Kızlar merhaba,
bazı mesajlarda benzer durumlardan yakınan arkadaşlar olmuş ama benim bu ara baya yoğun. ciddi ciddi bunalımdayım. hiç bir şeyi lezzet alarak yiyemiyorum sürekli bir bulantı hali bazende aşırı istifra oluyor. evimin her yeri bana pis geliyor ve kokuyor işin kötüsü elimi kaldırıp makinaya çamaşır atmaya evi bir süpürmeye isteğim yok. hiç birşey yapmak istemiyorum. bir kanepede bıraksalar saatlerce oturacağım. küçük bebeğimde var onunla da doğru dürüst ilgilenemiyorum buda beni vicdanen çok rahatsız ediyor. çamaşırlar yığılı ev dağınık ben darmadağın... birde çalışıyorum. eşim aslında ilgili ve yardımcıdır ama bu ara onunda pek yapası yok hal böyle olunca iyice bunaldım. tükürük salgımın aşırı artması nedeni ile sürekli poşet peçete ile geziyorum. su dahi içemiyorum..... Bu ara hiç iyi değilim..... benzer durumda olan var mı....
TeşekkürlerHamile değilim ama sezaryen ile doğum yaptım. 36+4 de erken doğum yaptım. İlk şırınga ile mama verdim. Sonra memeyi tutmasını sağlayıp yandan ağzına şırınga ile mama sıktım yani meme emerken şırınga ile mama verdim. boş olsa bile meme emmesini sağladı sonra da süt geliyor zaten. 2 yaşta mecburi mastit yüzünden bıraktım. biberon verme şırınga ile damlat ağzına.
Allah yardımcın olsun çok zor bir durum.Benim görümcem de senin gibiydi deterjan kokusuna bile gelemiyordu eşi bile kokuyordu ona.Ben hiç bulantı ve koku hassasiyeti yaşamadım bir kere bile olmadı.13.haftamdayım inşallah bundan sonrada olmaz.Ama sana önerim bence ilaç kullan.Bulantı ilaçları oluyor ve kullananlar rahat ettiğini söylüyor en azından küçük bebeğin için iyi olur
kızlar günaydın.nerdeyse 1 ay oldu hastaydım.ki hala tam düzeldimde denilemez.burun tıkanıklığı hatıra kaldı.15 günde2 sefer grip oldum.boğaz enfeksiyonu öksürük ne derseniz vardı.afedersiniz o kadar çok öksürüyordumki altıma idrar kaçırıyordum.çok şükür daha iyiyim ama burun tıkanıklığım geçmedi geçmiyor.rengimde sararmış gibi.1 hafta sonra dr kontrolüm var.şuan 10 haftaya yeni girdi.çok dua istiyorum sizlerden.hiçbişey sebepsiz değil diyorum elbet bundada vardır b hayır ama inş bebeğim etkilenmemiştir.diğer kalbi duran bebekte ara ara karnımın altı sancılanır geceleri sağa dönsem sağa ağırlık sola dönsem sola ağırlık yapardı son zmanlardada uyuyamıyordum huzursuzdum.çok şükür bunda öyle bişey hissetmiyorum.şu riskli dönemlerimiz bi bitse.hep Allahım sana emanet diyorum.zaten artık çocuk düşünmüyorum.3 tane yeter.sağlıkla doğurayım inş. çok bi bulantım olmuyor ama ara ara heleki aç isem işte o zmn çok kötüyüm.aç kalmamaya çalışın.mide açlıktanda bulanıyor bilginiz olsun
beimkine de bakabilir mısınız ? yaşım 29 hamile kaldığım ayı 20 ekim son adet tarihiydi yumurtlama kasımda. kasım diye düşünüyorum.Erkek gosteriyor
Ayni sorunlar bende de var kizlar mutfaga burnumu sarip giriyorum hersey degisik kokuyo. Buzdolabımi açamıyorum kacamak biseyler alip salonda yemeye çalışıyorum ama yine de midemi bulandırıyor evimden tiksindim 4 kilo verdim simdilik.10 gun annemlerde kaldim biraz gecti gibi bulantilar 2. Tremestera girdim dedim heralde ondandir. Eve döndüm gene aynı of napacagizBen boyle oldugumda patates hasliyorum hemen duduklude az tuz biraz tereyagi ile kumpir gibi yapip midemi susturuyorum. Ama gercekten bu zamanlar cok zor bende kac gundur mutfagi temizlemek istiyorum bugun yatmadan once azda olsa biseyler yaptim ah birde buzdolabimi halletsem varya bende oradan tiksiniyorum ne zaman acsam dogru banyoya
Merhaba canım hepimiz az çok bu yaşadıklarını yaşadık yaşıyoruz çok normal hormonlarımız kafayı yedi sende farkındasındır☺ Kan değerlerin nasıl gelmişti bilmiyorum ama feritin değerin düşükse mutsuzluk hissi ; vitamin değerin düşük ise de yorgunluk hissi yaşıyoruz. Bana da evdeki koltuklar iğrenç kokuyor. Banyoya sokup yıkamak istiyorum koltukları o derece taktım.2 hafta öncesne kadar sürekli bulantım vardı 2 hafta rahat ettim gözüm açıldı. Bu sabah eskisinden beter biçimde geri geldi bulantılarım.çalışıyorum bende kızım var sürekli hareket halinde çok iyi anlıyorum seni. Allah güç kuvvet versin hepimize. Biraz kafanı dağatacak şeylerle uğraş çocuğun küçük evin, evimiz hep dağınık boşver, kendine ilgisizim diye vicdan azabı çektirme daha da dibe çekersin kendini. imkanın varsa yarım gün temizlikçi al ütünü yaptır yada eşinin gömleklerini ver dışarı ütülettir. Kalanlar yormaz seni. Hiç bişey çözümsüz değil boşuna üzülüp stres yapıp bu döngüyü başa sarma yeni bir sayfa aç kendine bugün bir daha bebeğinle bu günleri yaşamayacaksın, belki bir daha hamileliği tecrübe etmeyeceksin ne kadar güçlü olduğunu kendine ıspatlama zamanı hadi bir gayret canım
Kızlar sezeryanla doğum yapınca süt daha geç geliyor bildiğim kadarıyla bu şure içinde bebiş ne yer ne içer bu sürede kaşıkla mamamı verilir yada şırıngayla biberon verilirse anneyi emmek istemezmi daha önce sezeryanla doğum yapan anneler sütünüz ne zaman geldi ve gelene kadar nasıl bir yol çizdiniz..Bilgilerinizi paylaşırmısınız
Allah razı olsun canım verdiğin destek için.
