- 6 Aralık 2017
- 998
- 1.155
- 113
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.361
El kadar bebeğe diyet uygulatmak çok saçma, acikmişsa doyurulacak, bebek bu ne kadar beslenirse o kadar çabuk toparlar, bizim gibi değil ki, hergun büyüyor, organları gelişiyor, kemikleri kalinlasiyor, büyüme hızına göre de besin ihtiyacı oluyor, kimi bebeğin daha az beslenmeye ihtiyacı olabilir kiminin daha çok, bunu her bebek için 3 saatle falan sınırlamak çok saçma geliyor bana, bebeğin midesi genişlesin zaten ne güzel, annelerin en büyük derdi değil mi çocuklarına yemek yedirememek, obez durumu olmakca gelişim çağındaki bebeklere de çocuklara da diyet uygulanmaz, iştahlı bebeğin tek sıkıntısı fazla gazlı olması oluyor, çünkü ne kadar çok meme o kadar gaz demekGenişlesin canım ne olacak ki? Sen kilo almasını istiyor musun istemiyor musun ben tam olarak anlayamadım. Hem yemiyor diyorsun kilosunu beğenmiyorsun hem de midesi genişlemesin çok yemesin diyorsun. Sen tam olarak ne istiyorsun bebeğinden ona bir tam karar mı versenArkadaşımın oğlu sadece anne sütüyle 2. Ayda 2 kilo almıştı ve doktor onu tebrik etmişti müthiş diye ki gerçekten duyduğum en yüksek kilo . Anne sütü alan bir bebek obez olmaz mamada evet belli bir kilonun üstüne çıkmaması gerek obeziteyi tetikleyebilir diye ama anne sütü için böyle bi kıstas yok ki. Benim bebeğim ilk 2 ay hep tek meme 10 dk emdi çok nadir gazı varken uzuun uzun emerdi. Şimdi daha çok seviyor memeyi çünkü seviyor teması. Şimdi niye çekeyim çocuğu erkenden? Ha gece uykularımız daha iyi olsun kilosu da iyi bir yol düşünmeye çalışıyorum ama onun dışında niye midesi genişleyecek korkusu yaşamıyorum ben
Ben de böyle düşünüyorum aynı sizin gibi gaz sorunumuz çözülürse uykumuz da güzel olur diye düşünüyorum bir de çalışmaya bailayınca zaten benden uzak olacak yavrum şimdi bol bol takılsın memede ne isterse vereyim diyorum vicdan da yapıyorum yani. Ve kesinlikle her bebek kendine özgü zaten aralıklar çok açık yani 7. Ayında 7 kilo bir bebek de 3. Ayında 7 kilo bir bebek de normal kabul ediliyor hiç kasmaya gerek yokEl kadar bebeğe diyet uygulatmak çok saçma, acikmişsa doyurulacak, bebek bu ne kadar beslenirse o kadar çabuk toparlar, bizim gibi değil ki, hergun büyüyor, organları gelişiyor, kemikleri kalinlasiyor, büyüme hızına göre de besin ihtiyacı oluyor, kimi bebeğin daha az beslenmeye ihtiyacı olabilir kiminin daha çok, bunu her bebek için 3 saatle falan sınırlamak çok saçma geliyor bana, bebeğin midesi genişlesin zaten ne güzel, annelerin en büyük derdi değil mi çocuklarına yemek yedirememek, obez durumu olmakca gelişim çağındaki bebeklere de çocuklara da diyet uygulanmaz, iştahlı bebeğin tek sıkıntısı fazla gazlı olması oluyor, çünkü ne kadar çok meme o kadar gaz demeko da 3.-4. ayda büyük ölçüde geçiyor zaten.
