- 6 Aralık 2017
- 998
- 1.155
- 113
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.341
Bebekler ilk ay karaciğerleri tam gelişmediği için 3 saatte beslenmediginde kan şekerleri düşüyor, uyandırmak bile zorlaşıyor ama 2 ayı geçtikten sonra acıkınca ya kıpırdanıyor ya uyanıyor zaten, kilosu iyiyse uyusun bence.Ne bileyim canım ya .. 6-7 saat çok fazlaymış gbi geliyor
Benim bebegimde oluyor, mamanın mideye iniş sesini duyuyorumKızlar bebeği emerken midesinden gurk gurk diye ses gelen var mı? Mide problemi olabilir mi
Canım ziyan etme sen iç, ben kalan bir mamamız vardı kendim içtim, içinde bi sürü vitamin mineral var sonuçtaHaklisin vermesem daha iyi 2/3 gun baska mama denedik hic degisiklik olmadi cok sukur ama ikisinden verirsem belki rahatsiz olur napalim bir mama ziyan olacak
Canım şu ve şeker vermeye devam ediyor musun? Şekere alisan bazı bebeklere anne sütü ve mama tatsız geldiği için istemiyorlar, öyle olunca da mideleri küçülüyor, her fırsatta besleye midesini genişletmeye çalışacaksın, şekerli suya devam ediyorsa mama reddi gittikçe artar.Kizlar bana bi akil verin napcagimi bilmiyorum artik 2 gundur kizim yemek istemiyor dun sabah 6 daat sonra zorla 50ml yedi bugunde 7 sat sonra 50 ml yedi ve suan 5 saatir yemiyor zorla 30 ml verdim dun doktora gittik kilo almis diyor 1 ay icinde 600gr delirecegim zaten az yiyordu simdi hic yemek istemiyor zorla vermekte istemiyorum ama 7 saat icin 50 cok az suan 5 sat oldu 30 icti cok uzuluyorum napacagimi da bilmiyorum burdaki doktorlar da hic birseyden anlamiyor
Vermiyorum şeker koyuyorum dediğimde gerçekten ben bile suyu tatınca şekerli gelmiyordu verdiğim su su verdigim zamanlar sanki daha iyidi 3 haftadir az yiyor zaten goz kapaklari yine kizariyor elerri yine soguk sususzluk belirtileri var bana gore tabi ama su ile alakasi oldugunu zanetmiyorum çunku çoğu zaman sekerdiz veriyordumCanım şu ve şeker vermeye devam ediyor musun? Şekere alisan bazı bebeklere anne sütü ve mama tatsız geldiği için istemiyorlar, öyle olunca da mideleri küçülüyor, her fırsatta besleye midesini genişletmeye çalışacaksın, şekerli suya devam ediyorsa mama reddi gittikçe artar.
Bende her uyandığında /arandığında emziriyodum ama seninle konuştuk biliyosun . Artık şunu anladım benim bebeğim uyanıyosa yada meme aranıyo gibiyse sadece açlıktan değil alttan yada üstten gazı olduğunda ya kakası geldiğinde de memeyi tutup emiyo . Artık geceleri daga zor oluyo ama gazını çıkarıyorum meme vermiyorum emzirme aralıklarını 4 saate çıkardım gece sık emzirmediğim içinde çocuğum daha rahat uyuyo önceden hep mızıklardı sabaha kadar sanırım ben emzirmeyi abartmışım . Eşim spor yaptırır gibi hareket ettiriyo gazı çıkınca emmek de istemiyo uykuya devam ediyo .Benimki de öyle o yüzden hiç düşünmeden mememi açıp veriyorum ama belki de sırf bu yüzden çok uyanıyor acaba diyorum artık süre mi tutsam 3. Ay kontrolümde buna bir çözüm bulacağım artık. Gerçi 4. Ayda işe başlıyorum durduğu kadar dursun son zamanları diye vicdan yapıyorum.
Evet haklısınız ve her çocuk kendine has yukarıda bir arkadaş gündüz bile çok meme aramadığını yazmış bebeğinin o da normal bu da normal. Çocuğa göre ilerlemek gerek biz ne planlasak boş cevap için teşekkür ederimBeslemeyince de uyumuyorlar ki, benim de gündüz öyle oluyor, ne zaman uyansa aranıyor, yarım saat bile olsa veriyorum mamagece uyanmıyor genelde ama kıpraşmaya başlayınca besliyorum, yoksa rahat uyuyamıyor, bence bebek istediğinde beslenmesi lazım yoksa huysuzlaşıyorlar, emeklemeye başlayınca verir fazla kilolarını, iştahsız bebek olmasindansa iştahlı olması çok iyi bence.
