2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar bebegim nezle olmuş çok üzülüyorum çok huysuz doğru dürüst nefes alamıyor. İlaç falanda vermedi fizyolojik serum ile burun temizliği ve 1 tane damla verdi ağızdan
Ama kızım epey kötü görünüyor ateş falan yok şükür ama huysuz öksürüyor ve burun tamamen tıkalı. Umarım biran önce atlatırız zor gececek gbi duruyor

Bizimki de huysuzlanıyor ama bu doymama şeklinde verdikçe içiyor ben şimdiden emzirip üstüne 90 veriyorum hala ağlıyor acaba sizin kıza da mı yetmiyor
Yetmezse huysuzlaşır bence bizimkisi çok rahat 90 cc den fazlasini yemiyor dilinle itiyor zorlayinca agzinda biriktirip yandan cikariyor ama sizinki maşallah emiyor ustune de 90cc yiyor .sukur simdi kizim bukadarda yiyor 1 hafta oncesine kadar 30/60cc ile doyuyordusaatlerce yemek istemiyordu

Akşamları benim de sütüm azalıyor solgae kullandığımdan beri bayağı farkettirdi. Bende emziriyorum doymazsa 1 biberon mama yapıyorum. Bizim mamamız goldengoat keçi sütlü daha besleyici ve daha yararlı diye onu kullanıyoruz şuan. Eğer mama arayışındaysanız aklınızda bulunsun.

Geçmiş olsun.. benim bebeğimde nezle serum fizyolojik kullanıyorum damla olarak ne verdi doktorunuz serum fizyolojigi sık yapın öksürüğü geçer ve sık sık emzirin çabuk toparliyorlar

Kızlar bir şey danışmak istiyorum kızım birkaç gündür ilk 3-5 dk yoğun yutkunarak emiyor sonra 3-4 seferde bir yutkunuyor ama memede ağlama yok ve emzirme sonrası 1 saat durabiliyor ağlamadan (anakucağı-oyun halısı-kucak’ta oyalanarak) gece de 3 saat uyuyabiliyor iştahı azalmış olabilir mi yoksa bu kadar az emmeye durması normal gelmiyor bana

Depoyu boşaltıyor sonra çeşme gibi çektikçe geliyor. Benim de göğsüm dopdolu oluyor her çektiğinde yutuyor, tabi 5 dk sonra artık çektikçe az az geliyor ilk aylarından beri öyle, ben sütüm az diye düşünüyordum ama kilo alımı iyi. Okuduklarımdan yola çıkarsam da zaten ilk 5 dakikada memenin %90 ını boşalıyor yazıyor doktorlar da onun için artık takılmıyorum. Çünkü artık büyüdü istediğinde emiyor istediğinde bırakıyor, doymazsa ağlıyor. Aç olsa aralıksız 3 saat asla uyumaz zaten.

Merhaba 3 gündür migren ağrısı çekiyorum sütüm azaldı gibi günde 2 defa mama veriyordum sma optpro şimdi emziriyorum meme de durmuyor mama yapıyorum içmiyo sabahtan beri 1 saat uyumadı mama yı değiştrsrm mi öneriniz var mı

Durum güncellemesi yapıyorum Klipsi bugün çıkardık.Bugüne kadar herhangi bir kanama olmadı acı,ağrı da olmadı bence çünkü hiç ağlamadı.Pipide şişme oldu onu da hocaya sordum normal inecek dedi.Klips çıkartılırken kolaylık olsun diye bir krem vermişti doktor,onu dün akşamdan beri 4 sefer sürdüm belki onun etkisidir klips çok rahat çıktı.Klips çıkarken birazcık ağladı oğluş o kadar.Şimdi doktor 4 gün kantaron yağı kullanmamı sonrasında onu da bırakmamı söyledi.Pipi ucu hassas olacağı için 2-3 gün daha karton bardak koymaya devam edeceğim.Banyoyu da cumartesi yaptırın dediler.
Bu arada ben karton bardak olarak espresso bardakları almıştım daha kısa ve daha az rahatsız ediyor bebeği aklınızda olsun
Klipsli de şöyle bir durum oluyor klips çıkınca bağlantı yeri kabuk bağlamış oluyor kahverengi bu kabuk zamanla sarımsı oluyormuş.Sonrasında kabuk düşüyormuş ya da o sarımsı kabuk işte.Bizim oğlanın çoktan sarıya dönmüş bile eğer görürseniz iltihap sanmayın diye yazıyorum bunu da.

Ay öyle böyle kurtulduk çok şükür darısı yaptırmak isteyen herkesin başına

Canim anakucagi 3 kademe oluyor ya oda mi güvenli değilmiş bende anakucagi aliyim onda yatsın diyordum

Darısı bizim başımıza benin oğlusta hayirlisiyla atlatır inşallah

Ama geceleri çiş yapmıyor daha doğrusu bezini doldurmuyor iki gecedir bugün gündüz uyuttum iki saat sadece bir kere çiş yapmış enfeksiyon olmasından korkuyorum

Uyuyan bebek çiş yapmaz uyandığında yapar diye biliyorum. Ben gece 12 gibi yeni bez koyup ertesi gün 6 da 7 de açıyorum altını ancak doluyor. Gece 3-4 kez uyanıyor yemek için. Belki dönemsel bir şeydir. Tartsana her gün. Ben önce bebekle çıkıyorum sonra kendim tek çıkıyorum bakıyorum kilo alıyor mu diye. 3 saatte bir bez değiştiriyorum gündüz dopdolu oluyor. Gündüzleri 10-15 dk uyuyor. Her bebeğin de vücudu emme isteği farklı oluyor. Bu kadar şüpheleniyorsan anneler hisseder diyorum@Petek11

Geçmiş olsun.. benim bebeğimde nezle serum fizyolojik kullanıyorum damla olarak ne verdi doktorunuz serum fizyolojigi sık yapın öksürüğü geçer ve sık sık emzirin çabuk toparliyorlar
Ya bendeki serum fizyolojik kırmalı minik paketlerden burnuna damlatiyorum silikon uçlu otri bebe ile çekiyorum fakat yapamıyorum sanırım ya da gelmiyor bilemiyorum ama sümük vs gelmiyor yani anlamadım.. valla ilacin ismini bilmiyorum ki canım alerjik nezle için kullaniliyormus 10 gün kullanacaksnz dedi.onun haricinde bsey yazmadı umarım geçer

Uyanıkken yapıyor çişini tarttım bugün bebek tartısı var evde 3 günde 100 gr almış görünüyor bir hata yoksa ya bir de 3 gündür göğüslerim çok yumuşak o da aklımı kurcalıyor ağlaması huysuzluğu yok ama

Durabilir bence 3 saat emmeden durması normal geldi bna

Biz de 90 la başladık mamaya dr ister 30 ister 60 içsin sen hep 90 hazırla demişti evet başlarda 60 zor bitiriyordu giderek kendi arttırdı şuan 180 istediği oluyor en az 120 150 içiyor eğer 90ı tam bitiriyorsa 120 hazırla içebildiği kadar içsin canım

Çok geçmiş olsun minikkuşa annesi insallah tez vakitte iyileşir yavrum. Ben eczaneden izotonik serum fizyolojik alıyorum onu şırıngaya çekip burun yıkama tekniğiyle temizliyorum çıkan çıkıyor, ardından otribebe ile cekiyorum kalan sümükleri. Birde bu şekilde deneseniz günde 4 5 defa faydası olur, burnu açılır rahat nefes alır. Youtube da Dr.Osman Gönülal'ın videosu var bende oradan görüp yapmaya başlamıştım, aklında olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…