Aslında çok güçlü biriyim belkide bedenim sürekli güçlü olmaktan mı yoruldu bilmiyorum. vitamin değerlerim iyi, ferritin oldum olası düşüktür hep. Ama bu bendeki hamilelik depresifi.... eve yardımcı çok iyi olur ama bu ara biraz zor...annem yakın olsaydı o yardım ederdi ama yakınımda kimsem yok.... Biraz sabır gerekiyor ama işte insanın elinde olmuyor bazen bazı şeyler.... dile düşürmesek daha mı tahammülümüz olur bilmiyorum ama bazende anlatmak paylaşmak insanı rahatlatıyor... çok teşekkür ederim canım.
Ayni sorunlar bende de var kizlar mutfaga burnumu sarip giriyorum hersey degisik kokuyo. Buzdolabımi açamıyorum kacamak biseyler alip salonda yemeye çalışıyorum ama yine de midemi bulandırıyor evimden tiksindim 4 kilo verdim simdilik.10 gun annemlerde kaldim biraz gecti gibi bulantilar 2. Tremestera girdim dedim heralde ondandir. Eve döndüm gene aynı of napacagiz
Kiz gosteriyorbeimkine de bakabilir mısınız ? yaşım 29 hamile kaldığım ayı 20 ekim son adet tarihiydi yumurtlama kasımda. kasım diye düşünüyorum.
Amin canım inşallah.. güzel anlatmıssın yaşadıklarını..Hepsi bize birer ders işte.Canım ben geçen sene 38+2 de suyumun gelmesiyle sezeryan oldum. yani zaten sezeryandı cünkü bebğim tersti. suyum gelince acil hastaneye gittik. üsküdar yunus emre hastanesine. Allahtan öğlendi ve herkes ordaydı. apar topar sezeryan oldum. spinal anestezi yani belden uyuşturma ile.... kesinlikle sezeryanda bunu tavsiye ederim. bebeğim benden önce odaya gitti bende yarım saat sonra odaya gittim. belden aşağım uyuşuk olduğu için ağrı sızı olmadı ama haraket de edemedim. benim en büyük pişmanlığım hastanede herşeyın ıyı ama emzirme desteğinin çok kötü oluşuydu bana gelip bebeği memeye koyuyorlar bebek alıyor iki dakika sonrada bebek bırakıyor ben tekrar acemi olduğum için tutturamıyordum. bebek de zaten sürekli uykuda uyandırıp 2 saatte emzir deyip gittiler bebekde uyanmıyor ben ameliyatlıyım doğrulamıyorum bebeğe pozisyon alamıyorum acemiyim. aslında yavaş yavaş sütüm geliyor ama annemde aç bu bebek bu doymuyor deyip ömrümün hatası olan hemşirelerden mama istedi. onlarda maşallah bu bebk yeni doğdu bugün anneyi emmiyor mu mama veremeyiz demediler ne zaman istesek biberonda getirdiler. bizim bebiş doydukça ona alıştı bende acemiyim. meğer benim sütler boşalmadığı için ertesi gün göğüslerim aşırı sütten şişti gerildi bebek meme ucunu hiç alamadı. yani canım uzun oldu ama ben yaşadım başkaları yaşamasın diye söylüyorum... siz siz olun aman sütüm geç gelir sütüm yok demeyin. bol bol su ve kayısı hoşafı için bebeğinizi sürekli emzirmeye çalışın her fırsatta. zaten doğduğunda bir çay kaşığı süt ile doyuyor ertesi gün ise midesi kiraz kadar alıyor endişe etmeyin. hiç beslenemese dahi bebek 3 gün aç kalabiliyor sadece sarılık riski artar... sakın mama vermeyin. göğüs pompası alın şırınga yada kaşıkla ağzına damlatın... benim o hatalar silsilesinden sonra sütüm olmasına rağmen bir daha bebeğim emmek istemedi ,, neler yaptım neler... olmadı... 9 ay sütümü sağarak verdim cok zahmetli bir süreçti inşallah hiçbiriniz bunu yaşamaz...
ya çok teşekkür ederim heyecan yaptım sağlıkla gelsin kız erkek fark etmez de insan yıne de ilk olunca heyecan yapıyorKiz gosteriyor
Cok merak ettim bana da bakabilir misiniz? :) yas 27 sat 16 ekim hamile kaldigim tarihten cok emin degilim ekim sonu kasim basi iki ihtimal de var :)Kiz gosteriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?