- 18 Aralık 2020
- 742
- 962
- 53
- 30
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #31.561
Ben baya oldu 2 numaraya geçeli. Bebeğim 49 günlük. 35 günlükken kilosu 4,5 tu
Bizde şuan 5 küsür kiloyuz denedim sanki büyük gibi gelmişti bende 2 numaraya geçeyim o zaman.Biz kullanıyoruz şu an 5 kg civarında ama yine de büyük geliyor bez
Bende 50 gün sağıp verdim lansinoh biberonlar daha çok işe yaradı bnde deneyin isterseniz. Avent chicco ve nuk denemiştim ama lansinoh bizi memeye daha çok itti gbi gldikızlar ben emzirmeyle birlşkte mama takvşyesi ile devam ediyorum bebegimde alerji oldugu için maması ayrı . en başta da normal mamalardan beni emsin diye az takviye ile gitmiştim ama şuan hiç emmiyor gibi mama veriyorumkilo alması için,
beni de emiyor ama verimli bir emiş oluyormu bilmiyorum.
mamayı aventin anne memesine yakın denen biberonu ile veriyordum. bu arada benim gögüs uclarımda büyük daha dogrusu biberonun ucu kadar var.meme reddi olmaması için kaşık biberon aldım. ama beceremedik daha dogrusu kasık kısmını agzına tuttugum zaman emmek istiyr. daha öncesinde eds ve enjetörle verdim ama cok zor olmasının yanında genzine kacıyor ve bazen damagına geliyor .
şuan için biberondan dolayı meme reddi ihtimalim var mı ya da bineron kullanıp bu durumumyaşayanlar var mı? daha bu olayla karsılaşmafan önlem almak istiyorım
Ben doğduğundan beri yatırıyorum ama skaincaliymis yan yatırın eğer korkarsaniz benim uykum hafif yardımcı olanda var o yüzden kontrollü yatırdım çok yorulursaniz gece farkedemeyebilirsiniz sorun olduğundaBebeğini uyurken yüz üstü yatıran varmi. Benim bebeğim uyurken öyle yatmayi çok seviyor öğlenleri öyle yatiriyorum fakat geceleri korkuyorum
Bende anneme göstermiştim kontrol etti dediki bunun kqlcais normal dedi inanmadım çektirdim normalmiş. 8 çocuk büyütmüş annem öğrenmiş artik.. Ama bi yakınım çocugunda klaca çıktığı oldu bazen doğumda oluyormuş bazende bebeğe nazik davranilmayinca yani çekerek kaldırarak gbi hareketlerde kalça çıktığı oluyomusBizim doktorumuz bacak yapısı çok iyi diyip kalça ultrasonuna gerek yok dedi. Ama sanırım herkesin yaptırdığı bir şey bu. Çok da bilinir bir doktor referansla da gittim, özel muayenehane. Yani onun için kar zarar anlamında da bir şey yok sonuçta. Bu tam olarak ne için yapılıyor? Yaptırmayan var mı? Ya da hastane dışında nerede yaptırılır ki?
Benimki de çok seviyor ve daha uzun uyuyiry öyle ama dikkat etmek lazım sürekli gözün üstünde olmazsa tehlikeli.Bebeğini uyurken yüz üstü yatıran varmi. Benim bebeğim uyurken öyle yatmayi çok seviyor öğlenleri öyle yatiriyorum fakat geceleri korkuyorum
Valla dün 10 da uyumuştu 1 civarları kalktı.Ama gündüz çok ağladı bütün gün gaz veya kaka sorunu vardı sanırım durduramadik en son bitkin düştü tabi.Benimki en fazla 4-4.5 saat uyudu.Başlarda içim gidiyordu acıimıştır diye uyandiriyordum ama artık yapmıyorum.Selamlar biz 51 günlük olduk Bebeği benimkiyle gün olarak yakın olan anneler gece kaç saat uyumasına izin veriyorsunuz bebişlerinizin?
Evet canım gece bunu denedim göğsüm rahatladı büyük olcude ama sabaha yine şişmiştiMerhabalar az önce başka bir arkadaşa da yazdım. Geçen haffa benim de oldu Mastit sağ göğsümde ters emzirme yöntemi ile geçirdim.
