2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Biz 15. Gününden beri eşimle birlikte bakıyoruz kızıma. Sanırım o yüzden de bu kadar bunaldom. Bir anda yapayalnız çaresiz kaldım.
Annem arada geldiğinde ayağında sallıyor 2 saat ben dinleniyorum o bile o kadar iyi geliyor ki..
Ben en başından hep tek çocuk istiyordum.. artık kesinlikle düşünmüyorum. Rabbim isteyenlere nasip etsin. Kızımı hakkıyla büyüteyim de başka bir şey istemiyorum..
İnan ben de kızımın yüzüne bakınca o kadar üzülüyorum ki.. isteyerek yaptın bu çocuğu söylenmeye hakkın yok diyorum ama o iş öyle olmuyor işte…
Artık çevremdeki insanlar bile halime acıyor açık açık söylüyorlar.. işin çok zor çok üzülüyorım sana diyorlar öyle zoruma gidiyor ki bunu duymak.

Kesinlikle insan önceden yaşadıklarını özlüyor bazen. Umarım hiç bir dönem bu dönemki kadar zorlanmayız. Gerçekten çocuk büyütmek çok zor bir iş. Ben ablamdan çok yakinen görüyorum. Okula başlasa bile dertleri bitmiyor. Ama en azından büyüdüğünde ne derdi olduğunu bileceğim.
Mesela kızımda süt alerjisi çıktı çocuğum 1 aydır kıvranıyordu bilemedim. Meğer benim yediklerimdenmiş o kadar üzüldüm ki bunu öğrenince..
Şu anda çok sıkı bir diyetteyim. Zaten bozuk olan moralim bu durumda daha da fena halde.
Allah hepimize güç kuvvet sabır, evlatlarımıza da sağlık sıhhat versin inşallah

Geçen gün bende parka çıkardım . Uyuyor diye önlüğü almamıştım. Uyandı sürekli ağladı. Bende üzerimdeki hırkayı ters giyip emzirdim bana deli dememişlerdir umarım
Dünyanın en doğal şeyi emzirmek kimse bir şey diyemez canım rahat olun walla emzirirken
o size acıyan münasebetsizler var ya önce onları uzak tutun kendinizden ya da çenenizi kapatın deyin Rabbim dünyanın en güzel hediyesini vermiş bize çocuk diye ne uğraşanlar var onların haddine mi anneye sana üzülüyorum demek bakın kızlar bebekler çok çabuk büyüyor fotoğraflarına bakınca keşke dönebilsem o ana diyor insan ama olmuyor ve benim iki çocukta da öğrendiğim bir şey varsa bir annenin ne kadar güçlü olduğudur! Mümkün olduğu kadar dışarı çıkın ev de basıyor insanı en kötü yemeğe gidin Geçecek sıkmayın canınızı bol bol öpün koklayın bebişleri unutmayın Mutlu anne=mutlu bebek

Sanirim bircogumuz biraz az biraz cok ayni duygulari hissediyoruz. Sanki eskiden keyif alarak yaptigimiz her seye veda etmis, bir kapana kisilmis gibi. Bi arkadas whatsapp grubunda disariya cikmayi planliyorlardi. Ah ne kadar ozenmistim. Sanki bir daha hic oyle bir etkinlige gidemeyecek gibi hissetmistim. Yasli kari koca komsularimiz var, yuruyus yapiyorlardi karsilastik. Onlar bebegi severken, ben onlara bakip keske ben de simdi yasli olsam da cocugum buyumus olsa diye dusunurken bulmustum kendimi. Sonra kendime gelip sacmalama diye kendime kizdim :) Ama sonra fark ettim ki, ben ne kadar boyle seyler dusunup canimi sikarsam bebek de hissediyor ve huzursuzlasiyor. O huzursuzlastikca sorun cikariyor, yine bizim isimizi zorlastiriyor. Boyle bir kisir dongu. Bu kisir donguden canimizin ici bebegimiz cikamayacagina gore, gorev biz annelere dusuyor. Guclu duracagiz, kendimize ve bebegimize en iyi gelen seyler neyse onlari yapacagiz. Bugunlerin gecici oldugunu hatirlatacagiz kendimize. Ben bazen de oyle rahatliyorum. Tanidigim bebekleri buyumus anneleri dusunuyorum. Onlar da bugunlerden gecti ama bak buyudu cocuklari diye. Cok uzattim ama kisaca yukaridaki arkadasin dedigi gibi mutlu anne = mutlu bebek. Ve bu formulu kurmak annelerin elinden gelir, bebislerin degil. İs bize dusuyor. Hepimize saglikli, mutlu bebekler ve keyifle gecirdigimiz gunler, geceler diliyorum

