2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende 50 gün sağıp verdim lansinoh biberonlar daha çok işe yaradı bnde deneyin isterseniz. Avent chicco ve nuk denemiştim ama lansinoh bizi memeye daha çok itti gbi gldi

Bebeğini uyurken yüz üstü yatıran varmi. Benim bebeğim uyurken öyle yatmayi çok seviyor öğlenleri öyle yatiriyorum fakat geceleri korkuyorum
Ben doğduğundan beri yatırıyorum ama skaincaliymis yan yatırın eğer korkarsaniz benim uykum hafif yardımcı olanda var o yüzden kontrollü yatırdım çok yorulursaniz gece farkedemeyebilirsiniz sorun olduğunda

Bende anneme göstermiştim kontrol etti dediki bunun kqlcais normal dedi inanmadım çektirdim normalmiş. 8 çocuk büyütmüş annem öğrenmiş artik.. Ama bi yakınım çocugunda klaca çıktığı oldu bazen doğumda oluyormuş bazende bebeğe nazik davranilmayinca yani çekerek kaldırarak gbi hareketlerde kalça çıktığı oluyomus

Kolay
Bebeğini uyurken yüz üstü yatıran varmi. Benim bebeğim uyurken öyle yatmayi çok seviyor öğlenleri öyle yatiriyorum fakat geceleri korkuyorum
Benimki de çok seviyor ve daha uzun uyuyiry öyle ama dikkat etmek lazım sürekli gözün üstünde olmazsa tehlikeli.

Kızlar ezmirmek benim için işkence olmaya başladı canım çok yanıyor birkaç saat emzirmesem göğüslerim taş gibi oluyor zaten mastit belirtilerim vardı sağ göğsümde kocaman kitle gibi birşey oluşmuştu..aşırı yanıyor ve ağrıyordu sonra o göğüsten emzirdim sıcak duş,su torbası yaptım zeytinyağıyla ovdum ve sagdim bir günde düzeldi.Ama dün gece birkaç saat içinde yine şişti ve acılar içindeyim bebeğim emerken canımdan can gidiyor uçları muhteşem acıyor bagirmamak için kendimi zor tutuyorum...2ay sonra ise baalayacagim emzirme südyenlerim bile olmuyor sıkıyor ee buda mastiti tetikliyor.Ne yapicam bilmiyorum canım çok yanıyor ilk memeyi verdiğimde 10-20 saniye acidqn kıvranıyorum sizler neyapiyorsunuz?
Silikon uçlar vardı onları kulansam faydasını götürmüştüm?
Bir süre sagipmi versem düzelir mi acaba

Selamlar biz 51 günlük olduk Bebeği benimkiyle gün olarak yakın olan anneler gece kaç saat uyumasına izin veriyorsunuz bebişlerinizin?
Valla dün 10 da uyumuştu 1 civarları kalktı.Ama gündüz çok ağladı bütün gün gaz veya kaka sorunu vardı sanırım durduramadik en son bitkin düştü tabi.Benimki en fazla 4-4.5 saat uyudu.Başlarda içim gidiyordu acıimıştır diye uyandiriyordum ama artık yapmıyorum.

Merhabalar az önce başka bir arkadaşa da yazdım. Geçen haffa benim de oldu Mastit sağ göğsümde ters emzirme yöntemi ile geçirdim.
Şu şekilde yani ;

Eki Görüntüle 2923876
Evet canım gece bunu denedim göğsüm rahatladı büyük olcude ama sabaha yine şişmişti ne olucak böyle sürekli emziremedigim saatlerde sütmü birikiyor şişiyor ..

Selamlar biz 51 günlük olduk Bebeği benimkiyle gün olarak yakın olan anneler gece kaç saat uyumasına izin veriyorsunuz bebişlerinizin?
Gündüz uyumuyor desem yeridir. gece uyku süresi uzadı. Gece 10 gibi uyuyor 2 gibi uyanıyor emiyor. Sonrada 6 gibi uyanıp emiyor ondan sonrada kolay kolay uyumuyor 10 dakika 15 dakika falan uyuyor. Gündüz en uzun uyuduğu süre 1 saat ancak oluyor

Selam, 53 günlüğüz biz, doktorumuz artık gece uyandırmanıza gerek yok, uyanmasını bekleyebilirsiniz dedi. Bırakınca 4 saat civarı uyuyor. Ancak acıkarak uyanınca kıyameti koparıyor, sakinleştirip beslemesi çok uzun sürüyor, sinirle emdiği için de çok hava yutuyor, boğazına kaçırıyor. O yüzden 3-3,5 saatte bebiş uyanmadan sakince besliyoruz rüya öğünü gibi. O zaman da gazını zor çıkarıyor uykulu uykulu ama bu yöntemi tercih ettik biz şimdilik. Ancak acıkarak uyandığında yaygara yapmasaydı ben max 5 saat uyumasına izin verirdim şahsen.

