- 29 Ekim 2019
- 6.704
- En iyi cevaplar
- 1
- 8.807
- 198
Teyyy ne sağı ne solu 25 dakika yürüttü eşimi ben sakinleştirdim. Kızın ekosunu ilkinde çekemedi onda da uğraşmadı iki hafta sonra tekrar gel dedi gittik poposunu dikmiş bize aleti koydu popoyu gördük bir saniye geçmedi geri aldı aleti git yürüuğraşmak istememiş o doktor en sinir olduğum tip. bizim de sırtı dönüktü doktor dönene kadar uğraştı hızlıca sağa dön sola dön diye diye çevirdi
Eko dediginiz kalp atışı dinleme şeklinde olan mıTeyyy ne sağı ne solu 25 dakika yürüttü eşimi ben sakinleştirdim. Kızın ekosunu ilkinde çekemedi onda da uğraşmadı iki hafta sonra tekrar gel dedi gittik poposunu dikmiş bize aleti koydu popoyu gördük bir saniye geçmedi geri aldı aleti git yürücanım çıkıyordu az daha masaya yattığım da kalbim duracak gibiydi neyse hanımefendi dönmüştü onunda kalbi uçacak gibi atıyordu baktı tam yine sırtını döndü. Sıfır çaba üstelik oğlanın yüzünü gördüm ya dönüktü deli etti.
yuh ne biçim bi doktor bu böyle
Pes yani dövseymiş bide
Bu benim gittiğim normalde seninki gibi gidenler hiç memnun değildi milleti ağlatıp yolluyormuş. Biz birazda olumsuz bir şey demesinde ne olursa olsun moduna girmişdik gitmeden. Perinatologlar böyle oluyormuş net. Ben kadın doğumcuma ona gitmek istemiyorum gidenler çok kötü çıkıyormuş dedim çoğu öyle bizim gibi değiller onlar mecbur öyle söylemek zorunda demişti de söyleme tarzı önemli yine söyle az karşındakini de düşünerek söyle.Ben tam 600 tl verdim.. Dank dıye yuzume tansıyonun var erken dogum yaparsın dedı.. Cok sısmansın zayıfla dedı.. Yaptırmıs oldugunuz testler ıkılı uclu tarama yanlıs cıkabiliyor, Amiyosentez rısklı Kandan dna ya baktırmadıgınız surece Down sendromu var mı yokmu emın olamazsınız dedi , Bebegımın Yuzune 2 dakıka bakmıstır bana benzemedıgı kesın dedım ustune bunu tartısıp duruyorlar bıze zaman kaybettiriyorlar o resım yerıne bebege daha cok zaman ayırmalıyız dedı Bebegın resımlerınıde yazdıgı raporun arkasında A4e basılı halde... cd var ama o gunu hatırlattıgı ıcın hıc bakmadık.. Sıyah beyaz goruntulerden ne anlayacagız ki Muayene 30 dakıka tum sorularla birlikte olsa gecen zaman..
Doktoruma gıttım boyle boyle soyledı dıye.. Oda senı 5 dakıka gormus bırının degerlendırmelerı degıl, senı 9 ay takıp edecek benı mı dınleyeceksın takma takıpte olucaz dedı Sagolsun rahatlattı benı..
Kalbine ayrıntılı baktı canım bütün damarlara ses açmadı. Kalbi ayrıntılı inceledi damar sayısına, kalınlığına, gittiği yerde tıkanıklık olup olmadığına, delik var mı bunlara ayrıntılı bakılıyor.Eko dediginiz kalp atışı dinleme şeklinde olan mı
Evet soyle duydugun zaman fazla gibi geliyoBeş yaş biraz fazla sanki oda ayırmak içinama insan şartlara göre hareket ediyor bazen. Benim yatak odamda yerim yok mesela zaten 6-8 aya kadar anne yanı sonra ayrı bi oda düşünüyorum ama bakalım zaman ne gösterir
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın, aminnya sormayın boyle dedıklerı andan ıtıbaren tansıyonum 16lardan dusmedı Doktorumla konusana kadar... kendıme gelemedım Hala korktukca tansıyonum etkileniyor daha 23 haftada birine denırmı boyle
Bide az para vermedık..Bıdısına dıdısına herseyıne bakar dıye bekledım ama... Allah ıyılık ınsanlık versin doktoruna da ...