İnşallah kimin duasının kabul olacağı bilinmez bebeğimin kokusunu alabileyim bana dua edin aklınıza gelirse
Canım koku çalışması gibi bir seyler yapiyolar bu durumda bi arastir istersen belli aralıklarla kokluyorsun soğan sarimsak nane gibi tekrar koku alımı basliyor genelde bu sekilde
Kızlar ben kendimi iyi hissetmiyorum iyorum aşırı derecede yorgunum, bitkinim hiç enerjim yok gibi içimde boşluk var gibi hiç ağrımayan başım ara ara ağrıyor benim gibi hisseden varmı?
Ah canım iki cocuklu olunca cok normal gunun cogu zamani sadece emzirirken oturmus oluyorum oglum anasinifindan gelince onun ilgi isteği basliyor. Ben evde kalıyorum diye okula da aglayarak gidiyor hala kardes kıskançlıkları var huzursuz ediyor aglatiyor kardesini surekli bi sekilde denge kurmaya çalışıyoruz ama cok yipratici bir donem hayırlısıyla geçer inşallah hepsi. Ama cok normal surecler sabir ve kafa rahatligi sart yoksa daha cok bunalip yoruluyoruz kesinlikle

Yok hayır hiç üzülmeyin çok mu karamsar göründü yazdıklarım bilmiyorum benim sorunum akşam ve gece oluyor gündüz keyifler yerinde çok şükür Ben bu halini de çok seviyorum bir yıl sonra bu kadar kucağımda olmayacak buna çok üzülüyorum dünyayı keşfetmeye dalacak bana düşkünlüğü gidecek diye korkuyorum ve aslında kolik anlarımız hariç hep kaliteli mutlu zamanlar geçiriyoruz bu halleri geçsin derken kötü kolik krizlerinden uykusuz gecelerden bahsediyorum yoksa bu kadar minikliği vs kesinlikle özleyeceğim ikinci çocuk bu kadar zor olmaz diyolar demek ki doğru sizde de öyle olmuş ama gerçekten ikinci çocuk bana o kadar uzak ki Rabbim olmayana versin artık ben çok şükür anneliği tattım

Ben de çocuğuma hiç tek bakamadım ne güzel yorulduysanız da kendi başınıza bu vakte kadar getirmişsiniz maşşallah size Ben de artık kendi yağımda kavrulmak istiyorum yorulsam da bitsem de tek olalım eşimle ve birliktebakalım istiyorum Evet tabii ki sorun bitmicek daha diş var şu var bu var ama büyüdükçe ilgilerini oyuncaklar çekecek gülüşleri daha çok saçacaklar dışarı çıkarınca mutlu olacaklar kedi görecekler mutlu olacaklar mesela şu an yine ilk 40 güne göre süper güzel benim için biliyorum daha da iyi olacak dışarda görüyorum 7 aylık bebek pusette oturup etrafı izliyor bizimkiler ağlamaklı hep geçecek diye düşünüyorum bu haller bazen ben de sizin gibi sen yaptın söylenmeye hakkın yok diyorum aynen böyle özellikle kriz anı bitip bebeğim uyuduğunda böyle oluyorum üstümden tır geçmiş gibi yani

