- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.821
Esimle yikiyoruz haftada 2gun....persembe ve pazar bici bici gunlerimizKızlar bebeğinizi yanlız mı yıkıyorsunuz. Ben 2,3 günde bir yıkıyorum havalar soğudu üşütürüm diye cok korkuyorum çünkü. Ama yanlız yıkayamıyorum cesaret edemiyorum. Yıkamanın kolay bir yolu varsa paylaşır mısınız?
Evet bizim anne sutuyle tek besleniyo...kaka sayisi halen fazla bizde ama kilo alimi masallah cok cok iyi .bu da kilo alimiyla kaka sayisinin alakasi olmadigini gosteriyor...doktorumuz gunde 8 -18 lez de kaka normal dedi...bu kusma da yeni cikti insallah kilo alimimizi olumsuz etkilemezYatacağı zaman bi de gece uyandığında bebelac thickener ekliyorum mama ya da anne sütüne ne vereceksem. Emzirme üstüne de suya karıştırıp kaşıkla verilebiliyor ama ben yediremedim. Mamayı koyulaştırarak kusmasını engelliyor. Biz hem çok kusuyorduk hem çok kaka yapıyorduk. Kilo alamamıştı ilk ay o derece. En başta bir öğün ekliyorsam bir öğün vermiyordum şimdilerde iyileşme oldu gibi eskisi kadar kusmuyor o yüzden korkudan sadece gece veriyorum. Ama kaka sayımız artmaya başladı koyulaştırıcıyı azaltınca. Sizin de kaka sayınız fazlaydı diye hatırlıyorum. Biz 2 günde 1e kadar düşmüştük yoğun kullanırken şimdi 3e çıktı azalınca.
Gün aşırı yıkıyorum.Her yıkama sonrası minik elektrikli sobamı giydirdiğim odaya koyuyorum ki üşümesin diye.Eşimle yıkıyoruz ama bir iki sefer kendim de yıkadım.Fileler en büyük yardımcım oldu.Hem içi dolu hem de sadece ince yapılı filesi vardı ikisiyle de denedim rahat yıkadım.Tek başına yokarken kulağa su kaçmaması için baş kısmı biraz sıkıntı olıyor onda da sırt üstü yatırıp kafasına önden arkaya doğru su dökerseniz hemen gidiyor suKızlar bebeğinizi yanlız mı yıkıyorsunuz. Ben 2,3 günde bir yıkıyorum havalar soğudu üşütürüm diye cok korkuyorum çünkü. Ama yanlız yıkayamıyorum cesaret edemiyorum. Yıkamanın kolay bir yolu varsa paylaşır mısınız?
İnşallahEvet bizim anne sutuyle tek besleniyo...kaka sayisi halen fazla bizde ama kilo alimi masallah cok cok iyi .bu da kilo alimiyla kaka sayisinin alakasi olmadigini gosteriyor...doktorumuz gunde 8 -18 lez de kaka normal dedi...bu kusma da yeni cikti insallah kilo alimimizi olumsuz etkilemez
Hep ablam,eşim vs iki kişi yikiyorduk.Gecen kendim tek başıma yıkadım.Kendimde duşa kabinin içine girdim onuda aldım kucağımda yıkadım ama kayabiliyor tabi dikkat etmek lazım ama çok zorlanmadım.Kızlar bebeğinizi yanlız mı yıkıyorsunuz. Ben 2,3 günde bir yıkıyorum havalar soğudu üşütürüm diye cok korkuyorum çünkü. Ama yanlız yıkayamıyorum cesaret edemiyorum. Yıkamanın kolay bir yolu varsa paylaşır mısınız?
Yaa benimde bugün boğazımda yanma geniz akintisj ve baş agrisi başladı bebeğim iyi gibi benimde ama umarım geçmez bende parol aldım az önce.Nane limon yapicam.Kızlar eşim grip oldu 2 gün önce, bende bugün iyi hissetmiyorum, boğazım da hafif ağrı var ve burnum tıkalı. Şu an için bebek iyi birşey yok gibi ama korkuyorum hasta olacak diye, önlemek için ne yapabilirim? Kendim parol aldım bugün, başka ilaç kullanabiliyor muyuz emzirirken?