Ben de aynı şeyden bahsediyorum ama detaylı yazmadığım için tam anltamadım sanırımTabi ki bazı şeyleri öğretir kitaplar mesela aynı şekilde çocuk doktorlarini ve pedagoglarini takip etmek de onemli ancak bahsettiğim şeyler akışa bırakarak yaşayarak gorebileceklerimiz. Mesela bazı çocuklar anne sütü almaz/alamaz biberonla beslenir, gece fazla uyanmaz, gaz sorunu yoktur, beşiğinde rahatça uyur ama bazı çocuklar anne sütü alır belki saat başı kaldırır bu yüzden anne süt vermek için gece sürekli kalkıp odasına gitmek zorunda olduğunda kendi uyku kalitesi düşeceği icin tahammul seviyesi ve fiziksel gücü de hatta sütü de azalabilir, yakininda bir beşikte yatırması bu yüzden daha iyi olabilir, yani bu konular anne , bebek ve yasanilack her süreç için çok ayrı ve özeldir bu yüzden genellemeye varılması zordur
Estağfirullah siz hem annelik hem babalık yapmışsınız. Üzüldüm size eskileri hatırlattığım için.. Rabbim size kolaylığnı güzellikleri yaşatsın inşaallah. Çocuğa küçüklükte verilen sevgi zaten ileriki yaşlarını etkiliyor bebeklikte bile yapılan şeyler ergenliği tetikliyorEvet soyle duydugun zaman fazla gibi geliyo
Ama baba sevgisini dogustan almayan bir cocugu kurallara uymak icin odasini ayirmak pek dogru olmucakti
Iste bazen sartlara gore hareket etmek zorunda kaliyoruz anne yuregi bu hic bir kitaba yaziya kulak asmiyo
Cocuk zaten dogusta terk edilmis bende zalimce oda ayirma cabasiyla terk edilmis yalniz cocuk psikolojsini yasasin istemedim
Allah kimseye yasatmasin
Bana yapilan herseyi bi kenara birakabilirim ama evladina sevgi gostermekden aciz bir insani Allaha havale ediyorum
Eskilere dondum bir anda kusura bakma canim
Buda hormonsal bi durum sanirim
Bu insanlar niye bu kadar merhametsiz Rabbim doktorun hayırlısına düşürsüm valla. Hayır ikili üçlü testi insan önemsemese de psikolojisini bozup kafaya taktırıyolar Allah ıslah etsin doktoru. Sen böyle stres yapma ama şimdi kendi doktorun doğruyu söylemiş bişey olsa oda uyarırdı seni zatenBen tam 600 tl verdim.. Dank dıye yuzume tansıyonun var erken dogum yaparsın dedı.. Cok sısmansın zayıfla dedı.. Yaptırmıs oldugunuz testler ıkılı uclu tarama yanlıs cıkabiliyor, Amiyosentez rısklı Kandan dna ya baktırmadıgınız surece Down sendromu var mı yokmu emın olamazsınız dedi , Bebegımın Yuzune 2 dakıka bakmıstır bana benzemedıgı kesın dedım ustune bunu tartısıp duruyorlar bıze zaman kaybettiriyorlar o resım yerıne bebege daha cok zaman ayırmalıyız dedı Bebegın resımlerınıde yazdıgı raporun arkasında A4e basılı halde... cd var ama o gunu hatırlattıgı ıcın hıc bakmadık.. Sıyah beyaz goruntulerden ne anlayacagız ki Muayene 30 dakıka tum sorularla birlikte olsa gecen zaman..
Doktoruma gıttım boyle boyle soyledı dıye.. Oda senı 5 dakıka gormus bırının degerlendırmelerı degıl, senı 9 ay takıp edecek benı mı dınleyeceksın takma takıpte olucaz dedı Sagolsun rahatlattı benı..
