2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.. tipki benim bebeğimi anlatmissin

Merhaba sonuç hemen çıkıyor mu

Kızlar merhaba bebeğim 49 günlük yoğun gazı olduğu için bende sab simplex damlayı kullanıyorum 4 gündür. Biraz rahatladı gibi fakat 3 gündür kaka yapamıyor bebeğim. Bugün poposuna zeytin yağı sürdüm ovaladım ama yine yok endişelenmeye başladım. Böyle bir durum yaşayan varmı kaka hiç yapmazsa ne yapıcam cok korkuyorm umarım bişeyler kötüye gitmiyodur. Bugün banyo yaptırdım bütün gün uyudu banyonun etkisi mi yoksa damlanın mı bilemedim 2 saatte bir emmeye kalktı bidaha uyudu. Normalde zor uyuyan cocuk kendiliğinden uyudu bütün gün. Korkmalı mıyım

Benim sukur kendiliginden ogrendi ama bi ara gunduz uyuyordu birakmiyirdumgunduz oyalayin ki aksam yorgunluktan yatsin bi kac gun sonra duzen olusur..

Biz ozelde 30gunlukkem yaptik...45-90 arasi demedi kimse bize...1aylikken cekilmiuormuydu ultrason

Kizlar ya ben bu emzirme olayini bir turlu duzene sokamadim. Bebis 3saatte bir emiyordu normalde, simdi atak donemine girdi bazen saat basi bazen 2saatte bir emmek istiyordu, 2gundur boyleydi. Sık emiyor Süt yetsin diye komposto ictim, zaten sık emince süt üretimi de artti. Bu gece 3 4 saatte bir emdi, simdi bi uyandim sol gogsum taş gibi olmus emdi ama bosalmadi yeterince cok agri yapinca sagdim bende. En ufak saat şaşmasında ya süt yetmiyor ya da boyle fazla olup agri yapiyor, siz boyle donemlerde nasil dengeliyorsunuz?

Kuzum birşey yapmadık doğduğundan beri geceleri düzenli uyuyor gaz sancısı olmadığı sürece.ama gündüz ayakta tutuyor bizi çok yorumluyoruz herkes geceleri uykusunda burak gündüz uyumasın diyor.ben bir yazı okumuştum bebekler anne karnında hangi.saatlerde uyuyorlarsa doğunca da öyle devam edermiş acaba geceleri uyumuyormuydu anne karninda

Durur canım çok güzel durur bizimki 50 günlük günde 16 saat uyumuyor mesela düşün

Merhaba sonuç hemen çıkıyor mu
Ben dün gittim 35 günlüktü. Çekmediler. Ultrason a gidip sıra aldım 2 aylıkken çekiliyor dedi 22 Ekime verdi. Doktor randevusu almam gerekiyor mu aynı gün dedim. Sonuç anlık çıkıyor alabilirseniz iyi olur dediler.
Emzirmenin saati bizde hiiçç düZene girmedi, girmez de bence. Bebek sadece acıktığında emmez çünkü. Ağrısı olur ister, güven için ister, uykusu olur ister.. ister de ister Ne zaman isterse veriyorum bu aylarda güvenli bağlanma için çok önemli. Aç olmasa da verin gitsin onlar çektikçe geliyor zaten Rabbim in mucizesi

Kuzum

Evet benim de 5-9 arası sütüm çok tazyikli değil sizin sebep bu olabilir biberon hoşuna gidebilir biz çok şükür biberonu unuttuk siz de çok dikkat edin aman Biz mesela mama veriyoruz tabi kaşıkla biberon değil onu da kabul etmiyor bizimki gaz olabilir çünkü kucağımda çivi gibi oluyor kaskatı ayaklarını kesiyor bi anda emmek istiyo memeyi ama çığlık atıyor Ay konuşsalar da açım gazım var deseler valla zorlanıyorum

Merhaba sevgili anneler dün kalça ultrasonunu çektirdik hemen verdiler sonucu hatta saklayın sağlık ocağı sorar dediler. İkinci ayın sonunda karma aşımız var doktor o aşıdan bir ay sonra gelin diğer aşıları (özel aşı denilenler) vuralım dedi. Bizim buralar soğudu. Kaloriferler daha yanmadı geceleri ne giydireceğimi şaşırıyorum bazen elleri falan buz gibi oluyor eldivene rağmen siz neler giydiriyorsunuz geceleri

Biz ozelde 30gunlukkem yaptik...45-90 arasi demedi kimse bize...1aylikken cekilmiuormuydu ultrason
Biz de 1. Ay kontrolünde çektirdik bize de 2 aylık olana kadar max yapılması gerekiyor dendi 45 günden önce olmaz denmedi ki doktorumuz eski başhekim tecrübeli bir pediatrist tecrübesine de güveniyorum. 2 aydan sonraya kalmaması gerektiğini biliyorum tek başına ultrason yeterli olmayabiliyormuş ekstra tetkik isteniyormuş onu biliyorum sadece

Kizlar bebekleriniz için vücut losyonumu kullaniyorsunuz bebek bakim yağ mı kullaniyorsunuz hangisi daha sağlıklı

Canim ayni şeyi yasadik bizde. Buna biberon reddi deniyormus. Ben 1 hafta boyunca uyurken verip gazini çıkarttim yoksa kesinlikle kabul etmedi.

Birde aglarken zorlama dedi dojtorumuz sakinkestikce cay kasigiyla az az beslemeye çalis

Bizim doktorumuz bacak yapısı çok iyi diyip kalça ultrasonuna gerek yok dedi. Ama sanırım herkesin yaptırdığı bir şey bu. Çok da bilinir bir doktor referansla da gittim, özel muayenehane. Yani onun için kar zarar anlamında da bir şey yok sonuçta. Bu tam olarak ne için yapılıyor? Yaptırmayan var mı? Ya da hastane dışında nerede yaptırılır ki?

Bize 45 günlük iken yaptırın dendiği için o zaman yaptırdık ancak ben şunu anladım bebek çok büyüyüp kilo almadan yapılması gerekiyo yoksa ultrasonda net görünmüyor bu nedenle dediğiniz gibi 2 ayı beklememek gerek . Çok şükür bir sorun yok ama Doktor bize 3. Ayda tekrar gelin yapalım dedi bir de 3. Ayda bakılıyormuş . Acaba başka ne yaplması gerekiyor mesela göz muayenesi falan var mı bu aylarda ?

Bende normalde özel muayenesi olan bir çocuk doktoruna gidiyorum o git devlet hastanesinde ultrason çektir dedi . Randevu aldım devlet hastanesindeki doktor ayını söyler söylemez direk kalça ultrasonu için mi geldin dedi. Bence sizde herhangi bir devlet hastanesinden randevu alın ultrason çeksinler basit bir işlem zaten hemen çekip anında raporunu veriyolar

Kalça çıkıklığı olup olmadığını anlamak için yapıyolar bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…