- 5 Ekim 2018
- 1.297
- 1.797
- 83
- 38
İkili yapmamıs mıydın sen canım
Ya Allahın verdiği oda olsada yapabilcek bişeyimiz yok ki. Sen sıkma canını ciddi bişey yok demekki yoksa ne olursa olsun doktorunda seni teşvik ederdi.
doktorlaea da araştırıp gitmek lazım valla insanı herşeyden soğutuyolar bide hamilelik hormonlarımız tavan
Maşallah ya hayret ediyorum her geçen gün vuruşlar güçleniyor çok şükür rabbimin mucizesiAy ben de sağa sola yattığımda yanlardan vuruyor. Dün de midemin yan tarafından vurdu birkaç kere. Çok büyüdüler maşallah kuzucuklara:)
Neden yaptır demişki ikili bir daha anlamadımBen ikili yaptırdım Temiz cıktıgını soyledı Doktorum, Doktoruma da guvendıgım ıcın ıcım rahat..
Aynen oyle Baktım doktor ıyı bı doktor olmasa alanında gıtmezdım .. Doktor olmus ama adam olamamıs..
ben gün içinde hiç hissetmiyorum ya da farketmiyorum akşam eve gelip yemeği yiyip uzanınca başlıyor :)Ay ben de sağa sola yattığımda yanlardan vuruyor. Dün de midemin yan tarafından vurdu birkaç kere. Çok büyüdüler maşallah kuzucuklara:)
Neden yaptır demişki ikili bir daha anlamadımbende yaptırdım güvendim yani
Detaylı ultrason yaptıran arkadaşlar, ben de yaptırdım üniversite hastanesinde cihaz siyahbeyazdi ve yuzunu hiç göremedim kafatasına vs baktı tabi ama sizlerd e görüntü nasıldı ultrason çıktısı da verilmedi bana
Ben tam 600 tl verdim.. Dank dıye yuzume tansıyonun var erken dogum yaparsın dedı.. Cok sısmansın zayıfla dedı.. Yaptırmıs oldugunuz testler ıkılı uclu tarama yanlıs cıkabiliyor, Amiyosentez rısklı Kandan dna ya baktırmadıgınız surece Down sendromu var mı yokmu emın olamazsınız dedi , Bebegımın Yuzune 2 dakıka bakmıstır bana benzemedıgı kesın dedım ustune bunu tartısıp duruyorlar bıze zaman kaybettiriyorlar o resım yerıne bebege daha cok zaman ayırmalıyız dedı Bebegın resımlerınıde yazdıgı raporun arkasında A4e basılı halde... cd var ama o gunu hatırlattıgı ıcın hıc bakmadık.. Sıyah beyaz goruntulerden ne anlayacagız ki Muayene 30 dakıka tum sorularla birlikte olsa gecen zaman..
Doktoruma gıttım boyle boyle soyledı dıye.. Oda senı 5 dakıka gormus bırının degerlendırmelerı degıl, senı 9 ay takıp edecek benı mı dınleyeceksın takma takıpte olucaz dedı Sagolsun rahatlattı benı..
Ben ikili yaptırdım Temiz cıktıgını soyledı Doktorum, Doktoruma da guvendıgım ıcın ıcım rahat..
Aynen oyle Baktım doktor ıyı bı doktor olmasa alanında gıtmezdım .. Doktor olmus ama adam olamamıs..
Ay buda ayrı bi gıcıklık ya. Keşke yüzüne söyleseydiniz hem vaktinizi çalmış hem zihninizi boşa yormışBenim ayrıntılı doktoru da ayrı garipti. Önce dakikalarca oğlunu anlattı. Oğlum şöyle oğlum böyle. Bir de yandaki hemşire verdikçe gazı doktor bey oğlunuz çok tatlı diye adam coştukça coştu. Başlıycam oğluna şimdi benim çocukta bir sıkıntı var mı onu anlat diye dalacaktım adama. Sonra oğluş muhabbeti bitti üniversite yıllarına geçti TUS sınavını falan anlattıbizim kızı mı ayrıntılı inceledik doktorun geçmişini mi anlamadım
2 fotoğraf, cd'de de 2-3 saniyelik 5-6 video verdi. Bir de rapor işte ama bizim kızın ölçülerinin yerine oğluşununkini yazmış olabilir beklerim o manyaktan
22 de
Kaçıncı haftada yaptırdınız?
Doğru diypr gerçektendeEn az yanılma payı olan kandan dna ile bakılanmıs , o yuzden bosver onları buna parayı bas dıyor akıllı doktorum..
