2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Rotavirus asisini 5gun once yaptirmistik ama 2.ay asilarinda 3tanesini de dun yaptirdik...dunden beri ozellik bugun cok kusuyor..insan caresiz hissediyor
Öyle oluyor malesef. Bize doktor gavisconun bebekler için olan tozunu değil normal hamileyken içtiğimiz şuruptan vermemizi söyledi. Onu verince biraz düzeliyor. Bizim reflü vardı fışkırtarak kusmasına o iyi geldi. Bir de kolik gaz çıkarmak için kendini sıkınca da normal kusuyor.

Sonuç ne bende birAz once fark etttim kizimin ust dudak bagi var korkulacak birsey mi
Canım benimkide böyle aynı.Hatta ilk ay ememiyordu beni acaba ondan mı demiştim şuan emiyor ama.Birde bütün gün memede kalması emerken kıh kıhh sesleri çıkarması.Bakalim doktor kontrolünde soracağım çok soru var bebeğimle ilgili.Bir arkadaşımın da bebeğinde dil bağı varmış o daha önemliymiş bunu o kadar onemsemiyorlarmis sanırım ama yinede soracağım.

Ben aynı durumdayım mutlaka bir öğün yulaf ye en iyi o geliyor. Babam oldu ameliyatı 3 günde geçti ama bebek varken ben de istemiyorum.

Doktor kontrolu ne zaman benim 28.11 baya bi var acaba arasam termin yapsammi ki Onemlimi degilmi bilmiyorm

Korkudan yatamiyirum ya Allah korusun ben uyurken kusmugunda kalirsa diyeesim gunn icjnde bi -iki saat bekliyor oyle dinleniyorum.ruh gibiyim resmen binde simdi bu kusmalar cikinca hepten korkuyirum...dogumdan bu yana bebegim gaz olmasin diye pek cok urunu de cikardim.hayatimdan ve aldigim 20kg nin 15 inin verdim....hem kemdimj.kisitlayarak.besleniyirum.hem de uykusuzumvucut ne zaman pes edecek bilmiyorum artik

Benim kanama yok ama ele gelen nohut buyuklugunde hemiroitim var...hafif kabizsam.cok kotu agriyor hemen pijamami ve camasirimi cikarim disa kabinde belime ve popoma sicak su tutuyirum bi -iki dakika baya baya hafifletiyir acisini oyle cikabiliyom lavabodan...bebekle ilgilenmekten doktora da gidemiyirum heryer hastalik ve salgin dolu... En son bilegimin orda sinir sikismasi geeyince ortopediye gidebilmistim...meger sinir sikismasi dogumdan sonra cok sik karsilasirmis insan cunku horminlar aniden degisinde vucudun degisik yerlerinde sinir sikismasi olurmus...krem verdi ve atel tak dedi..3hafta gecmezse igne o da olmazsa. ameliyat t dedi...yeni ogreis oldum bunu da ...hamilelik ve dogum gercektenn cok mzormus....anneik bosuna kutsal demiyorlarmis...simdi de hemoroit icin savasiyorum

Hatta bebisler 6 aylik olsun ek gidaya geçişte ağustos anneleri diyette diye grup açalım birbirimizi motive ederiz haftalık kaç kilo verdik bugün ne yedik kaç litre su tükettik yazariz hep beraber aldığımız kilolari hep beraber veririz

Reflü yatağı yoksa ince bir yastıkta uyusun belinin altınada destek koyarak yatir ve yan yatır, 45 derece açı olacak gibi düşün. Ben oğlumu bu şekilde yatırıyorum ince bir yastık kullanıyorum başı ve omuz kısmından yukarıda eğimli, reflü yatağı mantığı yani. Ve bir tavsiye daha biogaia kusmayı azaltıyor bize fayda etti geceleri artık hem bu sekilde yatirdığım için hem biogaia verdigim için daha rahat yatıyor. Asla düz yastiksiz yatıramadım bu zamana kadar bu yüzden, yastık ve eğim yaparak yatırdım.Korkma eğimli, yan yatarsa hiçbirşey olmaz annesi

Bizim reflu yatagi var ve yan yatirip sirtina destek de koyuyorum ama kendi kaydirip duz yatiyor hatta reflu yataginin yanina kaydiriyor hani gormezsem inanmazdim daha minnacik ama kaydiriyo kendini...bir de beslendikten sonra 1saat dik tutmaya calisiyorum lakin yine de cok korkuyorum korkudan yatamiyorum

Mama veriyormusun sadece Anne sutumu emiyor . Benimki sadece uykusu gelince almiyor. Soyle bi rutin dene istersen uyut ne kadar uyursa uyusun uyaninca meme ver Belki uyku huysuzlugu ediyirdur benimki oyle. Cok uyanik kaldigi zaman 5 dakika uyutup veriyorum ama boyle bir saat uyanikken uyursa uyannca veriyorum cok mesakati bi is bu annelik ya