Merhaba kızlar hepin(m)ize yorgunluk uykusuzluk basmış. Evde durdukça daha da bunalıyoruz. Hazırlanma aşaması zor ama evden bir çıktık mı hayat varmış diyorum. Evde ağlayan bebek inanın dışarda ağlamıyor. Ağlarsa yüzünü güneşe verin gözünü açamadığı için uyku moduna giriyor gazlı bebekler de hem arabada hem bebek arabasında evdeki durumlarına göre çok çok rahatlar. Sallandıkları için kolay gaz çıkarıyorar. Kendinizi eve hapsetmeyin. Kalın giydirin bir kaç da eşya alın atın dışarı kendinizi. Bu hem size hem bebeğinize iyi gelecek. Çarşı-pazar gezmeseniz bile 15-20 dk açık havada yürüyüş bile size çok iyi gelecek. Bir de akraba tanıdık etrafınızda varsa yakın çevrenizde oturmaya gidin, özellikle evde genç aklı başında çocukları olanlara. Temel ihtiyaçlarını karşılayıp postalayın bebişleri siz de rahatça çayınızı kahvenizi yudumlayın

bende aynıyımm.. yüzüm gözüm düzgün olmadığından onunla doğru düzgün fotoğrafımız bile yok var ama benim şekil gidik :) ama bu hallerine çok şükür. Geçen gün eşime bırakıp 1 saatliğine doktora gidip geldim dışarı çıkmak yalnız olmak o kdr iyi geldi ama hemen bebeğimi özledim iki arada bi derede hayat :) gündüz 3 saat uyusa özlüyorum videolarına bakarken buluyorum kendimi uyanık olup uyumadığında uyusa da biraz dinlensem diyorum saçma sapan bi hayat oldu yani :) birde beni gördüğünde ki o tatlı sevinc o sevinç çığlığı.. paha biçilemez bi duygu yine de şu zamanları keşke 10la falan çarpsak doyasıya yaşasak..
Canım benim bebeğimde de aynı şey oldu. Özellikle pusete koyup güneşliği çektiğimizde oluyor. Doktor normal dedi bende normal olduğunu düşünüyorum oyuncak ya da kartları takip ettirdiğim de sorun yok.

Biz de öyle yaptık attık kendimizi hiç ağlamadı

Eklentiler

• C42BD854-BA38-4F6D-8C9A-58FC6094AEEC.webp
    39,7 KB · Görüntüleme: 104
  • 6C26F4BF-C686-4289-896A-582C617D1755.webp
    57,1 KB · Görüntüleme: 97
Aynen cnm çok zor geçiyor ki bizim ki anasoiınıfına da gitmek istemedi. Diyete girmek istiyorum onu da beceremiyorum sürekli evde olunca olmuyor ne bilim yaa lohusa depresyonu mu geçiriyorum acaba diye de içimden geçirmiyor değilim.

Ewet cnm 2 çocuk olunca daha ayrı bi zor vitamin olarak hiç bişey kullanmıyorum ki daha gebelikte düşük olan b12 de bunu tetiklediği i düşünüyorum bi gidip değerlerimede baktirqvam

Benim de basim agriyor ama surekli memede yatan bebege bakmakyan benxe boynumuz rutuluyo bas agrisi yapiyo...yorgunuz cunku duzenli ve araliksiz yatamiyoruz...benim bi de gazim var com ve eskiden de olan mide hassasiyetim
Benim hamile olmadan önce de gazım vardı şimdi de bol bol hava yutanlardqnom bende

Ewet cnm 2 çocuk olunca daha ayrı bi zor vitamin olarak hiç bişey kullanmıyorum ki daha gebelikte düşük olan b12 de bunu tetiklediği i düşünüyorum bi gidip değerlerimede baktirqvam
Multivitamine başla tavsiye ederim şu an emziriyorsan çocuklar bizi yiyor gibi düşün ekstra destek şart canım Ben emziren anne diyeti ile ilgili instagramds bilge aktaş diye bir diyetisyene denk geldim onunla görüşmeyi planlıyorum başka türlü gitmeyecek benim çok yiyorum

Kızlar bebeğinin boynu eğri duran varmı aranızda yani hep bir tarafa eğmesi gibi boynunu.Bizimkin de farkettik hep boynu sağa doğru bükük resim video vs ..de öyle.
Boyun eğriliğinden şüpheleniyoruzda adı tortikolismiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…