Sen çocuğunu harika çözmüşsün kitap gibi okumuşsun maşşallahsadece 1 memeyi veriyorum en fazla 6 dk emiyo. Doktor ilk 5 dakika alacağını alıyodur zaten dedi ve benim sütüm çok yağlı ekstra olarak. Bu arada kaka da günde en az 5 kere yapıyo Birden böyle emzirme aralığını artırınca memelerim çok fena durumda ama alışırlar diye düşünüyorumşöyle gözlemledim diyelim meme aranıyo mememi verirsem emiyo ve emerken gaz çıkarıp kaka yapıyo, ama vermeyip gazını çıkarırsam ve kaka yapmasına yardımcı olursam sonra meme verdiğimde emmiyo demekki gazdan dolayı diye düşünüp emzirmiyorum. Acaba aç mı kalıyo diye düşünüyorum ama acıktığında ağlıyo ya da huzursuzluğunu belli ediyo. Geceleri sık sık emzirmediğim için çocuk o kadar huzurla uyuyo ki. Valla bu emzirme olayı çok sıkıntı keşke kesin ve net saatleri olsa
Nerde yaşıyorsunuz siz ankarada mıydı nerede yaptıracaksınız acabaAllah allah ilk kez duydum bunu ben Pazartesi yaptıracağım 73 günlük olacak.Lokal ile yapacaklar 3 aydan sonrasını genel anestezi ile yapıyoruz dediler.
Sadece 1 kez mama veriyorum o da son haftalarda vermeye başladım. Hep emzirdim. Kaka da kan yok geçen haftada 250 gram almış aslında iyi bu ay için yeterli önceki haftalarda alamamış. Total ige ve spesifik ige için test verdik onun sonucunu bekliyoruz. 2 haftala boyunca herşeyi yiyip gözlemleyeceğiz bugün 4. Gün cildinde alerji belirtisi yok. Şuan kilosu 5.300 daha 2 aylık olmadık. Kilosu da iyi dedi. Günde2 kezkaka yapıyor kakasında ara ara mukus oluyor genzinde de hırıltı var.Benim oglaninda alerjisi var ilk ay kilo aldırmadı ben . Beni etmesi ve mama vermeme rağmen almadı çünkü alerjisi varmış. Masasının içinde süt.benim yediklerimde süt. Olduğu için günde 6 kere kaka yapıyordu. Kakasinda makus ve küçücük kan parçası çıkınca kesinleşti. Hiç bir testte çıkmıyor kan testinde bile. Ama alerjik için özel mamaya ve kendimde diyet yapınca düzeldi. İlk bir ayda sadece 400 gram almışken. İkinci ayda 1.nci ay kilosjndan 1400 gram almış. Mutlaka önce siz emziriyirsaniz diyet yapın süt ürünlerine karşı. Sonra mamasını değiştirin
Tam 41 günlüktü lokal anestezi ile oldu.Doktor çok iyi bir zamanda olduğunu söyledi.Sis bence başka cerrahla görüşün.Merhaba. Sünneti kac günlük iken yaptırdınız? Lokal anestezi ile mi oldu? Biz bugün 38 günlüğüne, 40inda yaptırmak istedik ama hastane ilk 1 ayı kaçırdığımız için geç olduğunu, lokal anestezi ile cok acı çekeceğini söyledi. Hatta artık işiniz 6. Aydan sonra genel anesteziye kaldı dedi. Sizde kacinci gün yapılmıştı?
Evet Ankara'dayım.Ben seçimimi nasıl yaptım anlatayım :) Çevremde hep kız bebek olduğu için bu konuda hiçbir fikrim yoktu.Sonra 4 isim duydum sora sora.Biri memorial İbrahim Ötgün.Memorial'ı konu ile ilgili bize dönsünler diye 3 sefer aradık nedense dönmediler.Koru'da Yusuf Kibar'ı önerdiler.Koru'da doğum yaptım doktorum dışarıdandı ama hastane personelinden vs memnun kalmadım.Onu da eledik.Mahmut Ferda Şenel'de bebeği sünnet olan bir tanıdığım oldu o da klips yöntemiyle yapıyormuş o sebeple eledim.En son Onursal Yıldız'da sünnet olup çok memnun kalan birkaç kişiyle görüştüm.Eve çok uzak yeri ve bir klinikte yapıyor sünneti ama internette de çok güzel yorumlar okudum.Ona karar kıldık.Klips istemiyorum çok daha kolay diyorlar ama memnun kalmayan kişiler olmuş o beni bi uzaklaştırdı klipsten.Nerde yaşıyorsunuz siz ankarada mıydı nerede yaptıracaksınız acaba
Biz test verdik sonuç bekliyoruzKızlar bebeğinde inek sütü alerjisi olan var mı? Anne sütünden geçen inek sütü ve ürünleri sanırım oğlumu rahatsız ediyor. Belirtilerine baktım çoğu bizde var. Sizlerde olan var mı? Belirtileriniz nelerdi? Nasıl diyet uyguluyorsunuz ve düzelme var mı?
