım hastanede herşeyın ıyı ama emzirme desteğinin çok kötü oluşuydu bana gelip bebeği memeye koyuyorlar bebek alıyor iki dakika sonrada bebek bırakıyor ben tekrar acemi olduğum için tutturamıyordum. bebek de zaten sürekli uykuda uyandırıp 2 saatte emzir deyip gittiler bebekde uyanmıyor ben ameliyatlıyım doğrulamıyorum bebeğe pozisyon alamıyorum acemiyim. aslında yavaş yavaş sütüm geliyor ama annemde aç bu bebek bu doymuyor deyip ömrümün hatası olan hemşirelerden mama istedi. onlarda maşallah bu bebk yeni doğdu bugün anneyi emmiyor mu mama veremeyiz demediler ne zaman istesek biberonda getirdiler. bizim bebiş doydukça ona alıştı bende acemiyim. meğer benim sütler boşalmadığı için ertesi gün göğüslerim aşırı sütten şişti gerildi bebek meme ucunu hiç alamadı. yani canım uzun oldu ama ben yaşadım başkaları yaşamasın diye söylüyorum... siz siz olun aman sütüm geç gelir sütüm yok demeyin. bol bol su ve kayısı hoşafı için bebeğinizi sürekli emzirmeye çalışın her fırsatta. zaten doğduğunda bir çay kaşığı süt ile doyuyor ertesi gün ise midesi kiraz kadar alıyor endişe etmeyin. hiç beslenemese dahi bebek 3 gün aç kalabiliyor sadece sarılık riski artar... sakın mama vermeyin. göğüs pompası alın şırınga yada kaşıkla ağzına damlatın... benim o hatalar silsilesinden sonra sütüm olmasına rağmen bir daha bebeğim emmek istemedi ,, neler yaptım neler... olmadı... 9 ay sütümü sağarak verdim cok zahmetli bir süreçti inşallah hiçbiriniz bunu yaşamaz...

Anlatıcaz.ve rahatlayacağız. Destek olacağız birbirimize firkirler vereceğiz. Dile dökünce durumu kabullenmiş ve icabına bakma aşamasına gelmiş oluyorsun aslında birde bu açıdan düşün. İçine atınca alakasız yerde ve alakasız kişilere patlayabiliyoruz çünkü

Biraz daha sabredeceğiz canım benim ilki 14. hafta civarı azalmıştı bunda ne olur bilmiyorum. ev banada kokuyor. herşey hele deterjan kokularında sıvı sabun normal sabun hiç farketmez parfüm, yumuşatıcı aklınıza gelen her konu direk bende istifra sebebi.... bunu yaşamayan bilemez.... bende 3 kilo verdim. ama hepsi geçiyor iki sene önce bu sorunları yaşıyordum yine... ne zaman geçecek nasıl gececek diyordum. hep böyle mi kalacağım acaba diyordum... o günleri unutup yeniden hamile oldum...:) şimdi yine aynı durumdan muzdaribim..... bu da geçer ya huuuu diyelim inşallah.

Amin canım inşallah.. güzel anlatmıssın yaşadıklarını..Hepsi bize birer ders işte.

S sevdaers ben ilk bebeğimi sezeryan ile doğurdum ... İlk gün azda olsa geliyordu 3. Gün patlicak gibi süt doldu göğsüm...bebek doğar dogmaz size tavsiyem bir mama alın ve bir biberon ..drlar yahut hemşireler mama verme deseler dahi mama verin bebeğe biberonla 30 CC 1 ölçek mama yenidoğan maması diye satılıyor zaten marka marka var... Şimdi şu şekilde yaparsanız bebek içinde sizin içinde iyi olur....

Bebek dogdu emzirdiniz bir memeyi 15 dk diğer memeyi 15 dk emzirdikten sonra ( süreyi fazla uzatmayın bebek yorulur) mama hazırlayın bir 30 CC bebeğe biberonla verin eğer sütünüz yeterliyse o mamayı red eder ..yok doymadiysa içer...uyudu diyelim aradan 2 saat geçti uyanmiyor zorla uyandırıp ya sadece mama verin yada aynı işlemi tekrarlayın ilk 1 ay boyle yapın ..bebeği emzirmeye devam ettiğiniz için sütünüz artar...bebek açlıktan sarılık olmamış olur ...bakın ben böyle yaptım ben mama verdiğim halde hemşire verme demişti bebeğim aç kalmış yinede birde vermesem sarılık olurdu baslangic oldu ama bu şekilde atlattık çabucak....ben çocuk bölümünde çalıştım ..ve oraya yenidoğan 3. Günde 5. Günde çok yatan bebek oluyordu sebebi ise yetersiz beslenme sonucu oluşan sarılık ..yani hastaneye tekrar yatmak istemiyorsanız vede bebeğinize damar yolu açılmasını istemiyorsanız bunu yapın..zaten ilk sarılık baslangicinda bizim uyguladığımız tedavi de bu yönde idi ..birinci beslemede anneye emzirtip mama verip ikinci beslenmeden sadece mama diye gidiliyor bu sayede annede dinlenmiş sütü artmış oluyor..çok uzun oldu ama bu yüzden hastaneye çok bebek yazıyor ne zaman görsem uzun uzun açıklıyorum

S sevdaers ben ilk bebeğimi sezeryan ile doğurdum ... İlk gün azda olsa geliyordu 3. Gün patlicak gibi süt doldu göğsüm...bebek doğar dogmaz size tavsiyem bir mama alın ve bir biberon ..drlar yahut hemşireler mama verme deseler dahi mama verin bebeğe biberonla 30 CC 1 ölçek mama yenidoğan maması diye satılıyor zaten marka marka var... Şimdi şu şekilde yaparsanız bebek içinde sizin içinde iyi olur....

Bebek dogdu emzirdiniz bir memeyi 15 dk diğer memeyi 15 dk emzirdikten sonra ( süreyi fazla uzatmayın bebek yorulur) mama hazırlayın bir 30 CC bebeğe biberonla verin eğer sütünüz yeterliyse o mamayı red eder ..yok doymadiysa içer...uyudu diyelim aradan 2 saat geçti uyanmiyor zorla uyandırıp ya sadece mama verin yada aynı işlemi tekrarlayın ilk 1 ay boyle yapın ..bebeği emzirmeye devam ettiğiniz için sütünüz artar...bebek açlıktan sarılık olmamış olur ...bakın ben böyle yaptım ben mama verdiğim halde hemşire verme demişti bebeğim aç kalmış yinede birde vermesem sarılık olurdu baslangic oldu ama bu şekilde atlattık çabucak....ben çocuk bölümünde çalıştım ..ve oraya yenidoğan 3. Günde 5. Günde çok yatan bebek oluyordu sebebi ise yetersiz beslenme sonucu oluşan sarılık ..yani hastaneye tekrar yatmak istemiyorsanız vede bebeğinize damar yolu açılmasını istemiyorsanız bunu yapın..zaten ilk sarılık baslangicinda bizim uyguladığımız tedavi de bu yönde idi ..birinci beslemede anneye emzirtip mama verip ikinci beslenmeden sadece mama diye gidiliyor bu sayede annede dinlenmiş sütü artmış oluyor..çok uzun oldu ama bu yüzden hastaneye çok bebek yatıyor ne zaman görsem uzun uzun açıklıyorum

Mesaj tekrari

bayanlar benim jeanler hep skınny tarz. baya yapışan cınstendı. göbeğim hafıf cıkıntı yaptı bu jean rahatsız eder mi bi süre daha idare etmeli miyim? karnımı sıkıyo çünkü oturunca düğmeyi açıyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…