- 15 Eylül 2009
- 2.486
- 881
- 323
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.721
Biz 15. Gününden beri eşimle birlikte bakıyoruz kızıma. Sanırım o yüzden de bu kadar bunaldom. Bir anda yapayalnız çaresiz kaldım.Gelin sarılalımBenim bebeğimi anlatmışsınız sanki ve benim ruh halimi… şu an yanımda annemler var muhtemelen önümüzdeki hafta tek kaldığımda ben de böyle olacağım yine tuvalete vs gidebiliyorum haftaya bakıcı başlayacak yanımda bir ay birlikte bakacağız belki yardımı dokunur hoş onda duracağını da sanmıyorum Belki bizim bebeklerimiz zor bebeklerdir belki geçecek diye kendimi avutuyorum bugün 8 saat uyumadı ve hala direniyor istiyor ki memede yatsın onu da anlıyorum ama çok zormuş bir çocuk büyütmek ikinciyi kesinlikle düşünmüyorum artık bugünden sonra hele hiç… benim de çok özgür bir hayatım vardı şimdi dağlar kadar uzakta anneliği çok sevdim ama uykusuzluk dinlenememek beni de mahvediyor yavaş yavaş… yavruma da kötülük yapıyorum gün sonuna doğru uyumadığı için karşısında da yorgun bitkin bi anne buluyor o da bu durumu hak etmiyor…
Kesinlikle insan önceden yaşadıklarını özlüyor bazen. Umarım hiç bir dönem bu dönemki kadar zorlanmayız. Gerçekten çocuk büyütmek çok zor bir iş. Ben ablamdan çok yakinen görüyorum. Okula başlasa bile dertleri bitmiyor. Ama en azından büyüdüğünde ne derdi olduğunu bileceğim.Hepimiz aynı sürecten geçiyoruz şuan bizi en iyi birbirimiz anlarız.Forumda bir çoğumuz böyle.. sanki o özlediğimiz uzun uzun, öğlene kadar deliksiz uyumalar gece uyanmaksizin sabah etmeler hiç gelmeyecek gibi..Arkadaşlarla oturulup edilen hoşsohbetler keyifle içilen kahveler.Dişarda doyasıya gezmeler,afiyetle yenilen yemekler.Ama geçecek diye ümit ediyorum gerçi büyüdükçe başka dertleri olacak diyorlar ama iyi yani şuan en zorunu atlatiyormuşuz.En azından emeklemeye, yürümeye başlasalar herşey daha güzel olmaya başlayacak diye düşünüyorum.
Dünyanın en doğal şeyi emzirmek kimse bir şey diyemez canım rahat olun walla emzirirkenGeçen gün bende parka çıkardım . Uyuyor diye önlüğü almamıştım. Uyandı sürekli ağladı. Bende üzerimdeki hırkayı ters giyip emzirdimbana deli dememişlerdir umarım
o size acıyan münasebetsizler var ya önce onları uzak tutun kendinizden ya da çenenizi kapatın deyin Rabbim dünyanın en güzel hediyesini vermiş bize çocuk diye ne uğraşanlar var onların haddine mi anneye sana üzülüyorum demekBiz 15. Gününden beri eşimle birlikte bakıyoruz kızıma. Sanırım o yüzden de bu kadar bunaldom. Bir anda yapayalnız çaresiz kaldım.
Annem arada geldiğinde ayağında sallıyor 2 saat ben dinleniyorum o bile o kadar iyi geliyor ki..
Ben en başından hep tek çocuk istiyordum.. artık kesinlikle düşünmüyorum. Rabbim isteyenlere nasip etsin. Kızımı hakkıyla büyüteyim de başka bir şey istemiyorum..
İnan ben de kızımın yüzüne bakınca o kadar üzülüyorum ki.. isteyerek yaptın bu çocuğu söylenmeye hakkın yok diyorum ama o iş öyle olmuyor işte…
Artık çevremdeki insanlar bile halime acıyor açık açık söylüyorlar.. işin çok zor çok üzülüyorım sana diyorlar öyle zoruma gidiyor ki bunu duymak.
