- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.402
- 63
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.501
Yok canım benimki nezle olmuş maalesefBizde bugün götürdük, günde 10 defadan az öksürüyor ise ve balgam çıkarmıyor ise sıkıntı yoktur dedi doktor.
Yetmezse huysuzlaşır bence bizimkisi çok rahat 90 cc den fazlasini yemiyor dilinle itiyor zorlayinca agzinda biriktirip yandan cikariyor ama sizinki maşallah emiyor ustune de 90cc yiyor .sukur simdi kizim bukadarda yiyor 1 hafta oncesine kadar 30/60cc ile doyuyordusaatlerce yemek istemiyorduBizimki de huysuzlanıyor ama bu doymama şeklinde verdikçe içiyor ben şimdiden emzirip üstüne 90 veriyorum hala ağlıyoracaba sizin kıza da mı yetmiyor
Geçmiş olsun.. benim bebeğimde nezle serum fizyolojik kullanıyorum damla olarak ne verdi doktorunuz serum fizyolojigi sık yapın öksürüğü geçer ve sık sık emzirin çabuk toparliyorlarKızlar bebegim nezle olmuşçok üzülüyorum çok huysuz doğru dürüst nefes alamıyor. İlaç falanda vermedi fizyolojik serum ile burun temizliği ve 1 tane damla verdi ağızdan
Ama kızım epey kötü görünüyor ateş falan yok şükür ama huysuz öksürüyor ve burun tamamen tıkalı. Umarım biran önce atlatırız zor gececek gbi duruyor
Yediklerim hep ayni aslinda ama bilemedim koAnne sütüyle beslendiği için sizin yedikleriniz etkiliyordur. Kendinizi de takip ettiniz mi hiç?
Kızlar bir şey danışmak istiyorum kızım birkaç gündür ilk 3-5 dk yoğun yutkunarak emiyor sonra 3-4 seferde bir yutkunuyor ama memede ağlama yok ve emzirme sonrası 1 saat durabiliyor ağlamadan (anakucağı-oyun halısı-kucak’ta oyalanarak) gece de 3 saat uyuyabiliyor iştahı azalmış olabilir mi yoksa bu kadar az emmeye durması normal gelmiyor bana
Durum güncellemesi yapıyorumKızlar benim oğlum da sünnet oldu.Doktora gidene kadar dikişli yaptırmayı düşünüyordum ama orada çok güzel anlattı doktor ben de tamam o zaman klipsli yapalım dedim.İşlem toplamda 20 dk sürmemiştir.Önce bir krem sürüp pipi çevresi uyuşturuluyor sonra iğne yapılıp 15 dk bekleniyor.Oğlum bugün 75 günlük kilosu 4900 civarındadır.Lokal ile yapıldı sünnet.Sünnet aşamasında hiç ağlamadı sadece sıkıldı biraz mız mızlandı ama o da hemen geçti zaten çünkü video çekmiştim sünnet işlemi 5 dakika sürmüş.Doktorun yapılacakları anlatması bile 7 dakika :)
Eve gelince gayet iyiydi ama ilk çişle birlikte feci bir ağlama seansına girdi.1,5 saat ağlamıştır.Doktor eve gidince calpol içirin demişti içirdik ama tabii ilk çiş yaktı.Ilık suyla yıkayabilirsiniz dediği için pipiyi bu şekilde yıkadık o çok rahatlattı ve en azından uykuya daldı.Kalktığında yine gülücükler saçıyordu ki bu benim oğlanın rutini demek ki rahatladı dedim.Sonrasında da normal her zamanki gibi uyudu.Şu an bakıyorum çiş yapıyor ama yanma yok olsa ağlardı diyorum.Doktor da hemşireler de bu gecenin daha doğrusu ilk 24 saatin zor geçeceğini söylediler.İnşallah bu şekilde atlatır.
Perşembe klips çıkacak.Bir gün öncesi için klips daha rahat çıksın ve ağlamasın diye de krem verdi doktor.Klipsi ben çıkaracağım dedi.Kaka vs bulaşabilir korkma yıka dedi.
Canim anakucagi 3 kademe oluyor ya oda mi güvenli değilmiş bende anakucagi aliyim onda yatsın diyordumCanım pusette ve anakucağinda uyku güvenli değilmiş, bebeklerde solunum durmasına ve ani ölümlere sebep olabiliyormuş, hastaneden broşür vermişlerdi onda öyle yazıyordu, o yüzden otomatik sallanan anakucağı almaya cesaret edemedim, otomatik beşik için de geç kaldık artık, alsam bile kaç ay kullanacak.
Darısı bizim başımıza benin oğlusta hayirlisiyla atlatır inşallahDurum güncellemesi yapıyorumKlipsi bugün çıkardık.Bugüne kadar herhangi bir kanama olmadı acı,ağrı da olmadı bence çünkü hiç ağlamadı.Pipide şişme oldu onu da hocaya sordum normal inecek dedi.Klips çıkartılırken kolaylık olsun diye bir krem vermişti doktor,onu dün akşamdan beri 4 sefer sürdüm belki onun etkisidir klips çok rahat çıktı.Klips çıkarken birazcık ağladı oğluş o kadar.Şimdi doktor 4 gün kantaron yağı kullanmamı sonrasında onu da bırakmamı söyledi.Pipi ucu hassas olacağı için 2-3 gün daha karton bardak koymaya devam edeceğim.Banyoyu da cumartesi yaptırın dediler.
