2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
El kadar bebeğe diyet uygulatmak çok saçma, acikmişsa doyurulacak, bebek bu ne kadar beslenirse o kadar çabuk toparlar, bizim gibi değil ki, hergun büyüyor, organları gelişiyor, kemikleri kalinlasiyor, büyüme hızına göre de besin ihtiyacı oluyor, kimi bebeğin daha az beslenmeye ihtiyacı olabilir kiminin daha çok, bunu her bebek için 3 saatle falan sınırlamak çok saçma geliyor bana, bebeğin midesi genişlesin zaten ne güzel, annelerin en büyük derdi değil mi çocuklarına yemek yedirememek, obez durumu olmakca gelişim çağındaki bebeklere de çocuklara da diyet uygulanmaz, iştahlı bebeğin tek sıkıntısı fazla gazlı olması oluyor, çünkü ne kadar çok meme o kadar gaz demek o da 3.-4. ayda büyük ölçüde geçiyor zaten.

Ben de böyle düşünüyorum aynı sizin gibi gaz sorunumuz çözülürse uykumuz da güzel olur diye düşünüyorum bir de çalışmaya bailayınca zaten benden uzak olacak yavrum şimdi bol bol takılsın memede ne isterse vereyim diyorum vicdan da yapıyorum yani. Ve kesinlikle her bebek kendine özgü zaten aralıklar çok açık yani 7. Ayında 7 kilo bir bebek de 3. Ayında 7 kilo bir bebek de normal kabul ediliyor hiç kasmaya gerek yok

Sen çocuğunu harika çözmüşsün kitap gibi okumuşsun maşşallah ben de o bazı beslenmelerinin gaz için olduğunun farkındayım ben de masaj yapıyorum pedal hareketi vs gerçekten güzel çıkarıyor belki senin eşim gibi çok yapmıyorumdur ben ama oğlumun çok çabuk ilgisi dağılıyor masajdan oyun halısına oradan kitaplara çok hızlı geçişler yaşıyoruz biz mızırdandığı an son veriyorum o aktiviteye ki soğumasın örneğin kitaptan oyuncaktan geçecek bu gaz işi inşallah ben de burada çok güzel uyudum falan yazıcam şimdilik 3. Ay kontrolüne kadar böyle devam edeyim sonra yolumu bulmaya çalışacağım inşallah önerilerin için teşekkür ederim

Sadece 1 kez mama veriyorum o da son haftalarda vermeye başladım. Hep emzirdim. Kaka da kan yok geçen haftada 250 gram almış aslında iyi bu ay için yeterli önceki haftalarda alamamış. Total ige ve spesifik ige için test verdik onun sonucunu bekliyoruz. 2 haftala boyunca herşeyi yiyip gözlemleyeceğiz bugün 4. Gün cildinde alerji belirtisi yok. Şuan kilosu 5.300 daha 2 aylık olmadık. Kilosu da iyi dedi. Günde2 kezkaka yapıyor kakasında ara ara mukus oluyor genzinde de hırıltı var.

Tam 41 günlüktü lokal anestezi ile oldu.Doktor çok iyi bir zamanda olduğunu söyledi.Sis bence başka cerrahla görüşün.

Nerde yaşıyorsunuz siz ankarada mıydı nerede yaptıracaksınız acaba
Evet Ankara'dayım.Ben seçimimi nasıl yaptım anlatayım :) Çevremde hep kız bebek olduğu için bu konuda hiçbir fikrim yoktu.Sonra 4 isim duydum sora sora.Biri memorial İbrahim Ötgün.Memorial'ı konu ile ilgili bize dönsünler diye 3 sefer aradık nedense dönmediler.Koru'da Yusuf Kibar'ı önerdiler.Koru'da doğum yaptım doktorum dışarıdandı ama hastane personelinden vs memnun kalmadım.Onu da eledik.Mahmut Ferda Şenel'de bebeği sünnet olan bir tanıdığım oldu o da klips yöntemiyle yapıyormuş o sebeple eledim.En son Onursal Yıldız'da sünnet olup çok memnun kalan birkaç kişiyle görüştüm.Eve çok uzak yeri ve bir klinikte yapıyor sünneti ama internette de çok güzel yorumlar okudum.Ona karar kıldık.Klips istemiyorum çok daha kolay diyorlar ama memnun kalmayan kişiler olmuş o beni bi uzaklaştırdı klipsten.

