- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.841
Tabi ki yazarım burdanBuraya yazarmisiniz doktorunuzdn donunce ne dedigini..bizim daha 21 kasimda sonraki ziyaretimiz de
Çok ekstrem bir durum olmadıkça her gün yıkıyoruz. Küvet keyfini 2-3 güne bir yapıyoruz 20-25 dk tutuyoruz oynatıyoruz suda. Onun haricinde günlük ben ya da babası kucağına alıyo birimizde suyu tutup hemen kısa bi duş aldırıp çıkarıyoruz.Yalnız bende cesaret edemem daha çok küçükler ve kayıyolar kucaktan hemen. Eşinizle beraber kucakta kolay yıkanıyo. Hanginiz duşa girerse alıverin kucağa yıkayınKızlar bebeğinizi yanlız mı yıkıyorsunuz. Ben 2,3 günde bir yıkıyorum havalar soğudu üşütürüm diye cok korkuyorum çünkü. Ama yanlız yıkayamıyorum cesaret edemiyorum. Yıkamanın kolay bir yolu varsa paylaşır mısınız?
Benimki dikişli ne kanama ne şişme olmadı ağlamadı da hiç umarım seninkinde öyle olur canım şimdiden geçmiş olsunNormal canim klips demedi
Bu dediğin benim bebeğim içinde geçerli.Canım benim bebek blok uyuyor
Akşam 10 sabah 8 arası hiç kalkmıyor
Ben daha yenidoğanken bile emzirmek için gece kendi uyanmadığı sürece uyandırmadım hiç alışmadı belki de ondan
Ama dikkat ettiklerim şöyle
Her gün duş uyku öncesi
Ve sırt masajı yoğuruyorum çocuğu
Burun kesinlikle temizliyorum her gün baya geniz temizliği foşur foşur serum sıkıp sırtına vurup akıtıyorum hepsini
Ve oda sıcaklığı 25- 26 dereceyi aşmıyorum 26 bile çokta benim evim ekstra sıcak maalesef
Üzerinde bile ince müslin var kıyafette uzun kollu çıtçıtlı badi sadece
Biraz ısınsın hemen uyanıyor bebekler aslında serin severmiş uyku için
Burnu tıkalı olursa da uyanıyor
Uyku rutini ve bu noktalara dikkat edince uyuyor sabaha kadar.
Gündüz uykusu da önemli çok yorulmaması ya da çok uyumaması gerek
2-3 aylık bebeklerin max uyku penceresi yani uyanık kalma süresi 2 saat olmalı
Gün içerisinde 1,5 -2 saatte bir mutlaka uyutuyorum 10 dk bile olsa
Düzen şaşarsa her şey bizimde bozuluyor rutin oluşturmaya çalışın sizde
birde biz 3 saatte bir besliyoruz. bazen o 3 saat dışında emmek isterss de wmziriyorum ama sütüm az bence.Canım benim bebek blok uyuyor
Ben daha yenidoğanken bile emzirmek için gece kendi uyanmadığı sürece uyandırmadım hiç alışmadı belki de ondan
Her gün duş uyku öncesi
Burun kesinlikle temizliyorum her gün baya geniz temizliği foşur foşur serum sıkıp sırtına vurup akıtıyorum hepsini
Ve oda sıcaklığı 25- 26 dereceyi aşmıyorum 26 bile çokta benim evim ekstra sıcak maalesef
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canımCanım benim bebek blok uyuyor
Her gün duş uyku öncesi
Akşam 10 dan sabah 8 e kadar arada besliyor musunuz?Canım benim bebek blok uyuyor
Her gün duş uyku öncesi
Canım çok geçmiş olsun içini ferah tutBu dediğin benim bebeğim içinde geçerli.
gündüzleri uyanınca son uykusundan biz mesela sabah 6 da.besleyincr de uyuyir 9 da kalkıyor. diyelim 8 de.besledim 11 de uyanıyor.
9 ya da 11 de uyanınca 1 buçuk 1 saat sonra uyuyir 2 saat 2.5 saat.
çoğu zaman bikirdaniyor kolay uyanamıyor ben uyandiriyorum.
sonra uyanınca işte azıcık yüz üstü oyun halısı meme mama derken 2 saat sonra bazen 1 saat sonra uyuyor.
son 4_5 gündür bu düzen tuttu bizde.
akşam da 8 8 buçuk gibi gece uykusuna yatıyor.
bizim kalp problemimiz var.
doktor nefes alımlarının hızını ve uykuya aşırı meyilli olursa dikkat et dedi.
uyanık kaldığı sürelerde aktif bi bebek. son zamanlarda bu şekilde uyuyor diye üzülüyordum doktor dikkat et dediği için. ama demek ki bizim gibi olanlar varmış.
bir de biz dışarı çıkalım bebek arabasında uyuyir baya.
sürekli kontrol ediyorum nefes alıyor mu diye.
hem tedavili ve zor gebelik olunca.
bir de hastalıkları olunca ki çok sukur hepsi tedavisi olan hastalık.
ama sanki kucağıma aldığımda Bile hala hasretim oğluma. her an ellerimden kayıp gidecekmiş gibi geliyor.
