- 15 Ekim 2020
- 432
- 395
- 53
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.941
Bizimkide dikişli. Bizede 2 krem ve kantaron yağı verdi. Ilk kremi 1 hafta boyunca beze sürdük her krem sürmemiz de kantaron yağ döktük. 2. Haftada bepanthol onarici bakim krem verdi onuda ayni sekilde beze sürecez. Ilk idrarda baya ağladı sonrası çok şükür iyiydiDikişliydi çok çabuk iyileşti. Sizinki nasıldı? Sadece 3 gün karton bardak koyduk .bir de krem vermişti 6 saatte bir onu sürdük.
Gece hiç uyanmıyor mu ? uyandığında uykusuna devam etmesini nasıl sağlıyorsunuz acaba ? Hemen uykuya dalıyor mu tekrar ?Kizlar bebisleriniz gece uykusuna kacta yatiyorlar.. ben 9 da yatırıyorum ama 7 de basliyor aglamaya.. acaba daha erken mi yaptırmam gerekiyor..
Bu ay rota yapılacak henüz menenjit alışından bahsetmedi benim doktor (belki bahsetmiştir ben hatırlamıyorum aşı isimlerini hatırlamam imkansız zaten)Biz rotayı geçen ay yaptırdık bu ay aşı yok diye iki tip menenjit aşısını da yaptırdık 3-5-13. Ayda yapılacak ama her doktor farklı bi plan çizebiliyor bu konuda
Genelde 9 gibi yatiyor gece 1 de ve sabah 4 te uyaniyor emip geri uyuyor.. kucagima almiyorum sallamiyorum.. yanima yatirip emzirip tekrar yatiriyorum bu sekilde daliyor tekrar..Gece hiç uyanmıyor mu ? uyandığında uykusuna devam etmesini nasıl sağlıyorsunuz acaba ? Hemen uykuya dalıyor mu tekrar ?
Uykudan yana çok dertliyim de
Ne kadar geç yatarsa o kadar geç kalkıyor yani mesela bir kaç kere 23-23:30 da yattı gündüz 11 e kadar uyudu ama aralıksız değil tabi uyandı emzirdim yada uyanmadan emzirdim.Kizlar bebisleriniz gece uykusuna kacta yatiyorlar.. ben 9 da yatırıyorum ama 7 de basliyor aglamaya.. acaba daha erken mi yaptırmam gerekiyor..
Şükürler olsun benim 3 düşükten sonra kavuştum yavrumaKızlar bu grup 1 yıl önce bugün 2020 3 kasim da oluşturulmuş yeni yeni hamile olduğumuzu öğreniyorduk ya da öğrenecektik❤ şuan çok şükür evlatlarimiz kucagimizda. Hepimize Hayırlı sağlıklı şekilde bebeklerimizi büyütmek nasip olsun⚘
Testislerinden canım ben ôyle gördüm sabki 3 tarafından vurdu.Sünnet yaptıran annler. Bugün oğlumun sünnet sonrası 4. Günü dün gece testisin de hafif morarti gördüm. Kan verince kolumuz hafif morarir ya o şekilde. Sünnet öncesi Uyuşturmak için iğne yapiyorlar ya acaba ondan mi oldu. Ama iğne olurken bakamadim arkami döndüm iğneyi tam nereye yaptı görmedim.