Hiç vazgecme çok yerinde bir karar sonradan iyimi yaptırmısim diyeceksin.Hiç ağlamadi bebeğim çok usluydu.Yaninda emzik veya mama bulundur Dr bana öyle demişti hani ağlarsa oyalamak için.Ama gerek bile kalmadı şükür.Bebeğini sünnet ettirenler çokmu ağladı bebeğiniz iyileşme süresi kaç gündü kac saatte bir bez degistirdiniz bizimde sünnet yarin çok duygusallastim ogluma sarilip duruyorum ağlayasım geliyor eşimde bu kadar üzülüyorsan vazgecelim diyor ama kaçışı yok yarin olmazsa 1 yil sonra olacak.
Bizimde sünnet yarınBebeğini sünnet ettirenler çokmu ağladı bebeğiniz iyileşme süresi kaç gündü kac saatte bir bez degistirdiniz bizimde sünnet yarin çok duygusallastim ogluma sarilip duruyorum ağlayasım geliyor eşimde bu kadar üzülüyorsan vazgecelim diyor ama kaçışı yok yarin olmazsa 1 yil sonra olacak.
Bize doktor krem falan söylemedi arayip soruyum unutti mu acaba. Aynen bende emzik alacam 2 günde iyileşiyor diyorlar da inşallah öyle olur ama ilk idrarda yanma oluyormus ağlıyormuş yavrum şimdi mışıl mışıl uyuyor yarin napacaksa. Benim bebiş ağız üstü hemen uyuyor ve uzun süreli uyuyor sırt üstü 10 dakka uyanip ağlıyor uyumuyor bile. Sünnet olunca ağız üstü yatamayacak o yüzden uykusuda uzun olmayacak.Bizimde sünnet yarınDoktor 1 saat önce bi krem söyledi sürün aneztezi iğnesini hissetmesin dedi , yanımıza da emzik alıcaz bende çok üzülüyorum ama şimdi bile böyleysem büyüyünce hiç kestirmem diye biran önce sünnet işini halletmek istiyorum çabuk iyileşiyomuş bebekler etraftan hep öyle duyuyorum
Inşallah bizimki de hemen iyileşir cok sağol canim önerilerinden dolayi❤Hiç vazgecme çok yerinde bir karar sonradan iyimi yaptırmısim diyeceksin.Hiç ağlamadi bebeğim çok usluydu.Yaninda emzik veya mama bulundur Dr bana öyle demişti hani ağlarsa oyalamak için.Ama gerek bile kalmadı şükür.
Bezini sık sık degistir bu önemli yani uzun süre çişli kakali kalmasın özellikle ilk 1-2 gün.Bize karton fln koyun demediler o bölgeyi kapatmak için(bazı dr lar oyle yapıyorlarmış)Hijyenine dikkat edip kremleri i düzgün kullandım hiç bir sikinti olmadı anestezi geçtikten sonra.Hatta bol bol uyudu sanırım fitilden.
Yüzüstü yattığında deliksiz 2-3 saat uyuyor ama tabi ya boğulursa korkusundan yatıramıyorum. Sabaha karşı uyandığımda yatırıyorum ki en ufak kıpırtısına uyanıyorumGece boyu saat başı kalkan bebekle hayat çok zorGündüz düzgün uyusa hadi neyse gece de uyumuyor nasıl alıyor bu bebek uykusunu anlamıyorum.. Rota aşısına kadar gece en azından ilk uykusu uzun oluyordu şimdi o da yok dün akşam acaba acikiyor mu diye sagdigim sütü biberonla verip üstüne de emzirdim yine de gece boyu sürekli uyandı.. Tavsiyesi olan ya da bir yöntem deneyip güzel sonuç alan va
Maske takın ve evi sık sık havalandırın. Üç sene önce korona yokken doktor tavsiye etmiştiKızlar eşim grip oldu 2 gün önce, bende bugün iyi hissetmiyorum, boğazım da hafif ağrı var ve burnum tıkalı. Şu an için bebek iyi birşey yok gibi ama korkuyorum hasta olacak diye, önlemek için ne yapabilirim? Kendim parol aldım bugün, başka ilaç kullanabiliyor muyuz emzirirken?