Şu şekilde yani ;
Eki Görüntüle 2923876
Gündüz uyumuyor desem yeridir. gece uyku süresi uzadı. Gece 10 gibi uyuyor 2 gibi uyanıyor emiyor. Sonrada 6 gibi uyanıp emiyor ondan sonrada kolay kolay uyumuyor 10 dakika 15 dakika falan uyuyor. Gündüz en uzun uyuduğu süre 1 saat ancak oluyorSelamlar biz 51 günlük olduk Bebeği benimkiyle gün olarak yakın olan anneler gece kaç saat uyumasına izin veriyorsunuz bebişlerinizin?
Selam, 53 günlüğüz biz, doktorumuz artık gece uyandırmanıza gerek yok, uyanmasını bekleyebilirsiniz dedi. Bırakınca 4 saat civarı uyuyor. Ancak acıkarak uyanınca kıyameti koparıyor, sakinleştirip beslemesi çok uzun sürüyor, sinirle emdiği için de çok hava yutuyor, boğazına kaçırıyor. O yüzden 3-3,5 saatte bebiş uyanmadan sakince besliyoruz rüya öğünü gibi. O zaman da gazını zor çıkarıyor uykulu uykulu ama bu yöntemi tercih ettik biz şimdilik. Ancak acıkarak uyandığında yaygara yapmasaydı ben max 5 saat uyumasına izin verirdim şahsen.Selamlar biz 51 günlük olduk Bebeği benimkiyle gün olarak yakın olan anneler gece kaç saat uyumasına izin veriyorsunuz bebişlerinizin?
Canım ben uyandirmiyorum artık, acıkınca uyanıyor kendisi 3-4 saat sonra, ama dün gece 1.30 da yattı sabah 7.10 da eşimin alarmı çalınca uyandi, baya bi uyumuş, tabi biz de uyumuşu, yine de her ihtimale karşı 4.30 saate alarm kuracağım artık, çok aç kalması da iyi değil bence, kan şekeri düşer.Selamlar biz 51 günlük olduk Bebeği benimkiyle gün olarak yakın olan anneler gece kaç saat uyumasına izin veriyorsunuz bebişlerinizin?
Bende avent sıfır akış kullanıyorum,tek delikli olan. Ağırlıklı mama ile besleniyor ve her beslenmeyi genelde biberonla yapıyo. Mama vermeden de emziriyorum mutlaka şuan kolaylıkla alıyo. Önceki haftalarda meme reddi yapacak gibi olmuştu eds yaptık hemen alıstı tekrar memeye. Gün içinde de mamayı verebiliyorsam eds ile vermeye calısıyorum ki unutmasın tekrar diye. Sizde günde 1-2 eds yapabilirseniz zorlanmaz bence. Birde bu biberon ve meme reddi durumu her bebeğe göre de değişebiliyormuş. Deneyip görmek lazım.kızlar ben emzirmeyle birlşkte mama takvşyesi ile devam ediyorum bebegimde alerji oldugu için maması ayrı . en başta da normal mamalardan beni emsin diye az takviye ile gitmiştim ama şuan hiç emmiyor gibi mama veriyorumkilo alması için,
beni de emiyor ama verimli bir emiş oluyormu bilmiyorum.
mamayı aventin anne memesine yakın denen biberonu ile veriyordum. bu arada benim gögüs uclarımda büyük daha dogrusu biberonun ucu kadar var.meme reddi olmaması için kaşık biberon aldım. ama beceremedik daha dogrusu kasık kısmını agzına tuttugum zaman emmek istiyr. daha öncesinde eds ve enjetörle verdim ama cok zor olmasının yanında genzine kacıyor ve bazen damagına geliyor .
şuan için biberondan dolayı meme reddi ihtimalim var mı ya da bineron kullanıp bu durumumyaşayanlar var mı? daha bu olayla karsılaşmafan önlem almak istiyorım
Kendi uyanmadıkca ellemiyoruz 4 saat fln uyuyo. 5 saat hiç uyumadı kesintisiz daha. Doktor kendi uyanmasını bekleyebilirsiniz demişti.Selamlar biz 51 günlük olduk Bebeği benimkiyle gün olarak yakın olan anneler gece kaç saat uyumasına izin veriyorsunuz bebişlerinizin?
