2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Ya bende ilk hamileligimde hic folik asit kullanmadim. Ve cokda rahat bi hamilelik gecirmistim
bu hamilelikde bende kullanmasam nolucak sanki amaaab diyordum ama ebe kadin mutlala kullanmami istiyo
Ozaman 20ydim simdi 30
Bu hamilelik ile bakarak daha zor geciyor yani yinede sukur tabiki
Aman sssst duymasin bebis alinmasin

Merhaba Temmuz anneleri hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah takipteyim ilk hamileliğim olduğu için pek bir bilgim yok gereksiz bir şey almak istemiyorum zaten hızlı büyüyorlar. Sonradan alınabilecekleri de sonraya bırakmak istiyorum açıkçası. Aciliyeti ve yeni doğan bebişin olmazsa olmazları nelerdir yorumları okuyorum hepimize hayırlı doğumlar diliyorum. Normalde 14 haftalığız ama burası 15 gösteriyor, 12. Haftada gittik doktora ama cinsiyetini henüz öğrenemedik...bir de kaybolan ikiz sendromu yaşadım. Merakla heyecanla bekliyoruz bakalım bizi neler bekliyor

lcw ve defactodan aldım ben, oralara baktın mı?
,

Canım bende iş için kıyafet almak için bir kaç AVM gezdim Belli olmuyor İnternetten baktiginiz Beğendiğiniz modelleri sordurun Hangi mağazada varsa oradan alırsınız En kalabalık AVM lerde DeFacto ve LCW de daha çok çeşit var. Yada derimki size normalde olan ama dar gelen pantolonlarinizi bellerini genişletmek için bir terziye gidin Olcunuze göre çok güzel yaparlar Daha sık bir hamilelik geçirebilirsiniz

Canım Benim çok geçmiş olsun Doktorum hamileliğin sonuna kadar risk var der ama her risk sağlıksız gebelik demek değil Kendinize dikkat edin Bol İstirahat Düzenli beslenme Düzenli Uyku İnşallah bebeklerimizi sağlıkla kucagimiza alacagiz Moral bozmayalım hissediyorlar

Siz gene hissetmiş siniz Ben hiç hissedemedim Saglikliymis çok şükür Evham yapmayalım Sağlık ocağında kalp atışlarını mi dinlemek gerekli ? Zaten doktor dinlemiyor mu

Benim doktorum bebek uyuyoss da uyandiriyo cihazla durtunce uyaniyo hemen gerinmeye basliyo

Bizimki kontrol esnasinsa parmağını emdi Yüzünü kapadı kollarını yuzunden çok az çekti Doktor um yüzünü çekebilmek için ultrason cihazıyla çok hafif 3-4 kez dürttü hemen pozisyon değiştir di

Merbahalar maşallah güzel haberlerle gelmiş doktor kontrolünden tüm anneler plastensası aşağıda olanlar bir sonraki randevularında bir bakmışlar olması gereken yerde hiç takılmayın bolca dinlenin. Benimde bir kaç gündür sancı şeklinde ağrım var ama farkındayım çikolata kistim ağrı yapıyor onun olduğu bölge ağrıyor. Sırtüstü yatmaya gelince bence doktorlarin öyle yatmayın demesinin nedeni anne sağlığı için. Onurgaya baakı yapıyor ve bel ağrısı yapıyor diye. Ben çekiyorum şu an
En son cinsiyeti ben öğrenicem sanırım grubumuzda daha 1 hafta var randevuya.bu atada bir sonraki kontrolümüz detaylı ultrason olacak bununla ilgili bilgi alan doktoru yönlendiren anneler var mı. İkili test sonucuyla birlikte değerlendiriliyoemuş detaylı ultrason sanırım. İlkinde öylemiydi hatırlayamadımda.

Kıyafet konusuna gelince ilk aylar için 2 takım 10 lu (battaniyesi olanlardan) , 2 tane 5 li hastane çıkışı, 3-4 tane de zıbın takımı, bolca ağız mendili, 2-3 tane müslin bez, 1-2 tane müslin battaniye yeterli olur. Kısa kollu ve kolsuz çıtçıtlı body 4-5 tane yeni doğan kalanını 3 aylık alabilirsiniz. Çıtçıtlı tulumları ben kullanışlı bulmadığım için bolca zıbın takım alıcam. Çıtçıtları arasından teni görünüyordu kızımın pek sevmemiştim onları. Bolca çorap lastikli olanlardan değil ama bilek kısımları kıvrık olanlardan almanız ilk etapta yeterli bence. Sonraki aylar için bebeğin gelişimine göre alırsınız birde gelen hediyelere görede ihtiyaçlarınızı belirlersniz. Birde bir arkadaş e bebekten almıştı bişeyler onların arasında kundak vardı ben müslin bezle kundaklıyordum kızımı. Kundak bence çok faydalı ve gerekli zırp pırt kıpırdanarak uyandırıyorlar kendilerini o zamanlar böyle çıtçıtlı kundak görmemiştim şimdi ilk iş ondan alıcam

