Bizim cuma günü yani 12+3 te %90 erkek dedi doktorumuz. Eşim İlk evlendiğimiz zamandan beri bi oğlum olursa Miran Koymak istiyorum ismini diyordu. Bende Aras ismini seviyorum. Sanırım Aras miran koyacağız. Soyadımız yıldırım bence gayette uyuyorkızlar bebişlere ne isim düşünüyorsunuz özellikle erkek olarak netleşenler
Amin canım inşallah güCanım ben geçen sene 38+2 de suyumun gelmesiyle sezeryan oldum. yani zaten sezeryandı cünkü bebğim tersti. suyum gelince acil hastaneye gittik. üsküdar yunus emre hastanesine. Allahtan öğlendi ve herkes ordaydı. apar topar sezeryan oldum. spinal anestezi yani belden uyuşturma ile.... kesinlikle sezeryanda bunu tavsiye ederim. bebeğim benden önce odaya gitti bende yarım saat sonra odaya gittim. belden aşağım uyuşuk olduğu için ağrı sızı olmadı ama haraket de edemedim. benim en büyük pişmanlığım hastanede herşeyın ıyı ama emzirme desteğinin çok kötü oluşuydu bana gelip bebeği memeye koyuyorlar bebek alıyor iki dakika sonrada bebek bırakıyor ben tekrar acemi olduğum için tutturamıyordum. bebek de zaten sürekli uykuda uyandırıp 2 saatte emzir deyip gittiler bebekde uyanmıyor ben ameliyatlıyım doğrulamıyorum bebeğe pozisyon alamıyorum acemiyim. aslında yavaş yavaş sütüm geliyor ama annemde aç bu bebek bu doymuyor deyip ömrümün hatası olan hemşirelerden mama istedi. onlarda maşallah bu bebk yeni doğdu bugün anneyi emmiyor mu mama veremeyiz demediler ne zaman istesek biberonda getirdiler. bizim bebiş doydukça ona alıştı bende acemiyim. meğer benim sütler boşalmadığı için ertesi gün göğüslerim aşırı sütten şişti gerildi bebek meme ucunu hiç alamadı. yani canım uzun oldu ama ben yaşadım başkaları yaşamasın diye söylüyorum... siz siz olun aman sütüm geç gelir sütüm yok demeyin. bol bol su ve kayısı hoşafı için bebeğinizi sürekli emzirmeye çalışın her fırsatta. zaten doğduğunda bir çay kaşığı süt ile doyuyor ertesi gün ise midesi kiraz kadar alıyor endişe etmeyin. hiç beslenemese dahi bebek 3 gün aç kalabiliyor sadece sarılık riski artar... sakın mama vermeyin. göğüs pompası alın şırınga yada kaşıkla ağzına damlatın... benim o hatalar silsilesinden sonra sütüm olmasına rağmen bir daha bebeğim emmek istemedi ,, neler yaptım neler... olmadı... 9 ay sütümü sağarak verdim cok zahmetli bir süreçti inşallah hiçbiriniz bunu yaşamaz...
Peki biberon verince memeyi red etmiyormu benim ilkinde başıma geldi o yüzden mamayı şırıngayla vermek daha iyi olmazmı.S sevdaers ben ilk bebeğimi sezeryan ile doğurdum ... İlk gün azda olsa geliyordu 3. Gün patlicak gibi süt doldu göğsüm...bebek doğar dogmaz size tavsiyem bir mama alın ve bir biberon ..drlar yahut hemşireler mama verme deseler dahi mama verin bebeğe biberonla 30 CC 1 ölçek mama yenidoğan maması diye satılıyor zaten marka marka var... Şimdi şu şekilde yaparsanız bebek içinde sizin içinde iyi olur....