Bize birde 1 saat önce calpol verin dedi bi sorun istersenizBize doktor krem falan söylemedi arayip soruyum unutti mu acaba. Aynen bende emzik alacam 2 günde iyileşiyor diyorlar da inşallah öyle olur ama ilk idrarda yanma oluyormus ağlıyormuş yavrum şimdi mışıl mışıl uyuyor yarin napacaksa. Benim bebiş ağız üstü hemen uyuyor ve uzun süreli uyuyor sırt üstü 10 dakka uyanip ağlıyor uyumuyor bile. Sünnet olunca ağız üstü yatamayacak o yüzden uykusuda uzun olmayacak.
Inşallah bizimki de hemen iyileşir cok sağol canim önerilerinden dolayi❤
Benim eski mesajlarıma bakabilirsiniz gün gün yazdım :).Hiç korkmayın gayet güzel geçti ve atlattı.Kanaması olmadı acısı sadece ilk çişte oldu bezi de normalden biraz daha sık değiştirdim ama bunu yapmasam da olurdu normal bez ceğişimi de yeterli normalde.Dikişli mi klipsli mi yapacaksınız?Yanınıza onu oyalayacak bir şey götürün sevdiği oyuncak vs varsa alabilirsiniz.Bebeğini sünnet ettirenler çokmu ağladı bebeğiniz iyileşme süresi kaç gündü kac saatte bir bez degistirdiniz bizimde sünnet yarin çok duygusallastim ogluma sarilip duruyorum ağlayasım geliyor eşimde bu kadar üzülüyorsan vazgecelim diyor ama kaçışı yok yarin olmazsa 1 yil sonra olacak.
Kızlar benim oğlum da sünnet oldu.Doktora gidene kadar dikişli yaptırmayı düşünüyordum ama orada çok güzel anlattı doktor ben de tamam o zaman klipsli yapalım dedim.İşlem toplamda 20 dk sürmemiştir.Önce bir krem sürüp pipi çevresi uyuşturuluyor sonra iğne yapılıp 15 dk bekleniyor.Oğlum bugün 75 günlük kilosu 4900 civarındadır.Lokal ile yapıldı sünnet.Sünnet aşamasında hiç ağlamadı sadece sıkıldı biraz mız mızlandı ama o da hemen geçti zaten çünkü video çekmiştim sünnet işlemi 5 dakika sürmüş.Doktorun yapılacakları anlatması bile 7 dakika :)
Eve gelince gayet iyiydi ama ilk çişle birlikte feci bir ağlama seansına girdi.1,5 saat ağlamıştır.Doktor eve gidince calpol içirin demişti içirdik ama tabii ilk çiş yaktı.Ilık suyla yıkayabilirsiniz dediği için pipiyi bu şekilde yıkadık o çok rahatlattı ve en azından uykuya daldı.Kalktığında yine gülücükler saçıyordu ki bu benim oğlanın rutini demek ki rahatladı dedim.Sonrasında da normal her zamanki gibi uyudu.Şu an bakıyorum çiş yapıyor ama yanma yok olsa ağlardı diyorum.Doktor da hemşireler de bu gecenin daha doğrusu ilk 24 saatin zor geçeceğini söylediler.İnşallah bu şekilde atlatır.
Perşembe klips çıkacak.Bir gün öncesi için klips daha rahat çıksın ve ağlamasın diye de krem verdi doktor.Klipsi ben çıkaracağım dedi.Kaka vs bulaşabilir korkma yıka dedi.