Kızlar bebelac gold kullanan var mı? Ben sma optipro kullanıyordum kabız yaptı, aptamil e geçtik o da aşırı gaz yaptı, Eczacı da bebelac önerdi, sürekli mama değiştiriyoruz napacagimi bilemedim.

Canım ben uyandirmiyorum artık, acıkınca uyanıyor kendisi 3-4 saat sonra, ama dün gece 1.30 da yattı sabah 7.10 da eşimin alarmı çalınca uyandi, baya bi uyumuş, tabi biz de uyumuşu, yine de her ihtimale karşı 4.30 saate alarm kuracağım artık, çok aç kalması da iyi değil bence, kan şekeri düşer.

Bende avent sıfır akış kullanıyorum,tek delikli olan. Ağırlıklı mama ile besleniyor ve her beslenmeyi genelde biberonla yapıyo. Mama vermeden de emziriyorum mutlaka şuan kolaylıkla alıyo. Önceki haftalarda meme reddi yapacak gibi olmuştu eds yaptık hemen alıstı tekrar memeye. Gün içinde de mamayı verebiliyorsam eds ile vermeye calısıyorum ki unutmasın tekrar diye. Sizde günde 1-2 eds yapabilirseniz zorlanmaz bence. Birde bu biberon ve meme reddi durumu her bebeğe göre de değişebiliyormuş. Deneyip görmek lazım.
Kendi uyanmadıkca ellemiyoruz 4 saat fln uyuyo. 5 saat hiç uyumadı kesintisiz daha. Doktor kendi uyanmasını bekleyebilirsiniz demişti.

Aynı durumu yaşadık sadece 2 akşam 1 er kez biberon verdik 3. Gün akşam meme reddi başladı
Biberon kesinlikle vermeyin kaşıkla vs verin
Emmesi için de çok uğraştım inatlaştıkça katılarak ağladı. Bizde gece ve uykudan kalkınca sorun Yoktu uyanıkken acıkırsa emmiyor biberon istiyordu. Şöyle çözüm buldum aç ve uyanıksa önce uyutuyorum uyanır uyanmaz memeyi veriyorum zaten aç olduğu için çok kısa uyuyor ve uyanınca da emiyor
Biberon ve emzik kullanmıyorum artık o korku bana yetti bu gün 3. Gün baya unuttu biberonu şükür

Gündüz nasıl oyalıyorsunuz karnını doyurunca kendisi duruyor mu benim sütüm azdı ve artmış olsa da ben bebeğim aç psikolojisinden bir türlü çıkamıyorum ne zaman mızıldasa kesin aç diyorum eşim kafayı yedin iyice diyor
Ya içimi rahatlattınız birkaç gündür 4 saat uyuyordu bu gece 5 saat uyumuşuz ben de alarmı kapatıp uyumuşum nasıl üzüldüm aç kaldı diye

Ben hiç uyandırmadım doğduğundan beri kendi düzenini kurdu
Akşam 10 da uyuyor sonra sırasıyla 1.30 3.30 6.30 kalkıyor
Eğer çok emmişse 4 saati buluyor uyanması
Dün akşam 40 ı diye 1 saat küvette yüzdü sanırım fazla rahatladı 10 da uyudu 5 te kalktı bi

Benim bildiğim kadarıyla göz muayenesi yaptırmamız gerek yakınlarda. Sanırım 4. Ayda demir başlayacağız. 9.-12. Ay arasında da kanda demir bakılacak ve bir idrar tahlili yaptıracağız. Kalça ultrasonu temizse niye bi daha istediler ben onu anlayamadım bi kere yapılıp bitmiyo mu?

Kızlar özel aşılar olan meningokok ve rotavirüs için aile hekimimiz bunları gönderdi imkanınız varsa yaptırın dedi paylaşıyorum

Eklentiler

• 9B50BB0D-22C7-4E62-B24D-5E8033422543.webp
    58,8 KB · Görüntüleme: 66
  • 88DE1CA2-260B-43F1-8486-35D5D4C58312.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 70
  • B5C1B5D6-3000-48F5-A855-B06F86AA4CFE.webp
    60,6 KB · Görüntüleme: 73
Yüzüstü de yatırıyorum ama yatağına alırken gözleri açıyor yüzüstü tepinmeye başlıyor

55 günlük olduk uzun başından beri gece uykularımız geç başlıyor ama son 2-3 haftadır abartı oldu. Gece 2-3 gibi uyuyoruz hatta 4-5 i bulduğu bile oluyor. Sabah 10-11 gibi uyanıyor. (tabi aralarda besliyorum uykusunda biberon verip) Normal mi bu kadar geç olması ? Düzene girer mi? Ben istiyorum ki akşam 9 gibi uyusun işimi gücümü yapayım. Hem de gelişimi için düzenli uykusu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…