2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Buraya yazarmisiniz doktorunuzdn donunce ne dedigini..bizim daha 21 kasimda sonraki ziyaretimiz de
Tabi ki yazarım burdan
Çok ekstrem bir durum olmadıkça her gün yıkıyoruz. Küvet keyfini 2-3 güne bir yapıyoruz 20-25 dk tutuyoruz oynatıyoruz suda. Onun haricinde günlük ben ya da babası kucağına alıyo birimizde suyu tutup hemen kısa bi duş aldırıp çıkarıyoruz.Yalnız bende cesaret edemem daha çok küçükler ve kayıyolar kucaktan hemen. Eşinizle beraber kucakta kolay yıkanıyo. Hanginiz duşa girerse alıverin kucağa yıkayın

Burnum akmaya başım ağrımaya başladı bugun ya bebeğe bulaştıysa diye düşündükçe daha ağırlaşıyorum. Boğaz ağrısı burun tıkanması da başladı of geçen sene böyle korona olmuştum ben evde değilim aylar sonra tatile çıktım başıma gelene bak, test yapamıyorum burda takılı kalamam geçerken aileme uğrayacağım kronik hastalar onlara bulaşırsa ne yaparım. Masum yavrum hastalanırsa naparım. Çok stresliyim ağlamamak için zor duruyorum

Arkadaslar kis geldi ve malesef salginlar cok...doktor ziyaretleri disinda biz pek disari cikmiyoruz ama esim ise gidiyor doye o bize grip getirir diye ben de esim de grip asisi olduk ne olur ne olmaz velev ki yakalansak bile agir gecirmeyim de bebege bakabileyim diye.. doktorum gonul rahatligiyla asini yap dedi...size de tavsiye ederim ne olur ne olmaz yapin bence

Bu dediğin benim bebeğim içinde geçerli.
gündüzleri uyanınca son uykusundan biz mesela sabah 6 da.besleyincr de uyuyir 9 da kalkıyor. diyelim 8 de.besledim 11 de uyanıyor.
9 ya da 11 de uyanınca 1 buçuk 1 saat sonra uyuyir 2 saat 2.5 saat.
çoğu zaman bikirdaniyor kolay uyanamıyor ben uyandiriyorum.
sonra uyanınca işte azıcık yüz üstü oyun halısı meme mama derken 2 saat sonra bazen 1 saat sonra uyuyor.
son 4_5 gündür bu düzen tuttu bizde.
akşam da 8 8 buçuk gibi gece uykusuna yatıyor.
bizim kalp problemimiz var.
doktor nefes alımlarının hızını ve uykuya aşırı meyilli olursa dikkat et dedi.
uyanık kaldığı sürelerde aktif bi bebek. son zamanlarda bu şekilde uyuyor diye üzülüyordum doktor dikkat et dediği için. ama demek ki bizim gibi olanlar varmış.
bir de biz dışarı çıkalım bebek arabasında uyuyir baya.
sürekli kontrol ediyorum nefes alıyor mu diye.
hem tedavili ve zor gebelik olunca.
bir de hastalıkları olunca ki çok sukur hepsi tedavisi olan hastalık.
ama sanki kucağıma aldığımda Bile hala hasretim oğluma. her an ellerimden kayıp gidecekmiş gibi geliyor.

birde biz 3 saatte bir besliyoruz. bazen o 3 saat dışında emmek isterss de wmziriyorum ama sütüm az bence.
biz gece uyuyakaldık 2 _3 defa gece 5 saat aç kaldı çok üzüldüm. Bu kadar uzun süren açlığa dayanamaz diye. ama uyansa mikirdaniyir çoğu zaman .
bugün bi mama saatinden önce ağlamaya yakın sesler çıkardı uyandım .bebeğim gece uykusu uyuyacak gibi. ama o uzun uyusa da geceleri ben kalkıp kontrol ederim heralde.o yüzden bana rahat uyku yok 6 7 aylık olana kadar

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım ücretsiz izne ayrılmaya karar verdim bir süre ben de bu düzeni kurmaya uğraşacağım inşallah biz de başarılı oluruz.. Maşallah senin bebişe

Akşam 10 dan sabah 8 e kadar arada besliyor musunuz?
Benim kızın uykusu çok bozuk gündüz uykuları güzel ama akşamdan sonra parça parça uyuyor gece uykusuna 2-4 arası giriyor pilim bitiyor artık sabahta 11 gibi uyanıyor gece gündüz hala karışık bizde düzeltemedim. Gece 3 gibi uyusa 7 gibi acıkma sinyalleri veriyor, uykusunda biberon veriyorum devam ediyor.

