2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Çok geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin inşallah sana

Cok gecmis olsun canim insallah sonuclar temiz cikar

Hayirli olsun saglikla gelsin oglun insallah

Evet canım maalesef belirti gösteren herkese test yapılmıyor hala yurtdışı bağlantısı arıyorlar test için. Bu durum aramızda tespit edilemeyen binlerce vaka dolaştığı anlamına geliyor. Hergün yapılan test sayısı düşüyor nasıl iş anlamadım.
1 haftadır yüksek ateş, kuru öksürük ve nefes darlığı çeken bir tanıdığım 6 farklı doktora görünmesine rağmen hiçbiri teste yönlendirmedi.
Sakın yanlış anlamayın canınızı sıkmak için yazmıyorum evet hamileler ve bebekler riskli grupta değil ama Allah korusun hastalığı kapsak bize yapılacak müdahale kısıtlı. Doktorlar böyle bir durumda yüksek ateş mi daha tehlikeli bebek için yoksa verilecek ilaç mı diye düşünüp seçim yapmak zorunda kalacaklar.
O yüzden kesinlikle evden çıkmayın bir sorun hissetmediğiniz sürece doktora gitmeyin. Biz eşimle odaları ayırdık, yan yana bile oturmuyoruz, kıyafetlerini bile elletmiyor bana işe gidip geliyor diye.
Tekrar söylüyorum bunu moraliniz bozulsun diye yazmıyorum aman bir şey olmaz rahatlığına kimse girmesin diye yazıyorum.
Test bekleyen arkadaşı etiketleyemedim ama corona değil büyük ihtimal ateş en belirgin özelliği bu hastalığın. Bende de 2 gündür kuru bir öksürük vardı düzelmeye başladı arkadaş da düzeliyormuş herhalde hastalık olsa daha da kötüye giderdi.

Hemen hemen senin haftalarında canım. Kasılma tecrübem yok ama son kontrolde doktoruma erken doğum rıskımi sordum. Yok her şey olması gerektiği gibi dedi. Konumları, suları, rahim ağzı bunlar belli eder az çok dedi canım bizim bir göbüşe iki bebiş sığıyor. Hele ben bu hafta sanırım yırtılıyorum alttan üstten içerden genişleme var damarlar belli olmaya başladı. İyiki erken göbek şişme, fazla kilo alımım olmamış. Şu haftaya kadar ikiz zorluğunu yaşamadım. 25. Hafta artık kilo artış hızlarının arttığı hafta olduğu için iki bebiş olduğundan karnım da ani büyüme oldu. Lütfen çok fazla olumsuza odaklanma

Sırt üstü bacakları kırmadan yatmak çok iyi değil diye biliyorum ben de, rahatsız edici hem. Onun dışında bilgim yok.
Ben öyle en fazla bir dakika yatabiliyorum artık direkt nefesim kesiliyor. Ancak ayakların altına yüksek yastık koyarsam yatabiliyorum. En başından beri solda rahatım. Bende sırt üstü uzun süre ayaklar düz olmasın diye izledim netten. Özellikle 20 li haftalardan sonra.

Sık sık dinlenmek lazım. Senin de zordur ama, daha sık ayaktasındır
Evdeyim ama durmuyorum pek evin içinde de zaten dinlene dinlene yapayım derken akşam oluyor yine. Bel ağırlığı kaldıramıyor sanırım artık zaten öyle güçlü bir kemik yapın da yoksa kaçınılmaz ağrısı

Evet sola yatmak gerekiyomuş. Ben genelde uyurken sırt üstü yatardım. Şimdi işte kendimi alıştırdım sayılır sola. Hala bazen gece uyandığımda sırt üstü buluyorum kendimi sonra hemen dönüyorum. Evde düzenli egzersiz yapmaya çalışıyorum ben de videodan takip edip, orda gördüm az bişey dizler kırık vaziyette yatıyorum.

Cok saol cnm ya hıc ıkız annesı yok bana destek olabilecek yalnısızm sen ıkızsın saol ıyı geldi soyledıklerın ıns ani birsey olmaz kasılmayı bende bilmiyorum hafıf karnımın bı tarafı daha sert cok hafıf cıkıntı oluyo bazen bebek dayanmıs gbı ona kasılma dedıler kozlar bnde tam bilmiyorum nasıl bsey

Egzersiz yapmıyorum. Nisan ayı gelince yürürüm diyordum yalan oldu

Kizlar ilk kizimdan kalan kan ikaci var 6. Ayda son tuketim tarihi adi maltofer icen var mi bunu? Hastaneler malum gitmek istemiyorum ilac kutusunu secerken buldum. Kullanan var mi sıkıntı oluyor mu bulanti vs?
Ben kullanıyorum 1 haftadır canım bulantı yapmadı bende iyi geldi hatta zaten 20.haftadan sonra kullanmak şazımmış bebek bütün demiri emiyormuş

Kizlar ilk kizimdan kalan kan ikaci var 6. Ayda son tuketim tarihi adi maltofer icen var mi bunu? Hastaneler malum gitmek istemiyorum ilac kutusunu secerken buldum. Kullanan var mi sıkıntı oluyor mu bulanti vs?
Aile hekiminin elinde kan ilacı olabilir. Ona uğra istersen. Yada cep teli varsa önce bi sor. Danışmaya bıraksın ondan alırsın. Odasına da girmemekte fayda var. Benim vitamin ilacı bitince öyle yapıcam.

Bana maltofer vermişti dr. Kabızlık yapabilir belki, bende yaptı.

Doktorunuz mu söyledi bu şekilde yapabilirsin diye canım :)
Yok canım hiç sormadım ne yiyim ne içiyim diye. İlk oğlumda her akşam içiyordum. Bunda da öyle yapıyorum. Fakat açık süt almıyorum. Marketten pastörize süt alıyorum. Açık süt bana gebelik alerjisi yapmıştı. Doğuma kadar kaşıntıdan kurtulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…