- 29 Haziran 2016
- 629
- 542
- 53
Açılman mı var canım rahim ağzı uzunluğu kaçMerhaba arkadaşlar benimde bugün kontrolüm vardı 14 haftalık olduk sonunda önde duran bebişimin kız olduğunu öğrendik arkadaki de tam görünmediği için anlamadı Dr. Çok şükür durumları iyi ama benim pazartesi serklaj olmam gerekiyor biraz moralim bozukserklaj hakkında bilgisi olan varmı?
Allah korusun canım öyle düşünme benimkiler öyle hareketliydi 2 gün hiç hissetmedim ama çok şükür başka bir terslik olmadığı için kötüde düşünmedim bugün de gördüm çok şükür iyiler 4. Ayda zaten hergün hissetmek yanlış olurmuş içini ferah tutŞuan gereklimi bilmiorum ama ben öldğnü dşndgum için saglık ocagnda dınlemek istıyrum
3.500 TL yatırdık bize anestezi ücreti almayacaz deyince anestezisiz olucak diye düşündüm muayenede bile çok acı çektim İnşAllah anestezi yaparlar bakalım pazartesi neler bekliyor beni tabi bebeklerimiz iyi olsun katlanırız herşeyeAnladım canım.arastırdıgım kadarıyla anestezılı yapılıyor zaten bısey hıssetmıyırsun.ılk haftalar olduğu ıcınde rıskın daha az oluyor.erken haftalarda önlem alınması bence cok daha ıyı olacaktır senın ıcın
Açılma yok canım ama açılmaya meyilliymiş cm de söylemedi hakketen bende kasıklarda ve kuyruk sokumunda baskı hissediyorumA
Açılman mı var canım rahim ağzı uzunluğu kaç
Canım bir tek ayrıntılı ultrasona cevap vereyim :)) çarşamba günü 15. Haftada yani kontrol için gittim ayrıntılı için bir ay sonra git dedi. Özelde bir doktor önerdi. Devlette önce oranın kadın doğumuna gitmen gerekiyor sonra o seni perinatolog yönlendirecek çok uzun iş bende doktorumun önerdiğine gideceğim mecburen. Başka özelde doktor yok bu adam da çok tedirgin ediyor diyorlar ama yapacak bir şey yokMerbahalar maşallah güzel haberlerle gelmiş doktor kontrolünden tüm annelerplastensası aşağıda olanlar bir sonraki randevularında bir bakmışlar olması gereken yerde hiç takılmayın bolca dinlenin. Benimde bir kaç gündür sancı şeklinde ağrım var ama farkındayım çikolata kistim ağrı yapıyor onun olduğu bölge ağrıyor. Sırtüstü yatmaya gelince bence doktorlarin öyle yatmayın demesinin nedeni anne sağlığı için. Onurgaya baakı yapıyor ve bel ağrısı yapıyor diye. Ben çekiyorum şu an
En son cinsiyeti ben öğrenicem sanırım grubumuzda daha 1 hafta var randevuya.bu atada bir sonraki kontrolümüz detaylı ultrason olacak bununla ilgili bilgi alan doktoru yönlendiren anneler var mı. İkili test sonucuyla birlikte değerlendiriliyoemuş detaylı ultrason sanırım. İlkinde öylemiydi hatırlayamadımda.
Kıyafet konusuna gelince ilk aylar için 2 takım 10 lu (battaniyesi olanlardan) , 2 tane 5 li hastane çıkışı, 3-4 tane de zıbın takımı, bolca ağız mendili, 2-3 tane müslin bez, 1-2 tane müslin battaniye yeterli olur. Kısa kollu ve kolsuz çıtçıtlı body 4-5 tane yeni doğan kalanını 3 aylık alabilirsiniz. Çıtçıtlı tulumları ben kullanışlı bulmadığım için bolca zıbın takım alıcam. Çıtçıtları arasından teni görünüyordu kızımın pek sevmemiştim onları. Bolca çorap lastikli olanlardan değil ama bilek kısımları kıvrık olanlardan almanız ilk etapta yeterli bence. Sonraki aylar için bebeğin gelişimine göre alırsınız birde gelen hediyelere görede ihtiyaçlarınızı belirlersniz. Birde bir arkadaş e bebekten almıştı bişeyler onların arasında kundak vardıben müslin bezle kundaklıyordum kızımı. Kundak bence çok faydalı ve gerekli zırp pırt kıpırdanarak uyandırıyorlar kendilerini o zamanlar böyle çıtçıtlı kundak görmemiştim şimdi ilk iş ondan alıcam
Şuan gereklimi bilmiorum ama ben öldğnü dşndgum için saglık ocagnda dınlemek istıyrum
Şuan gereklimi bilmiorum ama ben öldğnü dşndgum için saglık ocagnda dınlemek istıyrum
