2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Uyku rutini oluşturmayı denediniz mi?Her akşam aynı saatte banyo sonrasında meme/mama ve uyku gibi.Hatta aynı müzik vs de olabilir.Ben eskiden gündüz de gece de reflü yatağına yatırıp yanımıza alıyordum.Loş ışıkta mıkırdandığında hemen pıt pıt popoya vurup devam ettiriyorduk uykuyu.Aynı odada oluyorduk yani.Sonra farkettim ki dalma konusunda gündüz sıkıntı yaşıyor.Artık mutlaka beşiğine götürüyorum dönence kısmında da clementoni marka peluş uyku melodili oyuncağı var onu açıyorum.Uyku zamanı geldiğini anlıyor bence.Bebekler rutini çok seviyor denemediyseniz akşam bir rutini deneyim mutlaka

Canım bende ayın 20 sinde başlıyorum neyapicaz bilmiyorum aslında geceleri mama ve gaz damlası verdiğimde 3-5 saat arası uyuyor mama geç sindirildiği hazmedilgi için ağırlık ve uyku yapıyormuş.Gece iyi uyumasini istiyorsam günde bir kez mama veriyorum.Muhtemelen öyle yapacağım.Tabiki benimki genelde de memede uyur.Önce mamayı verip peşine memeye aliyorum yalandan hemen düşüyor.

Bu popoya pıt pıtlama işi mucize birşey yaa Benim ki her uyandığında bunu yapıyorum gözlerini koca koca açsa bile geri uyuyabiliyor poposuna vurunca hızlı hızlı

Günde 8-9 kaka mı yapıyor. Benim bebeğimde 2 bucuk aylık 2 günde bir yapıyor kaka önceden 4 günde bir yapıyordu şimdi 2 günde 1 yapıyor. Anormal bi durummu acaba benimki yaa
Sadece anne sütü ile besleniyorsa 10 günde bir yapması bile normal. 8-9 bez deki kakalar az oluyor.öyle dolu dolu değil. İll oğlumda ikimci aydan sonra gün geçtikçe kaka sayısı azalmıştı 13 gün bile yapmadığı olmuştu
Okadar kaka yapmaya gore kilo alimi nasil ? Benim kizimda 2 defa sadece kabiz oldu 2 gun yapmadi ama 1 hafta sonra 3 aylik olacak her gun 1 defa yapiyor kilo alimimiz en son 15.09 dan bu ay 15.10.21 tam 1 ay 600gr
27.09 dan 22.10 yani 25 günde 500 gr anca almış(az bence). Bu sabah aile hekimliğine gideceğim. Tam bir ay geçmiş olacak aradan. Bakalm kaç çıkacak merak ediyorum. Boyu 61 cm. Biraz uzun gibi o yüzden kilo alımı az olabilir bugün soracağım

Kızlar benim hemoroid e ek olarak makatta çatlağım varmış. Üç gün adet olmuşum gibi şiddetli kanamam oldu makattan. Büyük abdestim için wc gitmeye korkar oldum. Çok acıyor yanma yapıyor ve kanıyor . Var mı aynı durumda olan. Bir de bunun için yediklerime dikkat etmeye başladım. Sulu yemek ve lifli ağırlıklı beslenmem gerek Merhem ve fitil verdi. Geçmezse ameliyat yapacağız dedi

Emzik meme reddi yaptı sanırım bizde sadece emzikle uyumak istiyor çok üzülüyorum sürekli başını geri itiyor memeylr kavga ediyor basıyor çoğlığı başına gelen yardım edebilir mi?
Canim Benim bebegimde uykusu gelince acta olsa memeyi almiyor agliyir emzikle uyuyor. Bi bes dakika emzikle uyutup memeyi oyle veriyorum oyle de uyku ya daliyor daha emzigide almiyor.Yaklasik iki aydir boyle

Canim Benim bebegimde uykusu gelince acta olsa memeyi almiyor agliyir emzikle uyuyor. Bi bes dakika emzikle uyutup memeyi oyle veriyorum oyle de uyku ya daliyor daha emzigide almiyor.Yaklasik iki aydir boyle
Benim bebeğimde aynı şekilde illa uyurken emmek istiyor meme veriyorum almıyor. Bazen yürüyerek emdirmeye çalışıyorum alıyor bazende emzik istiyor illaki sanırım memeden süt gelince tok olduğu zamanlarda emzik istiyor. Sistemi hala çözemedim aç mı değil mi meme reddi mi diye kafayı yemek üzereyim.

Canım bende de aynı şey var galiba doktora gitmedim ,büyük tuvaletime gitmek işkence resmen çok canım yanıyor ve kanıyor hangi bölüme gittin birde muayene ediyor orayı değil mi bu yüzden gitmiyorum doktora hangi merhemi verdi

Susam yağı. Kuzenimin de çatlağı vardı. Ameliyatlık demişti doktor. Susam yağı sürdü sabah akşam. Faydasını gördü baya Ameliyat olmadan iyileşti

Çalışmaya başlayacak olan anneler bebeginizi kime brakacaksiniz nasil idare edeceksiniz ? Ben işten çıkışımı istedim anaşmalı olarak işten ayrıldım kizim daha çok ufak sonuçta anne kokusuna ihtiyaci var. Her gun buyuyor sonucta bu guzel gunlerini kacirmak istemem idare edemeyecegimi de dusunuyorum. Kizima bakacak kimse de yok annem falan calisiyor siz nasil yapmayi dusunuyorsunuz ?