Bu arada ben karton bardak olarak espresso bardakları almıştım daha kısa ve daha az rahatsız ediyor bebeği aklınızda olsun
Klipsli de şöyle bir durum oluyor klips çıkınca bağlantı yeri kabuk bağlamış oluyor kahverengi bu kabuk zamanla sarımsı oluyormuş.Sonrasında kabuk düşüyormuş ya da o sarımsı kabuk işte.Bizim oğlanın çoktan sarıya dönmüş bile eğer görürseniz iltihap sanmayın diye yazıyorum bunu da.
Ay öyle böyle kurtulduk çok şükür darısı yaptırmak isteyen herkesin başına
Ama geceleri çiş yapmıyor daha doğrusu bezini doldurmuyor iki gecedir bugün gündüz uyuttum iki saat sadece bir kere çiş yapmış enfeksiyon olmasından korkuyorumDepoyu boşaltıyor sonra çeşme gibi çektikçe geliyor. Benim de göğsüm dopdolu oluyor her çektiğinde yutuyor, tabi 5 dk sonra artık çektikçe az az geliyor ilk aylarından beri öyle, ben sütüm az diye düşünüyordum ama kilo alımı iyi. Okuduklarımdan yola çıkarsam da zaten ilk 5 dakikada memenin %90 ını boşalıyor yazıyor doktorlar da onun için artık takılmıyorum. Çünkü artık büyüdü istediğinde emiyor istediğinde bırakıyor, doymazsa ağlıyor. Aç olsa aralıksız 3 saat asla uyumaz zaten.
Ya bendeki serum fizyolojik kırmalı minik paketlerden burnuna damlatiyorum silikon uçlu otri bebe ile çekiyorum fakat yapamıyorum sanırım ya da gelmiyor bilemiyorum ama sümük vs gelmiyor yani anlamadım.. valla ilacin ismini bilmiyorum ki canım alerjik nezle için kullaniliyormus 10 gün kullanacaksnz dedi.onun haricinde bsey yazmadı umarım geçerGeçmiş olsun.. benim bebeğimde nezle serum fizyolojik kullanıyorum damla olarak ne verdi doktorunuz serum fizyolojigi sık yapın öksürüğü geçer ve sık sık emzirin çabuk toparliyorlar
Uyanıkken yapıyor çişini tarttım bugün bebek tartısı var evde 3 günde 100 gr almış görünüyor bir hata yoksa ya bir de 3 gündür göğüslerim çok yumuşak o da aklımı kurcalıyor ağlaması huysuzluğu yok amaUyuyan bebek çiş yapmaz uyandığında yapar diye biliyorum. Ben gece 12 gibi yeni bez koyup ertesi gün 6 da 7 de açıyorum altını ancak doluyor. Gece 3-4 kez uyanıyor yemek için. Belki dönemsel bir şeydir. Tartsana her gün. Ben önce bebekle çıkıyorum sonra kendim tek çıkıyorum bakıyorum kilo alıyor mu diye. 3 saatte bir bez değiştiriyorum gündüz dopdolu oluyor. Gündüzleri 10-15 dk uyuyor. Her bebeğin de vücudu emme isteği farklı oluyor. Bu kadar şüpheleniyorsan anneler hisseder diyorum@Petek11
Durabilir bence 3 saat emmeden durması normal geldi bnaKızlar bir şey danışmak istiyorum kızım birkaç gündür ilk 3-5 dk yoğun yutkunarak emiyor sonra 3-4 seferde bir yutkunuyor ama memede ağlama yok ve emzirme sonrası 1 saat durabiliyor ağlamadan (anakucağı-oyun halısı-kucak’ta oyalanarak) gece de 3 saat uyuyabiliyor iştahı azalmış olabilir mi yoksa bu kadar az emmeye durması normal gelmiyor bana
Aynen benim oğlumda oyleArkadaslar merhaba...benim bebegim bazen gunde 1kez.bile kaka yapmiyor.bazen de 6-7kez yapiyor...beslenmesi hep stabil heo ayni zaman ve miktarla besleniyor yani sizin de boyle mi?bi gunu bi gunune uymuyo
Biz de 90 la başladık mamaya dr ister 30 ister 60 içsin sen hep 90 hazırla demişti evet başlarda 60 zor bitiriyordu giderek kendi arttırdı şuan 180 istediği oluyor en az 120 150 içiyor eğer 90ı tam bitiriyorsa 120 hazırla içebildiği kadar içsin canımBizimkide hipp bio combiotic pre ayni mi bilmiyorum nestle beba ha pre denedik 2 defa kustu ondan mi bilmiyorum tekrar aptamile geçmiştik kusmasi geçmişti ama onuda istemiyordu 7/8 saat sut içmek istemiyordu hippe gectigimizden beri 90cc içmeye başladi şukur ama bugunde biraz nazlandi acaba onudami reddedecekher ay mama degistirirsek içecek sut kalmayacak
Çok geçmiş olsun minikkuşa annesiYa bendeki serum fizyolojik kırmalı minik paketlerden burnuna damlatiyorum silikon uçlu otri bebe ile çekiyorum fakat yapamıyorum sanırım ya da gelmiyor bilemiyorum ama sümük vs gelmiyor yani anlamadım.. valla ilacin ismini bilmiyorum ki canım alerjik nezle için kullaniliyormus 10 gün kullanacaksnz dedi.onun haricinde bsey yazmadı umarım geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?