- 18 Aralık 2019
- 685
- 908
- 53
- 37
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #31.521
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.. tipki benim bebeğimi anlatmissinBebeği gece uyuyan anneler , gece gündüz ayrımını nasıl yaptırdınız acaba ? Ben bi çok şey denedim ama kızım gündüzleri uyuyor. Gece 12 -1 gibi uyanıp sabah 7 ye kadar uyanık kalıyor. Bir keresinde 8.30 u bile görmüşlüğümüz var.uyuyamadığım için sütüm de azalıyor
Merhaba sonuç hemen çıkıyor muBen devlet hastanesine gittim çocuk doktorundan randevu aldım o röntgen kısmına yönlendiriyor oradan da gün aldık. Bize "45-90 gün arası yapıyoruz gününüzde olsaydınız bugün yapardık" demişlerdi o gün 33. günlük olduğumuz için randevu verdiler.
Benim sukur kendiliginden ogrendi ama bi ara gunduz uyuyordu birakmiyirdumBebeği gece uyuyan anneler , gece gündüz ayrımını nasıl yaptırdınız acaba ? Ben bi çok şey denedim ama kızım gündüzleri uyuyor. Gece 12 -1 gibi uyanıp sabah 7 ye kadar uyanık kalıyor. Bir keresinde 8.30 u bile görmüşlüğümüz var.uyuyamadığım için sütüm de azalıyor
Biz ozelde 30gunlukkem yaptik...45-90 arasi demedi kimse bize...1aylikken cekilmiuormuydu ultrasonBen devlet hastanesine gittim çocuk doktorundan randevu aldım o röntgen kısmına yönlendiriyor oradan da gün aldık. Bize "45-90 gün arası yapıyoruz gününüzde olsaydınız bugün yapardık" demişlerdi o gün 33. günlük olduğumuz için randevu verdiler.
Kuzum birşey yapmadık doğduğundan beri geceleri düzenli uyuyor gaz sancısı olmadığı sürece.ama gündüz ayakta tutuyor bizi çok yorumluyoruz herkes geceleri uykusunda burak gündüz uyumasın diyor.ben bir yazı okumuştum bebekler anne karnında hangi.saatlerde uyuyorlarsa doğunca da öyle devam edermiş acaba geceleri uyumuyormuydu anne karnindaBebeği gece uyuyan anneler , gece gündüz ayrımını nasıl yaptırdınız acaba ? Ben bi çok şey denedim ama kızım gündüzleri uyuyor. Gece 12 -1 gibi uyanıp sabah 7 ye kadar uyanık kalıyor. Bir keresinde 8.30 u bile görmüşlüğümüz var.uyuyamadığım için sütüm de azalıyor
Durur canım çok güzel dururbizimki 50 günlük günde 16 saat uyumuyor mesela düşün
Ben dün gittim 35 günlüktü. Çekmediler. Ultrason a gidip sıra aldım 2 aylıkken çekiliyor dedi 22 Ekime verdi. Doktor randevusu almam gerekiyor mu aynı gün dedim. Sonuç anlık çıkıyor alabilirseniz iyi olur dediler.Merhaba sonuç hemen çıkıyor mu
Emzirmenin saati bizde hiiçç düZene girmedi, girmez de bence. Bebek sadece acıktığında emmez çünkü. Ağrısı olur ister, güven için ister, uykusu olur ister.. ister de isterKizlar ya ben bu emzirme olayini bir turlu duzene sokamadim. Bebis 3saatte bir emiyordu normalde, simdi atak donemine girdi bazen saat basi bazen 2saatte bir emmek istiyordu, 2gundur boyleydi. Sık emiyor Süt yetsin diye komposto ictim, zaten sık emince süt üretimi de artti. Bu gece 3 4 saatte bir emdi, simdi bi uyandim sol gogsum taş gibi olmus emdi ama bosalmadi yeterince cok agri yapinca sagdim bende. En ufak saat şaşmasında ya süt yetmiyor ya da boyle fazla olup agri yapiyor, siz boyle donemlerde nasil dengeliyorsunuz?
KuzumKizlar ya ben bu emzirme olayini bir turlu duzene sokamadim. Bebis 3saatte bir emiyordu normalde, simdi atak donemine girdi bazen saat basi bazen 2saatte bir emmek istiyordu, 2gundur boyleydi. Sık emiyor Süt yetsin diye komposto ictim, zaten sık emince süt üretimi de artti. Bu gece 3 4 saatte bir emdi, simdi bi uyandim sol gogsum taş gibi olmus emdi ama bosalmadi yeterince cok agri yapinca sagdim bende. En ufak saat şaşmasında ya süt yetmiyor ya da boyle fazla olup agri yapiyor, siz boyle donemlerde nasil dengeliyorsunuz?
Ben dün gittim 35 günlüktü. Çekmediler. Ultrason a gidip sıra aldım 2 aylıkken çekiliyor dedi 22 Ekime verdi. Doktor randevusu almam gerekiyor mu aynı gün dedim. Sonuç anlık çıkıyor alabilirseniz iyi olur dediler.
