2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Esimle yikiyoruz haftada 2gun....persembe ve pazar bici bici gunlerimiz

Evet bizim anne sutuyle tek besleniyo...kaka sayisi halen fazla bizde ama kilo alimi masallah cok cok iyi .bu da kilo alimiyla kaka sayisinin alakasi olmadigini gosteriyor...doktorumuz gunde 8 -18 lez de kaka normal dedi...bu kusma da yeni cikti insallah kilo alimimizi olumsuz etkilemez

Gün aşırı yıkıyorum.Her yıkama sonrası minik elektrikli sobamı giydirdiğim odaya koyuyorum ki üşümesin diye.Eşimle yıkıyoruz ama bir iki sefer kendim de yıkadım.Fileler en büyük yardımcım oldu.Hem içi dolu hem de sadece ince yapılı filesi vardı ikisiyle de denedim rahat yıkadım.Tek başına yokarken kulağa su kaçmaması için baş kısmı biraz sıkıntı olıyor onda da sırt üstü yatırıp kafasına önden arkaya doğru su dökerseniz hemen gidiyor su

İnşallah takip edin yediğini kustuğunu kıyaslamaya çalışın. Bizim yediği anında çıkıyordu hiç yatırmıyorduk gazını bile çıkarmıyorduk beslenmeden sonra kusuyor diye.

Kızlar eşim grip oldu 2 gün önce, bende bugün iyi hissetmiyorum, boğazım da hafif ağrı var ve burnum tıkalı. Şu an için bebek iyi birşey yok gibi ama korkuyorum hasta olacak diye, önlemek için ne yapabilirim? Kendim parol aldım bugün, başka ilaç kullanabiliyor muyuz emzirirken?

Bebeğini sünnet ettirenler çokmu ağladı bebeğiniz iyileşme süresi kaç gündü kac saatte bir bez degistirdiniz bizimde sünnet yarin çok duygusallastim ogluma sarilip duruyorum ağlayasım geliyor eşimde bu kadar üzülüyorsan vazgecelim diyor ama kaçışı yok yarin olmazsa 1 yil sonra olacak.

Hep ablam,eşim vs iki kişi yikiyorduk.Gecen kendim tek başıma yıkadım.Kendimde duşa kabinin içine girdim onuda aldım kucağımda yıkadım ama kayabiliyor tabi dikkat etmek lazım ama çok zorlanmadım.

Yaa benimde bugün boğazımda yanma geniz akintisj ve baş agrisi başladı bebeğim iyi gibi benimde ama umarım geçmez bende parol aldım az önce.Nane limon yapicam.

Hiç vazgecme çok yerinde bir karar sonradan iyimi yaptırmısim diyeceksin.Hiç ağlamadi bebeğim çok usluydu.Yaninda emzik veya mama bulundur Dr bana öyle demişti hani ağlarsa oyalamak için.Ama gerek bile kalmadı şükür.
Bezini sık sık degistir bu önemli yani uzun süre çişli kakali kalmasın özellikle ilk 1-2 gün.Bize karton fln koyun demediler o bölgeyi kapatmak için(bazı dr lar oyle yapıyorlarmış)Hijyenine dikkat edip kremleri i düzgün kullandım hiç bir sikinti olmadı anestezi geçtikten sonra.Hatta bol bol uyudu sanırım fitilden.

Bizimde sünnet yarın Doktor 1 saat önce bi krem söyledi sürün aneztezi iğnesini hissetmesin dedi , yanımıza da emzik alıcaz bende çok üzülüyorum ama şimdi bile böyleysem büyüyünce hiç kestirmem diye biran önce sünnet işini halletmek istiyorum çabuk iyileşiyomuş bebekler etraftan hep öyle duyuyorum

Bize doktor krem falan söylemedi arayip soruyum unutti mu acaba. Aynen bende emzik alacam 2 günde iyileşiyor diyorlar da inşallah öyle olur ama ilk idrarda yanma oluyormus ağlıyormuş yavrum şimdi mışıl mışıl uyuyor yarin napacaksa. Benim bebiş ağız üstü hemen uyuyor ve uzun süreli uyuyor sırt üstü 10 dakka uyanip ağlıyor uyumuyor bile. Sünnet olunca ağız üstü yatamayacak o yüzden uykusuda uzun olmayacak.
Inşallah bizimki de hemen iyileşir cok sağol canim önerilerinden dolayi❤

Yüzüstü yattığında deliksiz 2-3 saat uyuyor ama tabi ya boğulursa korkusundan yatıramıyorum. Sabaha karşı uyandığımda yatırıyorum ki en ufak kıpırtısına uyanıyorum
Maske takın ve evi sık sık havalandırın. Üç sene önce korona yokken doktor tavsiye etmişti

Bize birde 1 saat önce calpol verin dedi bi sorun isterseniz

Benim eski mesajlarıma bakabilirsiniz gün gün yazdım :).Hiç korkmayın gayet güzel geçti ve atlattı.Kanaması olmadı acısı sadece ilk çişte oldu bezi de normalden biraz daha sık değiştirdim ama bunu yapmasam da olurdu normal bez ceğişimi de yeterli normalde.Dikişli mi klipsli mi yapacaksınız?Yanınıza onu oyalayacak bir şey götürün sevdiği oyuncak vs varsa alabilirsiniz.

Laleeeem :)

Çok geçmiş olsun. Geçen hafta aynısını ben yaşadım canim. Ama ben grio degil nezle oldum. Maskesiz asla emzirmedim. Maalesef sadece parol kullanabiliyoruz. Ekstra ihlamur kusburnu bal gibi emzirirken sıkıntı olmayacak bitki çayları içtim iyileşmem 1 haftayı buldu bir de bol bol su, c vitamini

Normal canim klips demedi

Canım benim bebek blok uyuyor
Akşam 10 sabah 8 arası hiç kalkmıyor
Ben daha yenidoğanken bile emzirmek için gece kendi uyanmadığı sürece uyandırmadım hiç alışmadı belki de ondan
Ama dikkat ettiklerim şöyle
Her gün duş uyku öncesi
Ve sırt masajı yoğuruyorum çocuğu
Burun kesinlikle temizliyorum her gün baya geniz temizliği foşur foşur serum sıkıp sırtına vurup akıtıyorum hepsini
Ve oda sıcaklığı 25- 26 dereceyi aşmıyorum 26 bile çokta benim evim ekstra sıcak maalesef
Üzerinde bile ince müslin var kıyafette uzun kollu çıtçıtlı badi sadece
Biraz ısınsın hemen uyanıyor bebekler aslında serin severmiş uyku için
Burnu tıkalı olursa da uyanıyor
Uyku rutini ve bu noktalara dikkat edince uyuyor sabaha kadar.
Gündüz uykusu da önemli çok yorulmaması ya da çok uyumaması gerek
2-3 aylık bebeklerin max uyku penceresi yani uyanık kalma süresi 2 saat olmalı
Gün içerisinde 1,5 -2 saatte bir mutlaka uyutuyorum 10 dk bile olsa
Düzen şaşarsa her şey bizimde bozuluyor rutin oluşturmaya çalışın sizde

Geçmiş olsun öncelikle
Benim doktorum maske ile emzir diyordu bulaşmaması için bebişe yakın temasta maske kullan dedi
İlaç kullanmadım limon suyu sıktım sürekli ve parol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…