2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

çoğu anne alışveriş moduna geçmiş çok heyecan verici fikri bile :) lakin bulantı-kusma olayı devam eden var mı benim gibi

Slm kizlar ben 13 +4 haftalik olduk sizlere sorum sizlerde sanki adet olacakmis gibi agri oluyormu karin kasik bolgesinde ilk gebeligim ve korkuyorum bisey olacak diye yani bu agrilar normalmi degil mi?
Merhabalar tüp bebeklemi hamile kaldınız

12.haftada %90 kız denen 15. haftada %100 erkek oldu :) ama yeni öğrendiyseniz muhtemelen yanılma olmayacaktır

Daha çok erken ama doğum işini hastane ile konuşan oldu mu hiç aranızda bazı yerler mesai saati dışında olursa doktorun gelmesi için ek ücret istiyorlarmış öyle az buz bir şey de olmuyor dediler.

doğumu memleketimde düşünüyorum tlfla görüşmek istedim ama sadece yüzyüze bilgi vereceklerini söylediler, bi tanıdığı gönderip bilgi alacağım yada artık izne ayrılınca halledeceğiz

Size masallah benim de 3cu ama diger iki çocukta olduğu gibi 17haftaya girdim tık yok daha . 20de başlıyor benimkiler üstelik zayıf insanlar daha çabuk hisseder diyorlar ama ben hariç galiba

Merhaba benim de 3.hamileliğim benim ilk 2 15.haftadan itibaren seyirme şeklinde oluyordu bunda hala tık yok bende zayıf biriyim

Bende en son 14.haftada gittim erkeğe benziyor dedi doktor. Bu cuma tekrar gidecem bakalım kesin erkek mi

Kötü örnek olmak istemem ama gebelik şekeri varken bile varmış gibi yapamıyorsunuz. İlla kaçıyor ölçü. O yüzden varmış gibi devam edebileceğinizi hiç sanmıyorum. Ben yaptırdım ve bende çıktı Malesef. Öncesinde yoktu şeker falan. Bana hiçbir etkisi yoktu. Şekerim tavan olsada hiçbirşey hissetmiyordum. Ama bebek içeride hem benim hem için savaşıyordu. Günlük ölçüyorum ve dikkat etmeme rağmen hatta aç gezmeme rağmen hep yükseti. Bebeği kaybetmekle karşı karşıya kaldım. Erken doğasada yaşamayacaktı. Çünkü diyabet annelerin bebekleri hızlı gelişip organ gelişimi geç oluyordu. Bu nedenle çoğu diyabetli annenin bebeği iri doğar. Süreci hastanede yatarak tamamladım. Yükleme yaptırmasam bilmeyecektim. Ağrı sızı hiçbirşey hissetmiyorum herşey normal ama kanda şeker yüksek. Serumlarla ancak normale dönüyordu. 37 ye kadar yata yata geldik ve bebeğim aşırı düşük şekerle doğdu. Hemen küveze. Bebekler doğduklarında rutin kalp kontrolü yapılır ancak diyabetli annelerin bebekleri daha detaylı kalp kontrolü yapılır. Kalp kapakçığımız tam kapanmıyordu. Diyabetli olduğum bilinmeseydi EKG çekmeyeceklerdi bebeğime. Yani birşeyden şüphelenildiği için değil diyabete göre rutin kontroller değişiyor. Bu yüzden farkedildi bizim durumumuz. Çocuğum belki şimdi değil ama ilerde diyabet hastası olması muhtemel denildi. Dilerim kimse sıkıntı yaşamaz ama yinede yükleme yaptırmak yaptırmamaktan daha iyidir.

bence yaptırın bende 90 lı kilolardayım sanırım risk bizde daha fazla gözüyle bakıyorlar. aşırı aşırı bir şeker değilmiş zaten bir dilim pasta yemişsin gibi düşün. bebeğinin sağlığını riske atma

Gümbür gümbür tekme yiyorum sizde durumlar nasıl.

İlk tepkilerini ayırt edemedim sancım oldugunu falan dusundum cok hafifti, Şimdi baya hissediyorum Hissettiğim de tekme degılde yumruk gıbı gekiyor sankı ıcerden sag kroşe calısıyor yavrum.. Özellikle otururken sıkısıyor mu acaba..

Son bir haftadır dışardan görülüyor benim tekmeler videoya yakalamaya çalışıyorum hatta mükemmel bi duyguymuş rabbim isteyen herkese ama herkese nasip etsin inşallah

Dışardan görünmek mi Gerçekten mı...Ben dun aksam yatarken sankı kafasını dayadı karnımn sol tarafına bi yandan elleriyle vuruyordu sanki.. Eşimi cagırdım cok mınık bır hareket hissetmiş cok heyecanlıydı..Olabilir mi ya..

Bende bi kac gun iyi oldum yine nuksetti , bilmiyorum cok zor ama bise yiyemiyorum icemiyorum Ilac olarak ne kullaniyosun

Mide bulantısı mı tekrar basladı.. Benım de 4 u tamamladıktan sonra bi kac bulantım oldu ve cok kustum doktoruma durumu anlatınca Gebelikten kaynaklı olmadıgını soyledı.Muhtemelen reflu var dıye bı surup verdi.ıyi geldi.Beslenme alıskanlıklarımı değiştirdim rahatladım.Sizde mutlaka doktorunuzla gorusun.

Bende seyirme gibi oluyor orda birşey var gibi hissettim sabah ilk kez bilemedim

Cinsiyetler belli oldu malum isim konusunda gel git yaşayanlar var mı bide yurt dışında yaşayan arkadaşlar vardı onlara da sormak istiyorum benim eşimde çifte vatandaş belki yerlesiriz yurt dışına belki de çocuk eğitimini orda almak ister ilerde ömür ismi zor mu olur telaffuz açısından erkek olunca ben ömür ismini koyacaktim eşim bu telaffuz skntisindan dolayı zor olur diyo

Benim cinsiyet henuz belli degil
Yurtdisi derken hangi ülke? Hangi dil icin soruyosun? Fransizca konusulan bir ulke ise tavsiye etmem o mür (duvarda) anlamina gelmis olacak

Türkçe karakter olmayan isim düşünün en iyisi ömür de biraz sıkıntı olabilir.

canım çok geçmiş olsun gerçekten zor bir süreç senin yaşadıklarım umarım sıkıntısız atlatırsın ve atlatırız... bende zaten gebelik şekeri oluştu ilk gebeliğimde bu sebeple bunda olmayacağını düşünmüyorum o yüzden şeker takibi yaparım aralıkları sık bi şekilde diye düşünüyordum kızım 3 kg altında doğdu ve ben gebeliğim boyunca 3 kg almıştım. diyetisyene gitmeyi planlıyorum zaten ama benim kilo itibariyle gevşek tutma lüksüm yok söylüyorum fakat illle test ille test dedi tutum beni çok ürküttü

benim ilk gebeliğimde çıktığı için zaten çıkacağını düşünüyorum canım o sebeple diyetisyene gitmeyi planlıyorum ilkinde 3 kg alarak tamamladım ve dikkatliydim ve takipte kalarak ilerlemeyi düşünüyorum dedim asla kabul etmiyor hani kadına sanki asla yapmam yerim içerim gezerimde dedim anlamadım çok şiddetli konuştu bana kızarım felan sanki aşı karşıtıyım dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…