Canım koku çalışması gibi bir seyler yapiyolar bu durumda bi arastir istersen belli aralıklarla kokluyorsun soğan sarimsak nane gibi tekrar koku alımı basliyor genelde bu sekildeİnşallah kimin duasının kabul olacağı bilinmez bebeğimin kokusunu alabileyim bana dua edin aklınıza gelirse
Ah canım iki cocuklu olunca cok normal gunun cogu zamani sadece emzirirken oturmus oluyorumKızlar ben kendimi iyi hissetmiyorum iyorum aşırı derecede yorgunum, bitkinim hiç enerjim yok gibi içimde boşluk var gibi hiç ağrımayan başım ara ara ağrıyor benim gibi hisseden varmı?
Yok hayır hiç üzülmeyin çok mu karamsar göründü yazdıklarım bilmiyorum benim sorunum akşam ve gece oluyor gündüz keyifler yerinde çok şükürBiraz uzuldum yazdıklarınızı okuyunca o kadar cabuk buyuyolarki sonra cok ozluceksiniz bu hallerini sabredin biraz kendinize de iyi bakin bu arada bende oyle zor bi erkek cocugu buyuttum simdi cok ozluyorum onun bebekligini. bu arada ozendirmek gibi olmasin ama cok akilli tatli bi kiza sahibim su anuyku konusunda da emme konusunda da kizlar mi akilli oluyo ne
Ben de çocuğuma hiç tek bakamadım ne güzel yorulduysanız da kendi başınıza bu vakte kadar getirmişsiniz maşşallah sizeBiz 15. Gününden beri eşimle birlikte bakıyoruz kızıma. Sanırım o yüzden de bu kadar bunaldom. Bir anda yapayalnız çaresiz kaldım.
Annem arada geldiğinde ayağında sallıyor 2 saat ben dinleniyorum o bile o kadar iyi geliyor ki..
Ben en başından hep tek çocuk istiyordum.. artık kesinlikle düşünmüyorum. Rabbim isteyenlere nasip etsin. Kızımı hakkıyla büyüteyim de başka bir şey istemiyorum..
İnan ben de kızımın yüzüne bakınca o kadar üzülüyorum ki.. isteyerek yaptın bu çocuğu söylenmeye hakkın yok diyorum ama o iş öyle olmuyor işte…
Artık çevremdeki insanlar bile halime acıyor açık açık söylüyorlar.. işin çok zor çok üzülüyorım sana diyorlar öyle zoruma gidiyor ki bunu duymak.
bende aynıyımm.. yüzüm gözüm düzgün olmadığından onunla doğru düzgün fotoğrafımız bile yok var ama benim şekil gidik :) ama bu hallerine çok şükür. Geçen gün eşime bırakıp 1 saatliğine doktora gidip geldim dışarı çıkmak yalnız olmak o kdr iyi geldi ama hemen bebeğimi özledim iki arada bi derede hayat :) gündüz 3 saat uyusa özlüyorum videolarına bakarken buluyorum kendimi uyanık olup uyumadığında uyusa da biraz dinlensem diyorum saçma sapan bi hayat oldu yani :) birde beni gördüğünde ki o tatlı sevinc o sevinç çığlığı.. paha biçilemez bi duygu yine de şu zamanları keşke 10la falan çarpsak doyasıya yaşasak..Ben de öyleyim doğumdan beri evlat sevgisi mutluluğu çok ayrı ama onun dışında hep aynı döngünün verdiği bıkkınlık durgunluk var hele gece uykusu olmayinca çok zor. Gözaltlarim hsla mor mesela zaten yatkındım aynada kendime bakınca da eski bakımlı günlerimi özlüyorum ama kuaföre gidecek firsatim bile yok( depresyona mı girdim nedir anlamadim ya büyüynce geçer dediler geçmek bilbilmedi
Canım benim bebeğimde de aynı şey oldu. Özellikle pusete koyup güneşliği çektiğimizde oluyor. Doktor normal dedi bende normal olduğunu düşünüyorum oyuncak ya da kartları takip ettirdiğim de sorun yok.Arkadaslar.merhaba biz 2ay 4 gunluk olduk...bebegimde bazen yani com nadiren.sasi baktigini goruyorum ozellikle bir seyi odaklamaya calisirken oluyor.ama.dedigim.gibi bazi gunler goruyorum....panik yapip.goz doktoruna goturmelimiyim yoksa 6.ayda goz muayenesi var zaten beklemelimiyim bilemedim....yani bu ayda normalmidir?
