- 17 Nisan 2019
- 3.069
- 3.417
- 133
Küssün razıyım canımÇok geçmiş olsun canım. Tedbirli olmakla iyi yapmışsın. Endişelenme artık yarıyı geçtik. Geçen hergün bebeğini biraz daha sağlıkla sana getirecek. Rahatlıkla 30'lu haftaları görürsün çok var bu durumla karşılaşan hatta yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi erken gelmesin diye önlem alınıp küsüp 40 tan sonra doğan bebek bile çok.
Tan yumurta çatladı sabahında oldu bizimde kızEmin misin peki o gün yumurtlama günü olduğuna
Canım ben ovü testi yapıyordum ama cinsiyet için değil hamile kalamıyodum. Yumurtlama günü oldu benim ve kız cinsiyeti:)Kızlar sorması ayıp bu bebeğin cinsiyetini ovulasyon tarihine göre ilişkiye girmek olayı etkiliyor mu ? Bi yerde okudum eğer yumurtlama gününden önce ilişki olursa bebek kız olurmus yumurtlama günü olursa erkek olurmus. Var mı böyle bisey?
Kızlar bu gün hiç giremedim buraya bunuda hastaneden yazıyorum( geceden beri süren sancıyla sabah doktora gittim idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle rahim ağzı incelmiş bir hafta önce 44mm olan bu sabah 33 e düşmüştü yatış yaptırdılar hastaneye iğne serum fitil derken daha iyiyim çok şükür. Sabah ki duruma göre çıkış yapılcak. Doktor iyi ki önemsememezlik yapmadın deyip durdu o kadar korktum o kadar ağladım ki anlatamam rabbim sağlıkla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin
Cok gecmis olsun canim. Evet haklisin dikkat etmeliyiz onemsememezlik yapmaylim hicbiseyiSon iki gün hep eşime şey diyodum bebek kilo aldı herhalde aşağı doğru baskı oluyo gibi diyodum bide karnım bazen sertleşiyodu bebek toplandı orda sanıyodum o kasılmaymış meğer bilmiyodum hiç. 20. Haftadayım ben 16 dan beri antibiyotiklerle geçmeyen bi enfeksiyonum var o tetiklemiş Allahtan tetanozu vurdurmamışım onuda yaptırsaydım doktorum serklaj atmamız gerekebilirdi diyor. Yan odamdaki kız ambulansla geldi ben yatarken bir haftadır ağrısı oluyomuş bebekten sanıyomuş ve maalesef erken doğum bebek 400 gr yaşamadı:/ bu örnekte bu gün bana denk geldi çok dikkat etmeliyiz bunu acı bi şekilde öğrendim
Aynen valla baktıkça sinir oluyorum gargara yapıyorum tuzla ama bakalım geçer miEskiden derlermiş ya her gebelik bir dış götürür diye bende de diş eti kanaması var normal bı durummus zaten bide fırçalama rağmen minik bir çürük başlangıcı gördüm dikkat ederim ben diş eti gargara fırçalama bende buna yordum
Canım yaptırılması lazımmış doktoruna sor benceGünaydın kızlar tetenoz aşısı yaptıran var mı ? yaptırmayı düşünüyor musunuz ? sağlık ocağından aradılar da ben ilk gebeliğimde yaptırmamıştım hiç haberim olmamıştı bir sıkıntı da yaşamadım çok şükür siz bu konu da ne düşünüyorsunuz ?
Doktora sorarım olmadı bence canım. Fırçalayıp yatıyorum hep ama kanamasından acıyor zor yapıyprum diş fırçamıda sürekli değiştiriyorum artık delircemAynı durumu ben de yaşıyorum canım doktora gittim majezik gargara verdi diş macunumu da parodontax hassas diş etleri için olan aldım ve fırçam sensodyne ekstra yumuşak. Daha iyi ama ara ara hala kanayabliyor. Dişlerini sürekli temiz tutmaya çalış. Gece fırçalamadn uyuma
Hepimiz yaptırdık canım ilk dozu yapılması gereken bir aşıGünaydın kızlar tetenoz aşısı yaptıran var mı ? yaptırmayı düşünüyor musunuz ? sağlık ocağından aradılar da ben ilk gebeliğimde yaptırmamıştım hiç haberim olmamıştı bir sıkıntı da yaşamadım çok şükür siz bu konu da ne düşünüyorsunuz ?