Canım uyku aralığını yakalarsan kesinlikle başarılı olursunTavsiyelerin için çok teşekkür ederim canımücretsiz izne ayrılmaya karar verdim bir süre ben de bu düzeni kurmaya uğraşacağım inşallah biz de başarılı oluruz.. Maşallah senin bebişe
Hiç uyanmıyor bende rüya öğünü vs yapmıyorum sonra gece beslemesi kesmesi zor oluyormuşAkşam 10 dan sabah 8 e kadar arada besliyor musunuz?
Benim kızın uykusu çok bozuk gündüz uykuları güzel ama akşamdan sonra parça parça uyuyor gece uykusuna 2-4 arası giriyor pilim bitiyor artık sabahta 11 gibi uyanıyor gece gündüz hala karışık bizde düzeltemedim. Gece 3 gibi uyusa 7 gibi acıkma sinyalleri veriyor, uykusunda biberon veriyorum devam ediyor.
Çok geçmiş olsun. Bize de 6 kişi gelecek yarın bebek görmeye. Emrivaki yaptılar. Düşüncesiz insanlardan nefret ediyorumKızlar eve bebek görmesine gelenleri kabul etmeyin Ben söylüyüm bebeğim tam 3 gündür ateşiliydi ve bugün doktora götürdüm akciğer enfeksiyonu kapmış çok üzgünüm kahroldum
işte ne bileyim çok zor Bi çocuk değil.Canım çok geçmiş olsun içini ferah tutKalp sorununuzu bilmiyorum ama bebeklerde baya yaygın kendisinden bile düzeliyor delik vs olduğunda dahi
bence bebişin düzeni de normal tabiki sen doktorunun belirttiği takipleri yap
Sağlıkla büyüsün oğluşun
Çook teşekkür ederim canım.. Pazartesi başlıyorum abisi evde şimdi o kadar yüksek sesli konuşuyor ve oyun oynarken sesler çikariyor ki haftasonu bebeği uyutmak sıkıntı.. İlk çocuk kolik+ alerjik olunca hiç bir zaman ne düzen ne de bir rutinimiz oldu.. İnşallah bu sefer olacakCanım uyku aralığını yakalarsan kesinlikle başarılı olursunbenimde mesela misafir vs geliyor biraz sevelim derken bi uyku saati bile kaçsa bütün gün uyumadığı oluyor
Bebekler uyku geldiğinde kaçırırsak kortizol salgılıyor bu da stres yapıyor ve adrenalin yükseliyor istesende uyutamıyorsun
Örnek tablo iletiyorum sana
Saat tutmasanda bebişin hareketlerini takip et
Kulak çekiştirme
Gözlerin kızarması hep uykudan
Uyutmakta zorlanırsan da beslenme saatine denk getir doymanın ağırlığı daha çabuk uyutur
Ben rotatech vurdurdum doz başına 250 tl’di.3 doz şeklinde vurulacak.Sizinki de muhtemelen doz başınadır.menenjit aşısı bexsero o da 350 tlKızlar rota aşısı vurulan varmi aramizda. Ben eczaneyi aradim fiyati 350 TL diyor. Doktorun verdiği Kağıda baktım da Rotarix ve bexsero 3. Ay diyor ikisimi 350 TL yoksa ikisi 700 TL mi?
Dikişli mi yaptırdınız?Benim klipsliydi doktor yıka ilk çişle demişti yıkayınca çok rahatladı.Dikişlide de ılık suyla banyoyu öneriyor bazı doktorlar.Doktorunuza sorun mutlakaDün sünnet yaptırdık çişini yaptıkça sanırım çığlığı basıyo içli içli ağlıyo ne kadar sürcek bu böyle yaa
Bizim doktorumuz acı olmaz demişti, ve hergun yıkayın demişti, biz de sunnetin olduğu günden sonra 4 gün boyunca hergun yıkadık. Bir de krem vermişti, ağrı kesici özelliği varmış.Dün sünnet yaptırdık çişini yaptıkça sanırım çığlığı basıyo içli içli ağlıyo ne kadar sürcek bu böyle yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?