Bebek dogdu emzirdiniz bir memeyi 15 dk diğer memeyi 15 dk emzirdikten sonra ( süreyi fazla uzatmayın bebek yorulur) mama hazırlayın bir 30 CC bebeğe biberonla verin eğer sütünüz yeterliyse o mamayı red eder ..yok doymadiysa içer...uyudu diyelim aradan 2 saat geçti uyanmiyor zorla uyandırıp ya sadece mama verin yada aynı işlemi tekrarlayın ilk 1 ay boyle yapın ..bebeği emzirmeye devam ettiğiniz için sütünüz artar...bebek açlıktan sarılık olmamış olur ...bakın ben böyle yaptım ben mama verdiğim halde hemşire verme demişti bebeğim aç kalmış yinede birde vermesem sarılık olurdu baslangic oldu ama bu şekilde atlattık çabucak....ben çocuk bölümünde çalıştım ..ve oraya yenidoğan 3. Günde 5. Günde çok yatan bebek oluyordu sebebi ise yetersiz beslenme sonucu oluşan sarılık ..yani hastaneye tekrar yatmak istemiyorsanız vede bebeğinize damar yolu açılmasını istemiyorsanız bunu yapın..zaten ilk sarılık baslangicinda bizim uyguladığımız tedavi de bu yönde idi ..birinci beslemede anneye emzirtip mama verip ikinci beslenmeden sadece mama diye gidiliyor bu sayede annede dinlenmiş sütü artmış oluyor..çok uzun oldu ama bu yüzden hastaneye çok bebek yazıyor ne zaman görsem uzun uzun açıklıyorum
güzel bir isim canım bende duymadım ama çocuktan çocuğa değişiyordur oBizim cuma günü yani 12+3 te %90 erkek dedi doktorumuz. Eşim İlk evlendiğimiz zamandan beri bi oğlum olursa Miran Koymak istiyorum ismini diyordu. Bende Aras ismini seviyorum. Sanırım Aras miran koyacağız. Soyadımız yıldırım bence gayette uyuyorSizce nasıl isimlerin karakterlere etkisi var deniyor ama etrafımda ne miran nede aras yok bilemiyorum yüzden.
doktorum 12 hafta itibariyle rahat kıyafetlere geçiş yapalım kesinlikle karnını sıkacak şeyler giyme dedi bize cnmbayanlar benim jeanler hep skınny tarz. baya yapışan cınstendı. göbeğim hafıf cıkıntı yaptı bu jean rahatsız eder mi bi süre daha idare etmeli miyim? karnımı sıkıyo çünkü oturunca düğmeyi açıyorum:)
doktorum 12 hafta itibariyle rahat kıyafetlere geçiş yapalım kesinlikle karnını sıkacak şeyler giyme dedi bize cnm
Progestan kullanırken aynı böyleydim sürekli depresif. Kullanıyomusun sende acaba?Kızlar merhaba,
bazı mesajlarda benzer durumlardan yakınan arkadaşlar olmuş ama benim bu ara baya yoğun. ciddi ciddi bunalımdayım. hiç bir şeyi lezzet alarak yiyemiyorum sürekli bir bulantı hali bazende aşırı istifra oluyor. evimin her yeri bana pis geliyor ve kokuyor işin kötüsü elimi kaldırıp makinaya çamaşır atmaya evi bir süpürmeye isteğim yok. hiç birşey yapmak istemiyorum. bir kanepede bıraksalar saatlerce oturacağım. küçük bebeğimde var onunla da doğru dürüst ilgilenemiyorum buda beni vicdanen çok rahatsız ediyor. çamaşırlar yığılı ev dağınık ben darmadağın... birde çalışıyorum. eşim aslında ilgili ve yardımcıdır ama bu ara onunda pek yapası yok hal böyle olunca iyice bunaldım. tükürük salgımın aşırı artması nedeni ile sürekli poşet peçete ile geziyorum. su dahi içemiyorum..... Bu ara hiç iyi değilim..... benzer durumda olan var mı....
bende 2 pantolon aldım üst kısmında bir lastik var onu baya bir sıktım o şekilde düşmüyor lastiğini sıkınbana da aynısını dedi. lwc den 89tl idi sanırım gebe pantolonları aldım. ama onlarında ağ kısmı düşüyor hep. sizde de öyle mi ?
ben de hafta sonu alayım artık olmazsabana da aynısını dedi. lwc den 89tl idi sanırım gebe pantolonları aldım. ama onlarında ağ kısmı düşüyor hep. sizde de öyle mi ?
