- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.781
1 2 haftaya kadar bizde ayniydik.. baktim olmuyor rutin olusturayim dedim.. saat 8 gibi banyo yaptırıyorum kisa ılık bir dus aliyor.. sonra emziriyorum sonrada hep ayni oda da isik kapali yada loş bir ortamda uyutuyorum.. bir kac gün direndi yine 12 ye kadar uyumadi ama sonra bu rutini sevdi şimdi en gec 9 bucukta uykuya dalıyor 1 e kadar uyuyor.. uyandiginda kesinlikle kucaga almiyorum ısıgi yakmiyorum kucagimda gezdirmiyorum.. her bebek farkli tabi birinin sevdigini digeri sevmiyor.. sizde bebeginize gore bir rutin oluştun mutlaka.. o rutini bozmamaya çalışın.. bebekler rutini seviyorlar..Kızlar biz cokkk zor uykuya giriyoruz aynı sorunu yaşayan varmı mesela akşam 9 dan beri uyutmaya calsyrum yeni yattı tamda dalması heran kalkacak gbigece uykusuna en geç 10 da yatsn istyrum ama her gece zilli galip gelio en erken 12 npcm ya ayın 15 indede ise başlıyorum naneyi yedim
Faydasını görürsen takipteyim seni ben de başlayayımMultivitamine başla tavsiye ederim şu an emziriyorsan çocuklar bizi yiyor gibi düşün ekstra destek şart canımBen emziren anne diyeti ile ilgili instagramds bilge aktaş diye bir diyetisyene denk geldim onunla görüşmeyi planlıyorum başka türlü gitmeyecek benim çok yiyorum
Genelde alıyor uyuyacağı zamanlar emzik gibi emiyorMemenizi her verdiğinizde bebeğiniz alıyor mu kızlar?
İlk doğduğunda hep sola yatırıyordu başını ben de inatla sağa çeviriyordum sonra geçti öyle yapmadıKızlar bebeğinin boynu eğri duran varmı aranızda yani hep bir tarafa eğmesi gibi boynunu.Bizimkin de farkettik hep boynu sağa doğru bükük resim video vs ..de öyle.
Boyun eğriliğinden şüpheleniyoruzda adı tortikolismiş.
Benim kızım süt ilk inince sesli yutkunuyor sonra tık yok duyamıyorum çok sessiz emiyorbizimki de elini somuruyor. ip islak yapıyor.
Ben şunu anlamıyorum emzirme konusunda tecrübeli olanlarda cevaplarsa sevinirim.
bebeğim emerken yutkunamıyorum sesi duymuyorum ben.ama göğsüm bosaliyor
.nasıl Bi emme sitili var bizim oğlanın anlamadım ama emerken ilk günden beri o yutkunma sesi yok bizde.
acaba sütüm çok mu az geliyor
Adet dönemlerinde genelde meme reddi yaşanır diyorlar ama öyle bir dönemde misiniz acaba?Ahh güzel anneler ahh en korktuğum.şey başıma geldi yaklaşık 1 haftadır meme reddi yaşıyoruz ac ağlıyor ama asla emmiyor memede çığlık kıyamet sadece uyurken emiyor bazen zorla da olsa uyutmaya calisiyorum karnı doysun diye.simdiye kadar ne biberon ne emzik tuttuk meme reddi oluşturacak hiç bir şey yok.saat basi memede olan çocuk gitti tam tersi geldi ne yapacağım bilmiyorum ayakta emzireyim diyorum bir anda süt inince boğazına kaçıyor yatırarak olsun hiç bir pozisyonu istemiyor allahım biran önce bitsin şu süreç stresten üzüntüden başımın ağrısı dinmiyor
Hafta da 1 bile normal her çocuğun düzeni farklı rahat olunGünde 8-9 kaka mı yapıyor. Benim bebeğimde 2 bucuk aylık 2 günde bir yapıyor kaka önceden 4 günde bir yapıyordu şimdi 2 günde 1 yapıyor. Anormal bi durummu acaba benimki yaa
Canım bebişin atak haftasında olabilirAhh güzel anneler ahh en korktuğum.şey başıma geldi yaklaşık 1 haftadır meme reddi yaşıyoruz ac ağlıyor ama asla emmiyor memede çığlık kıyamet sadece uyurken emiyor bazen zorla da olsa uyutmaya calisiyorum karnı doysun diye.simdiye kadar ne biberon ne emzik tuttuk meme reddi oluşturacak hiç bir şey yok.saat basi memede olan çocuk gitti tam tersi geldi ne yapacağım bilmiyorum ayakta emzireyim diyorum bir anda süt inince boğazına kaçıyor yatırarak olsun hiç bir pozisyonu istemiyor allahım biran önce bitsin şu süreç stresten üzüntüden başımın ağrısı dinmiyor
Gözdeki bakteriler anne sütünü sever daha çok artırırmış çapağı canım.. bnm bebeğimde yok ama masaj yqpmak iyi geliyormuş bi araştırın istersenizKızlar bebeğimin sağ gözünde çapaklanma var bugün başladı anne sütü damlattım iyice arttı sanki ne yapabilirim?