Evet konuşmuştuk gerçekten bak saat 3.30 da uyandı ve orda kaka gaz yapmaya çalıştı resmen memeden kuvvet alıyor zaten gazlı bebek hep emmek ister Ama düşünüyorum kusmuyor tok olsa midede yer olmaz kusmaz mıydı? ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum eskiler hep (teyzemler vs) bebek her istediğinde emzirilir süre tutulmaz ne kadar durmak isterse diyolar. Benim oğlumun memeyi reddetip dudağını kilitlediği anlar çok azdır kustuğu da sayılıdır. Sen 4 saatte bir verirken iki memeyi de veriyor musun ve kaçar dk emiyor bebeğin?Bende her uyandığında /arandığında emziriyodum ama seninle konuştuk biliyosun . Artık şunu anladım benim bebeğim uyanıyosa yada meme aranıyo gibiyse sadece açlıktan değil alttan yada üstten gazı olduğunda ya kakası geldiğinde de memeyi tutup emiyo . Artık geceleri daga zor oluyo ama gazını çıkarıyorum meme vermiyorum emzirme aralıklarını 4 saate çıkardım gece sık emzirmediğim içinde çocuğum daha rahat uyuyo önceden hep mızıklardı sabaha kadar sanırım ben emzirmeyi abartmışım . Eşim spor yaptırır gibi hareket ettiriyo gazı çıkınca emmek de istemiyo uykuya devam ediyo .
O sabaha kadar mızıklama tam biz. Sabaha kadar beşik sallıyoruz. Bizimki gazı gaz masajları da yapsam o bisiklet hareketini de zaten kolay çıkaramıyor kolik. Sanırım bizim kolik sancılarımız bitmedikçe iyi bir uyku, iyi bir beslenme düzeni kurmamız imkansizBende her uyandığında /arandığında emziriyodum ama seninle konuştuk biliyosun . Artık şunu anladım benim bebeğim uyanıyosa yada meme aranıyo gibiyse sadece açlıktan değil alttan yada üstten gazı olduğunda ya kakası geldiğinde de memeyi tutup emiyo . Artık geceleri daga zor oluyo ama gazını çıkarıyorum meme vermiyorum emzirme aralıklarını 4 saate çıkardım gece sık emzirmediğim içinde çocuğum daha rahat uyuyo önceden hep mızıklardı sabaha kadar sanırım ben emzirmeyi abartmışım . Eşim spor yaptırır gibi hareket ettiriyo gazı çıkınca emmek de istemiyo uykuya devam ediyo .
Ben emziriyorken doktor kesinlikle her arandiginda vermeyeceksin once 2 saate bir sonra 3 saate bir e cikarti 10 dk saga 10 dk sol diyordu her istediginde verirseniz midesini genisletirsiniz diyordu ki bende boyle dusunuyorumEvet konuşmuştuk gerçekten bak saat 3.30 da uyandı ve orda kaka gaz yapmaya çalıştı resmen memeden kuvvet alıyor zaten gazlı bebek hep emmek ister Ama düşünüyorum kusmuyor tok olsa midede yer olmaz kusmaz mıydı? ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum eskiler hep (teyzemler vs) bebek her istediğinde emzirilir süre tutulmaz ne kadar durmak isterse diyolar. Benim oğlumun memeyi reddetip dudağını kilitlediği anlar çok azdır kustuğu da sayılıdır. Sen 4 saatte bir verirken iki memeyi de veriyor musun ve kaçar dk emiyor bebeğin?
Genişlesin canım ne olacak ki? Sen kilo almasını istiyor musun istemiyor musun ben tam olarak anlayamadım. Hem yemiyor diyorsun kilosunu beğenmiyorsun hem de midesi genişlemesin çok yemesin diyorsun. Sen tam olarak ne istiyorsun bebeğinden ona bir tam karar mı versenBen emziriyorken doktor kesinlikle her arandiginda vermeyeceksin once 2 saate bir sonra 3 saate bir e cikarti 10 dk saga 10 dk sol diyordu her istediginde verirseniz midesini genisletirsiniz diyordu ki bende boyle dusunuyorum
Merhaba. Sünneti kac günlük iken yaptırdınız? Lokal anestezi ile mi oldu? Biz bugün 38 günlüğüne, 40inda yaptırmak istedik ama hastane ilk 1 ayı kaçırdığımız için geç olduğunu, lokal anestezi ile cok acı çekeceğini söyledi. Hatta artık işiniz 6. Aydan sonra genel anesteziye kaldı dedi. Sizde kacinci gün yapılmıştı?Hiç aglamadi.İşlem sırasında anestezi olduğu icin anlamadı zaten hatta doktor ne olur ne olmaz diye emzik yada maması varmı yanınızda dedi hazır bulundurdum ama ağlamadigi için gerek kalmadı.
Sonrasında anestezi geçince ağrısı başlar ağlar sandık ama yine aglamadi şükür.
Burda en önemli nokta sünnetten sonraki ilk 1-2 gün bezini sürekli değiştirin kalmasın çisli kakali çok.Bize kremler verdi ve fitil.Kremleri karıştirip bezine pipisine denk gelecek şekilde sürdük her bez değişiminde.