Büyük küçük tüm eşyalar için.
tulumdan bebek arabasına kadar ne alacağımı hiç bilmiyorum.
Yaz bebeklerine ne lazım ?
Benim de ilk bebeğim Kasım doğumlu kış bebeğine o kadar alışmış ki bi kaç parça bişey aldın el alışkanlığı heralde hep uzun kollu almışım

Büyük küçük tüm eşyalar için.
tulumdan bebek arabasına kadar ne alacağımı hiç bilmiyorum.
Yaz bebeklerine ne lazım ?
Benım kızım yaz degıldı ekımde doğdu ama genel şeyleri söyleyebılırım.
Beşik
Puset arabanız varsa onada olabılecek tarzda ıyı olur
Bebek arabası
Banyo yaptrmak için plastık banyoluk aldım o set oluo zaten filesi su tası kovası falan oluo
Altını degıstırme kumaşı
Pişik kremi
Emzik
Biberon
Ateş ölçer
Burun temizleme pompasımı oluo tam adnı bılemedm
Hastane çıkış seti
(doğunca silmeleri için ince kundak gbi bişey)
Zıbın ayaklı olanlardan eldiven başına şapka zaten hastene çıkış setınde oluo
Bol bol mendıl sureklı kusacakları için omzunuza serersınız iyi olur
Bir kaç tane kundak
Emzirirken kapatmak için örtü özel satılıo
Başkada aklıma bişey gelmıo geldıkçe yazarım mama sandalyesı faln ilerleyen zamandada alınabılır benım annemgıl almıştı hem salıncak gbı sallanıo hem onune masa gbı ekı var onu koyuyosun yemek yedırıosun hala kullanıo benım kızım salıncak olarak.
Bebek çantası çok önemli geniş ve aradgnızı kolay bulacagnz bişey olmalı çok gözü olursa ıyı olur bence.Rahat takılabılecek tarzda olmalı şimdilik bukadar

Merhaba arkadaşlar benimde bugün kontrolüm vardı 14 haftalık olduk sonunda önde duran bebişimin kız olduğunu öğrendik arkadaki de tam görünmediği için anlamadı Dr. Çok şükür durumları iyi ama benim pazartesi serklaj olmam gerekiyor biraz moralim bozuk serklaj hakkında bilgisi olan varmı?

Cinsiyeti belli olmayip bebisine birseyler almak isteyen varsa bence müslin battaniye, müslin bezler alabilir. Onlar genelde unisex oluyo veeee en kullanisli icattir müslin ağiz bezi, sirt bezi, hatta bataniyeleri havlu olarak bile kullanilabiliyo cabuk kuruyor ben kisimda 7. Aylrda basladim alisverise, zaten aldikca alasiniz gelecek simdi oglusum olacagindan bende alışveriş yaparim ama son aylarda büyük seyler var ben sadece kiyafet alacagim

Rahim ağzi yetmezligi mi var?

Canım hayırlı olsun bende Serkajı merak edıyorım.onlem amaclı mu yapacaklar yoksa acılmamı var mıs?

Şuan gereklimi bilmiorum ama ben öldğnü dşndgum için saglık ocagnda dınlemek istıyrum

Şuan gereklimi bilmiorum ama ben öldğnü dşndgum için saglık ocagnda dınlemek istıyrum
Canım benım o nasıl laf ıcını ferah tut azıcık bebegın saglıklı.kalp atısını duymadan rahatlamam dıyorsan Bugun cumartesı ya acıle felan gıtsen olmaz mı?bılıyorum bebegı görmeden duymadan geçmiyor bu endıse

Teşekkür ediyorum yok canım yaaa 1 oğlum var onda hiç bir sorun yoktu bunlar ikiz olunca Dr. Açılmaya meyilli dedi yapsak daha iyi olurmuş
Anladım canım.arastırdıgım kadarıyla anestezılı yapılıyor zaten bısey hıssetmıyırsun.ılk haftalar olduğu ıcınde rıskın daha az oluyor.erken haftalarda önlem alınması bence cok daha ıyı olacaktır senın ıcın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…