Direkt ağzına tutumuyorum tavsiyenizle daha sakin gerçekten de.Bir garip ret durumu yaşıyoruz biz.40 ml falan memeyle gerisini biberonla istiyor.Artık ben de şaşırdım stres yapmamaya çalışıyorum inşallah bir şekilde düzene girerDenediniz mi bilmiyorum ama uykuluyken deneyin bende biberon sebebiyle bir kaç gün meme reddi yaşadım ne çok ağlamıştım bidaha emmeyecek diye şöyle bi çözüm buldum önce uyutup sonra meme verdim öyle öyle aldı memeyi
Memeler açık gezdim hep memeye yakın tuttum uyurkende öyle uyudum şimdi emzik gibi kullanmaya bile başladı beni. Bide memeyi verirken direk ağzına tutmayın çok hırçınlaşıyor burundan aşağı sürtün ozamn ağzını kendi açıyor bana ebemiz öyle yapmamı söylemişti.
Stres yapmayın önemli olan tek öğün bile olsa bir şekilde anne sütü alması olmadı zaten biberonla devam ederseniz o da bebek için sağlıklı sonuçta
Bi an kendimi gördümKüvöz ve covid süreci yaşadığımız için mecbur biberon verildi bebeğime. Soran herkes anne sütü gibi var mı, anne sütü alsa sadece vah tüh edip duruyor. Sosyal medyada anne sütü mucizesi gibi yazılar düşüyo önüme hep. İstemsizce üzülüyorum bende. Kim istemez ,olsa da sütü hep emzirmeyi. Mamayla uğraşmak, sağmak daha yorucu. Hele bazı çok katı söylemler var süt gelmiyo, bebek emmiyo diye birşey yoktur anne hatası vardır diye, bende mi bi sorun var diyorum. Bende eds ile devam ediyorum ilk zamanlara göre daha iyi alıştı oğlum. 5 numara kullanıyorum kabloyu biberonun içerisine bırakıyorum 90cc kendi öyle çekiyo bu arada emmişte oluyor. Kabloyu vermeden öncesi ve sonrasında da emiyo bu şekilde.Oğlum iştahlı bi bebek 6 dan 5 e geçtim bende alıştı. Meme ve biberon emmesi farklı oluyormuş, muhtemeten yoruluyordur ama alışır bence biraz daha deneyin. Ayrıcı hiç olmazsa da üzülmeyin sağlıklı olsunda meme mama farketmeyecek napalım
Bende mama değişimi yapmak istedim baya da araştırdım mama getirttim ama değiştirdiğim gün kustu bende bıraktım eskiye döndüm. Böyle yavaş mı geçmek gerekirmiş dr bişey dememişti
Bende 2 gündür buna bakıyorum kararsız kalmıştım sevindim bu yazıyaArtık bu tarz bişey gerekli kucakta olmuyo . 4moms ve babybjorn baktım 4 moms güzel sallanması fln ama kısa vadeliymiş herkes öyle demiş björnler daha uzun vadeli demişler. Oyuncaklı olandan mı aldınız ?
Çok teşekkür ederim açıklamalarınız için ben de bi araştırıp bakayım o ismeEvet Ankara'dayım.Ben seçimimi nasıl yaptım anlatayım :) Çevremde hep kız bebek olduğu için bu konuda hiçbir fikrim yoktu.Sonra 4 isim duydum sora sora.Biri memorial İbrahim Ötgün.Memorial'ı konu ile ilgili bize dönsünler diye 3 sefer aradık nedense dönmediler.Koru'da Yusuf Kibar'ı önerdiler.Koru'da doğum yaptım doktorum dışarıdandı ama hastane personelinden vs memnun kalmadım.Onu da eledik.Mahmut Ferda Şenel'de bebeği sünnet olan bir tanıdığım oldu o da klips yöntemiyle yapıyormuş o sebeple eledim.En son Onursal Yıldız'da sünnet olup çok memnun kalan birkaç kişiyle görüştüm.Eve çok uzak yeri ve bir klinikte yapıyor sünneti ama internette de çok güzel yorumlar okudum.Ona karar kıldık.Klips istemiyorum çok daha kolay diyorlar ama memnun kalmayan kişiler olmuş o beni bi uzaklaştırdı klipsten.