Benim dönüşümlü olucak birkaç aylığına kayınvalidem gelicek sonraki süreçte anneme birakicam sabahlari ise giderken( annem haftanın 2 günü çalışıyor) her gün 1.5-2 saat süt izni erken çıkışım olacak zaten metrobusle yarım saatte evdeyim.
Babası pazar izinli o gün o bakar bütün gün, hafta icide ben iznimde bakarım 4gün anneannesi bakmış olur.Bir şekilde idare edicez işten çıkmayida düşündüm ama maaşımdan bebeğin ve benim özel sigortamiz kesiliyor.Ev kiralarina zam geldi yani zorlanırız.

Kesik acısı gibi. Genel cerrah bölümü ilgileniyor. Ben yatarken zeytinyağlı pamuk koyuyorum yumuşatsın diye. Evet muayene ediyor bakıyor mecburen. Ben bayana randevu aldım. Anestol ağrı kesici rahatlatıyor. Kortos fitil bu sanırım hemoroid için. Locafen krem çatlat için. Biraz İçe doğru dairesel sürüyorsun.
Dışkıyı yumuşatıcı şeyler yememi söyledi. Kabız olmamak gerek. İnternetten araştırdığıma göre ciddi diyete girenler var. Ameliyat olmamak için yediklerine ve tedaviye dikkat etmek gerek. Göğüs ucu kremi olarak kullandığımız lansinah çatlak kremi orası için de işe yarıyormuş. Bepantol Hametan kullananlar da varmış. Kremlerin yanı sıra dediğim gibi bol lifli ve sıvı beslenme gerek. Ne kabız ne de ishal olmamalı

Kızlar bebeğinin kafasında konak olanlar var mı neler yapıyorsunuz?
Bizde var. Mustelanın konak kremi ve şampuanını aldım deneyip yorum atarım. Bebe yağı ya da zeytinyağı sürüp konak tarağıyla tersine tarayın diyorlar büyükler ama doktorlar önermiyor konak zaten yağlı tabaka olduğu için yağlandırmayı arttırıp konak oluşumunu arttırabilirmiş

Ahh güzel anneler ahh en korktuğum.şey başıma geldi yaklaşık 1 haftadır meme reddi yaşıyoruz ac ağlıyor ama asla emmiyor memede çığlık kıyamet sadece uyurken emiyor bazen zorla da olsa uyutmaya calisiyorum karnı doysun diye.simdiye kadar ne biberon ne emzik tuttuk meme reddi oluşturacak hiç bir şey yok.saat basi memede olan çocuk gitti tam tersi geldi ne yapacağım bilmiyorum ayakta emzireyim diyorum bir anda süt inince boğazına kaçıyor yatırarak olsun hiç bir pozisyonu istemiyor allahım biran önce bitsin şu süreç stresten üzüntüden başımın ağrısı dinmiyor

Yaa bende internette baktım vaseline++bebe yağı sürün 20 dakka türün yıkayın diyordu olmadı bende konak şampuanı alirim

İsterseniz böyle deneyin bilmiyorum faydası olur mu neden meme reddi yaşadınız bilmiyorum ama.

Yaklaşık üç haftadır günde 7 8 kez kaka yapıyordu benimkide. Normal diye üstüne pek düşmedim ama bir tik az kilo aldığını farkettim, tekrar biogaia aldım kaka sayısı 4 de düştü. Anne sütü ile beslendiği için kaka sayısı çok olması normal kilosuda iyiyse gayet sağlıklıdır maşallah
Tatlım başlarda yutkunma sesini duyardım ama artık duymuyorum buna rağmen benimde memem boşalıyor. Doğuyordur kilo alımı gelişmesi iyiyse merak etme, buyüdükce yemek borularida değişiyor o yüzden artik ses duymuyoruzdur. Bu dönemde el somurma emme çok artıyormuş bizimkininde sürekli eli ağzında bir de şarkı söylüyor kendince emerken elini Tek korkum meme reddi yapması eskisi gibi memeyi hemen almaz oldu
Benimki de gündüzleri asla uyumuyor uyumadığı için akşam 7 bucuk 8 gibi bayılıyor hemen uyuyor. Seninki gündüzleri mi uyuyor acaba ondan mı akşam uyumuyor? Gece sık kalkıyor mu?
Gündüz güzel uyuyan bebek gecede güzel uyur. Gündüz az uyudu gece güzel uyumaz genelde tam tersi huzursuz olur uykuya zor dalar. Benimki en azından öyle, gündüz uyursa akşamda gecede güzel uyuyor
Bu dönemle alakali sanirim, kudurmus gibi meme diyen oğlum şimdilerde meme almada huysuzluk eder oldu. Elini emmesi de meme reddini tetiklermis yada sütün tadının ekşimesi yada farklılaşması da etkiliyormuş yediklerimizden kaynaklı. Bende tam anlamadım ama umarım olmadan atlatırız bu süreci de yoksa biberon vs hayatta almıyor bu sefer de bu mücadeleye girerim allam uğraş dur yine yeni yeni düzene alışmışken

Yaa bende internette baktım vaseline++bebe yağı sürün 20 dakka türün yıkayın diyordu olmadı bende konak şampuanı alirim
Diğer yöntemi dene istersen canım sonra alırsın. Doktorumuz dün şampuanımızı değiştirmemizi söyledi. Normalde kendiliğinden 2 haftada geçmesi beklenirmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…