Biz de öyle yaptık attık kendimizi hiç ağlamadıMerhaba kızlar hepin(m)ize yorgunluk uykusuzluk basmış. Evde durdukça daha da bunalıyoruz. Hazırlanma aşaması zor ama evden bir çıktık mı hayat varmış diyorum. Evde ağlayan bebek inanın dışarda ağlamıyor. Ağlarsa yüzünü güneşe verin gözünü açamadığı için uyku moduna giriyorgazlı bebekler de hem arabada hem bebek arabasında evdeki durumlarına göre çok çok rahatlar. Sallandıkları için kolay gaz çıkarıyorar. Kendinizi eve hapsetmeyin. Kalın giydirin bir kaç da eşya alın atın dışarı kendinizi. Bu hem size hem bebeğinize iyi gelecek. Çarşı-pazar gezmeseniz bile 15-20 dk açık havada yürüyüş bile size çok iyi gelecek. Bir de akraba tanıdık etrafınızda varsa yakın çevrenizde oturmaya gidin, özellikle evde genç aklı başında çocukları olanlara. Temel ihtiyaçlarını karşılayıp postalayın bebişleri siz de rahatça çayınızı kahvenizi yudumlayın
Aynen cnm çok zor geçiyor ki bizim ki anasoiınıfına da gitmek istemedi. Diyete girmek istiyorum onu da beceremiyorum sürekli evde olunca olmuyor ne bilim yaa lohusa depresyonu mu geçiriyorum acaba diye de içimden geçirmiyor değilim.Canım koku çalışması gibi bir seyler yapiyolar bu durumda bi arastir istersen belli aralıklarla kokluyorsun soğan sarimsak nane gibi tekrar koku alımı basliyor genelde bu sekilde
Ah canım iki cocuklu olunca cok normal gunun cogu zamani sadece emzirirken oturmus oluyorumoglum anasinifindan gelince onun ilgi isteği basliyor. Ben evde kalıyorum diye okula da aglayarak gidiyor hala kardes kıskançlıkları var huzursuz ediyor aglatiyor kardesini surekli bi sekilde denge kurmaya çalışıyoruz ama cok yipratici bir donem hayırlısıyla geçer inşallah hepsi. Ama cok normal surecler sabir ve kafa rahatligi sart yoksa daha cok bunalip yoruluyoruz kesinlikle
Ewet cnm 2 çocuk olunca daha ayrı bi zor vitamin olarak hiç bişey kullanmıyorum ki daha gebelikte düşük olan b12 de bunu tetiklediği i düşünüyorum bi gidip değerlerimede baktirqvamSeni çok iyi anlıyorum… muhtemelen gece uykusu alamadığımız için böyleyiz hele senin iki çocuk vardı eminim çok zorlanıyorsundur ben de geceleri bitkin hissediyorum önce bi sakin ol vitamin kullan sonra o içindeki boşluk için birileriyle dertleş biraz sen zamanı yap belki bir terapi almayı düşünebilirsin ben de deniyorum bazen dışarı çıkıp dertsiz oturan insanlqrı görünce imrenip üzülüyorum mesela bu duygumu aşamıyorum
Benim hamile olmadan önce de gazım vardı şimdi de bol bol hava yutanlardqnom bendeBenim de basim agriyor ama surekli memede yatan bebege bakmakyan benxe boynumuz rutuluyo bas agrisi yapiyo...yorgunuz cunku duzenli ve araliksiz yatamiyoruz...benim bi de gazim var com ve eskiden de olan mide hassasiyetim
Multivitamine başla tavsiye ederim şu an emziriyorsan çocuklar bizi yiyor gibi düşün ekstra destek şart canımEwet cnm 2 çocuk olunca daha ayrı bi zor vitamin olarak hiç bişey kullanmıyorum ki daha gebelikte düşük olan b12 de bunu tetiklediği i düşünüyorum bi gidip değerlerimede baktirqvam
Benim de oyle ve simdi yine bsladi ozellikle gece emzirmeye uyandigimda gazman oluyorum resmenBenim hamile olmadan önce de gazım vardı şimdi de bol bol hava yutanlardqnom bende
Emzik meme reddi yaptı sanırım bizde sadece emzikle uyumak istiyor çok üzülüyorum sürekli başını geri itiyor memeylr kavga ediyor basıyor çoğlığıMemenizi her verdiğinizde bebeğiniz alıyor mu kızlar?
Evet canım hiç istemediğini görmedimMemenizi her verdiğinizde bebeğiniz alıyor mu kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?