Durum güncellemesi yapıyorumKlipsi bugün çıkardık.Bugüne kadar herhangi bir kanama olmadı acı,ağrı da olmadı bence çünkü hiç ağlamadı.Pipide şişme oldu onu da hocaya sordum normal inecek dedi.Klips çıkartılırken kolaylık olsun diye bir krem vermişti doktor,onu dün akşamdan beri 4 sefer sürdüm belki onun etkisidir klips çok rahat çıktı.Klips çıkarken birazcık ağladı oğluş o kadar.Şimdi doktor 4 gün kantaron yağı kullanmamı sonrasında onu da bırakmamı söyledi.Pipi ucu hassas olacağı için 2-3 gün daha karton bardak koymaya devam edeceğim.Banyoyu da cumartesi yaptırın dediler.
Bu arada ben karton bardak olarak espresso bardakları almıştım daha kısa ve daha az rahatsız ediyor bebeği aklınızda olsun
Klipsli de şöyle bir durum oluyor klips çıkınca bağlantı yeri kabuk bağlamış oluyor kahverengi bu kabuk zamanla sarımsı oluyormuş.Sonrasında kabuk düşüyormuş ya da o sarımsı kabuk işte.Bizim oğlanın çoktan sarıya dönmüş bile eğer görürseniz iltihap sanmayın diye yazıyorum bunu da.
Ay öyle böyle kurtulduk çok şükür darısı yaptırmak isteyen herkesin başına
Son güncellemeyi de paylaşayım.Sünnet olalı 5. gün.Herhangi bir kanama vs asla olmadı.Hatta dünden beri kantaron yağı sürüyorum ve pipi inanılmaz derecede toparladı.Hala şişlikler var ve ben ne olur ne olmaz diye karton bardağı koymaya devam ediyorum.Yarın büyük ihtimalle bardağı bırakırım ve banyosunu yaptırırım.Pipi kenarındaki halka hala duruyor zamanla o kabuğu da atacaktır.Oğluşa herhangi bir sıkıntı vs yapmadı.Umarım bir an önce daha da toparlar.Yaptırmayı düşünen varsa korkmasın iyi ki daha fazla beklememişim diyorum
Çok geçmiş olsun. Geçen hafta aynısını ben yaşadım canim. Ama ben grio degil nezle oldum. Maskesiz asla emzirmedim. Maalesef sadece parol kullanabiliyoruz. Ekstra ihlamur kusburnu bal gibi emzirirken sıkıntı olmayacak bitki çayları içtim iyileşmem 1 haftayı buldu bir de bol bol su, c vitaminiKızlar eşim grip oldu 2 gün önce, bende bugün iyi hissetmiyorum, boğazım da hafif ağrı var ve burnum tıkalı. Şu an için bebek iyi birşey yok gibi ama korkuyorum hasta olacak diye, önlemek için ne yapabilirim? Kendim parol aldım bugün, başka ilaç kullanabiliyor muyuz emzirirken?
Normal canim klips demediBenim eski mesajlarıma bakabilirsiniz gün gün yazdım :).Hiç korkmayın gayet güzel geçti ve atlattı.Kanaması olmadı acısı sadece ilk çişte oldu bezi de normalden biraz daha sık değiştirdim ama bunu yapmasam da olurdu normal bez ceğişimi de yeterli normalde.Dikişli mi klipsli mi yapacaksınız?Yanınıza onu oyalayacak bir şey götürün sevdiği oyuncak vs varsa alabilirsiniz.
Canım benim bebek blok uyuyorGece boyu saat başı kalkan bebekle hayat çok zorGündüz düzgün uyusa hadi neyse gece de uyumuyor nasıl alıyor bu bebek uykusunu anlamıyorum.. Rota aşısına kadar gece en azından ilk uykusu uzun oluyordu şimdi o da yok dün akşam acaba acikiyor mu diye sagdigim sütü biberonla verip üstüne de emzirdim yine de gece boyu sürekli uyandı.. Tavsiyesi olan ya da bir yöntem deneyip güzel sonuç alan var mı?
Geçmiş olsun öncelikleKızlar eşim grip oldu 2 gün önce, bende bugün iyi hissetmiyorum, boğazım da hafif ağrı var ve burnum tıkalı. Şu an için bebek iyi birşey yok gibi ama korkuyorum hasta olacak diye, önlemek için ne yapabilirim? Kendim parol aldım bugün, başka ilaç kullanabiliyor muyuz emzirirken?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?