Çok sağol canım Allahtan her şey biz elimizden geleni yapalımdaCok gecmis olsun.. onemseyip gitmissin en azindan ki biseyler yapilabiliyo insallah simdiden sonra saglikli bi sekilde devam edersiniz bol bol dinlen
Kesinlikle canım elimizden geleni yapalımda yaşayacak ömürleri varsa doğacaklar zatenCok gecmis olsun canim. Evet haklisin dikkat etmeliyiz onemsememezlik yapmaylim hicbiseyi
Size kaçıncı haftada erkek demişlerdi ? Sonra kız dedi en son . Bana 14-15de erkeğe benziyor dedi ama kesin konuşmadı . Merak sardı beni )Erkek gbı duruyor canım hayırlısı olsun
Hamilelikte çok normal cnm. Ben hayatımda hiç diş eti kanaması yaşamazdım ilk gebeliğimde de oldu şimdi bunda da. Buraya bir diş hekimi yazmıştı kanamasından korkmayın fırçalayın daha iyi olur diye. Bende onun dediğini uyguladım, kanayacak diye korkarak acıyacak diye hafif hafif yapıyordum. Şimdi çok hafif yapmıyorum daha iyi durumda. Kanayacak diye korkmadan fırçala. Bir de paradontax kullanmıştım ilkinde iyi gelmişti. Yine alacağım şimdi. Toparlıyor biraz o da. İlk gebeliğimde gömülü 20'lik diş ağrısı çekmiştim bir de. Kızım doğduktan sonra 3 aylık mıydı neydi gidip ikisini de ameliyatla aldırdım.Kızlar diş eti kanlanması yasıyorum fırçalıyorum ama okuyor çok fazla napsam sizce hamilelikten mi oluyor anlamıyorum
Bence yaptir bende yaptirmayi dusunuyorum ama henuz vakti gelmediGünaydın kızlar tetenoz aşısı yaptıran var mı ? yaptırmayı düşünüyor musunuz ? sağlık ocağından aradılar da ben ilk gebeliğimde yaptırmamıştım hiç haberim olmamıştı bir sıkıntı da yaşamadım çok şükür siz bu konu da ne düşünüyorsunuz ?
Anladım canım bende fırçalamaya devam zaten o dediğin macuna başladım bakalım iyi gelir inşallahHamilelikte çok normal cnm. Ben hayatımda hiç diş eti kanaması yaşamazdım ilk gebeliğimde de oldu şimdi bunda da. Buraya bir diş hekimi yazmıştı kanamasından korkmayın fırçalayın daha iyi olur diye. Bende onun dediğini uyguladım, kanayacak diye korkarak acıyacak diye hafif hafif yapıyordum. Şimdi çok hafif yapmıyorum daha iyi durumda. Kanayacak diye korkmadan fırçala. Bir de paradontax kullanmıştım ilkinde iyi gelmişti. Yine alacağım şimdi. Toparlıyor biraz o da. İlk gebeliğimde gömülü 20'lik diş ağrısı çekmiştim bir de. Kızım doğduktan sonra 3 aylık mıydı neydi gidip ikisini de ameliyatla aldırdım.
Bende sordum doktora lazım mı diye iki yıl önce dustugum için yaptirmislardi 5 yil koruyuculuğu var gerek var mı dedim doktor bunu çocuk için yapiyosun dedi onun bağışıklığı için dedi yenidoğan bebeklerde bebek ölümlerin bir nedeni de tetonozdan dedi yaptır kesin dediGünaydın kızlar tetenoz aşısı yaptıran var mı ? yaptırmayı düşünüyor musunuz ? sağlık ocağından aradılar da ben ilk gebeliğimde yaptırmamıştım hiç haberim olmamıştı bir sıkıntı da yaşamadım çok şükür siz bu konu da ne düşünüyorsunuz ?
Ben kanamayı geçtim fırça kılları midemi bulandırıyor saçma şeylerden tiksinti geldi bana yaAnladım canım bende fırçalamaya devam zaten o dediğin macuna başladım bakalım iyi gelir inşallah20lik zor allah korusun valla hamilelikte hiç baş edilmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?