- 3 Ekim 2010
- 1.196
- 2.525
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #31.541
Biz kombi yakmaya başladık. Özellikle geceleri çok soğuk oluyorMerhaba sevgili anneler dün kalça ultrasonunu çektirdik hemen verdiler sonucu hatta saklayın sağlık ocağı sorar dediler. İkinci ayın sonunda karma aşımız var doktor o aşıdan bir ay sonra gelin diğer aşıları (özel aşı denilenler) vuralım dedi. Bizim buralar soğudu. Kaloriferler daha yanmadı geceleri ne giydireceğimi şaşırıyorum bazen elleri falan buz gibi oluyor eldivene rağmen siz neler giydiriyorsunuz geceleri
Saf zeytinyağı sürüyorum. Yüzüne de anne sütü sürüyorumKizlar bebekleriniz için vücut losyonumu kullaniyorsunuz bebek bakim yağ mı kullaniyorsunuz hangisi daha sağlıklı
Göz muayenesini 6. aya kadar yaptırın dediler.Bize 45 günlük iken yaptırın dendiği için o zaman yaptırdık ancak ben şunu anladım bebek çok büyüyüp kilo almadan yapılması gerekiyo yoksa ultrasonda net görünmüyor bu nedenle dediğiniz gibi 2 ayı beklememek gerek . Çok şükür bir sorun yok ama Doktor bize 3. Ayda tekrar gelin yapalım dedi bir de 3. Ayda bakılıyormuş . Acaba başka ne yaplması gerekiyor mesela göz muayenesi falan var mı bu aylarda ?
henüz yaptırmadık randevu aldık bekliyoruzMerhaba sonuç hemen çıkıyor mu
bize çam sakura hastanesindeki doktor böyle dedi aile hekimliğindeki ebe de 2 ay olunca çektir demişti. yarın özele gideceğim gaz problemimiz için bunu da sorarımBiz ozelde 30gunlukkem yaptik...45-90 arasi demedi kimse bize...1aylikken cekilmiuormuydu ultrason
Yok gerekmiyo zaten verdikleri raporda yazıyo doktora göstermeye bile gerek yok ama biz yinede doktorun yanına randevu almadan uğradık sonuç içinBiz kombi yakmaya başladık. Özellikle geceleri çok soğuk oluyor
Saf zeytinyağı sürüyorum. Yüzüne de anne sütü sürüyorum
Göz muayenesini 6. aya kadar yaptırın dediler.
Kalça ultrasonu sonucunu göstermek için tekrar doktora randevu almak gerekiyor mu yoksa kendileri söylüyor mu?
Biz kullanıyoruz şu an 5 kg civarında ama yine de büyük geliyor bezPrima kullanıp 2 numara beze geçen var mı? Bebeişiniz kaç kg
Benim bebeğim de yüzüstü yatmayı cok seviyor sırtüstü yatırdığımda asla uykuya dalamıyor hemen uyanıyor ama yüzüstü yatırınca derin derin uuıuor. Gazdan dolayı rahat ediyorlar sanırım öyle. Ben yüzüstü yatırıp uykuya tam dalınca ceviriyorum geceleri bende korkuyorum çünküBebeğini uyurken yüz üstü yatıran varmi. Benim bebeğim uyurken öyle yatmayi çok seviyor öğlenleri öyle yatiriyorum fakat geceleri korkuyorum
Ben baya oldu 2 numaraya geçeli. Bebeğim 49 günlük. 35 günlükken kilosu 4,5 tuPrima kullanıp 2 numara beze geçen var mı? Bebeişiniz kaç kg
Aynı benim bebeğim de öyle sanki boğazında rahatsız eden birşeyler var da onları temizliyor gibi ses cıkarıyor. Uyumamasının sebebi gazdan olabilir benimki de öyleydi yüzüstü yatırmaya dene derim uykuya dalınca cevirirsin. Benimki de uyumuyordu yatagına koyduktan 5 dk sonra açıyordu gösleri yüzüstü yatırmakta careyi buldum.Merhaba uzun zamandır giremiyorum 2 çocuklu hayat çok zor ve yoğun gerçekten. Kızlar sizin bebeklerde de uyurken garip sesler çıkarıyorlar mı boğaz temizleme gibi inleme gibi değişik sesler birde benm kIz geceleri uyumuyor gündüzde uyumuyor gibi ana kucağında sallarsam yada meme de uyuyo bırakınca kalkıyor. Bugün 1 aylık aşısını kendi elimle yaptım ağladı kuzucuk