Kaçıncı haftada yaptırdınız?Detaylı ultrason yaptıran arkadaşlar, ben de yaptırdım üniversite hastanesinde cihaz siyahbeyazdi ve yuzunu hiç göremedim kafatasına vs baktı tabi ama sizlerd e görüntü nasıldı ultrason çıktısı da verilmedi bana
Bu benim gittiğim normalde seninki gibi gidenler hiç memnun değildi milleti ağlatıp yolluyormuş. Biz birazda olumsuz bir şey demesinde ne olursa olsun moduna girmişdik gitmeden. Perinatologlar böyle oluyormuş net. Ben kadın doğumcuma ona gitmek istemiyorum gidenler çok kötü çıkıyormuş dedim çoğu öyle bizim gibi değiller onlar mecbur öyle söylemek zorunda demişti de söyleme tarzı önemli yine söyle az karşındakini de düşünerek söyle.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın, aminn
Bu insanlar niye bu kadar merhametsiz Rabbim doktorun hayırlısına düşürsüm valla. Hayır ikili üçlü testi insan önemsemese de psikolojisini bozup kafaya taktırıyolar Allah ıslah etsin doktoru. Sen böyle stres yapma ama şimdi kendi doktorun doğruyu söylemiş bişey olsa oda uyarırdı seni zaten
İlginçmiş ya keşke verselermiş nolur sankşEvet bence de verseler iyiydi hatta çıktım geri döndüm unuttum diye , sordum ultrason görüntüsü vermediniz dedm , sekreter vermiyorz zaten dedi
Bencede canım bazılarınında işine gelmiyor ciddenKız dönmüyor oğlan net değil zaten İkizlerde çok zor dedi bitirdiçok sinir oldum yaşadığım yerde tek özel o var sanırım bundandır tavrı. Seçecek yoktu olsa gitmezdim. Kendi doktorum 15.haftada cinsiyet söylediği gün renkli vermişti. Haftaya ondan isteyeceğim.
Bilemedimki valla yaDevlet Hastanesi'nde vermişlerdi normal kontrolde ama bunda vermedi universite
İkili yapmamıs mıydın sen canımaynen oyle DNA testi ile %1 yada %2 yanılma payı oluyormus.. Dıger ıkılı yada uclu testlerde %20 yada %30 gıbı bı rakam soyledı Belkı daha fazla Amıyosentez de dusuk oldugu ıcın rısklıymıs... Keske ucuzlasa da herkes yaptırsa ama yaptırmak gerekli diye ustune basa basa en uzun bu konuyu anlattı.. Umut taciri olmak ne kötü..
Benım doktorum da normalde DNA Testi öneriyoruz ama maddi durumunz uygun olmadıgını bıldıgımden ikili yapacagım eğer risk içeren bir durum olursa o zaman mutlaka yapalım dedı.. Ki Allah a sukur gerek gormedı..
Ya Allahın verdiği oda olsada yapabilcek bişeyimiz yok ki. Sen sıkma canını ciddi bişey yok demekki yoksa ne olursa olsun doktorunda seni teşvik ederdi.aynen oyle DNA testi ile %1 yada %2 yanılma payı oluyormus.. Dıger ıkılı yada uclu testlerde %20 yada %30 gıbı bı rakam soyledı Belkı daha fazla Amıyosentez de dusuk oldugu ıcın rısklıymıs... Keske ucuzlasa da herkes yaptırsa ama yaptırmak gerekli diye ustune basa basa en uzun bu konuyu anlattı.. Umut taciri olmak ne kötü..
Benım doktorum da normalde DNA Testi öneriyoruz ama maddi durumunz uygun olmadıgını bıldıgımden ikili yapacagım eğer risk içeren bir durum olursa o zaman mutlaka yapalım dedı.. Ki Allah a sukur gerek gormedı..
Ay ben de sağa sola yattığımda yanlardan vuruyor. Dün de midemin yan tarafından vurdu birkaç kere. Çok büyüdüler maşallah kuzucuklara:)Canım ben de sana yazcaktım günlerimiz yakın diye:) geceleri mesela soluma yan yatıyorum yattığım yerde de yanlarda yani hareketlerini hissediyorum sürekli vuruyo acaba üstüne mi yattım diyorum düz de yatamıyorum sürekli uyanık sanki ve sağolsun bende uyanığımoluyo mu öyle sende de yatınca nerde hissediyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?