Aynı durumu yaşadık sadece 2 akşam 1 er kez biberon verdik 3. Gün akşam meme reddi başladıMerhaba,sanırım aslında sanmam bence baya baya meme reddi ile savaşıyorumAnkara’da emzirme danışmanlığı alan oldu mu?Olduysa kimden aldınız?2 hafta öncesine kadar hep eds ile devam ettim bir iki kez lansinoh biberon verdim ve artık sadece biberon istiyor
Gündüz nasıl oyalıyorsunuz karnını doyurunca kendisi duruyor mu benim sütüm azdı ve artmış olsa da ben bebeğim aç psikolojisinden bir türlü çıkamıyorum ne zaman mızıldasa kesin aç diyorum eşim kafayı yedin iyice diyorGündüz uyumuyor desem yeridir. gece uyku süresi uzadı. Gece 10 gibi uyuyor 2 gibi uyanıyor emiyor. Sonrada 6 gibi uyanıp emiyor ondan sonrada kolay kolay uyumuyor 10 dakika 15 dakika falan uyuyor. Gündüz en uzun uyuduğu süre 1 saat ancak oluyor
Ya içimi rahatlattınız birkaç gündür 4 saat uyuyordu bu gece 5 saat uyumuşuz ben de alarmı kapatıp uyumuşum nasıl üzüldüm aç kaldı diyeBende avent sıfır akış kullanıyorum,tek delikli olan. Ağırlıklı mama ile besleniyor ve her beslenmeyi genelde biberonla yapıyo. Mama vermeden de emziriyorum mutlaka şuan kolaylıkla alıyo. Önceki haftalarda meme reddi yapacak gibi olmuştu eds yaptık hemen alıstı tekrar memeye. Gün içinde de mamayı verebiliyorsam eds ile vermeye calısıyorum ki unutmasın tekrar diye. Sizde günde 1-2 eds yapabilirseniz zorlanmaz bence. Birde bu biberon ve meme reddi durumu her bebeğe göre de değişebiliyormuş. Deneyip görmek lazım.
Kendi uyanmadıkca ellemiyoruz 4 saat fln uyuyo. 5 saat hiç uyumadı kesintisiz daha. Doktor kendi uyanmasını bekleyebilirsiniz demişti.
Ben hiç uyandırmadım doğduğundan beri kendi düzenini kurduSelamlar biz 51 günlük olduk Bebeği benimkiyle gün olarak yakın olan anneler gece kaç saat uyumasına izin veriyorsunuz bebişlerinizin?
Benim bildiğim kadarıyla göz muayenesi yaptırmamız gerek yakınlarda. Sanırım 4. Ayda demir başlayacağız. 9.-12. Ay arasında da kanda demir bakılacak ve bir idrar tahlili yaptıracağız. Kalça ultrasonu temizse niye bi daha istediler ben onu anlayamadım bi kere yapılıp bitmiyo mu?Bize 45 günlük iken yaptırın dendiği için o zaman yaptırdık ancak ben şunu anladım bebek çok büyüyüp kilo almadan yapılması gerekiyo yoksa ultrasonda net görünmüyor bu nedenle dediğiniz gibi 2 ayı beklememek gerek . Çok şükür bir sorun yok ama Doktor bize 3. Ayda tekrar gelin yapalım dedi bir de 3. Ayda bakılıyormuş . Acaba başka ne yaplması gerekiyor mesela göz muayenesi falan var mı bu aylarda ?
Yüzüstü de yatırıyorum ama yatağına alırken gözleri açıyor yüzüstü tepinmeye başlıyorAynı benim bebeğim de öyle sanki boğazında rahatsız eden birşeyler var da onları temizliyor gibi ses cıkarıyor. Uyumamasının sebebi gazdan olabilir benimki de öyleydi yüzüstü yatırmaya dene derim uykuya dalınca cevirirsin. Benimki de uyumuyordu yatagına koyduktan 5 dk sonra açıyordu gösleri yüzüstü yatırmakta careyi buldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?