Canım biraz daha zaman geçsin gün içinde de hissedeceksin merak etme:) yukarıdan da aşağıdan da vuracakben gün içinde hiç hissetmiyorum ya da farketmiyorum akşam eve gelip yemeği yiyip uzanınca başlıyor :)
Hicte zorunda degıller oyle konusmanınmile bir kadını ağlatmak hemde ... Bebeğin durumunu acıklarken annenın psıkolojılerını cok onemsemeliler..Ben ondan sonra cok takıntılı hale geldım Tansıyon aletıyle yasıyorum ınanın..
Ay canım ya üzülme.
Amin canım ınşallah
Ben bazen hissediyorum.Bebek hareketlerini göbek deliğinin 3-4cm yukarısında hisseden var mı ? Mideye doğru yani
Para için yapıyorlar, bazı doktorların insanlıktan nasibi olmadığını düşünüyorum malesefaynen oyle DNA testi ile %1 yada %2 yanılma payı oluyormus.. Dıger ıkılı yada uclu testlerde %20 yada %30 gıbı bı rakam soyledı Belkı daha fazla Amıyosentez de dusuk oldugu ıcın rısklıymıs... Keske ucuzlasa da herkes yaptırsa ama yaptırmak gerekli diye ustune basa basa en uzun bu konuyu anlattı.. Umut taciri olmak ne kötü..
Benım doktorum da normalde DNA Testi öneriyoruz ama maddi durumunz uygun olmadıgını bıldıgımden ikili yapacagım eğer risk içeren bir durum olursa o zaman mutlaka yapalım dedı.. Ki Allah a sukur gerek gormedı..
Bence değildir cnm. Ultrasonun kalitesiyle alakalı. Benim dr'um da siyah beyazken inceliyor kontrol ediyor, sonra biz görelim diye renkli açıyor, bize gösterip resim veriyor.Kızlar ben her muayenede renkli ultrasona giriyorum. Acaba diğer ultrasonlardan daha mı çok radyasyon vardır? Sarı fotoğraf olana giriyorum yani.
Biz şahit olduk cnm, ablamın bebeğinin kontrolünde dr denilen şahıs para koparmak için neler neler demiş. Kaç binler harcadılar, kaç doktora gittiler, nifty vs yaptırdılar, sonucun temiz olduğu doğumdan önce belli olmuştu. Ama maşallah çok da sağlıklı yeğenim.Bazı özel hastanelerde doktorlaar bilerek riskli diyormuş ki diğer testleri de yaptırıp hastaneye para kazandırsın..
Hareket ettikçe uyku moduna geçiyo diyolarDeme ya
Aynen yattığım yöne çok vuruyor benim de diğer tarafa dönüyorum, bazen dönmüyorum inatlaşıpDün artık baktım durmayacak tuvalete gittim koridorda hızlı hızlı yürüdüm biraz daha hafif vurdu o zaman ☺
Benim de öyle bişeyler oldu bi süre, aşırı diyemem ama korkutmuştu beni bu nerden çıktı şimdi diye. Kısa sürmedi bi de. Ultrason üzeriydi, bişey çıkmayınca öyle rahatladım. Geçti o arada. Senin de geçer yakında inşallah.Karnımın içinden aşırı acı var taaaaa kasiklarimdan başlayıp mideme kadar gidiyor hemde ...korkuyorum sorun var mıdır acaba
Canım benim kaybım yok ama tedavi ile gebe kaldım hemen hemen aynı kapıya çıkıyor. Ben gitmezdim isterse doktor onay versin. Şu an gebeliğimde çok pimpirikli değilim hatta hiç değilim ama bu kadar zorluk üzerine riske atamazdım. Ara tatilde üç saatlik kendi aracımızla kayınvalidemlere gitmedim ailem yanıma geldi.Kızlar bır konuda fıkrınıze ıhtiyacım var.yarın abimin nişanı var ve benim daha önceki gebelik kayıplarımdan dolayı (yurtdışında yaşıyorum) gidemiyorum.ıkı kaybım oldu biri 19.hafta dıgeri 10 hafta o yüzden gidemiyorum.kimi doktor riskli görüyor kimi doktor uçak seyahatinin etkilemeyecegını düşünüyor.ailemin yanlarında olamadığım için çok üzgünüm.eşimde istersen bu akşam gönderim git kendini strese sokma diyor ama bebeği de düşünmek zorundayım.ama bir taraftada kardeşim.ne yapacağımı bilemedim.bana yardımcı olur musunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?