Her doktorun yaklaşımı farklı oluyor o yüzdendir belkiBu ay rota yapılacak henüz menenjit alışından bahsetmedi benim doktor (belki bahsetmiştir ben hatırlamıyorum aşı isimlerini hatırlamam imkansız zaten)
Hımm anladım biz 3. Ayda aşı yok diye sünneti planlamıştık doktor o yüzden başka bir aya planladı demekkiBiz rotayı geçen ay yaptırdık bu ay aşı yok diye iki tip menenjit aşısını da yaptırdık 3-5-13. Ayda yapılacak ama her doktor farklı bi plan çizebiliyor bu konuda
Aynen benimde 2 yıl olmadıydı rahim filmi sonrasi hamile kaldım şükür. Allahim isteyen herkese nasip etsinŞükürler olsun benim 3 düşükten sonra kavuştum yavrumaHiç kavuşamayacak gibiydi ama artık kollarımda
Merhaba geçmiş olsun.Benim oglumda çok kusuyor her gün üst baş degisiyoruz kendimde dahil.Doktora belirtmiştim başlarda burundan da kustugunu normal görmüştü ağız ile burun aynı yerde burundan da kusabilir gibisinden.O kadar kusuyorduki pilar stenozunu bende araştırmıştım sürekli okumaktan.Sevgili anneler ben ara ara okuyup takip ediyordum ama hiç aktif olamadım bugün oğluşum 64 günlük ve son 3 haftamız korkunç geçti bizim yaşadıklarımızı başkaları yaşamasın diye ayrıntılı yazmak istedim. Doğduğu günden beri reflü tanısı ve hırıltılısı vardı oğlumun motilium ve gaviscon kullandık 1 hafta falan sonra baktık kusmuyor bıraktık 40 miz çıktıktan sonra sabahları kusmaya başladı oğluşum ama heegun kusmuyordu yine. Sonra bir gece kusma sesine uyandım reflü yatağında yan yatar halde korkunç kustu ve sabaha kadar inleyerek 6 saat uyudu sonra ertesi günü akşam yemek yerken bir acı ses duyduk odasına gittiğimiz morarmış kusmuğunda boguluyordu kuzum bağırış çığırış samsun tıp çocuk acile gittik orada da kusmaya devam etti kuzum covid idrar gaita röntgen baştan savma ultrason ( ultrasonda kusan oğlumun midesi hala dolu idi ayrıntılı bakilmadi)herşeye bakıldı bir şey bulunamadı ertesi günü kusmayınca reflü sanilarak taburcu olduk ama akşamına burnundan da fışkırır tarzda kusmaya devam etti birkaç geçti kusmalar iyice arttı ne giysileri yetiyordu ne temiz yer kalıyordu herşeyi geçtim oğlum gözümüzün önünde eriyordu hemen samsun medikal parka gittik orada çocuk Dr gastroenteroloji görmeli bu çocukta reflü den fazlası var dedi hemen aynı gün tıpta hocayı bulduk muayene oldu oda reflü dedi ve 14 sonra göreyim dedi ar mama yesin ve gaviscona devam dedi ve 14 gün sonraya ultrason istedi. Döndük eve tekrar 2 gün yine artarak kusma devam edince tekrar çocuk Dr gittik kilosu 4200 den 3700 düştüğünü görünce oda 14 neymiş bir bebek için hemen çekelim burda ultrasonu dedi ultrason da çıkan sonuçta oğluşum reflü değil pilar stenozu olduğu anlaşıldı ve tek çözüm ameliyattı içtiği sütler midesinden oniki parmak bağırsağına geçmiyordu. Bugün 1 hafta oldu ameliyat olalı şimdi iyi çok şükür. Eğer kusmalari çoksa takip edin her kusma reflü değilmiş biz bunu maalesef acı bir şekilde anladık. Tıp daki hoca bir bebek için 14 günün ne kadar fazla olduğunu düşünemiyor yaa Allah muhtaç etmesin onlara. Oğluşum 3848 kilo oldu rengi geldi çok şükür. Vaktinizi aldıysam kusuruma bakmayın sevgiler.
Ben iki doz (3 ve 5. Aylarla) rota, üç doz diğerinden gibi yorumladım bunu, siz yine doktora danışın. Bizim doktor bu şekilde liste vermedi aylık gittiğimizde yapıyor/ bilgilendiriyorEki Görüntüle 2945165
Canim doktor bu kağıdı verdi bize şimdi biz 3. Ay rotarix ve bexsora mi vurduracaz aşı
Bizim cocuk doktorumuz da eger bebek yeterince doyarsa 5saate kadar uyusa da olur demisti...kimi dinleyecegimizi sasirdikCanım görümcem çocuk doktoru beni özellikle uyardı kalkıp emzlrmem konusunda kan şekeri düşer çok uyur kesinlikle 3 saate bir emzir dedi. Bizimki de bi kere 5 saat filan uyumuştu.
Tugcecim sen niye hâlâ saat kovalıyorsun? 5 saat uyuması normal artık. Benim ki ufak, o bile uzattı gece uykusunubirde biz 3 saatte bir besliyoruz. bazen o 3 saat dışında emmek isterss de wmziriyorum ama sütüm az bence.
biz gece uyuyakaldık 2 _3 defa gece 5 saat aç kaldı çok üzüldüm. Bu kadar uzun süren açlığa dayanamaz diye. ama uyansa mikirdaniyir çoğu zaman .
bugün bi mama saatinden önce ağlamaya yakın sesler çıkardı uyandım .bebeğim gece uykusu uyuyacak gibi. ama o uzun uyusa da geceleri ben kalkıp kontrol ederim heralde.o yüzden bana rahat uyku yok 6 7 aylık olana kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?