Bende de vardı kan ilacını değiştik. Sedifer diye bir toz verdi kullanıyorum şimdi. İçerisinde probiyotik olduğundan rahatlatır dedi dediği gibide oldu. Dünya varmış.Gençler doktorum kan ilacına başlattı, yandım bittim. kabız oldum aşırı derece. zaten progestandan ötürü vardı bir yavaşlık. dün karın ağrısı çektim çok. wc ye gidiyorum affedersiniz 20 dk oturuyorum en az uyuşuyor ayaklarım alafranga olmasına rağmen. sonra ıkınmadan bir şekilde hacetimi giderdim ama bir ağrı çektim ki sormayın. sanki adet olmuşum gibi.sol kasığım nasıl ağrıdı hala daha yokluyor. size de oluyor muçok açık konuştum kusura bakmayın.
Ay Allah korusun ya. Testler yaptırdık ya orda belli aslında bağışıklık var mı yok mu diye.Tabiki hiç bir zararı yok canım.Ben aşılıyım ama kızamık baya artmış bana geçer mi acaba? Sonuçta aşılılara da geçebiliyor.Benden de çocuk etkilenir mi ki.Ben devamlı çocukların içindeyim korkuyorum o yüzden.
Gittin mi bugün tekrar doktoraAy Allah korusun ya. Testler yaptırdık ya orda belli aslında bağışıklık var mı yok mu diye.
Bende de vardı kan ilacını değiştik. Sedifer diye bir toz verdi kullanıyorum şimdi. İçerisinde probiyotik olduğundan rahatlatır dedi dediği gibide oldu. Dünya varmış.
Gittim kızlar. Bebeğimin kalbini dinletti doktor. Hiçbir sorun yok dedi ne kordonunda ne de etrafında bir kanama yok. O Kan rahim ağzından gelmiştir dedi. Devletteki doktor sana büyük ihtimal düşer demiş ya ben de büyük ihtimal düşmez diyorum dedi. Bu haftada çocuk kolay kolay düşmez dedi. Ağır iş yapma dedi. 1 ay da ilişki yok dedi. Çok şükür bebeğim hareket ediyor, yüzünü bana döndü bide :)))Gittin mi bugün tekrar doktora
Bana toz verdi hemen ağızda yok oluyor. Hap tasız tabi bunda aromalı bir tad var herkes sevemeyebilirde. Ama anlık yok olup gidiyor. Sizin kabızlık durumu nasıl. Ben çok faydasını gördüm.Bende sidefer in tabletini kullanıyorum 1 haftadır. Hap değil fitil kadar mübarek
Gözün aydın. İşte doktor dediğin böyle olacak. Rahatlatacak. Düşecek olsa bile panikletip strese sokmanın anlamı yok. Allah herşeyin hayırlısını versin.Gittim kızlar. Bebeğimin kalbini dinletti doktor. Hiçbir sorun yok dedi ne kordonunda ne de etrafında bir kanama yok. O Kan rahim ağzından gelmiştir dedi. Devletteki doktor sana büyük ihtimal düşer demiş ya ben de büyük ihtimal düşmez diyorum dedi. Bu haftada çocuk kolay kolay düşmez dedi. Ağır iş yapma dedi. 1 ay da ilişki yok dedi. Çok şükür bebeğim hareket ediyor, yüzünü bana döndü bide :)))
Aynen öyle. Stresten düşebilirdi. Çok üzüldüm çünkü bu süreçte... Rabbim korusun hepsini. İnşallah hepimiz sağlıkla dünyaya getiririz. Amin.Gözün aydın. İşte doktor dediğin böyle olacak. Rahatlatacak. Düşecek olsa bile panikletip strese sokmanın anlamı yok. Allah herşeyin hayırlısını versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?