Kızlar bebeğini hergün yıkayan var mi
Ben Yavas yavas rutin oluşturmaya calısıyorum, gece uykusuna geçmeden akşam duş aldırıp emzirip yatırmayı deniyorum. Alıstı banyo yapmazsa huzursuzlanıyor
Arkadaslar bebegi sık sık kusan var mi?varsa doktorlariniz ne diyor?
Biz öyleyiz Her mamadan sonra mutlaka kusuyo. Kıyafet yetiştiremiyorum Çarşamba doktora gidicez bakalım ne diyecek.

Buraya yazarmisiniz doktorunuzdn donunce ne dedigini..bizim daha 21 kasimda sonraki ziyaretimiz de

Kızlar bebeğinizi yanlız mı yıkıyorsunuz. Ben 2,3 günde bir yıkıyorum havalar soğudu üşütürüm diye cok korkuyorum çünkü. Ama yanlız yıkayamıyorum cesaret edemiyorum. Yıkamanın kolay bir yolu varsa paylaşır mısınız?

Bişey daha sorucam ben bu gece bebeğimin zor nefes aldığını farkettim büyük ihtimalle burnu tıkalı . Yarın eşime serum fizyolojik aldırıcam burnunu temizlemeyi düşünüyorum. Sabah 8 bucuk 9 gibi bir uyanıyor akşam 8 e 9 a kadar uyumuyor. Burnunun tıkalı olmasıyla alakalı olabilir mi acaba ya bugün aklıma geldi. Memede uyuyor yatağa koyunca uyanıyor sürekli.

Yatacağı zaman bi de gece uyandığında bebelac thickener ekliyorum mama ya da anne sütüne ne vereceksem. Emzirme üstüne de suya karıştırıp kaşıkla verilebiliyor ama ben yediremedim. Mamayı koyulaştırarak kusmasını engelliyor. Biz hem çok kusuyorduk hem çok kaka yapıyorduk. Kilo alamamıştı ilk ay o derece. En başta bir öğün ekliyorsam bir öğün vermiyordum şimdilerde iyileşme oldu gibi eskisi kadar kusmuyor o yüzden korkudan sadece gece veriyorum. Ama kaka sayımız artmaya başladı koyulaştırıcıyı azaltınca. Sizin de kaka sayınız fazlaydı diye hatırlıyorum. Biz 2 günde 1e kadar düşmüştük yoğun kullanırken şimdi 3e çıktı azalınca.

Gece uykusu yine uzunmuş bu şekilde uyuması normal. Henüz düzen oluşturamadığı için gündüzleri 4 aya kadar bu şekilde olabiliyormuş. Benimki de uyumuyor. Biz burnunu temizliyoruz hem serum fizyolojiği şırıngayla sıkarsanız genzi de temizleniyor rahatlıyor baya ama uykuyu etkilemiyor. Ben tek başıma yıkamaya korkuyorum. Bugün 5. Gündü yıkadık eşimle. Elimden düşürürüm tutamam gibi geliyor korkuyorum. Hatta burnunu da eşim temizliyor. Ben kıyamıyorum

Mama veriyordum bıraktım çünkü içmiyor çoğu zaman kilo alımı da iyi. 5.700 şuan. Geceleri gündüzleri uykudayken alıyor. Uyku huysuzluğu vae kesinlikle. Memeyle inatlşıyor resmen uyanık olduğunda karnı toksa da almıyor. Yüzü dışa dönük olacak sadece ettafı seyreylicek. Yan yatırınca ne verecek olursam olayım emzikte bile bayağı zorla alıyor.

Selamm, elektrikli ısıtıcı aldım 100 liraya onu takip once banyoyu ısıtıyorum ve üstünü giydirecegim odayı da ısıtıyorum. Sonra küvetine filesini takıp filenin üstünde yikiyorum, hem o yatar pozisyonda oluyor hem göz teması kurabiliyor korkmuyorum:) şampuanı da dökmeli değil sıkmalı tek elle alabiliyorum bu da çok önemli bir ayrıntı. Kolay gelsin şimdiden

Gece boyu saat başı kalkan bebekle hayat çok zor Gündüz düzgün uyusa hadi neyse gece de uyumuyor nasıl alıyor bu bebek uykusunu anlamıyorum.. Rota aşısına kadar gece en azından ilk uykusu uzun oluyordu şimdi o da yok dün akşam acaba acikiyor mu diye sagdigim sütü biberonla verip üstüne de emzirdim yine de gece boyu sürekli uyandı.. Tavsiyesi olan ya da bir yöntem deneyip güzel sonuç alan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…