2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ne bileyim canım ya .. 6-7 saat çok fazlaymış gbi geliyor
Bebekler ilk ay karaciğerleri tam gelişmediği için 3 saatte beslenmediginde kan şekerleri düşüyor, uyandırmak bile zorlaşıyor ama 2 ayı geçtikten sonra acıkınca ya kıpırdanıyor ya uyanıyor zaten, kilosu iyiyse uyusun bence.

Haklisin vermesem daha iyi 2/3 gun baska mama denedik hic degisiklik olmadi cok sukur ama ikisinden verirsem belki rahatsiz olur napalim bir mama ziyan olacak
Canım ziyan etme sen iç, ben kalan bir mamamız vardı kendim içtim, içinde bi sürü vitamin mineral var sonuçta

Canım şu ve şeker vermeye devam ediyor musun? Şekere alisan bazı bebeklere anne sütü ve mama tatsız geldiği için istemiyorlar, öyle olunca da mideleri küçülüyor, her fırsatta besleye midesini genişletmeye çalışacaksın, şekerli suya devam ediyorsa mama reddi gittikçe artar.

Vermiyorum şeker koyuyorum dediğimde gerçekten ben bile suyu tatınca şekerli gelmiyordu verdiğim su su verdigim zamanlar sanki daha iyidi 3 haftadir az yiyor zaten goz kapaklari yine kizariyor elerri yine soguk sususzluk belirtileri var bana gore tabi ama su ile alakasi oldugunu zanetmiyorum çunku çoğu zaman sekerdiz veriyordum

Bende her uyandığında /arandığında emziriyodum ama seninle konuştuk biliyosun . Artık şunu anladım benim bebeğim uyanıyosa yada meme aranıyo gibiyse sadece açlıktan değil alttan yada üstten gazı olduğunda ya kakası geldiğinde de memeyi tutup emiyo . Artık geceleri daga zor oluyo ama gazını çıkarıyorum meme vermiyorum emzirme aralıklarını 4 saate çıkardım gece sık emzirmediğim içinde çocuğum daha rahat uyuyo önceden hep mızıklardı sabaha kadar sanırım ben emzirmeyi abartmışım . Eşim spor yaptırır gibi hareket ettiriyo gazı çıkınca emmek de istemiyo uykuya devam ediyo .

Kızlar bebeğinde inek sütü alerjisi olan var mı? Anne sütünden geçen inek sütü ve ürünleri sanırım oğlumu rahatsız ediyor. Belirtilerine baktım çoğu bizde var. Sizlerde olan var mı? Belirtileriniz nelerdi? Nasıl diyet uyguluyorsunuz ve düzelme var mı?

Evet haklısınız ve her çocuk kendine has yukarıda bir arkadaş gündüz bile çok meme aramadığını yazmış bebeğinin o da normal bu da normal. Çocuğa göre ilerlemek gerek biz ne planlasak boş cevap için teşekkür ederim Zaten çok hareketli bi bebek her doktor şaşırıyor görünce ideal kilosuna emekleyince yürüyünce ulaşır inşallah

Evet konuşmuştuk gerçekten bak saat 3.30 da uyandı ve orda kaka gaz yapmaya çalıştı resmen memeden kuvvet alıyor zaten gazlı bebek hep emmek ister Ama düşünüyorum kusmuyor tok olsa midede yer olmaz kusmaz mıydı? ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum eskiler hep (teyzemler vs) bebek her istediğinde emzirilir süre tutulmaz ne kadar durmak isterse diyolar. Benim oğlumun memeyi reddetip dudağını kilitlediği anlar çok azdır kustuğu da sayılıdır. Sen 4 saatte bir verirken iki memeyi de veriyor musun ve kaçar dk emiyor bebeğin?

Gunaydin kizlar gece uyanmadigi için en son 01 de 30 ml emdi uykuya girdi zorlamadim sabah 7 de 50 ml emdi eski mamasindan bir yeni bir eski veriyorum yemekten 15/20 dk sonra tekrar kustu Midesi kaldirmiyor sanirim anlamadim eski mamasini zorla yedi cunku aç yemek istemiyor agliyor yemek için ama sirf aç oldugu icin 50 ml icti pazartesi baska doktors goturecrgim artik insallah su 2 gun en azindan sorun ciksrmaz azda olsa 3 saate bir sutunu icer

O sabaha kadar mızıklama tam biz. Sabaha kadar beşik sallıyoruz. Bizimki gazı gaz masajları da yapsam o bisiklet hareketini de zaten kolay çıkaramıyor kolik. Sanırım bizim kolik sancılarımız bitmedikçe iyi bir uyku, iyi bir beslenme düzeni kurmamız imkansiz