Kremlerden birinide ayriyetten o bölgeye sürdük.Doktor bile şaşırdı çok hızlı iyileşmiş diye.Ama mesela başka bir arkadaşımız aynı doktora yaptırdı onunki iltihap kapmış.Kimisine o bölgeye karton bardağı kestirip koyduruyorlar idrarı değmesin diye bizim doktor öyle birşey yaptırmadı yapmıyoruz öyle dedi.Sizinki nasıl tedavi verir bilmem ama bezini sık sık değiştirin kremleri düzenli kullanın bizimki anestol krem,vaselin birde adı b ile başlayan bir krem vermisti.Bir kaç günde fitil attık çok uysaldi.
35 günlükken lokal anesteziyle yaptırdıkMerhaba. Sünneti kac günlük iken yaptırdınız? Lokal anestezi ile mi oldu? Biz bugün 38 günlüğüne, 40inda yaptırmak istedik ama hastane ilk 1 ayı kaçırdığımız için geç olduğunu, lokal anestezi ile cok acı çekeceğini söyledi. Hatta artık işiniz 6. Aydan sonra genel anesteziye kaldı dedi. Sizde kacinci gün yapılmıştı?
Biz oğlumu 2 aylıkken sünnet ettirdik. 3 gün karton bardak koyduk bir de kremi vardı, calpol verdik, sorunsuzca atlattık çok şükür. Simdi 75 günlük tamamen iyileşti zaten 1 haftada hiç bir şeyi kalmıyor. Bir de sadece orasını uyuşturup yaptılar sunneti .Merhaba. Sünneti kac günlük iken yaptırdınız? Lokal anestezi ile mi oldu? Biz bugün 38 günlüğüne, 40inda yaptırmak istedik ama hastane ilk 1 ayı kaçırdığımız için geç olduğunu, lokal anestezi ile cok acı çekeceğini söyledi. Hatta artık işiniz 6. Aydan sonra genel anesteziye kaldı dedi. Sizde kacinci gün yapılmıştı?
Allah allah ilk kez duydum bunu ben Pazartesi yaptıracağım 73 günlük olacak.Lokal ile yapacaklar 3 aydan sonrasını genel anestezi ile yapıyoruz dediler.Merhaba. Sünneti kac günlük iken yaptırdınız? Lokal anestezi ile mi oldu? Biz bugün 38 günlüğüne, 40inda yaptırmak istedik ama hastane ilk 1 ayı kaçırdığımız için geç olduğunu, lokal anestezi ile cok acı çekeceğini söyledi. Hatta artık işiniz 6. Aydan sonra genel anesteziye kaldı dedi. Sizde kacinci gün yapılmıştı?
sadece 1 memeyi veriyorum en fazla 6 dk emiyo. Doktor ilk 5 dakika alacağını alıyodur zaten dedi ve benim sütüm çok yağlı ekstra olarak. Bu arada kaka da günde en az 5 kere yapıyo Birden böyle emzirme aralığını artırınca memelerim çok fena durumda ama alışırlar diye düşünüyorumEvet konuşmuştuk gerçekten bak saat 3.30 da uyandı ve orda kaka gaz yapmaya çalıştı resmen memeden kuvvet alıyor zaten gazlı bebek hep emmek ister Ama düşünüyorum kusmuyor tok olsa midede yer olmaz kusmaz mıydı? ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum eskiler hep (teyzemler vs) bebek her istediğinde emzirilir süre tutulmaz ne kadar durmak isterse diyolar. Benim oğlumun memeyi reddetip dudağını kilitlediği anlar çok azdır kustuğu da sayılıdır. Sen 4 saatte bir verirken iki memeyi de veriyor musun ve kaçar dk emiyor bebeğin?
Çok iyi anlıyorum. O mızıklamalar yüzünden bende uyuyamıyodum . Bir de eşim çok hareket yaptırıyo çocuk resmen komando gibi çalışıyoO sabaha kadar mızıklama tam biz. Sabaha kadar beşik sallıyoruz. Bizimki gazı gaz masajları da yapsam o bisiklet hareketini de zaten kolay çıkaramıyor kolik. Sanırım bizim kolik sancılarımız bitmedikçe iyi bir uyku, iyi bir beslenme düzeni kurmamız imkansiz
41 günlükken evde yaptırdık. Sağlık kabininden karı koca eş iki doktor eve geldi, evde yapıldı. İstanbul da oturanlara özelden iletişim numarası verebilirim. Fiyat 500₺ çok çok uygun. Bebeğe lokal anestezi yapıldı,kolik ses açtık, işlem sırasında uyuduMerhaba. Sünneti kac günlük iken yaptırdınız? Lokal anestezi ile mi oldu? Biz bugün 38 günlüğüne, 40inda yaptırmak istedik ama hastane ilk 1 ayı kaçırdığımız için geç olduğunu, lokal anestezi ile cok acı çekeceğini söyledi. Hatta artık işiniz 6. Aydan sonra genel anesteziye kaldı dedi. Sizde kacinci gün yapılmıştı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?