Yuvarlak olarak kesenin içinde bebek görününce kız diyorlar :) ablamın da böyleydi kızı oldu. Benimki fasulye şeklinde cinsiyeti belli değilİlk resim 6 haftalık ikinci resim 10 haftalık konum keseye göre cinsiyet tahmini yapacak varmı kızlar
Geçen haftaydı.Vallamı neyle bakıldı tam kaç haftalıktın
Valla canım sessızce kayıplarım oldgu için bundada korkuyorum.en sonkını bu zamanlarda kaybettim ve kanamam falnda olmuo kalbı duruo rutın kontrole gttgmdede öğrenıorum öldğnü oyuzden hatta kafayı bozmuştum bi kaç muayeneye hazrlıklı gıttım bez kıyafet faln hazrlaym gttım en son eşim kızdı sacmala koy şunları eve dedi.Bunda bide tsh da aşırı yüksek çıktı yani pek moralimde yok umutsuzum biraz tabiki Rabbim bilir.Canım benım o nasıl laf ıcını ferah tut azıcık bebegın saglıklı.kalp atısını duymadan rahatlamam dıyorsan Bugun cumartesı ya acıle felan gıtsen olmaz mı?bılıyorum bebegı görmeden duymadan geçmiyor bu endıse
Acildede herşeye bakmazlarki ya bide bana gülerler herlde bu haftalarda hıssetmıorum öldgnu dşnüyorum desemCanım sağlık ocagini brkleme Hemen acile git lütfen Allah korusun bişey yoktur ama senin içini rahat hissetmeni istediğim için söylüyorum Bize de haber ver lütfen
Acildede herşeye bakmazlarki ya bide bana gülerler herlde bu haftalarda hıssetmıorum öldgnu dşnüyorum desem
Canım benimde kuyruk sokumumda baskı var geçen muayenede rahimde baskı görmüştü bide.acilmaya meyilli olduğunu nasil anladı alttanni muayene ettiMerhaba arkadaşlar benimde bugün kontrolüm vardı 14 haftalık olduk sonunda önde duran bebişimin kız olduğunu öğrendik arkadaki de tam görünmediği için anlamadı Dr. Çok şükür durumları iyi ama benim pazartesi serklaj olmam gerekiyor biraz moralim bozukserklaj hakkında bilgisi olan varmı?
Bence boşuna hırpalıyorsun kendini ama yine de içim rahat etsin diyorsan pazartesi sağlık ocağına git acilde ilgileneceklerini sanmıyorum kontrol ne zamanAcildede herşeye bakmazlarki ya bide bana gülerler herlde bu haftalarda hıssetmıorum öldgnu dşnüyorum desem
Cok ıyı anlıyorum senı benım en son kaybım 10 haftalıktı bu haftaya gırene kadar her kontrol gunu evden cıkmadan önce olurda bır aksılık olur dıye esıme söylemeden herseyımı hazırladım gıttım senın gıbı.Valla canım sessızce kayıplarım oldgu için bundada korkuyorum.en sonkını bu zamanlarda kaybettim ve kanamam falnda olmuo kalbı duruo rutın kontrole gttgmdede öğrenıorum öldğnü oyuzden hatta kafayı bozmuştum bi kaç muayeneye hazrlıklı gıttım bez kıyafet faln hazrlaym gttım en son eşim kızdı sacmala koy şunları eve dedi.Bunda bide tsh da aşırı yüksek çıktı yani pek moralimde yok umutsuzum biraz tabiki Rabbim bilir.
28 inde kontrolum bu hafta olsaydı saglık ocagyla uğraşmayıp beklerdımde işte daha varBence boşuna hırpalıyorsun kendini ama yine de içim rahat etsin diyorsan pazartesi sağlık ocağına git acilde ilgileneceklerini sanmıyorum kontrol ne zaman
İnsanın elinde olmuyorki ya tam bi hissetmeye başlasaydık hayrlısıyla emin olurduk kendımızdenCok ıyı anlıyorum senı benım en son kaybım 10 haftalıktı bu haftaya gırene kadar her kontrol gunu evden cıkmadan önce olurda bır aksılık olur dıye esıme söylemeden herseyımı hazırladım gıttım senın gıbı.
Icın rahat etmesi ıcın sen doktora gıt ve bebegının o güzel kalp atışlarını duy canım yoksa bılıyorum geçmeyecek endişen.
7.haftalarda kafayı yemek üzereydım ıcımden bebeğime karşın bısey oldu dıye kendımı yedım bıtırdım.yanı düşün o haftada kalp atışı bıle yenı duyururken.anıden karnıma bır Ağrı gırdı o sıra kendı kendımı stresten hatta ettım.sonra ki gün hastaneye gıttım ve hersey yolunda dedı.yanı en büyük kötülüğü bız kendımız yapıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?