Ben emziriyorken doktor kesinlikle her arandiginda vermeyeceksin once 2 saate bir sonra 3 saate bir e cikarti 10 dk saga 10 dk sol diyordu her istediginde verirseniz midesini genisletirsiniz diyordu ki bende boyle dusunuyorum

Ben emziriyorken doktor kesinlikle her arandiginda vermeyeceksin once 2 saate bir sonra 3 saate bir e cikarti 10 dk saga 10 dk sol diyordu her istediginde verirseniz midesini genisletirsiniz diyordu ki bende boyle dusunuyorum
Genişlesin canım ne olacak ki? Sen kilo almasını istiyor musun istemiyor musun ben tam olarak anlayamadım. Hem yemiyor diyorsun kilosunu beğenmiyorsun hem de midesi genişlemesin çok yemesin diyorsun. Sen tam olarak ne istiyorsun bebeğinden ona bir tam karar mı versen Arkadaşımın oğlu sadece anne sütüyle 2. Ayda 2 kilo almıştı ve doktor onu tebrik etmişti müthiş diye ki gerçekten duyduğum en yüksek kilo . Anne sütü alan bir bebek obez olmaz mamada evet belli bir kilonun üstüne çıkmaması gerek obeziteyi tetikleyebilir diye ama anne sütü için böyle bi kıstas yok ki. Benim bebeğim ilk 2 ay hep tek meme 10 dk emdi çok nadir gazı varken uzuun uzun emerdi. Şimdi daha çok seviyor memeyi çünkü seviyor teması. Şimdi niye çekeyim çocuğu erkenden? Ha gece uykularımız daha iyi olsun kilosu da iyi bir yol düşünmeye çalışıyorum ama onun dışında niye midesi genişleyecek korkusu yaşamıyorum ben

Merhaba. Sünneti kac günlük iken yaptırdınız? Lokal anestezi ile mi oldu? Biz bugün 38 günlüğüne, 40inda yaptırmak istedik ama hastane ilk 1 ayı kaçırdığımız için geç olduğunu, lokal anestezi ile cok acı çekeceğini söyledi. Hatta artık işiniz 6. Aydan sonra genel anesteziye kaldı dedi. Sizde kacinci gün yapılmıştı?

35 günlükken lokal anesteziyle yaptırdık

Biz oğlumu 2 aylıkken sünnet ettirdik. 3 gün karton bardak koyduk bir de kremi vardı, calpol verdik, sorunsuzca atlattık çok şükür. Simdi 75 günlük tamamen iyileşti zaten 1 haftada hiç bir şeyi kalmıyor. Bir de sadece orasını uyuşturup yaptılar sunneti .

Allah allah ilk kez duydum bunu ben Pazartesi yaptıracağım 73 günlük olacak.Lokal ile yapacaklar 3 aydan sonrasını genel anestezi ile yapıyoruz dediler.

sadece 1 memeyi veriyorum en fazla 6 dk emiyo. Doktor ilk 5 dakika alacağını alıyodur zaten dedi ve benim sütüm çok yağlı ekstra olarak. Bu arada kaka da günde en az 5 kere yapıyo Birden böyle emzirme aralığını artırınca memelerim çok fena durumda ama alışırlar diye düşünüyorum şöyle gözlemledim diyelim meme aranıyo mememi verirsem emiyo ve emerken gaz çıkarıp kaka yapıyo, ama vermeyip gazını çıkarırsam ve kaka yapmasına yardımcı olursam sonra meme verdiğimde emmiyo demekki gazdan dolayı diye düşünüp emzirmiyorum. Acaba aç mı kalıyo diye düşünüyorum ama acıktığında ağlıyo ya da huzursuzluğunu belli ediyo. Geceleri sık sık emzirmediğim için çocuk o kadar huzurla uyuyo ki. Valla bu emzirme olayı çok sıkıntı keşke kesin ve net saatleri olsa

Çok iyi anlıyorum. O mızıklamalar yüzünden bende uyuyamıyodum . Bir de eşim çok hareket yaptırıyo çocuk resmen komando gibi çalışıyo bu yüzden artık kendide ayaklarını kaldırıp gazını çıkarmaya başladı birde üstüne sık sık emmeyince şu son 1 haftadır gece bebek de bende rahatız dün mesela 24.00 da uyudu 6 da kendi uyandı emzirdim.

41 günlükken evde yaptırdık. Sağlık kabininden karı koca eş iki doktor eve geldi, evde yapıldı. İstanbul da oturanlara özelden iletişim numarası verebilirim. Fiyat 500₺ çok çok uygun. Bebeğe lokal anestezi yapıldı,kolik ses açtık, işlem sırasında uyudu sonrasında hiç ağrı sızımız olmadı. İki gün ilaç kullandık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…