Kızlar sol göğüsumun alt kısmı baya sertleşmiş ovaladim ettim ama geçmiyor ne yapmam gerek orda tıkanıklık mi oluşmuş. Elleyince ağrıyor emzirirkende agri yapiyor
Kızlar sağ göğsünün sağ tarafında kitle gibi sertlik oluştu.Göğsümde yanma ve kaşıntı var internetten baktığımda mastit diyor doktora gitmeli miyim bunun tedavisi nasıldir ve bu göğüsten emzirmeye devam ediyormuyum
Merhaba ağzında pamukçuk olmuş olabilir mi?Merhaba arkadaşlar, 1 aylık bebeğim baştan beri anne sütü ve mama kullanıyor, son 3_4 gündür , mamayı içerken ağlıyor, zorla veriyoruz, ama normalde aynı markayı hemen içerdi, sonradan böyle olması garip diil mi? Aslinda aç, parmaklarını emiyor, ağlıyor ama mamaya neden böyle yapıyor, sütümü de şapur şupur içtiği yok ki zaten 30 CC çıkıyor, gazdan mi mamadan mi ama memeyi istediği için olamaz sanırım
Benim kızım da öyle ama sanırım benim sütüm az olduğunda sürekli emmek istemesi sık sık emse de istediğim gibi artmıyor maalesefKizlar ya ben bu emzirme olayini bir turlu duzene sokamadim. Bebis 3saatte bir emiyordu normalde, simdi atak donemine girdi bazen saat basi bazen 2saatte bir emmek istiyordu, 2gundur boyleydi. Sık emiyor Süt yetsin diye komposto ictim, zaten sık emince süt üretimi de artti. Bu gece 3 4 saatte bir emdi, simdi bi uyandim sol gogsum taş gibi olmus emdi ama bosalmadi yeterince cok agri yapinca sagdim bende. En ufak saat şaşmasında ya süt yetmiyor ya da boyle fazla olup agri yapiyor, siz boyle donemlerde nasil dengeliyorsunuz?
Biz bir hafta oldu geçeli 4.5 kiloda başladımPrima kullanıp 2 numara beze geçen var mı? Bebeişiniz kaç kg
Benim de cok seviyor...ama uzerimde kurbaga gibi yatmayi seviyo..emzirdikten sonra gazi cksin diye oyle yatiriyom ama sonra yerine birakiyom yarim saat-bir saat sonraBebeğini uyurken yüz üstü yatıran varmi. Benim bebeğim uyurken öyle yatmayi çok seviyor öğlenleri öyle yatiriyorum fakat geceleri korkuyorum
Ben yasamistim philips aventin anne memesine yakin biberonunu kullandigimda sonraki gun bebegim mememi istemedi bir gun vermistim halbuki ama meger alismis kolay sut agzina almaya...bi daha tovbe ettim derken arkadasima anlatmistim o bana dr browns marka biberonu onerdi ve aldim..simdi sutumu sagip gecleyin kolay oluyor diye o biberonla veriyorum gunduz de full emziriyorum sukir bir sikintimiz yokkızlar ben emzirmeyle birlşkte mama takvşyesi ile devam ediyorum bebegimde alerji oldugu için maması ayrı . en başta da normal mamalardan beni emsin diye az takviye ile gitmiştim ama şuan hiç emmiyor gibi mama veriyorumkilo alması için,
beni de emiyor ama verimli bir emiş oluyormu bilmiyorum.
mamayı aventin anne memesine yakın denen biberonu ile veriyordum. bu arada benim gögüs uclarımda büyük daha dogrusu biberonun ucu kadar var.meme reddi olmaması için kaşık biberon aldım. ama beceremedik daha dogrusu kasık kısmını agzına tuttugum zaman emmek istiyr. daha öncesinde eds ve enjetörle verdim ama cok zor olmasının yanında genzine kacıyor ve bazen damagına geliyor .
şuan için biberondan dolayı meme reddi ihtimalim var mı ya da bineron kullanıp bu durumumyaşayanlar var mı? daha bu olayla karsılaşmafan önlem almak istiyorım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?