Off zorrmus sen anlatin ben yoruldum resmen allah kolaylik versin bacim baya bi stresli geliyor gozume boyle sen anlatincaBenim dönüşümlü olucak birkaç aylığına kayınvalidem gelicek sonraki süreçte anneme birakicam sabahlari ise giderken( annem haftanın 2 günü çalışıyor) her gün 1.5-2 saat süt izni erken çıkışım olacak zaten metrobusle yarım saatte evdeyim.
Babası pazar izinli o gün o bakar bütün gün, hafta icide ben iznimde bakarım 4gün anneannesi bakmış olur.Bir şekilde idare edicez işten çıkmayida düşündüm ama maaşımdan bebeğin ve benim özel sigortamiz kesiliyor.Ev kiralarina zam geldi yani zorlanırız.
Benim bebeğimde de vardı canım, üstelik bizimki baya saçlı o yüzden uğraştırdı biraz, banyodan 15dk önce zeytinyağı sürüp konak tarağı ile taradım, bir de mustelanin konak önleyici şampuanıyla yıkadım, şimdi çok küçük küçük var, sadece şampuanla devam ediyoruz zeytinyağını bıraktık, onlar da geçmeye başladı.Kızlar bebeğinin kafasında konak olanlar var mı neler yapıyorsunuz?
Süt olmaz daha da kötü yapıyor, Tobrased göz damlası çok iyi geliyorKızlar bebeğimin sağ gözünde çapaklanma var bugün başladı anne sütü damlattım iyice arttı sanki ne yapabilirim?
Kızlar bebeğini hergün yıkayan var mi
Sonuç ne bende birAz once fark etttim kizimin ust dudak bagi var korkulacak birsey miKızlar bebeğinde dil dudak bağı olanlar var mı?
Sanırım benim bebeğimin böyle kontrole gittiğimde göstereceğim.
İleride peltek konuşmaya,geç konuşmaya,gaz yutmaya,mastite, yetersiz süt alımına memede uyuma,yetersiz kilo alımı vs gibi sorunlara yol aciyormuş
Valla tek çocuk hic çocuk diye boşuna demiyolarmisAynen cnm çok zor geçiyor ki bizim ki anasoiınıfına da gitmek istemedi. Diyete girmek istiyorum onu da beceremiyorum sürekli evde olunca olmuyor ne bilim yaa lohusa depresyonu mu geçiriyorum acaba diye de içimden geçirmiyor değilim.
Yok bazen baya zor aliyorMemenizi her verdiğinizde bebeğiniz alıyor mu kızlar?
Aynen oyle zevkle emiyo ki o minnoslariBenim oğlum her zaman alırdı biberon kabul etmez emzik kabul etmez meme aşkıyla yanardi ancak bu sıralar elini emmeye sürekli somurmaya başladı. Bu yüzden biraz zorlaniyorum artık verdiğimde memeyi mücadele ediyoruz resmen başlarda, sanırım eli daha tatlı geliyor
Bir an önce geçer düzelir inşallahHappy kids
denedim, neler kokladım fayda etmedi, sarımsak bile kokmuyor
Ben şu an rapor aliyorum iki hafta sonra başlayacağım mecbur kredimiz var çünküÇalışmaya başlayacak olan anneler bebeginizi kime brakacaksiniz nasil idare edeceksiniz ? Ben işten çıkışımı istedim anaşmalı olarak işten ayrıldım kizim daha çok ufak sonuçta anne kokusuna ihtiyaci var. Her gun buyuyor sonucta bu guzel gunlerini kacirmak istemem idare edemeyecegimi de dusunuyorum. Kizima bakacak kimse de yok annem falan calisiyor siz nasil yapmayi dusunuyorsunuz ?
Benim bebeğim sık sık kusuyor. Gaviscon verdi. Karın ultrasonu çekildik temiz çıktı. Kilo alımı da iyi olduğu için korkulacak birşey yok dedi.Arkadaslar bebegi sık sık kusan var mi?varsa doktorlariniz ne diyor?
Bizimki 2gundur kusuyor cok anlamadim.doktora sorduk sik ve az emzirin dedi baska bisey demediBenim bebeğim sık sık kusuyor. Gaviscon verdi. Karın ultrasonu çekildik temiz çıktı. Kilo alımı da iyi olduğu için korkulacak birşey yok dedi.
Rota virüsü aşısı yaptırdınız mi? O aşıdan bir gün sonra daha çok kustu benim bebeğim de. Birkaç gün sürdü.Bizimki 2gundur kusuyor cok anlamadim.doktora sorduk sik ve az emzirin dedi baska bisey demedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?