Emzirmenin saati bizde hiiçç düZene girmedi, girmez de bence. Bebek sadece acıktığında emmez çünkü. Ağrısı olur ister, güven için ister, uykusu olur ister.. ister de isterNe zaman isterse veriyorum bu aylarda güvenli bağlanma için çok önemli. Aç olmasa da verin gitsin onlar çektikçe geliyor zaten Rabbim .
canim daha çok minikler hiç saat tutma ne zaman isterse emsin uyanıkken bile hep ver senin kokuna sıcaklığına ihtiyacı var.hem daha göğüsler terbiye olmadi zamanla süt üretimi düzene oturacak inşallah
Evet benim de 5-9 arası sütüm çok tazyikli değil sizin sebep bu olabilir biberon hoşuna gidebilir biz çok şükür biberonu unuttuk siz de çok dikkat edin amanBenzer bir durum bizde de var akşam 8 den sonra meme reddi başlıyor çözemedim gitti sağıp veriyorum bende biberonla ama gece ve gündüz sorun yok. Benim sütüm tazyikli akşam acaba yavaşlıyorda ondan mı istemiyor aklıma tek gelen bu
Saat 8-12 arası emmiyor özetle
Biz de 1. Ay kontrolünde çektirdik bize de 2 aylık olana kadar max yapılması gerekiyor dendi 45 günden önce olmaz denmedi ki doktorumuz eski başhekim tecrübeli bir pediatrist tecrübesine de güveniyorum. 2 aydan sonraya kalmaması gerektiğini biliyorum tek başına ultrason yeterli olmayabiliyormuş ekstra tetkik isteniyormuş onu biliyorum sadeceBiz ozelde 30gunlukkem yaptik...45-90 arasi demedi kimse bize...1aylikken cekilmiuormuydu ultrason
Merhaba arkadaşlar, 1 aylık bebeğim baştan beri anne sütü ve mama kullanıyor, son 3_4 gündür , mamayı içerken ağlıyor, zorla veriyoruz, ama normalde aynı markayı hemen içerdi, sonradan böyle olması garip diil mi? Aslinda aç, parmaklarını emiyor, ağlıyor ama mamaya neden böyle yapıyor, sütümü de şapur şupur içtiği yok ki zaten 30 CC çıkıyor, gazdan mi mamadan mi ama memeyi istediği için olamaz sanırım
Merhaba arkadaşlar, 1 aylık bebeğim baştan beri anne sütü ve mama kullanıyor, son 3_4 gündür , mamayı içerken ağlıyor, zorla veriyoruz, ama normalde aynı markayı hemen içerdi, sonradan böyle olması garip diil mi? Aslinda aç, parmaklarını emiyor, ağlıyor ama mamaya neden böyle yapıyor, sütümü de şapur şupur içtiği yok ki zaten 30 CC çıkıyor, gazdan mi mamadan mi ama memeyi istediği için olamaz sanırım
Ben çoğunlukla yağ kullanıyorum daha hafif olur losyona göre demişti eczacı. Bazen de saf zeytinyağı ile yağlıyorum hafif.Kizlar bebekleriniz için vücut losyonumu kullaniyorsunuz bebek bakim yağ mı kullaniyorsunuz hangisi daha sağlıklı
Bize 45 günlük iken yaptırın dendiği için o zaman yaptırdık ancak ben şunu anladım bebek çok büyüyüp kilo almadan yapılması gerekiyo yoksa ultrasonda net görünmüyor bu nedenle dediğiniz gibi 2 ayı beklememek gerek . Çok şükür bir sorun yok ama Doktor bize 3. Ayda tekrar gelin yapalım dedi bir de 3. Ayda bakılıyormuş . Acaba başka ne yaplması gerekiyor mesela göz muayenesi falan var mı bu aylarda ?Biz de 1. Ay kontrolünde çektirdik bize de 2 aylık olana kadar max yapılması gerekiyor dendi 45 günden önce olmaz denmedi ki doktorumuz eski başhekim tecrübeli bir pediatrist tecrübesine de güveniyorum. 2 aydan sonraya kalmaması gerektiğini biliyorum tek başına ultrason yeterli olmayabiliyormuş ekstra tetkik isteniyormuş onu biliyorum sadece
Bende normalde özel muayenesi olan bir çocuk doktoruna gidiyorum o git devlet hastanesinde ultrason çektir dedi . Randevu aldım devlet hastanesindeki doktor ayını söyler söylemez direk kalça ultrasonu için mi geldin dedi. Bence sizde herhangi bir devlet hastanesinden randevu alın ultrason çeksinler basit bir işlem zaten hemen çekip anında raporunu veriyolarBizim doktorumuz bacak yapısı çok iyi diyip kalça ultrasonuna gerek yok dedi. Ama sanırım herkesin yaptırdığı bir şey bu. Çok da bilinir bir doktor referansla da gittim, özel muayenehane. Yani onun için kar zarar anlamında da bir şey yok sonuçta. Bu tam olarak ne için yapılıyor? Yaptırmayan var mı? Ya da hastane dışında nerede yaptırılır ki?
Kalça çıkıklığı olup olmadığını anlamak için yapıyolar bu aradaBizim doktorumuz bacak yapısı çok iyi diyip kalça ultrasonuna gerek yok dedi. Ama sanırım herkesin yaptırdığı bir şey bu. Çok da bilinir bir doktor referansla da gittim, özel muayenehane. Yani onun için kar zarar anlamında da bir şey yok sonuçta. Bu tam olarak ne için yapılıyor? Yaptırmayan var mı? Ya da hastane dışında nerede yaptırılır ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?