klips yöntemini neden elediniz ben de ilk defa bugun duydum Ferda bey varmış diye. İlk doktoru da duydum onda baya iyiymiş.Evet Ankara'dayım.Ben seçimimi nasıl yaptım anlatayım :) Çevremde hep kız bebek olduğu için bu konuda hiçbir fikrim yoktu.Sonra 4 isim duydum sora sora.Biri memorial İbrahim Ötgün.Memorial'ı konu ile ilgili bize dönsünler diye 3 sefer aradık nedense dönmediler.Koru'da Yusuf Kibar'ı önerdiler.Koru'da doğum yaptım doktorum dışarıdandı ama hastane personelinden vs memnun kalmadım.Onu da eledik.Mahmut Ferda Şenel'de bebeği sünnet olan bir tanıdığım oldu o da klips yöntemiyle yapıyormuş o sebeple eledim.En son Onursal Yıldız'da sünnet olup çok memnun kalan birkaç kişiyle görüştüm.Eve çok uzak yeri ve bir klinikte yapıyor sünneti ama internette de çok güzel yorumlar okudum.Ona karar kıldık.Klips istemiyorum çok daha kolay diyorlar ama memnun kalmayan kişiler olmuş o beni bi uzaklaştırdı klipsten.
Sizin doktorunuzun gerekçesi nedir acaba internette çoğu yerde 4. Aya kadar lokal anestezi olduğunu duymuştum genel anestezi ile yaptırmak istemiyorum ben aç kalması vs gerekecek diyeklips yöntemini neden elediniz ben de ilk defa bugun duydum Ferda bey varmış diye. İlk doktoru da duydum onda baya iyiymiş.
Bizim çocuk doktoru 3. Aya kadar önermiyorum diyor o yüzden erteledim ben de, yaza doğru olsun dedi hatta, üşütme korkusu Ankara ayazı derken bana da mantıklı geldi.
Çok arada kaldım aslında.Her iki yöntemin de eksisi artısı var.Klips ile sonradan tekrar sünnet olanlar varmış et parçası kalıyormuş vs dikişli de kanması çok olan oluyormuş.Yani tamamen karar verebilmiş değilim hala.klips yöntemini neden elediniz ben de ilk defa bugun duydum Ferda bey varmış diye. İlk doktoru da duydum onda baya iyiymiş.
Bizim çocuk doktoru 3. Aya kadar önermiyorum diyor o yüzden erteledim ben de, yaza doğru olsun dedi hatta, üşütme korkusu Ankara ayazı derken bana da mantıklı geldi.
klips yöntemini neden elediniz ben de ilk defa bugun duydum Ferda bey varmış diye. İlk doktoru da duydum onda baya iyiymiş.
Ben doktorları da anlamıyorum.Bizim doktor da mesela 2 seferdir sünneti yaptır annesi diyor.Geç kalma vs diyor.Kimine 6 aydan sonra kimine 3 ay kimine 2 ay vs diyorlar.Kafalar çorba gerçektenSizin doktorunuzun gerekçesi nedir acaba internette çoğu yerde 4. Aya kadar lokal anestezi olduğunu duymuştum genel anestezi ile yaptırmak istemiyorum ben aç kalması vs gerekecek diye
Gerekçelerini sormak lazım aslında. Yani neden mesela geç demiş arkadaşa belki o genel anesteziyi öneriyor. Ama birçok yerde 6 aydan sonra tavsiye edilmediği yazıyor. Ama internet bilgisi çok yanlış oluyor. Ben de sorduracağım öğrenirsem yazarım güven hastanesinde bi arkadaş yaptırmış 2-3 ay arasında önermiş oradaki doktor ve kilo kısıtı koymuş belli bi kilonun üstündeyse lokal yapmıyormuş galiba. Ben bi hastaneye soracağım pazartesi eşim de kendi çalıştığı hastanedeki doktora soracak bakalım genel olmasından korkuyorumBen doktorları da anlamıyorum.Bizim doktor da mesela 2 seferdir sünneti yaptır annesi diyor.Geç kalma vs diyor.Kimine 6 aydan sonra kimine 3 ay kimine 2 ay vs diyorlar.Kafalar çorba gerçekten
Evet sürekli dilini çıkarıyo oy atıyo çekiyo ama bn bişiye baktrmadim çok kusuyo ona bağladımDil konusu geçmiş. Bizimkinin de dili hep dışarıda sizin de öyle mi?
