2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben kendi cocugum icin kilo almasini tabiki istiyorum her dakka yemesini de istemem 3 saate bir bence cok iyi ki kizim 7 saate bir yiyor uzgun olmam yemesini istemem gayet norma,dogal.
genel olarak konustum doktorun bana ne soyledigini ki gerci benim kizim hic emmedi hep sağdigim sutu verdim 3 saate bir vermistim bir sistem olusturmak guzel bence midesi genisleyince bebek hep yemek isteyecek tokluk hisetmeyecek yemek yememesi nekadar zararliysa cok yemeside okadar zararli tabi ilk aylar istediginiz kadar verebilirsiniz emmiyorsa 3 aydan sonra bi duzen olusturulmali benim kizkardesimde her ay 1 kilo aliyordu 12 aylik 12 kiloydu obez olmadi ama annem tabiki her 3/4 saate bir veriyordu fazla emiyordu her saat misal verdiginde az yer sik yer. Benim kizimin olayi cok farkli 3 saate bir 90/120cc yese memnun kalirim sorunum olmaz ama 7/8 saat yememesi tabiki normal degil.
Kuzenimin bebegi 3 bucuk kilo dogdu suan 2 aylik 5 bucuk kilo anne sutu ve gunde 2 defa formul mama yiyor doktor diyet verdi suan diyetteler
Kendimi nasil ifade ettim bilmiyorum ama ayina gore normal kilo almasini istiyorum ayina gore yemesini istiyom ne az ne cok ama bizim olay gercekten cok farkli

bana da 4 kiloyu geçsin öyle demişlerdi sanırım ara bir kilo değerine bakıyorlar.Genel evet böyle basit bir işlem için insan istemez ama illa olacaksa da hiç üzülmeyin ağır bir anestezi almayacaktır hiç anlamaz bile inşallah bu arada evet internetten bakmak yanlış doktorların kendisine sormak dediğiniz gibi en mantıklısı.Benim doktorum mesela pipi ucunda hafif darlık var yaptır rahat etsin dedi.Bir iki doktor daha erken yaptırma tataftarıydı o sebeple çok da geç olmadan yaptıralım dedik.

Klipslinin ne gibi olumsuz yanı oldu?Ben de dikişli düşünüyorum ama bazen acaba klipsli daha mı kolay olur diye aklım karışıyor.

Sizin doktorunuzun gerekçesi nedir acaba internette çoğu yerde 4. Aya kadar lokal anestezi olduğunu duymuştum genel anestezi ile yaptırmak istemiyorum ben aç kalması vs gerekecek diye
gebelik takibimi yapan hocam Profesördü, ondan çok memnundum. Kendisine sorup onun referansıyla gittim pediatristimize, Pediatristimiz de profesör. Ben de sünneti aradan çıkarmak istiyordum acı çekmesin, anestezi almasın, zor olmasın diye, ilk randevuda ilk sorduğum şey sünnet tarihi ve bi doktor oldu. bana şunu söyledi minikler hissediyorlar, acı çekiyor fakat ifade edemiyorlar, 3.aya kadar önermiyorum ama isterseniz yaptırabilirsiniz.
3 ayla 2 yaş arasını öneriyor, 5 yaşa kadar yine önerilmiyor. 5 yaş sonrası yine sünnet edilebilir.

Her çocuğun gelişimi kendine özeldir, her çocuğun ihtiyacı farklıdır diyor. İlacı en son çare olarak yüklüyor bebeklere. Aşı takvimini bebeğe göre ayarlıyor (özel yapılan aşıları tabi), kalça ultrasonunu bu ay içinde istedi, geçen ay için erken dedi. Hoca önce sohbet ediyor karşılaşılacak her şeyi tek tek yapılması gerekenleri anlatıyor, başımıza geldiğinde ona göre sakince hareket ediyoruz.
Kadın doğumcum da öyleydi, gebeliğim boyunca sürpriz yaşamadım, Demir ve folik asit dışında ilaç kullanmadım, kan takibimi yaptı, gerek yok dedi. doğum ve sonrasında da sadece parol (doğumda ayrıca ameliyat edildim üstelik). Çok şükür bebeğimin sağlığı da benim sağlığım da iyi.
Söylediğim gibi doktorlarım içime sindiği için onların izinden gitmek mantıklı geliyor, bir aksilik çıkmazsa çocuğumu onunla büyüteceğim.

Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim acı hissederler ama inşallah çok hissetmezler kıyamam onlara ben de bir hastane ve bir de doktorla görüşüp karar vereceğim. Yazarım burada

Çok haklısınız belki onun için genel anestezi iyi olur bilemeyiz Tüm yavruşlar güzel ihtimalleri yaşasın inşallah

İlk süt daha hızlı akışlı geldiği için akış yavaşlayınca biberon istiyordur bu bebişler çok akıllı ben biberonu tamamen kestim hatta dün biberon vermem gerekti bu seferde o almadı unutmuş bile hemen.

Evet bence de bir doyuyor hemen sonrasında keyif yapmak istiyor 70 günlük ama 70 aylık akıl var hepsinde.Darısı başıma inşallah ben de biberonu unuttu yazarım bir gün

2.5 aylık 5.500 olan bebeğe diyet mi verildi? Yokkk artikk bnm kızım 3590 doğdu 2. Ayında 5950 çıktı doktor harika böyle devam annesi dedi. Ay bu doktorlarda bı tutarsız her biri farklı

Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim acı hissederler ama inşallah çok hissetmezler kıyamam onlara ben de bir hastane ve bir de doktorla görüşüp karar vereceğim. Yazarım burada
Rica ederim bir de size müjde vereyim 3. Ayla birlikte gaz sancıları ortadan kalkarmış no more kolik

2.5 aylık 5.500 olan bebeğe diyet mi verildi? Yokkk artikk bnm kızım 3590 doğdu 2. Ayında 5950 çıktı doktor harika böyle devam annesi dedi. Ay bu doktorlarda bı tutarsız her biri farklı
Kilo alımı güzelse mama vermesini istemez doktoru, diyetten kasıt o olabilir. Emerek yeterli kilo alıyorsa mama takviyesine ihtiyaç duyulmuyor .

Ayni fikirdeyim o yuzden bebeginiz icin en iyisini siz bilirsiniz doktorlarin ne dedigine cok takilmamak lazim bence 2 aylik bu arada 2 bucuk mi demisim kb

Benim bebeğim 2780 doğdu 2650 ye düştü hastaneden çıkışımızda. 1. Ayda 4 bucuk kiloydu doktor şaşırdı hatta cok iyi kilo almış dedi. 2 aylık olduk yeni bugün doktor kontrolümüz vardı 5.820 olmuş kilosu. Maşallah sadece anne sütü veriyorum. Mama hiç vermiyorum. Boyumuzda 59 cm idi.

Benim bebeğimde aynı göğsümün ucu damağına denk geldiğinde o ses cıkıyor bende sinir oluyorum. Doktora gittim bugün ama valla sormak aklıma gelmedi

İki aylık olmadı ama salya başladı bizde gerçi sürekli olmuyor da yüzüstü tuttuğumuzda çok fazla tükürüğü akıyor. Sizlerde nasıl bu durum

Klipslinin ne gibi olumsuz yanı oldu?Ben de dikişli düşünüyorum ama bazen acaba klipsli daha mı kolay olur diye aklım karışıyor.
Klipste deriyi sıkıştırıyor. Yarası kurudukça kendisi atıyor. Bazı doktorlar üç dört gün sonra kendisi çıkarıyormuş. Bizimkisi gerek yok kendisi çıkacak dedi. Parça parça çıktı. Ayakta gezindiği için aparatı sarktı. Kurumayan yerdeki deri gerildi çok canı acıdı. Düşmesi 10 günü buldu. Mantık göbek kordonu gibi. Kurudukça düşüyor

İki aylık olmadı ama salya başladı bizde gerçi sürekli olmuyor da yüzüstü tuttuğumuzda çok fazla tükürüğü akıyor. Sizlerde nasıl bu durum
Benim oğlumda 2,5 aylık, bu ay ki kontrolünde dr diş yerleri oluşmaya başlıyor salyası akmaya başlar yavaştan demişti öyle de oldu yavaş yavaş salyası akıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…