Son düzenleme:
Biz test verdik sonuç bekliyoruz

Direkt ağzına tutumuyorum tavsiyenizle daha sakin gerçekten de.Bir garip ret durumu yaşıyoruz biz.40 ml falan memeyle gerisini biberonla istiyor.Artık ben de şaşırdım stres yapmamaya çalışıyorum inşallah bir şekilde düzene girer

Ay gerçekten "anne hatası" söylemlerine fıtık oluyorum.Her zaman her koşulda nedense anneleri suçlayıcı tavırlar çok sıkıcı ve artık toplumca değişmesi gereken bir tutum.Zaten hepimizde bir sürü değişiklik oldu hem fiziksel hem zihinsel bir de bu şekilde yazılar görünce sinir oluyorum.Ben de kabloyu direkt biberonun içine koyuyorum.Dünden beri kendince bir şey belirledi önce memeyle bi 30-40 ml hatta bazen 50 içiyor sonrasında ağlama kıyamet ve biberonla bitiş.Artık bir şekilde tam ret olmadan deneyeceğim bakalım.

Çok teşekkür ederim açıklamalarınız için ben de bi araştırıp bakayım o isme

klips yöntemini neden elediniz ben de ilk defa bugun duydum Ferda bey varmış diye. İlk doktoru da duydum onda baya iyiymiş.
Bizim çocuk doktoru 3. Aya kadar önermiyorum diyor o yüzden erteledim ben de, yaza doğru olsun dedi hatta, üşütme korkusu Ankara ayazı derken bana da mantıklı geldi.

Sizin doktorunuzun gerekçesi nedir acaba internette çoğu yerde 4. Aya kadar lokal anestezi olduğunu duymuştum genel anestezi ile yaptırmak istemiyorum ben aç kalması vs gerekecek diye

Çok arada kaldım aslında.Her iki yöntemin de eksisi artısı var.Klips ile sonradan tekrar sünnet olanlar varmış et parçası kalıyormuş vs dikişli de kanması çok olan oluyormuş.Yani tamamen karar verebilmiş değilim hala.

Sizin doktorunuzun gerekçesi nedir acaba internette çoğu yerde 4. Aya kadar lokal anestezi olduğunu duymuştum genel anestezi ile yaptırmak istemiyorum ben aç kalması vs gerekecek diye
Ben doktorları da anlamıyorum.Bizim doktor da mesela 2 seferdir sünneti yaptır annesi diyor.Geç kalma vs diyor.Kimine 6 aydan sonra kimine 3 ay kimine 2 ay vs diyorlar.Kafalar çorba gerçekten

Ben doktorları da anlamıyorum.Bizim doktor da mesela 2 seferdir sünneti yaptır annesi diyor.Geç kalma vs diyor.Kimine 6 aydan sonra kimine 3 ay kimine 2 ay vs diyorlar.Kafalar çorba gerçekten
Gerekçelerini sormak lazım aslında. Yani neden mesela geç demiş arkadaşa belki o genel anesteziyi öneriyor. Ama birçok yerde 6 aydan sonra tavsiye edilmediği yazıyor. Ama internet bilgisi çok yanlış oluyor. Ben de sorduracağım öğrenirsem yazarım güven hastanesinde bi arkadaş yaptırmış 2-3 ay arasında önermiş oradaki doktor ve kilo kısıtı koymuş belli bi kilonun üstündeyse lokal yapmıyormuş galiba. Ben bi hastaneye soracağım pazartesi eşim de kendi çalıştığı hastanedeki doktora soracak bakalım genel olmasından korkuyorum

İki çocuğunu sünnet ettirmiş anne olarak tecrübelerimi anlatmak istiyorum. Öncelikle kesinlikle ve kesinlikle bebekleriniz hareketlenmeden ve ay olarak da fazla ilerlemeden en en kısa zamnda yaptırın. İlki 19 aylıktı ikincisi 41 günlüktü. İkincisinde ağrısı ağlaması bile yok denecek kadar azdı. Hem bakımı kolay hem çok hızlı iyileşme süreci oluyor. Büyük olanı klips yaptırdık bin pişman olduk. İkincisinin yaşının da küçük olmasının etkisiyle birazda klasik dikişli yöntemle çok rahat oldu. Ne bardak kapattık ne altınınaçık bıraktık. Bir kaç gün hassasiyeti oldusadece ona rağmen normal hayata devam ettik.

Teşekkürler benim için güzel bi bilgi oldu
Ya aynısını arada benim oğlumda yapıyo yarıya kadar içiyo sonra çığlık kıyamet tutmuyo biberonla veriyorum. Konsantreleri bozulunca memede, benim bi biberonum vardı nerde diyolar heralde
Bende yaptırcaktım bu hafta içim rahat etsin diye bir de prof a götürdüm, ağlarken morarıyor mu dedi -vsd i olduğu için- ben yapmam yaptırma da ne aceleniz var hem hiç yapılmasa nolcak sanki dedi

Maşallah inşallah bizimki de hemen iyileşir iltihap falan kapmadan. Bezini kaç saatte bir degistirdiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…