Canım çok geçmiş olsun içini ferah tutKalp sorununuzu bilmiyorum ama bebeklerde baya yaygın kendisinden bile düzeliyor delik vs olduğunda dahi
bence bebişin düzeni de normal tabiki sen doktorunun belirttiği takipleri yap
Sağlıkla büyüsün oğluşun

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım ücretsiz izne ayrılmaya karar verdim bir süre ben de bu düzeni kurmaya uğraşacağım inşallah biz de başarılı oluruz.. Maşallah senin bebişe
Canım uyku aralığını yakalarsan kesinlikle başarılı olursun benimde mesela misafir vs geliyor biraz sevelim derken bi uyku saati bile kaçsa bütün gün uyumadığı oluyor
Bebekler uyku geldiğinde kaçırırsak kortizol salgılıyor bu da stres yapıyor ve adrenalin yükseliyor istesende uyutamıyorsun
Örnek tablo iletiyorum sana
Saat tutmasanda bebişin hareketlerini takip et
Kulak çekiştirme
Gözlerin kızarması hep uykudan
Uyutmakta zorlanırsan da beslenme saatine denk getir doymanın ağırlığı daha çabuk uyutur

Eklentiler

• 1FA7C763-B789-4BA9-B409-6C2205BA76C0.webp
    35,2 KB · Görüntüleme: 121
Hiç uyanmıyor bende rüya öğünü vs yapmıyorum sonra gece beslemesi kesmesi zor oluyormuş
Mıkırdanıyor bazen bekliyorum uyanmadığı için müdahele etmiyorum uyanırsa tabi emziriyorum
Gece uykusu kalitesi aslında gündüze çok bağlı Mutlaka güne erken başlat farkı göreceksin böylelikle saatleri çevirmiş olursun
Kaçta uyursa uyusun
7-8 gibi mutlaka kaldır 1-2 saat sonra yatır
Akşam uykusu da saat 10 bana ideal geldi
8-9-10-11 hepsini denedim
En etkin 10 benim için
Duş öncesi ve sonrası emziriyorum yetiyor sanırım ona sabaha kadar.
Bu arada bizimde önceden gece 1 di sabahta 11-12 uyanırdı benimde işime geliyordu o saate kadar bende uyuyordum ama gün içinde başka hiç uyku uyumuyor ve mutsuz oluyordu çok yoruyordu
Araştırmalarımla bu düzeni kurdum diyebilirim
Benim şansım zaten blok uyuyor olmasıydı saati ben düzenlemiş oldum
Referans tablom şu oldu sadece gece uykusu 10 yapıyorum
Siz kendi bebişinizin isteklerine göre düzenleyin ama güne erken başlamak cidden belirleyici olan

Eklentiler

• AD8D84B7-5D89-4099-9986-206D3EB4A810.webp
    35,2 KB · Görüntüleme: 116
Kızlar eve bebek görmesine gelenleri kabul etmeyin Ben söylüyüm bebeğim tam 3 gündür ateşiliydi ve bugün doktora götürdüm akciğer enfeksiyonu kapmış çok üzgünüm kahroldum
Çok geçmiş olsun. Bize de 6 kişi gelecek yarın bebek görmeye. Emrivaki yaptılar. Düşüncesiz insanlardan nefret ediyorum

işte ne bileyim çok zor Bi çocuk değil.
başlarda daha Bi zordu ama bazı günler düzene uymadığı oluyor.
inşallah düzelir canım. karamsarlığa düşmemeye çalışıyorum.
dayısı çok Uslumus annem anlata anlata bitiremiyor. huy olarak ona çekmiştir inşallah.

Çook teşekkür ederim canım.. Pazartesi başlıyorum abisi evde şimdi o kadar yüksek sesli konuşuyor ve oyun oynarken sesler çikariyor ki haftasonu bebeği uyutmak sıkıntı.. İlk çocuk kolik+ alerjik olunca hiç bir zaman ne düzen ne de bir rutinimiz oldu.. İnşallah bu sefer olacak Teşekkürler

Kızlar rota aşısı vurulan varmi aramizda. Ben eczaneyi aradim fiyati 350 TL diyor. Doktorun verdiği Kağıda baktım da Rotarix ve bexsero 3. Ay diyor ikisimi 350 TL yoksa ikisi 700 TL mi?

Kızlar rota aşısı vurulan varmi aramizda. Ben eczaneyi aradim fiyati 350 TL diyor. Doktorun verdiği Kağıda baktım da Rotarix ve bexsero 3. Ay diyor ikisimi 350 TL yoksa ikisi 700 TL mi?
Ben rotatech vurdurdum doz başına 250 tl’di.3 doz şeklinde vurulacak.Sizinki de muhtemelen doz başınadır.menenjit aşısı bexsero o da 350 tl

Dün sünnet yaptırdık çişini yaptıkça sanırım çığlığı basıyo içli içli ağlıyo ne kadar sürcek bu böyle yaa

Dün sünnet yaptırdık çişini yaptıkça sanırım çığlığı basıyo içli içli ağlıyo ne kadar sürcek bu böyle yaa
Dikişli mi yaptırdınız?Benim klipsliydi doktor yıka ilk çişle demişti yıkayınca çok rahatladı.Dikişlide de ılık suyla banyoyu öneriyor bazı doktorlar.Doktorunuza sorun mutlaka

Son düzenleme:
Bizim doktorumuz acı olmaz demişti, ve hergun yıkayın demişti, biz de sunnetin olduğu günden sonra 4 gün boyunca hergun yıkadık. Bir de krem vermişti, ağrı kesici özelliği varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…