Yani tiroitlerine baktırdım bisi çıkmadı sizin bilginiz var mı bu konuda
Teşekkürler benim için güzel bi bilgi olduYeni mamayı birden değil de alıştıra alıştıra vermemi söyledi, birden verirsen kabul etmeyebilir dedi. Sindirim sistemi ve damak tadının alışması için süre tanımalıymışız. Önceki doktorumuz bu bilgiyi vermemişti, el kadar bebeyken 3 mama değiştirdik hiç alıştırmadanKusmalar, gaz sancıları çektik hep. Etkisi olmuştur mutlaka. Bu defa kademeli olarak geçeceğiz
Ya aynısını arada benim oğlumda yapıyo yarıya kadar içiyo sonra çığlık kıyamet tutmuyo biberonla veriyorum. Konsantreleri bozulunca memede, benim bi biberonum vardı nerde diyolar heraldeAy gerçekten "anne hatası" söylemlerine fıtık oluyorum.Her zaman her koşulda nedense anneleri suçlayıcı tavırlar çok sıkıcı ve artık toplumca değişmesi gereken bir tutum.Zaten hepimizde bir sürü değişiklik oldu hem fiziksel hem zihinsel bir de bu şekilde yazılar görünce sinir oluyorum.Ben de kabloyu direkt biberonun içine koyuyorum.Dünden beri kendince bir şey belirledi önce memeyle bi 30-40 ml hatta bazen 50 içiyor sonrasında ağlama kıyamet ve biberonla bitiş.Artık bir şekilde tam ret olmadan deneyeceğim bakalım.
Bende yaptırcaktım bu hafta içim rahat etsin diye bir de prof a götürdüm, ağlarken morarıyor mu dedi -vsd i olduğu için- ben yapmam yaptırma da ne aceleniz var hem hiç yapılmasa nolcak sanki dediBen doktorları da anlamıyorum.Bizim doktor da mesela 2 seferdir sünneti yaptır annesi diyor.Geç kalma vs diyor.Kimine 6 aydan sonra kimine 3 ay kimine 2 ay vs diyorlar.Kafalar çorba gerçekten
Maşallah inşallah bizimki de hemen iyileşir iltihap falan kapmadan. Bezini kaç saatte bir degistirdinizHiç aglamadi.İşlem sırasında anestezi olduğu icin anlamadı zaten hatta doktor ne olur ne olmaz diye emzik yada maması varmı yanınızda dedi hazır bulundurdum ama ağlamadigi için gerek kalmadı.
Sonrasında anestezi geçince ağrısı başlar ağlar sandık ama yine aglamadi şükür.
Burda en önemli nokta sünnetten sonraki ilk 1-2 gün bezini sürekli değiştirin kalmasın çisli kakali çok.Bize kremler verdi ve fitil.Kremleri karıştirip bezine pipisine denk gelecek şekilde sürdük her bez değişiminde.
Kremlerden birinide ayriyetten o bölgeye sürdük.Doktor bile şaşırdı çok hızlı iyileşmiş diye.Ama mesela başka bir arkadaşımız aynı doktora yaptırdı onunki iltihap kapmış.Kimisine o bölgeye karton bardağı kestirip koyduruyorlar idrarı değmesin diye bizim doktor öyle birşey yaptırmadı yapmıyoruz öyle dedi.Sizinki nasıl tedavi verir bilmem ama bezini sık sık değiştirin kremleri düzenli kullanın bizimki anestol krem,vaselin birde adı b ile başlayan bir krem vermisti.Bir kaç günde fitil attık çok uysaldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?